Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RHalacska

0 bejegyzést írt és 615 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt a játékot játszanánk, hogy milyen típusú mondatokat nem hallanánk szívesen, valószínűleg sokaknál a fenti is közöttük lenne. Az állítólagos tévedés ezúttal a Twitter felhasználókat sújtotta, és pont azok az adatok kerültek a hirdetők kezébe, amelyet eredetileg a saját nagyobb biztonságuk…..
Több felé cikkeztek róla a közelmúltban és kommentben nálunk is előkerült már, hogy van, aki habozás nélkül lelőne egy drónt a háza közelében, ha zavarja. Ezt senkinek nem ajánljuk! Egyrészt mert a szabálytalan fegyverhasználatnak és károkozásnak éppúgy lehetnek jogi következményei (akár súlyosabbak…..
Az alábbiakban egy fiatal albérlő lány részletes helyzetleíró levelét olvashatjuk, aki az egyik legrosszabb szomszédfajtával kénytelen megküzdeni; a régebbi lakástulajdonosokra jellemző, maguknak előjogokat feltételező nyugdíjasokkal.   Üdv! Nekem is meggyűlik a bajom a szomszédokkal, és…..
RHalacska 2019.08.19 14:34:47
@enismegjottem: A GDPR annyira szigorú, hogyha a posztoló elmenne a NAIH hoz, az azonnal leszereltetné a közös területeken a kamerát.
A szállásfoglalós oldalak vendégértékeléseire alapozott szállásfoglalás után most jöjjön a másik oldal. Egy vendégház, amit tönkretett a booking.com. Levélíró vállalkozónk nem értette, miért nem jönnek foglalások az oldalról, aztán meglátta a lehúzó kommentet, amit…..
RHalacska 2019.06.09 10:41:12
@bringásbp: Most már csak azt tanuld meg, hogy a ! helyett vannak más írásjelek is amiket a mondatok végén használhatunk. Ha így ordibálva jönnél be, biztosan eltanácsollak.
Benderik elmélkedik Hableány 2019.06.07 20:53:00
  Csütörtökön láttam egy darabkát a HírTV valamelyik beszélgetőműsorából (utóbb időpont alapján kikeresve talán Keménymag?), ahol előszedték témának a Hableányt, és hogy persze a ballib sajtó egyből elkezdte a felelősöket keresni, amiért lassú a mentés, mire egyikük…..
RHalacska 2019.06.09 10:22:04
@pioneer2016: Azért mert nem harsog, attól még ott voltak. Tudod a katasztrófavédelem egyik alegysége a tűzoltóság, a másik a vizimentők, stb.
A Business Insider jelenlegi és korábbi takarítókkal beszélt, hogy megtudja, mit mondanának a vendégeknek, hogyan lehetne könnyebbé tenni az életüket. Avagy apróságok és kedves gesztusok, amelyekkel sokat lehet segíteni a szállodai takarítóknak...
RHalacska 2019.06.05 14:02:20
A Belfast cirkáló 75 évvel ezelőtt a normandiai partraszállás vezető hajója volt, ma az Imperial War Museums csoport tagja, az európai D-Day flotta egyetlen túlélője. English Heritage kártyánkra 50% kedvezményt adtak a belépti díjból, így nagyon jutányos áron juthattunk be, de az IWM bérlet is…..
Napjainkban az információs társadalom térnyerése és a rohamos technológiai fejlődés miatt fokozottan merül fel a személyes adatok védelmének kérdése. 2016-ban szemtanúi lehettünk az Európai Uniós adatvédelmi szabályozás reformjának, melynek keretében az adatvédelmi…..
RHalacska 2019.05.26 21:38:48
@prolee: Jelen pillanatban egy egyszerű hibaüzenet is értelmezhetetlen a számítógép használók nagy részének (90%) pont ez miért lenne kivétel? Amikor rendszeressé vált, hogy semmit nem értelmezünk, csak sírunk, hogy nem működik? Odamegyek és csak bekapcsolni kell a gépet?! Van DPO tanusítványom, írok GDPR szabályzatokat, de napokig tart amíg elmagyarázom, hogy amit nem muszáj tárolni, azt nem tároljuk....
Az elmúlt napok egyik legnagyobb meglepetést keltett, fővárosi vonatkozású híre az volt, hogy – mint Tarlós István főpolgármester bejelentette -,  a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa döntése alapján  el kell bontani a Nyugati téri felüljárót. A hivatalos indokolás szerint a főváros szakadatlan…..
RHalacska 2019.05.21 18:28:24
@Benbe: Utálok autózni Bp-en. Mégis muszáj, mert egyszerűen nincs olyan tömegközlekedés, ami időben csak megközelítené az autót. Kb ha 1,5x lenne az utazási idő, az már alternatíva lenne nekem is. De! Elszabotálták a P+R parkolókat, és az agglomerációs közlekedés megoldását.
RHalacska 2019.05.21 18:29:05
@OkoskaTo:rp: Azért akik az agglomerációból bejönnek a fővárosba, erősen a főváros GDP-jét növelik
RHalacska 2019.05.21 19:08:11
@Cnere: Egyszerű elgondolás. Próbáld meg végiggondolni még egyszer. Lehet, hogy neked most nincs rá szükséged. De pl. egy gyerekes családnak? Legyen megfelelő tömegközlekedés, és akkor az emberek maguktól leteszik.
Attila hiába nem tartozik sem a Főtávnak, sem az említett behajtó cégnek, adategyeztetés céljából személyesen felkeresték és most tele van kérdésekkel. Jogszerű az ilyesmi? Mivel hasonlóval gyakran találkozunk, álljon itt a levél és szakértőink adatvédelemről és…..
RHalacska 2019.05.21 13:13:59
@Secnir: Hát nem. A Főtávnak van jogos érdeke, szeretné tudni, hogy akinek szolgáltat, annak az adatai jól vannak-e meg a rendszerében. Mivel szerződés teljesítéséhez szükséges, adatfeldolgozónak átadhatja. Pontosan ilyen, amikor a dolgozó adatait átadják a könyvelőnek, bérszámfejtőnek, aki egy megbízott cég alkalmazottja. Jó adatvédelmi szerződés kell a két cég között
Javasolt oldal: Bene Krisztián ártatlan Már történelmünk hajnalán  meg-megtorpanva elindultunk a fejlődés tudás alapú társadalmunkhoz vezető rögös útján, amelyen a felvilágosodás új hajnala óta rendületlenül haladunk. A múlt század közepére lefektettük a tudás alapú társadalom alapjait. Azóta…..
Az utolsó évad második nagy összecsapása elérkezett. Daenerys Targaryen megmaradt seregével Királyvár ostromára és Cersei Lannister elveszejtésére készül, azonban útjában áll egy hatalmas hajóhad és egy irdatlan, eddig még veretlen zsoldos sereg...
Nem fogok olyan messzire menni, mint Bangóné, hogy lepatkányozzam a Fidesz szavazókat. Sőt lehülyézni sem fogom őket, mert az emberi hülyeség nem pártpolitikai kérdés. Minden oldalon vannak bőven hülyék, sőt biztos vannak olyanok is, akik engem is annak tartanak. Mindenkinek szíve joga lehülyézni a…..
RHalacska 2019.05.13 08:26:39
@Wrex: A mostanii hatalmat életben tartók sem fognak foglalkozni a klímaváltozással, mert egyszerűen kihalnak addigra. Viszont felneveltek addigra egy olyan generációt, akik egyszerű szöveget sem tudnak értelmesen elolvasni, írni nem tudnak, és 10 perc internet szünet miatt már vinnyognak. Kihalásra ítélt az emberiség. Ennyi.
Talán még repülésért rajongónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki mostanában sokat halljon-olvasson az amerikai Boeing repülőgép-gyártóról, a 737 MAX tavalyi indonéz és idei etióp balesete kapcsán. Nem túl gyakori az olyan, repülést érintő katasztrófa, amely ennyire egyértelműen a típus hibájára…..
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
RHalacska 2019.05.06 21:37:25
@Csokis: A közös képviselőséghez végzettség v. tanfolyam is kell nem?
Szakértőkkel – idegtudománnyal foglalkozóktól és pszichológusoktól kezdve túsztárgyalókig, titkosügynökök beszervezőiig és asztronautákig – beszélve egyetértés van abban, hogy önmagunk megtévesztése és az öntudatosság hiánya fogja vissza leginkább az embereket...
Húzd fel, húzd fel! A fekete doboz adatai szerint ezt kiabálták a becsapódás előtti pillanatokban a március elején lezuhant etióp repülőgép pilótái. A vadonatúj gépen 157 utas volt. Sem ők, sem a személyzet nem élte túl a zuhanást. A Boeing 737 Max 8 és 9 típusú gépek, a legfrissebb fejlesztésű…..
RHalacska 2019.04.16 08:26:53
@szepipiktor: Csak éppen nem lehetett kikapcsolni
Az eMag sokszor szerepel nálunk garanciális ügyek és panaszkezelési sztrorik kapcsán úgy is, hogy a hozzánk beérkező sztoriknak persze csak a töredéke kerül ki. Egyszerűen rejtély, hogy egy ekkora webshop miért nem fordít nagyobb gondot erre a területre. A vásárlók elsősorban…..
RHalacska 2019.03.19 17:59:45
@juhaszvik1: Az ügyfél meg sok éves kapcsolat után 2%-ért máshova megy. Aztán rinyál.
Ez az írás még nyomokban sem fog tartalmazni számszerű elemzéseket, pontos utánajárást bármilyen törvénynek, vagy statisztikákkal való dobálózást. Nem. Ez emberekről szól és érzésekről. Rólunk, Önről, Rólad. Mondom emberekről. Azt már megszokhattuk az elmúlt közel 30 évben, hogy az éppen aktuális…..
RHalacska 2019.03.08 16:16:07
@lenörd hofstadter: Nos, én a saját időmből kommentelek. Nehezen foghatod fel, de napi 10-12 órát húzok le, mint vállalkozó. (Brrr. mi az, hogy vállalkozó?) Saját magamtól veszek el, ha itt kommentelek. És saját magamnak adok, ha gyorsan és jól végzem a munkámat, a megrendelők örömére. Tetszik érteni? Vannak itt akik nem szabány 8 órában 8-17 ben dolgoznak. Ma adtam ki projekt árat olyanra, amit mindenki óradíjban vállalt. Szinte azonnal elfogadták, hiszen aki ilyet mer vállalni, az gyorsan és jól fog dolgozni, mert sokat akar keresni. Ja a hétvégenként vagy dolgozom, vagy tanulok.
RHalacska 2019.03.08 17:25:29
@lenörd hofstadter: Orvos látott már? Kellene, sürgősen. Én a magam szórakoztatására is dolgozom. Milyen mítosz? szerintem a TV2-t nézed. Van időm, jól osztom be, marad mindenre. Szabadságra is mennek az embereim, többet is mehetnek mint ami elő van írva(!) , én is megyek szabira.
RHalacska 2019.03.08 17:26:09
@magyarparaszt: Gratula! rövid, tömör, és a lényeg amit írtál
Vajon a fiatal munkavállalóid hány százaléka mond fel idén? Tudsz tenni ezért, hogy maradjanak? Van három alapvető dolog, ami befolyásolja a döntésüket. Ha dolgozik a cégednél Y generációs munkavállaló, számíthatsz rá, hogy 43%-uk két évnél rövidebb idő alatt új lehetőségek után néz. Azt…..
RHalacska 2019.03.06 17:07:36
@Chendrys19: Tapasztalatom: 2 munkavállaló. Ugyan azok a körülmények az egyikük húz, a másik nem. Ez meglátszódott az előremenetelen. Amelyik nem húzott, az elhúzott :) mondjuk állami szférába :) Messze nem az a mentalitás, hogy örülj, hogy itt dolgozhatsz. Van túlórapénz, van bónusz, ha van extra bevétel, egy kis részesedés, kiszámolható körülmények. Mi kell még?
RHalacska 2019.03.06 17:13:37
@8CyB4: Csak akkor szolgáltasson könyörgöm! Egyelőre azt láttam a mai napon is, hogyha ott vagyok, és beállok, akkor mindenki tudja a dolgát, és megy előre a szekér. Ha 5 percre kilépek, akkor szar amit egyesek kiadnak a kezükből. A pénz meg kellene. Mondom: ez így rossz. Válasz: akkor majd kijavítom. kérdezem: mikor? majd holnap. Eredeti dátum tegnap előtt este.... Ha szolgáltatást rendelek, akkor kifizetem, de a szolgáltató felelőssége a hibás teljesítésből eredő javítások költségének viselése. Jelen esetben emberünk ha bennmarad kijavítani, akkor ok. De hogy mégegyszer kifizessem a munkabért? Mi van?!
RHalacska 2019.03.06 19:59:49
@8CyB4: Emberünk próbaidős volt. Holnap nem kell jönnie. Van olyan munkavállalóm, aki helyett én javítottam volna akár hétvégén is, úgy, hogy őt elküldöm pihenni, és hétfőn mosolyogva várom. Próbaidő alatt azért illene jó teljesítményt nyújtani. Kedvencem a helyesírási hibákkal teli önéletrajz: ha így dolgozik magának, akkor hogyan fog nekem?
Ha az Munkatörvénykönyvének új rendelkezése tizenegy évvel ezelőtt is hatályos lett volna, ez a blog nem létezne.  Ez persze legfeljebb nekem lenne veszteség, de mégis éppen a magánügyekről, vagyis az egyes emberek saját dolgairól szól már megint ez a történet. A tervezet célja, hogy a…..
RHalacska 2019.02.25 22:52:45
@lac1: 48 :) de nem a kor számít. Most vágtam bele több olyan dologba, amit elötte el sem tudtam képzelni. Élvezem, a család támogat biztat. Én meg őket, a saját vonalukon.
RHalacska 2019.02.26 07:09:34
@lac1: IT és földmunka :)
RHalacska 2019.02.26 17:35:48
@lac1: Van egy ismerősöm, időtelen idők óta napelemmel, kollektorral foglalkozik. Pár éve kivette a cégét Néemeto.ba és közölte, hogy Mo.-n egyetlen cm2 napelemet sem helyez többet üzembe :( volt oka rá :(
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..