Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RHalacska

0 bejegyzést írt és 642 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jönni és megzsarolni nagy, gonosz EU Mi is történt néhány órával később, hogy kihirdettük a háborús vészhelyzetet és kvázi áttért Magyarország a kontroll nélküli, rendeleti kormányzásra? Miniszterelnökünk kiállt és bejelentette, hogy a magyar emberek rezsicsökkentését megvédi, de bármi áron, (értsd…..
RHalacska 2022.05.28 23:11:32
@gigabursch: Azokat amiket Mo rendszeresen nem tart be?
Vicc, de igaz, ráadásul nem is én találtam ki. Azt hittük, hogy az orosz hadsereg a világon a második legerősebb hadsereg, kiderült azonban, hogy csak ukrajnában a második legerősebb. Igaz... vicces, mert igaz.   Nem csak én mondom, ők is mondják... Szóval sok baj van az orosz hadsereggel,…..
RHalacska 2022.04.26 19:48:21
@11110000: Jó veled kommunikálni. Jó, hogy okosabb vagy mindenkinél. De azért a mondatodat értelmezhetnéd nekem. "Biztos van delhi jósda is van, csak az indiában, Delhiben." Mondjuk: Indiában? Pontosan melyik "van" szót hogyan értsem?
RHalacska 2022.04.26 20:09:38
@11110000: Nem ezt akartad írni: "Biztos delhi jósda is van, csak az Indiában, Delhiben." vagy " Biztos van delhi jósda is, csak az Indiában, Delhiben" ? Mert a "Biztos van delhi jósda is van" erőteljes duplázott állítás. Ja meg a vessző is hiányzik. Vagy csak én nem értem, hogy miért van kettő darab "van" ?
RHalacska 2022.04.26 20:34:44
@masada: Ezt a háborút gazdaságilag és erkölcsileg elveszítették. Ha pedig gerilla háborúvá válik, akkor később teljesen elveszítik. Afganisztán sem ment. Sem az oroszoknak, sem az USÁ-nak. Nem lehet egy nemzetet legyőzni.
Az ukránok szerint rengeteg tankot vesztett az orosz hadsereg ukrajnában. Az oroszok szerint nincs is háború, hogyan vesztett volna annyit, ugyan már! Szóval akkor mi lehet az igazság? Hogy lehet egyáltalán eldönteni? A szokásos eljárás az, hogy az átlag őstermelőnek vagy az egyik, vagy a másik fél…..
RHalacska 2022.04.21 22:06:59
@Boar.: Annyival kiegészítve, hogy aki a szerencsétlen odavezényelt kiskatonát meg akarja ölni, azt fűti a bosszúvágy, jogosan. Szóval nem lennék most orosz katona
Van itt egy dolog, ami nekem teljesen nyilvánvaló. Nem is hoztam szóba, nyilvánvaló, biztos másoknak is az, miért kellene feleslegesen szaporítani a szót? Nos, kell. Sajna szükség van rá.   Amikor kicsi gyerek voltam az általános iskolában (voltam vagy mittudomén, 8-10 éves) volt egy tohonya nagy…..
RHalacska 2022.04.15 22:04:16
@GyMasa: ja ezt a fickót ítélték el mert majd pedofil bűncselekményt követett el. Kivágták mindenhonnan. Feltűnést keres. Valamikor biztos jó volt, most a hírnevet keresi
A harmadik választást nyeri egymás után a Fidesz úgy, hogy nem volt választási programja, a kormányalakítást követően pedig várhatóan ezúttal sem lesz leírt stratégiája, amit később számon kérhetnének a választók. Ez egyrészt rendkívül lehangoló képet mutat a magyar közállapotokról, másrészt…..
Elment vasárnap a templomba, imádkozott, vette az Úr szent Testét és Vérét, majd bement a stúdióba és így szólt: "Azt mondtam: kasztráljátok az orosz hadifoglyokat!" Magyarázatként pedig hozzátette: "Ezek nem emberek, hanem csótányok!" Megosztás   Gennagyij (Volodimirovics) Druzenko egykor a…..
RHalacska 2022.03.24 09:08:46
A teljes történet, mert bocsánatot kért: www.blikk.hu/aktualis/kulfold/ukran-korhaz-vezeto-orosz-hadifoglyok-kasztralas/p0mhbe8 vagy itt merce.hu/2022/03/21/kasztraljak-vagy-nem-kasztraljak-az-orosz-hadifoglyokat-haborus-osszefoglalo/ de elég a címet a google-ba beírni. Az ilyen félinformációs cikkek miatt lesz az embernek hányingere ezektől a blogíróktól. Kiragadnak valamit, és hangulatot keltenek. Kedves Blogíró nem akar inkább Oroszországba emigrálni, ha már ügynökként tevékenykedik?
Nem nincs felmentés az ilyen parancsok alól, aki kiadja és aki teljesíti maga is bűnös.
Mondjuk meg lehet érteni a felháborodást, miután végignézte sok ember halálát, ami persze nem jogosít fel senkit hasonlóra. Az óvoda. Bár elég megnézni a Mo.-i közlekedést, hogy lássuk hova süllyedt a társadalom.
RHalacska 2022.03.24 13:34:36
@Mira Viso:
Március 14-16 között a kabátomon volt a kokárda, és ki volt tűzve a nemzeti színű zászló a házunkra.
Nem színezek semmit sárga kékre, mert miért is?
A donbaszi propagandát szépen felmondtad, csak arra nem tudott még egyetlen fajtátok béli sem válaszolni, hogy ezt pontosan miért nem kürtöltétek világgá, miért nem fordult senki az ENSZhez?
Ja mert orosz katonák voltak az elkövetők?
Összehasonlításul: Még a náci Németország is az ENSZhez, és a világsajtóhoz fordult 1941-ben, amikor a végtelenül békés orosz NKVD által legyilkolt 40.000 lengyel holtestét megtalálták Katyn-ban.
Az írott orosz sajtó objektivitása eléggé megkérdőjelezhető, amikor 15 év börtönt kaphat valaki azért mert háborúnak meri mondani a háborút.
Azért azt a vegyifegyver labort jó lenne alátámasztani (látom emlékszel mindenre amit mondanod kell) mert egy vegyi kutató labor, biológiai kutató labor nem egyenlő a fegyverekkel. Mondjuk akkor Mo.-n is van, hiszen van kémiai és bio laborunk dögivel.
Oké, hogy orosz párti vagy, csak annyira kijön az azonos szövegezés, azonos kontextusok emlegetéséből, hogy vagy egy kottára dolgoztok többen, vagy egy ember áll több név mögött.
"Az ukrán nácik szenvedése fölött picsogsz, miközben semmit nem tudsz arról, hogy mit műveltek ugyanezek a Donbass orosz ajkú kisebbségével 2014-től mostanáig."
Ja a civil lakosság, meg a gyerekek mind nácik. Te meg..... orosz ügynök.
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
RHalacska 2021.11.01 17:31:35
@Bélám: Igen nők, és félmeztelenek. Nem mindenhol takarják magukat.
Egyre több részlet derül ki az előválasztási rendszer leállásával kapcsolatban. A sok találgatás után végre megszólalt az aHang is, akik a rendszer építéséért és üzemeltetésért felelnek. A Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályára tett feljelentésük után egy kiberbiztonsági céget is…..
RHalacska 2021.09.27 22:39:12
@maxval35: Akkor hogy egybiteském értsed: te vagy a troll. Sajnálom azt, akinek be kellett téged idomítani. Ezzel a stílussal lehet tovább gyengíteni a baloldalt. szánalmas
RHalacska 2021.09.28 08:38:39
@midnight coder: Lehet, hogy te Matyika vagy, de mintha én így nem szólítottalak volna. A minimális tiszteletet adjuk meg a másiknak, még akkor is ha Te mindenkinél mindent jobban tudsz. Egyébként nem értem a stílusváltásodat, mert régebben tejesen normálisan kommunikáltál.
RHalacska 2021.09.28 08:41:13
@GyMasa: Napi 5000, és 2 hét alatt 500.000 az csak 10x terhelés. De ki volt az az észkombájn, aki ennyire tervezett valamit? Arra nem gondolt, hogy egy ilyen rendszerre többen kiváncsiak lesznek? Egy közel nem publikus kéréseket kiszolgáló szerverem 10 perc alatt kezelt le 9000 kérést, és még csak meg se nyekkent nekiVagy ők sem hittek abban, hogy az emberek elmennek szavazni? Akkor ott van baj gazdagon.
 ..
RHalacska 2017.03.26 11:48:17
@dunántúli gyerek: Lövésed nincs arról, hogy mennyi profitot vittek ki a nagy magyar vállalkozók külföldi számlákra. Nézd meg mennyi osztalékot vettek fel a nagy magyarjaid, amit biztosan nem forgattak vissza a gazdaságba.
El kellene már felejteni, azt a marhaságot, hogy kiviszi a profitot. Ennyi erővel te is kiviszed a profitot, amikor külföldön gyártott terméket vásárolsz, külföldre mész akár 1 napra is.
A multi az éves profitjának többszörösét hozta ide, amikor beruházott. Miért baj az, hogy mondjuk 20 év alatt csak a pénzénél akar lenni?
RHalacska 2017.03.26 12:21:46
@dunántúli gyerek: Lövésed nincs egy vállalkozás pénzügyeiről. Nézz utána mit jelent árbevétel, költségek, nyereség. A panelboltocskánál valószínűleg ugyan úgy 1-2% a nyereség, csak éppen ki vannak fizetve a dolgozók, azok bére pedig költség oldalon jelentkezik. Ne keverd a nyereséget az árréssel. Egyébként szerinted hol van rendesen bejelentve egy dolgozó: Tesco, vagy panelboltocska?
RHalacska 2021.03.04 12:35:06
@Reactor: :) 4 éves cikk. Nyereséget az után lehet kivinni, hogy a befektetett pénzt már visszatermelted. Ha csinálsz egy céget, beleraksz mondjuk 10 millió Ft-ot, és utána 10 éven keresztül évi 1 millió Ft nyereséget felveszel, akkor most mit is tettél? Még csak a pénzednél vagy. Na utána lehet kivenni valójában nyereséget. Közben van egy tulajdonjogod, ami vagy több vagy kevesebb, vagy akár 0 vá is válhat Közgazdaságtan
A koronavírus-járvány szinte minden szinten próbára tette az emberek mindennapi életét szerte a világban, ugyanis egyik pillanatról a másikra változott meg a mindennapi életünk. Kezdve a közösségi érintkezés lehetőségei, a munkahelyek és az oktatás működése, a munkahelyek számán át egészen az…..
RHalacska 2021.02.02 22:49:58
@Balogh Zsolt: az ügyfeleim egyre jobban ki tudják dolgozni az otthon végzett munka merését. Mostanában van sok bukta az otthon elkummantott munka miatt. Én személy szerint már rég HO plusz iroda módon dolgozom. A HP hoz viszont elég nagy fegyelem kell, két oldalról is: 1 meg kell határozni a napi munkamennyiseget aminek kész kell lennie, addig nincs más, viszont be kell tartani a szabadidőt is, nem szabad állandóan amunkan agyalni. (ez utóbbi nekem nem mindig sikerül) így este is befejezek munkákat. Viszont, ha nem megy akkor kicsit félre lehet tenni. És később nekiallni. Sokszor 10 perc relax csodát művel, amire viszont nincs lehetőség az irodában. A HO legnagyobb előnye a napi min 2-3 óra spórolás az utazáson. Arról nem beszélve, hogy csucsforgalmon kívül be lehet ugrani egy megbeszélésre, ha szükséges.
Egy héttel ezelőtt megjelent a Raspberry legújabb lapkája: a Pi Pico névre keresztelt egyed. 4 dolláros mikrovezérlőként reklámozzák és valóban: szállítással együtt 11 dollárért sikerült is szert tennem egy példányra Angliából, a Pimoroni-tól. Mert talán azt mondanom se kell, hogy amint megláttam,…..
A repülés az ember egyik legrégibb álma, ám gyakorlati megvalósítása sokáig lehetetlennek tűnt. Az első, még irányíthatatlan léghajók csak a XVIII., az első siklórepülők pedig a XIX. század végén tűntek fel. A mai értelemben vett repülőgépek csak a XX. század elején jelentek meg, bár az első úttörők…..
Az elmúlt egy hónapban derült ki, hogy a BKK automaták baltaarccal levonnak 900 forintot az óvatlan járókelőtől, aki jegyet vesz a reptéri buszra. Miután a turisták igen szívesen kihasználták ezt a helyzetet, akaratlanul is elő kellett fordulnia, hogy néhányan nem tudatosítják, hogy a COVID ezt a…..
RHalacska 2020.10.09 08:11:59
@Indriq: nem vagyok fideszes. De nézd már meg a BKK honlapján a jegyek érvényességi idejét, jó. Egy szünetelő szolgáltatásra, aminek az újraindulásának idejét nem tudom megmondani, díjat szedni akkor is gazdasági bűncselekmény, megtévesztés. Az meg nem életszerű,hogy egy szolgáltatásra úgy vegyek jegyet, hogy majd talán igénybe veszem.
Lelkes olvasónk egy jó kis írással lepett meg minket e-mailben, melyet - előzetes hozzájárulását követően - változtatás nélkül közlünk. Köszönjük zerosugar6564-nek az alábbi kis szösszenetet: "Értelmiségi, bár szinte kékgalléros, jól fizető szakmában keresek állást és elegem van a rossz…..
RHalacska 2020.09.02 19:59:31
@Aimar10: Az egyik helyre, én is szakadtabban érkeztem meg, mint gondoltam, egyenesen egy gyárból jöttem, ahol egész nem rakodtam, szóval, farmer, ormális cipő, ing. Simán felvettek, 12+ -t dolgoztam ott, és csak a multi központján múlott, hogy eljöttem.
RHalacska 2020.09.02 22:11:07
@Arcade Macho: ? Miért is? Villamosmérnök volt.
RHalacska 2020.09.02 22:14:25
@élhetetlen: köszönöm Multinál helyi rendszerek fejlesztése, üzemeltetése, szerverek, és azok működőképességének fenntartása. Mivel ügyfelekkel is találkoztam, sokat kellett öltönybe bemenni.
A belvárosi és azon belül is a nagykörúti forgalomcsillapítások kapcsán egyre nagyobb hangsúlyt kap az a megközelítés, hogy nem elsősorban autós vagy kerékpáros szempontokról kell beszélni, hanem az adott környék vagy útvonal élhetőségét kell javítani a helyi érdekek lehető legnagyobb fokú…..
RHalacska 2020.08.31 13:32:59
@rnz: Igen, sajnos szürreális volt, hogy pénteken fele annyi idő alatt értem át a városon Budaörs felé (M3-M7), mintha megkerültem volna. 30 év budapesti vezetés után meg minden alternatívát próbálok megkeresni, mert utálok bejönni a városba. De nincs reális alternatíva.
RHalacska 2020.08.31 13:34:02
@Nancsibacsi: Igazad van. Szintén próbálom elkerülni, pénteken a Bartók Béla uti kerékpársávban parkoló autón kívül mást nem láttam, vagy 15 percen keresztül.
RHalacska 2020.08.31 13:47:24
@Nancsibacsi: Azért ott van leállósáv. a régin nem volt.
  Ábrahám és Izsák története nem csupán egy a legismertebb bibliai epizódok közül, de az egyik legmeghatározóbb is, ha a monoteista vallások Isten-ember viszonyát kívánjuk szemügyre venni.   Ha valaki nem ismerné a sztorit: az aggastyán Ábrahám végre megkapja azt, amire hosszú élete során mindig…..
RHalacska 2020.08.13 10:14:07
@G. Nagy László:
azt, hogy érezte, azt Te honnan tudod? Gyerekkoromban a halálbüntetés természetes volt. Most nem az. Fejlődik a társadalom, fejlődnek az erkölcsi normák. Ha azt mondod, hogy a II vh.-ban tudhatta a katona, hogy fegyverteleneket legyilkolni nem erkölcsös, azt elfogadom, azt, hogy 1000 évvel ezelőtt mit érzett, nem tudhatod.
Sokan állnak ki az autóhasználat mellett, de sokan ellenzik. Vannak, akik éppen a jogsit tervezik, hogy hogyan is vágjanak bele, de mások hallani se akarnak róla. Olyan is akadhat, aki az érveket gyűjti össze, miért fizessen ki több százezret egy tanfolyamra, aminek sikeres teljesítése után…..
https://index.hu/belfold/2020/05/13/felfuggesztett_bortont_kapott_a_gyermekpornoba_belebukott_perui_nagykovet/ Több forrás is lehozta azt a hírt, ami arról a még nem jogerős ügyről szól, amibe a volt perui nagykövet keveredett. Történt ugyanis, hogy az amerikai hatóságok egy nemzetközi nyomozást…..
RHalacska 2020.05.16 11:17:45
@álándölon: Ebben az a álságos, hogy hiába készít a gyerek magáról képet, egyedül, minden pressziótól mentesen, attól még a törvény betűje szerint bűncselekmény. Én nem foglalok állást, azt látom, hogy sokat modern kori boszorkányüldözésre használják. Meg csak leírtam, amit a törvény ír.
RHalacska 2020.06.05 10:59:59
@neokulák: végigolvastam az előző bejegyzést is. Teljesen egyetértek. Mint az előző bejegyzésemben írtam, álságos. Mert pont arra hívod fel a figyelemet Te is, hogy nagyon függ a megítéléstől, mert ami valakinek vágykeltő lehet (pl., egy cipőfetisisztának egy cipő) azon mások simán átlépnek. A törvényalkotónak kellene meghatároznia, hogy mi a bűncselekmény pontos definíciója. De egy strandoló meztelen kisgyerekről készült kép biztosan nem az. Viszont sajnos vannak olyanok, akik kis vagy még gyermekkorúakat vesznek rá, vagy még rosszabb kényszerítenek szexuális aktusra. Itt ugye a törvéyn 14 éves kor alatt egyértelműen bűncselekményt mond, ha másik fél 14 év feletti.
RHalacska 2020.06.28 11:31:38
@neokulák: Ebben a társadalomban olyan mértékű lett a boszorkányüldözés, hogy nem lehet már normálisan élni. UGye mindennek PC nek kell lennie, és ha kitalálják, hogy az egyébként teljesen természetes viselkedés nem normális, akkor pont azok kezdenek meghurcolni embereket, akik a szabadságot hirdetik. Mondjuk az én gyermekkoromban teljesen természetes volt, hogy öltöztünk vetkőztük a szülők, óvónők előtt. Ja és készülhettek fotók is. Hogy ez most miért baj? A franciáról nem is halottam.
Ha azt gondoltad, hogy a programozás csak a kockáknak való, akik algoritmusokkal kelnek és fekszenek, meg fogsz lepődni, milyen eredményre jutott egy friss kutatás, melyben programozók agyát szkennelték. Ami arra is rávilágíthat, miért van annyi bug (hiba) a programokban...
RHalacska 2020.06.16 16:16:06
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az agyafúrt, nem kommentelt megoldásokra mondta a tanárom: "Amikor megírtam ketten értettük: Isten és én. Most két hét múlva már csak Isten érti"
RHalacska 2020.06.16 23:58:08
@s: :) hát igen. Ma a kódolókat hívják programozónak. Pedig a programozó az, aki valamit fel tud programozni az igények alapján. Pl. egy fűtésvezérlést. vagy bármit. És nem a programnyelv számít, hanem ez elmélet. Én vagy min 10. programnyelvvel találkoztam az elmúlt 30 évben... Ahogy anno mondta a tanárom, a programnyelv nem fontos, a algoritmus igen.
Tehát megjelent a kerékpársáv a Nagykörúton meg az Üllőin, és természetesen előjöttek azok a büszke autósok, akik szerint ez az egész hülyeség, ezek az utak nem alkalmasak a biciklizésre, meg általában az egész város nem alkalmas rá, de aki biciklizni akar, menjen a járdára, vagy a mellékutcákba, de…..
RHalacska 2020.06.05 17:05:22
@vwxyz: Na az agglomerációs közlekedésről meg ne beszéljünk, mert az balkáni szinten van
RHalacska 2020.06.05 20:58:16
@kéki béla: Ezt mikor álmodtad meg? 1992 óta a napi munkám volt szállítani a városban, a körúton soha nem fértek el az autók 1 sávon, még az 1980-as években sem. a 12-es buszt 1990 körül szüntették meg, mert pont a 4-6-os villamossal párhuzamosan ment. Ebben a városban mindig volt dugó, de láttam a terveken 50.000 férőhelynyi P+R parkolót, de nem valósult meg mert a plázák fontosabbak voltak. a 4-es metronak is kellene mennie Budaörsig az eredeti tervek szerint, meg a Bosnyák térig, csak nem épült meg. a 4-es Metro költségének 1/10-éből meg lehetett volna építeni villamossal.
RHalacska 2020.06.08 11:42:52
@vwxyz: Azt akartam mondani, hogy azért elég nagy a különbség egy mellékutca, és egy főút lezárása között. Ahol élek kitaláltuk, hogy lezárjuk az egyetlen főutat ami átvezet több településre, mert mi sem szeretnénk zajban élni. A többiek meg fogadják el, hogy véget ért a jólét, meg az áthaladunk. Repüljenek. Oldják meg ahogy akarják.
A magyar Neumann János az 1940-es években Amerikában kidolgozta a mai modern számítógépek alapelveit, melyet összefoglalóan Neumann-elveknek nevezünk. Ezek közé tartozott a kettes számrendszer használata, a teljesen elektronikus működés, a belső memória használata, a programok tárolása későbbi…..
RHalacska 2020.06.07 12:45:28
@Tartalom: A háborúkban van ez így. Pontosan Japán támadta meg hadüzenet nélkül az USÁ-t. Az, hogy a megtámadott ugyan olyan kíméletlenül lép fel a támadó fél ellen, ahogyan az ellene azt azért nem szabadna felróni. Főleg nem 75 év távlatából, úgy, hogy közben jelentős társadalmi változások történtek.
Málna torta Hagyományos hamburger 2020.06.02 11:45:36
A hamburger otthoni elkészítése egyik legnyabb előnye, hogy olyan húsból készíthető amilyenből szeretnénk, illetve úgy ízesítjük ahogy nekünk tetszik. Nyugodtan kisérletezz, találd meg a lejobban hozzád illő hamburgert..