Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TeleScope

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kreml keze van-e a Salisbury városában idegméreggel elkövetett támadás mögött vagy sem, édesmindegy abból a szempontból, hogy az eddigi legmarkánsabb érvet szolgáltatta Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépése ellen. Emlékezzünk csak! A Brexit-hívők egyik fő érve a brit nemzeti szuverenitás…..
TeleScope 2018.03.24 10:54:27
Focker Blog Far Cry Primal (2015) 2017.04.17 15:30:00
Különös kapcsolatban állok a Far Cry játékokkal. A 2004-es első részre még úgy emlékszem, mint ha ma jelent volna meg. Akkoriban - 2003/2004 környékén - úgy vártuk, mint a messiást. Elsősorban persze a lélegzetelállító grafikája miatt, mely a buja dzsungeleket és kristálytiszta tengert az orrunk elé…..
1944. március 19-én a Fradi a Kispesttel játszott. Biztosan nagy szenzáció lett volna, hogy a Kispest színeiben játszó ifjú Puskás Ferenc kétszer is a hálóba talált. De a focihíreket felülírta a történelem: a németek megszállták Magyarországot. 1944 márciusára már nagyon rájárt a rúd a németekre. A…..
Manapság csak a két- illetve többnyelvűség előnyeiről lehet hallani. Ha valaki kicsi korától elsajátít egy második nyelvet, utána nem lesz gondja a harmadikkal, több kultúrában otthon érezheti magát, komplexebb lesz a gondolkodása, mint azoknak, akik csak egy nyelvet beszélnek. A több nyelv ismerete…..
USA (Universal Pictures), 134 perc, ff. angol Rendező: Lewis Milestone Producer: Carl Laemmle jr. Bátor, és szokatlan kísérlet volt ez a film, hiszen nagyon ritka és kockázatosnak tűnő vállalkozás egy háborút az ellenség szemszögéből, ráadásul az ellenfelet emberi (emberséges) mivoltában láttatva…..
Az országban 36 ezer betöltetlen álláshely és 234 ezer munkanélküli van. Papíron. Ugyanis mindkét adatot számos tényező árnyalja a valóságban. Például akinek nyaralója van a Balatonnál, jól tudja, kik azok a férfiak a közeli faluban, akik teleírt naptárral a kézben vállalják a fűnyírást,…..
TeleScope 2016.08.09 07:55:33
@a BircaHang Média szerk.: A sok hozzászólásból az jön le, hogy itt csak alkalmazottak osztják az észt, de rajtam kívül a munkaadói oldalt nem képviseli senki. Akinek sosem volt alkalmazottja és vulgármarxista közgazdaságtanból tanult, annak még sok a tanulni valója. Pl. a kecskeméti Mercedes gyárban nem azért alacsonyabbak a bérek, mint a stuttgartiban, mert a Daimler cégvezetése gonosz. Hanem azért, mert ennyi pénzért is kapnak elég, a feladatra alkalmas jelentkezőt a helyi munkaerő piacon. Ha nem kapnának, akkor 2 választásuk lesz: 1. emelik a bérajánlatukat, 2. elköltöztetik a gyárat máshová. Logikusan azt fogják választani, ami nekik jobban megéri. És nincs az a kormánydöntés, ami ezen változtatni tudna. A hozzád hasonlóan a kormányukban bízó stuttgarti munkások közül sokan munkanélkülivé váltak, mert a munkahelyük Kecskemétre költözött. Nekik megmaradt a "ius murmurandus", azaz a morgolódás joga.
TeleScope 2016.08.09 12:39:53
@Exploiter: A sikeres élethez 3-féle műveltség kell: általános (pl. tudsz írni, olvasni, számolni, stb.), szakmai (pl. hidegburkoló, adminisztrátor, bolti eladó vagy controllingos) és financiális műveltség (a pénz és a tőke szabályainak ismerete). Nem hivatkozhatsz arra, hogy "nem tudok írni, olvasni" vagy "nincs értek a szakmához", amikor panaszkodsz az alacsony jövedelmedre, mert kiröhögnek. A "nem tudom, hogy kell boldogulni az életben és nem is akarom megtanulni" azt elfogadod?
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Külföldön élek és dolgozom viszont a családom, es a barátaim nagy része Magyarországon van. Állandó lakcímem meg mindig az otthoni szülői ház. Az elmúlt hónapokban felmerült bennem a gondolat, hogy megtakarított pénzemből befektetési, valamint bérbeadási céllal lakást…..
TeleScope 2016.06.14 18:17:44
@zuulululu: A pécsi önkormányzat harács módon MINDEN lakóingatlant évente megadóztat négyzetméter alapon. Leveledből úgy tippelem, hogy diákoknak kiadható lakásban gondolkodsz, ezért Szeged vagy Pécs a célpont. Pécsen kb. 1 havi bérleti díjat évente lenyúl a városvezetés, úgy számolj.