Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Főzzünk VADul

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főzzünk VADul Egy kis ráadás! 2016.11.18 10:56:31
Márton nap környékén az ember telítődik a liba készítményekből, de ezt a levest..... no ezt muszáj! Egy Martin napi alkalommal Fürstenfeld édes kicsi éttermében kóstoltuk, mint napi ajánlatot. Ízorgia a szádban - ennyi. Krémesen lágy, picit savanykás - a pirított kifli daraboktól roppanós - egy…..
A Márton napi nagy eszem - iszom régi tradícióval bír. Írásos emléke 1171-ből származik. A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző  utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ilyenkor jósolták az időjárást. A liba mellcsontja mutatja, milyen telünk lesz, ha barna a…..
Főzzünk VADul 2016.11.12 15:21:20
Főzzünk VADul Grillszezon 2.0 2016.10.05 12:13:45
A kerti sütögetésnek mindig különleges hangulata van, hisz a grill parti barátokkal, ismerősökkel a legjobb. Szerintünk nem időjárás függő a grillezés, sőt talán a téli hóesésben a legizgalmasabb. Most még hó nincs, az idő változékony, a grillezés viszont biztos. A sokféle zamatosra sült hús és…..
Főzzünk VADul Tengerre magyar! 2016.07.06 14:08:27
A halakat és általában a tenger gyümölcseit évszaktól függetlenül szeretjük, de a nyári melegben a könnyen- gyorsan elkészülő "vizes ételeket" még szívesebben fogyasztjuk. Galeotto Marzio / 1480-as évek/ azt írja "Valaki ne gondolja, hogy az örökös böjtölés itt valami szörnyű nehéz dolog, mert…..
A családomban három férfiból (egy férj, két fiúgyermek) kettő és egy negyed vadász van. Így az esetek többségében találok itthon a hűtőben különböző vadhúsokat. Most egy 35-40 dkg-os vaddisznó szűzpecsenye került az edénybe. Ha nem sikerül beszerezni vadat, használhatunk sertés szűzpecsenyét…..
Főzzünk VADul 2016.05.12 08:59:10
Főzzünk VADul Itt a tavasz! 2016.05.11 11:09:58
Pontosabban van amikor itt van. Néha őszies, néha nyárias az idő és van, hogy egy nap leforgása alatt találkozunk a négy évszakkal, nemcsak zeneileg. Viszont a piacon tagadhatatlanul itt vannak a tavaszi zöldségek - gyümölcsök. Az évszak első hírnöke a spárga - az " elegáns zöldség ". Lédús,…..
Ha új sablont akarsz létrehozni (egy gyári sablon lemásolásával, és annak átírásával), vagy egy már meglévő egyedi sablont szeretnél másolni, akkor a következőket kell tenned: Menj a Beállítások -> Sablonok menüpontra Görgess az oldal aljára, ott látsz egy ilyen dobozt: Ha rákattintasz a…..
Nagyon-nagyon szeretjük a spenótot és minden változatát. Persze azért vannak a családban kevésbé lelkesek is de sok lúd, disznót győz. A házilag készített canelloniba került friss spenótkrém vagy a spenótos tekercs remélem, mások tetszését is elnyeri. A brokkolis-spenót levest a kalandvágyóknak…..