Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qamba_art

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta beszereltük a légkondit az egyik szobába, elviselhető a tikkasztó hőség a budapesti nyárban. Ha a kinti hőmérséklet eléri a +43 Celsius fokot, mindig eszembe jut Bukarest, a bukaresti +43 fok a Crângași negyedben, a betonrengetegben...
qamba_art 2020.08.03 06:58:33
Elég rég ismerem, aztán nemrég kiderült, mégsem ismerem igazán. De jól van így: talán nem is igazi író az, akiről az írásaiból nem bukkan fel valaki kicsit/nagyon más. Tófalvi Zselykének sikerült meglepnie. (Demény Péter) DP: Hogyan találtál rá erre az "egyperces" műfajra? TZS: Nem nagyon…..
qamba_art 2020.04.02 17:08:39
Hosszan fésülöm a hajam, tükör előtt.  Anyu néz vissza rám, elgondolkodva. Látom az aggodalmat a szemében. Valami baj van, kérdezem tőle? Becsukja a szekrényajtót, de észreveszi, hogy alul, a tükör megrepedt: Kétségbeesve lerogy a szekrény melletti kanapéra, a szélére, a többi tele van pakolva.…..
qamba_art 2020.04.01 06:39:41
qamba_art 2020.04.01 06:40:19
Hajónapló Vasárnap. 2019.06.30 14:33:18
Reggel hűvös volt, kifejezetten borzongtam amikor 7 órakor kutyáztam a parton. Viszont a víz förtelmes. Valami helyenként habzó barna uszadék felhőzik a tetején, nem tudok megszabadulni a gondolattól, hogy a szippantósok az éj leple alatt ide nyomják a szennyüket. Foglalkozni kéne ezzel. Valami…..
qamba_art 2019.07.15 20:18:30
John Wayne Gacy John sikeres építkezési vállalkozó volt, aki sokszor bújt bohóc jelmezbe, hogy jótékonysági rendezvényeken a gyerekeket szórakoztassa. Ám titokban 33 fiatal fiút és férfit erőszakolt, kínzott és gyilkolt meg 1972 és '78 között. Áldozatait (akik között akadtak kiskorúak és nős…..
Hajónapló Péntek. 2015.05.15 10:26:11
Mámmegint péntek van. Suhannak a hetek. Kicsit lazábban, de azért termelek. A kerti qpleráj felszámolás során azokat a farakásokat tüntetem el amik a különféle bontási munkák után maradtak. Most a Balabán csatorna partján volt kerítés korhadó (kivéve az akác oszlopok, na azok…..
qamba_art 2015.05.16 22:54:11
qamba_art 2015.05.16 23:15:24
és hogy '85 táján mennyire nem volt fingja se a világnak arról, hogy van, s pláne, hogy lesz net, ékesen szól, pontosabban nem szól az idézett film, mennyire nyoma sincs annak, hogy valamit pedzettek volna arról, hogy 2015-ben a világ alapvetően milyen más rugóra jár majd.

Az okos telefonnal kapcsolatban: (bár engem kiver a víz az "okos" jelző használata miatt - erről nagyon hosszan kellene írnom, nem teszem), ahol tartunk, az még csak a kezdet.

1996 volt, amikor a vezeték nélküli telefonról egy ismerős azt mondta, hogy az benne a jó, hogy tudsz vele mászkálni a lakásban. És ja, ebben nagyjából ki is merült, hogy mit gondolhatunk róla, mennyi lesz más, mint a drótos telefon.

Én különben a technikafetisizmussal szemben baromi szkeptikus vagyok, erről megint nagyon hosszan tudnék értekezni, mégis meg vagyok győződve, hogy vak, aki nem látja, már eddig mennyire megváltozott az élet (ezt egy szóval nem nevezném amúgy tömör gyönyörnek, de mindenképpen radikális változásnak), ám egészen biztosan ki merem jelenteni, ez még csak a halvány derengő kezdet.

A világ nem lesz jó, nem sikerül "feltalálni a rák ellenszerét", lesz döglődés, háború, korrupció, cinizmus, lesz minden, ami szar, és elvész egy csomó dolog, amihez nagyon lehetett ragaszkodni, de lesz egy nagy rakás új lehetőség, inspiráló, kalandot, kihívást hozó új probléma, ahogy eddig mindig, újra és újra, és ez tök jó.
Hajónapló Péntek. 2015.05.08 21:07:34
Régen írtam. De sok új nincsen. Bevallom kicsit lelazultam a nagy munka után, nem hajtok annyira ahogy szoktam. Volt három kemény nap. Kicsit nehéz róla beszélni. Ugye Amapola vitorlás hajónak épült, de eddig még sose jutottam el odáig, hogy felállítsam az árbocokat, összerakjam a…..
Gyermekkoromban elszántam magam,Hogy szólok istennek, ha van.De nékem ő égő csipkefenyérbenMeg nem jelent, se borban és kenyérben,Hiába vártam sóvár-irigyen,Nem méltatott reá, hogy őt higgyem. Karinthy Frigyes: Nem mondhatom el senkinekMost, hogy húsvét örömére az internet…..
qamba_art 2015.04.12 09:44:07
@panteon: jézus létezése semmiféle vallásos tétel bizonyítékát nem támasztja alá.
Számomra ez a legmegrázóbb: Jézus létezett, tanítása egyáltalán nem valami zagyva halandzsa, tökéletes, máig érvényes. De ezzel sem a kereszténység hívei, se a kereszténység szkeptikusai, hitetlenei, támadói nem képesek beérni, mindkét oldal egyedüli elfoglaltsága a hókuszpókusszal kapcsolatos - ugye attól, hogy Jézus létezett, nem kell készpénznek venni a szeplőtelen fogantatást, a víz borrá változtatását, a kenyérszaporítás csodáját, a feltámadást.

Szóval számomra örök rejtély, vajon miért nem érvényes önmagában Jézus gyönyörűséges tanítása az ostoba parasztvakítás igaz/hamis volta nélkül...
A Partium FC 2015. évi sportbáljának fővédnökeként Nagyváradra látogatott Schmitt Pál, olimpiai bajnok vívó, Magyarország egykori köztársasági elnöke. Ott találkoztam vele és találkozásunkból ez a beszélgetés született meg.  – Nem ez az első alkalom, hogy itt…..
Megint fontos dolgokon rágódnak az interneten, a 444.hu, és mások. Most azon, hogy egy fesztiválon látták táncolni a miniszterelnök két lányát, Ráhelt, és Sárát. Az "eseményről", mely szerintem nem kivételes eset a korosztályukban, le is videózták, és a Youtube-on közzé…..
qamba_art 2013.07.15 17:34:21
@belekotty:
akkor még mindig nem érted: nem a csajokat, hanem a NER-t, hoffmann rózsát, az erénycsősz álkeresztény bagázst minősíti az egész.
Amikor a XXI. században prohászkával, széll kállmánnal, wass alberttel, meg tomay cecillel jönnek, amikor hittanoztatni akarják a gyerekeket, hogy a buzeranciától, a fertőtől, az istentelenségtől megóvják őket.
Ha ez a kis gif megjelent volna a Magyar Hírlap ban, hogy ezek bizony a brrrrrrajnai lányai, ne tudd meg, mit kaptak volna.
Miközben - még egyszer: nem róluk van szó, hanem egy hazug országról
qamba_art 2013.07.15 17:15:28
@sírjatok:

Nem kell csodálkozni, ez egy undormány hipokrita, álszent ország, itt önként behúnyják a szemüket, amikor egy úszóedző pofánvág egy 10 éves gyereket, vagy egy tisztelendő atya hozzányomja a reverendáját a ministránsgyerekhez.

Vagy ha a főfő politikus fél demizson házibor és egy marék szotyi után annyi vizet prédikál, hogy átszakad a mobilgát a rómain, szóval amikor a lányai felszabadult tinikként viselkednek, a prüdéria egyből bekapcsol.
qamba_art 2013.07.15 17:24:27
@belekotty:
neked se könnyű felérned ésszel, hogy itt arról van szó, hogy a két csaj teljesen rendben van, örül, jól érzi magát, csak éppen úgy viselkedik, ahogy azt a jobboldali nyáladzó csigák, hazudozó, álszent mástól rossz néven veszik.
Lásd be, a fő baj, hogy ti, csigák nem akarjátok elfogadni, hogy ez egészséges, és nem valami erkölcsi fertő.
Vagy ha az, hát akkor nyisd ki két szemed, és nézd, mily fertelmesen viselkednek, milyen szülők ezek, nem képesek normálisan megnevelni őket?!
Fodor Gábor Kulturális pávatánc 2012.11.12 09:21:02
Néhány napja jelent meg az interneten a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) tiltakozó videója, mely arra hívta fel a figyelmet, hogy az elfogadott támogatások ellenére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EEM) még mindig nem kötötte meg a független színházakkal és…..
qamba_art 2012.11.12 15:00:36
A narancsban jelent meg Dessewffy Tibor Maradnék sokáig című írása.

(
magyarnarancs.hu/publicisztika/maradnek-sokaig-az-orbani-hatalomgyakorlas-82191)

A benne olvashatók alapján a kulturális támogatások megkurtítása, másik oldalon a fociba ömleszetett csillagászati összegek nem, vagy nem szimplán a hatalom suttyóságát jelzik, mindez igencsak tudatos program része. Akár a társadalmi egyenlőtlenségek fokozása, minden olyan intézkedés, ami az autonóm kultúra, vagy szélesebb társadalmi csoportok erősödését hivatott akadályozni.
killtheradical RE: Bayer rabbi 2008.03.26 14:10:00
Megpróbálom az elejét nagyon egyszerűen leírni: - az antiszemitizmus létezik, és rossz. - az antiszemitizmusra spekulálás létezik, és rossz. - a hergelés létezik, és működik. Aki ezen a három egyszerű dolgon nem tud túllépni, az inkább ne. Légyszi. Bayer írt választ…..