Regisztráció Blogot indítok
Adatok
loren777

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég ijesztő érzés, ha új közegbe kerülünk, ahol senkit és semmit nem ismerünk. Még felnőttek is elanyátlanodnak ilyenkor, hát még három, vagy két és fél éves gyerekek! Sokat segíthetünk a kicsiknek azzal, ha egy olyan kulturális háttérrel indítjuk őket útnak, amivel otthonosabban mozognak majd az…..
loren777 2016.06.22 22:38:41
@Al: Ez rendben van, amiket felsoroltál, mind hasznos a gyerekeknek, de csak azért, hogy felfigyeljenek egy cikkre, nem feltétlenül kell ily módon fogalmazni. Sokaknak szerintem félreérthető. Az óvoda nem iskola, ott a játék a legfontosabb, s ezen keresztül tapasztalnak, okosodnak a gyerekek,
loren777 2016.06.23 12:47:42
@Al: Nem igazán a bírálat volt a célom, csak tudod annyi hír olyan fellengzős, nem feltétlenül a tartalmat takaró címmel jelenik meg, és ez számomra ijesztő volt.
Egyébként lehetne folytatni a listát, mellette azt is kiemelni, mennyire fontos, hogy a gyerekek képzelete fejlődjön. Sajnos a média "kész" képeket ad, akár rajzfilmről van szó, akár bábfilmről, s mindezt olyan mennyiségben zúdítják az óvodás korosztályra is, amit már az ő idegrendszerük nem biztos, hogy fel tud dolgozni. Ugyanúgy, mint egy mesénél, sokszor kérik az ismétlést, (a szülő előbb megunja, mint a gyerek :)), mert át akarják élni újra és újra. A média viszont ömlesztve adja, a villogó képek, zajok, félelmetes karakterek megijesztik őket. A mesénél pedig saját képzeletükre hagyatkozhatnak, és ha a szülő olyan hangulatot tud teremteni, amikor olvassa, vagy mondja a mesét, a gyermek lelkivilága sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz. Erre érdemes időt szakítani minden szülőnek. (Még ha le is marad a kedvenc sorozatáról, a gyerek szerintem fontosabb.)
Végezetül azért köszönt illet a listát illetően!
Járókelő.hu Welcome to KÖKI! 2016.06.13 09:57:28
Újabb állomás-szemlére hívjuk a budapestieket, ezúttal Kőbánya-Kispestre.  Kezdjük egy gyors bejárással: A KÖKI lépcsőinek és mozgólépcsőinek állapota többször volt téma a Járókelőn, nyilvánvaló, hogy az sem tudja megszokni ezeket az állapotokat, akinek van alkalma arra, hogy mindennapos átjárás…..