Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rentingo

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakáskiadás esetén talán még fontosabb a megfelelő biztosítás, mint amikor tulajdonosként lakunk a saját lakásunkban. Sorra vesszük az albérlet biztosításával és káraival kapcsolatos 3 legfontosabb kérdést, hogy tulajdonosként ne érjen kellemetlen meglepetés.   1. Ki kösse meg a biztosítást az…..
Egy év alatt 19 százalékkal nőttek a bérleti díjak Budapesten, az emelkedést pedig elsősorban a rekordmagas infláció fűtötte. Decemberben a fővárosi bérbeadók átlagosan 239 ezer forintot kértek egy kiadó lakásért, miközben a bérlők folyamatosan szűkülő kínálattal találkozhattak. 2024-ben a reálbérek…..
Partnerként szeretnénk kezelni a bérbeadókat annak érdekében, hogy minél jobb szolgáltatást nyújthassunk nekik, akár ingyenesen, akár prémium hirdetéssel használják a Rentingo-t. Ennek jegyében most bepillantást engedünk a kulisszák mögé: miért töröltük el a késleltetést és mit takar az EarlyBird…..
Sokan jelentkeznek, de az érdeklődők 80%-a el sem olvasta a hirdetést, mindenkinek ugyanazt kell elismételgetni, mindig pont rosszkor hívnak, és ráadásul minden jelentkezőt külön el kell menteni a mobilba. Ismerős az érzés? És amikor a lakás bemutatásakor már első látásra tudod, hogy megint…..
Az egyik legfontosabb információ, de nem volt benne minden hirdetésben, és ezáltal feleslegesen kérdéseket és válaszokat vont maga után. Mostantól változik a helyzet, nem kell plusz „köröket” futni se a bérlőknek, se a bérbeadóknak.   Az első és legfontosabb tudnivaló: mindig a bérbeadó joga, hogy…..
Ingyen akarok hirdetni, a Google és a Facebook is ingyenes (vagy már nem...), ne akarjon engem senki lehúzni a fizetős hirdetéssel. Micsoda átverés, hogy nem láthatom a bérlői profilokat, miért kapom késleltetve az első üzenetet, miért nem látom ugyanazt, mint egy prémium bérbeadó? Többször…..
Az albérletpiacon várhatóan gyorsan érezteti hatását az energia-veszélyhelyzet, a dráguló rezsihez a bérlők ugyanis sokkal gyorsabban alkalmazkodnak majd, mint az ingatlantulajdonosok, hiszen könnyebben tudnak váltani. Ennek megfelelően a fenntartási költségek várható emelkedésével a kiadó lakások…..
Egy év alatt a húsz százalékot is meghaladta a budapesti albérletárak emelkedése, így júniusban átlagosan 173 ezer forintot kértek egy kiadó lakásért a fővárosban. A felpörgő infláció és a jegybanki alapkamat emelése ugyanakkor már most megágyaz a következő év albérletpiaci viszonyainak. A bérleti…..
Akkor különösen érdemes nyitottnak lenned mindenkire! A kiadásra kerülő lakás sokszor az egyik legnagyobb vagyontárgyunk, amit jó kezekben szeretnénk tudni, és ugyanolyan jó állapotban visszakapni. Előítéleteink sokszor gátolnak minket abban, hogy a legjobb döntést hozzuk akár a bérlők kiválasztása…..
Lakáseladás esetén az a siker, ha sikerül megtalálni azt a vevőt, aki a legtöbbet fizeti az ingatlanért. Amikor bérlőt keresünk, akkor viszont hosszú távú üzleti kapcsolatot szeretnénk létrehozni valakivel. Ilyenkor hosszú távra kell optimalizálni és mindig a tranzakció végén lehet csak mérni a…..
Az állampapírhozamok csökkenése után a befektetési célú vásárlóknak lassan érdemes körülnézniük az ingatlanpiacon. Aki hosszú távon lakáskiadásban gondolkodik, annak a megtérülése alapvetően azon múlik, hogy az albérletpiac szempontjából jó terméket vásárol-e a befektető. Itt nem az álomlakást kell…..
A tavaly márciusi mélypont után elkezdődött a bérleti díjak emelkedése, és ez az idei évben is irányadó lesz. Ha bérlőként keresel lakást, akkor érdemes még az első félévben lépned, mert a nyár vízválasztó lehet, az ősztől akár gyorsuló ütemben is emelkedhetnek a bérleti díjak, és elérhetjük a…..
Az ingatlanközvetítői szakma megítélése az egyik legszélsőségesebb. Sokak szerint a közvetítők csak a pénzre utaznak és valós teljesítmény nélkül „tartják a markukat”, mások viszont meg vannak győződve arról, hogy hasznot hoz nekik a közvetítő. Ráadásul itt és most nem lakáseladásról, hanem…..
Ismét összegyűjtöttük, hogy mennyire sokszínű az albérletpiac, megmutatjuk 2021 „legjeit”, a legnépszerűbb albérletet, a legdrágább bérlakást és a legidősebb bérbeadót is! Spoiler: az albérletpiac digitalizációja 91(!) éves korban sem jelenthet akadályt... A legnépszerűbb hirdetés a tavalyi évben…..
A bérlőkeresés a lakáskiadás első és legfontosabb lépése, amelynek megvannak az alapszabályai. Az albérletpiacon azok a bérbeadók tudják hamarabb kiadni ingatlanjukat, akik tisztában vannak a valós piaci viszonyokkal, és azzal, melyek az albérlethirdetés legnagyobb buktatói. Mégis sokan elkövetik…..
Mit gondoltok hány éves a legidősebb bérbeadó a Rentingo közösségében? A bérlők és bérbeadók közösségi oldalaként néha mi is meglepődünk azon, hogy az albérletpiac mennyire sokszínű. Összegyűjtöttük 2020 „legjeit”, a legjobb albérleteket, a legnépszerűbb bérlőt és a legidősebb bérbeadót is! A…..
A tavalyi sokkszerű piaci felfordulás gyors visszarendeződésére nem kell számítani, az év első felében még egyértelműen a bérlőké lehet a pálya, de a nyári hónapoktól azonban fokozatosan emelkedésnek indulhatnak a bérleti díjak. Akár bérlőként, akár bérbeadóként vagy érdekelt az albérletpiacon,…..
A koronavírus lejjebb szorította a belvárosi bérleti díjakat, így ma már nem ritka, hogy a belső kerületekben jobb áron bukkanhatunk albérletre, mint a főváros olcsóbbnak gondolt külső részein. Az albérletkalkulator.hu minden eddiginél részletesebb területi bontásban mutatja be a fővárosi bérleti…..
Az albérletpiacon is verseny van a megbízható bérlőkért, ezért ha neked nem mindegy, hogy ki költözik be a kiadó lakásodba, akkor bizony marketingelned kell. A legelső lépés a jó hirdetés. Már az első pillanatban ki kell tűnni a tömegből, hogy elnyerjük az érdeklődő figyelmét és a hirdetésben meg…..
Már eddig is sok ezer bérlő találta meg a számára megfelelő albérletet nálunk, most viszont egy újabb lépést tettünk annak érdekében, hogy könnyebbé, kényelmesebbé és gyorsabbá tegyük nektek az albérlet, illetve a bérlő keresés folyamatát. A mobilappunk Apple és Android telefonokra is elérhető,…..
Az albérleti piacra gyakorolt közvetett hatása miatt folyamatosan figyelemmel kísérjük a rövid távú turisztikai célú lakáskiadás helyzetének az alakulását. Áprilisban jeleztük az első figyelmeztető lövések eldördülését a szálloda lobby és a lakáskiadók között, az elmúlt napokban viszont már nem csak…..
Főleg a Facebookon szoktuk megkapni azt a véleményt, hogy nálunk nagyon nehézkes a regisztráció. Mi ezt vállaljuk, mert nem hagyományos apróhirdetési oldalként működünk. Ha megérted, hogy mit és miért csinálunk, valamint elfogadod a szabályokat, akkor sokkal könnyebb Rentingo taggá válni. Ezért most…..
Az elmúlt két hónap állandó témái voltak az otthonmaradás, az otthoni munkavégzés, a négy fal közé rekedés minden előnyével és hátrányával. Tömegével olvashattuk az újdonsült lakberendezők, pékek, szakácsok és babysitterek tippjei arról, hogyan is kell túlélni a ránk zúduló időszak adta…..
Nincs két egyforma lakás, a hirdetésekben szereplő bérleti díjakhoz viszonyítani könnyen félrevezető lehet, mert az csak egy pillanatfelvétel a piac állapotáról. Eddig más lehetősége mégsem volt se a bérlőknek, se a bérbeadóknak. Mostantól már segít az alberletkalkulator.hu! Azt mindenki tudja,…..
A koronavírus okozta válság kapcsán szinte mindenhol felmerül az állami segítségnyújtás kérdése. Szerintetek igazságos-e, hogy a lakáshitelek törlesztését felfüggesztette az állam, de az albérleti díjak fizetése során semmiféle állami kedvezményben nem részesülnek a bérlők? Az állami forrásokért…..