Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EmeseT

101 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Szeptember 29-én használd ki az alkalmat! Érezd magad egy tudósnak egyetlen éjszaka erejéig. A Kutatók éjszakáján idén is csatlakozik Miskolc elképesztő programokkal.  Csak néhány a sok közül: interaktív régészet, kórházi laborbemutató, bányalátogatás, e-bogár bemutató, gyártúra, ólomkatonaöntés,…..
Vendégbloggerünk - az Eat & Move & Smile bloggere - nemrég járt Miskolcon. A következőkben őszinte beszámolóját olvashatjátok a nálunk átélt kalandokról.   DE MIÉRT PONT MISKOLC?   Olykor végtelenül nyomorultul tudom érezni magam. Nem mintha lenne rá bármi okom, de itt volt ez a nyár.…..
 A Miskolctól kb. 15 km-re fekvő falucska mágikus és gyógyító hírnévnek örvend szerte az országban. Az ide érkezőket csodás tulajdonságairól ismert kövek, füvek és kristálytiszta levegő várja. Sokan úgy tartják, hogy a helyből különleges energia árad, amelytől megnyugtató érzés az időt itt…..
 "Bivalyerős versenyprogrammal", kiemelkedő klasszikusokkal és hihetetlen filmes és zenés pörgéssel startol szeptember 8-tól a Jameson CineFest 14. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál.  Összeszedtük az idei legjobb programokat és a legfőbb érveket, miért nem szabad kihagynod. Fotó:…..
Október végéig ismét lehetőséget biztosítanak a Diósgyőri várban arra, hogy betekinthess a várban zajló ásatási munkálatokba. Továbbá az is kiderül, hogy milyen utat jár be egy tárgy az előkerüléstől a kiállításig. Fotó: #hellomiskolc   A programokon a szakavatott vezetők az egykori diósgyőri…..
 A szelfizés utazásod során a legalkalmasabb kifejezési eszköze annak, hogy elmondd az ismerőseidnek hol jártál és hogyan érezted magad. Nem feltétlenül közhely, hogy ilyenkor egy kép többet mond ezer szónál! Képek:  #hellomiskolc, Eat, Move & Smile, @eatmovesmilee, #eatmovessmilee,…..
EmeseT 2017.08.17 09:31:31
@para_noir: Kedves para_noir a belvárosi helyszíneken biztonságosan használhatod a telefonodat, mivel a terek bekamerázottak és a rendészet munkatársai állandóan jelen vannak ezeken a helyeken. Lillafüred és Miskolctapolca frekventált turistalátványosságok helyszíne. Nem állítjuk, hogy nem érhet bűncselekmény, de ennek kockázata nem nagyobb bármely más magyar turisták által gyakran látogatott helynél. A Miskolci Állatkertkert és Kultúrparkra és a kisvonatra ugyanez vonatkozik. Az Avasi kilátóhoz vezető út nappal vagy rendezvények ideje alatt biztonsággal, atrocitások nélkül járható. (Megjegyzés: a cikk miatt pont tegnap jártam arra és egy gyanús alakkal nem találkoztam, pedig elég sűrűn elővettem a fényképezőgépet és a mobilt is. Kb. 15 éve is hetente kétszer mentem fel a kilátóhoz, és soha semmi baj nem történt velem.)
  Július utolsó hétvégéjén, két napon át tartó időutazáson vehetsz részt Miskolc négytornyú lovagvárában Európa egyik legjobb fesztiválján: a Középkori Forgatagon. Fotó: #hellomiskolc    Ha odavagy a középkorért, vagy csak szereted az olyan sorozatokat, mint a Trónok harca, a Középkori…..
 Mostanában szinte minden a vizeskedés körül forog. Éppen tart a vizes vb és újra itt a kánikula, a strandidő, amikor sokan választják a hűsöléshez a pancsolást, a párakapukat vagy a vízsugarak szemlélését. Fotó: #hellomiskolc    Miskolc ugyan nem éppen tipikus magyar fürdőváros, mégis…..
 Július 10-én lesz pontosan százhúsz esztendős a miskolci villamosközlekedés. Ennek örömére összegyűjtöttünk majdnem egy tucat érdekességet a történelmi múltra visszatekintő "miskolcikumról". A belváros villamossal 1900 körül. Kép forrása: wikimedia   1. Tudtad, hogy a miskolci volt az egyik…..
 Pontosan négy évvel ezelőtt, július 5-én nyílt meg a várost népszerűsítő kávézó Miskolc szívében, a Széchenyi utca 16. szám alatt. Fotó: #hellomiskolc    A Miskolc Bolt és Café egy olyan hely, ahol látnod, kóstolnod és ismerned kell! A megyeszékhely régi polgári miliőjéhez illeszkedő…..
 Nyáron egyre többen vágnak neki az ország felfedezésének két keréken. Van, aki a szálláshelyen vagy annak közelében bérel biciklit, van, aki magával viszi. A bringázásnak a Bükk-hegység völgyeiben is sok-sok előnye van, ezek közül szedtünk össze néhányat, melyek csak tovább biztathatnak, miért ülj…..
   Közeledik június 24. - Szent Iván napja -, amikor Miskolcon is hihetetlenebbnél hihetetlenebb programok várnak rád.  Szárnyalnál a múzeum fölött? Kaszinóznál a műtárgyak mellett? Megnéznéd a vár tűzkígyóját? Kisvonatoznál az erdőben éjszaka is? Gyönyörködnél a szentjánosbogarakban? Operát…..
 Nemsokára, július 10-én lesz hivatalosan 120 éves a város villamosközlekedése, ennek apropóján ebben bejegyzésben összeszedtük, hogy hányféle járművön utazhatsz, ha nálunk vendégeskedsz. Fotó: #hellomiskolc    SZÁGULDÓ "ZÖLD NYÍL" EURÓPA LEGHOSSZABB FŐUTCÁJÁN    A miskolci villamos a…..
  A rockzene rajongóinak érdemes a nyári kikapcsolódáshoz Miskolcot választaniuk, ugyanis nálunk hétről hétre meglátogathatsz egy jó koncertet. Lesz itt nálunk minden: a progresszív és jazz-rocktól kezdve a punk rockon és a rockoperán át a nemzeti rockig. Fotó: #hellomiskolc   ROCKLEGENDA…..
 Nálunk Miskolcon a nyarat minden évben egy zenei fesztivállal köszönti a Diósgyőri vár. Ez a Borsodi Fonó, amely 2017-ben is fergetegesnek ígérkező palettát kínál június 3-tól kezdve három napon át.  Blogunkban összeszedtünk öt jó okot arra, hogy miért látogass ki a Borsodi Fonóra. Fotó:…..
 Ne feledkezz el róla, május utolsó vasárnapja gyermeknap! Itt az idő, hogy közös élményeket szerezz a lurkókkal! Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttük a legjobb helyi programokat a kisvonatozástól kezdve, a repülős napon át a palacsintás buliig. Fotó: #hellomiskolc KEDVEZMÉNYES KISVONATOS…..
 Itt az idő, hogy előkerüljön a szekrények mélyéről a túrabakancs. A Bükk-hegység környéke garantáltan nem okoz csalódást a következő napokban.  Blogunkban összeszedtünk néhány izgalmas kirándulóutat, jól járható tanösvényt, amely akár az egész családdal bevehető! Fotó: #hellomiskolc   1. A…..
EmeseT 2017.05.20 10:00:46
@Kinai cuccok blog: Köszönjük a kommentet! Valóban gyönyörű helyek, és ha a Bükkről van szó érdemes megemlíteni. A blogbejegyzésünkbe azért nem került bele ez a kettő, mert elsősorban Miskolcról és környékéről induló útvonalakat szerettünk volna ajánlani, mert blogunk elsősorban Miskolccal foglalkozik. Köszönjük a megértést!
EmeseT 2017.05.20 11:56:30
@Irbisz: Kedves Ibrisz! Köszönjük a hozzászólásod. Bejegyzésünk konkrét tanösvényeket ajánl, nem célpontokat. Izgalmas kirándulóhelyszínekről a jövőben várhatóan még lesz szó, így reméljük továbbra is olvasónk maradsz. A fehérkőlápai sziklát, ahonnan valóban szépséges a kilátás a Bükkre az Oxigén sétaútról meg lehet közelíteni a Lélekforrás megállóhely felé haladva, áttérve a sétaútról a zöld sáv jelzésre.
 Az Avas hegy méltán Miskolc egyik jelképe. Sokan a kilátóról és műemlék templomáról azonosítják be, pedig a hegynek nevezett domb sokkal több annál, mint egy egyszerű kilátóhely.  A belváros épületeinek közelében emelkedő, a városkép szerves részét képező domb mellett nem lehet csak egy-két szóval…..
 Egyedülálló bravúrt hajtott végre a miskolci Herman Ottó Múzeum, hiszen először neveztek az Amerikából indult Museum Dance Off versenyre, és hihetetlen kitartással, valamint az összefogás erejével rögtön meg is nyerték azt. Kép forrása: Herman Ottó Múzeum    Csoda? Nem! Kreativitás, vállalkozó…..
 Huszonnégy óra alatt több, mint 17 ezer szavazat érkezett a múzeumra a Museum Dance OFF 4 versenyen, így a Herman Ottó Múzeum videója megnyerte a Museum Dance Off 4 verseny európai döntőjét, és bekerült a világfináléba. Kép forrása: Herman Ottó Múzeum    Ez a siker óriási összefogás nyomán…..
 Hurrá, újra hosszú hétvége! Kikapcsolódáshoz válasszátok a családi élményeket, melyeket Miskolc kínálhat. Nálunk rendeznek régimódi, állatkerti és játszóházi majálist, de akár a várban is tölthettek egy kellemes délutánt a lovagokkal. Fotó: #hellomiskolc , Miskolci Állatkert és Kultúrpark    …..
 Szereted a Trónok harcát? A kedvenc meséd az Így neveld a sárkányodat? Imádod a sárkányos fantasyt? Vagy csak egyaránt rajongsz a sárkányokért és a lovagkorért? Ha igen, akkor a Diósgyőri várban a helyed április 30-án, a Sárkányölő lovagok éjszakáján. Kép forrása:…..
 Április elején újabb taggal gyarapodott a kúszósülcsalád Miskolcon. Európában nagy ritkaságnak számít.    Az országban csak két állatparkban találkozhatsz ezzel a nálunk kevésbé ismert, de annál aranyosabb állatfajjal. Köztük az egyik a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. Kép forrása: Miskolci…..
 A magyar költészet napját ünnepelve ismerd meg városunkat a költők, írók szemén keresztül! Ebben a blogbejegyzésben "költői sorokkal" teszünk sétát időn és téren át megmutatva a könyék szépségeit. Fotó: #hellomiskolc   AMA ZŐLD HEGYEK MELLYÉKEN, HOL A NEKTÁR CSORDOGÁL...    Kezdjük utunkat a…..
 Laborfalvi Róza a XIX. század egyik legünnepeltebb magyar színésznője, híres tragikája Miskolcon látta meg a napvilágot 1817. április 8-án. A valódi neve, melyen anyakönyvezték Laborfalvi Benke Judit volt. Fotó: #hellomiskolc    Szinte beleszületett a színházi világba, ereiben szinte "színészi…..