Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EmeseT

52 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégbloggerünk - az Eat & Move & Smile bloggere - nemrég járt Miskolcon. A következőkben őszinte beszámolóját olvashatjátok a nálunk átélt kalandokról.   DE MIÉRT PONT MISKOLC?   Olykor végtelenül nyomorultul tudom érezni magam. Nem mintha lenne rá bármi okom, de itt volt ez a nyár.…..
 A Miskolctól kb. 15 km-re fekvő falucska mágikus és gyógyító hírnévnek örvend szerte az országban. Az ide érkezőket csodás tulajdonságairól ismert kövek, füvek és kristálytiszta levegő várja. Sokan úgy tartják, hogy a helyből különleges energia árad, amelytől megnyugtató érzés az időt itt…..
Október végéig ismét lehetőséget biztosítanak a Diósgyőri várban arra, hogy betekinthess a várban zajló ásatási munkálatokba. Továbbá az is kiderül, hogy milyen utat jár be egy tárgy az előkerüléstől a kiállításig. Fotó: #hellomiskolc   A programokon a szakavatott vezetők az egykori diósgyőri…..
 A szelfizés utazásod során a legalkalmasabb kifejezési eszköze annak, hogy elmondd az ismerőseidnek hol jártál és hogyan érezted magad. Nem feltétlenül közhely, hogy ilyenkor egy kép többet mond ezer szónál! Képek:  #hellomiskolc, Eat, Move & Smile, @eatmovesmilee, #eatmovessmilee,…..
EmeseT 2017.08.17 09:31:31
@para_noir: Kedves para_noir a belvárosi helyszíneken biztonságosan használhatod a telefonodat, mivel a terek bekamerázottak és a rendészet munkatársai állandóan jelen vannak ezeken a helyeken. Lillafüred és Miskolctapolca frekventált turistalátványosságok helyszíne. Nem állítjuk, hogy nem érhet bűncselekmény, de ennek kockázata nem nagyobb bármely más magyar turisták által gyakran látogatott helynél. A Miskolci Állatkertkert és Kultúrparkra és a kisvonatra ugyanez vonatkozik. Az Avasi kilátóhoz vezető út nappal vagy rendezvények ideje alatt biztonsággal, atrocitások nélkül járható. (Megjegyzés: a cikk miatt pont tegnap jártam arra és egy gyanús alakkal nem találkoztam, pedig elég sűrűn elővettem a fényképezőgépet és a mobilt is. Kb. 15 éve is hetente kétszer mentem fel a kilátóhoz, és soha semmi baj nem történt velem.)
 Mostanában szinte minden a vizeskedés körül forog. Éppen tart a vizes vb és újra itt a kánikula, a strandidő, amikor sokan választják a hűsöléshez a pancsolást, a párakapukat vagy a vízsugarak szemlélését. Fotó: #hellomiskolc    Miskolc ugyan nem éppen tipikus magyar fürdőváros, mégis…..
 Július 10-én lesz pontosan százhúsz esztendős a miskolci villamosközlekedés. Ennek örömére összegyűjtöttünk majdnem egy tucat érdekességet a történelmi múltra visszatekintő "miskolcikumról". A belváros villamossal 1900 körül. Kép forrása: wikimedia   1. Tudtad, hogy a miskolci volt az egyik…..
 Nyáron egyre többen vágnak neki az ország felfedezésének két keréken. Van, aki a szálláshelyen vagy annak közelében bérel biciklit, van, aki magával viszi. A bringázásnak a Bükk-hegység völgyeiben is sok-sok előnye van, ezek közül szedtünk össze néhányat, melyek csak tovább biztathatnak, miért ülj…..
 Nemsokára, július 10-én lesz hivatalosan 120 éves a város villamosközlekedése, ennek apropóján ebben bejegyzésben összeszedtük, hogy hányféle járművön utazhatsz, ha nálunk vendégeskedsz. Fotó: #hellomiskolc    SZÁGULDÓ "ZÖLD NYÍL" EURÓPA LEGHOSSZABB FŐUTCÁJÁN    A miskolci villamos a…..
 Itt az idő, hogy előkerüljön a szekrények mélyéről a túrabakancs. A Bükk-hegység környéke garantáltan nem okoz csalódást a következő napokban.  Blogunkban összeszedtünk néhány izgalmas kirándulóutat, jól járható tanösvényt, amely akár az egész családdal bevehető! Fotó: #hellomiskolc   1. A…..
EmeseT 2017.05.20 10:00:46
@Kinai cuccok blog: Köszönjük a kommentet! Valóban gyönyörű helyek, és ha a Bükkről van szó érdemes megemlíteni. A blogbejegyzésünkbe azért nem került bele ez a kettő, mert elsősorban Miskolcról és környékéről induló útvonalakat szerettünk volna ajánlani, mert blogunk elsősorban Miskolccal foglalkozik. Köszönjük a megértést!
EmeseT 2017.05.20 11:56:30
@Irbisz: Kedves Ibrisz! Köszönjük a hozzászólásod. Bejegyzésünk konkrét tanösvényeket ajánl, nem célpontokat. Izgalmas kirándulóhelyszínekről a jövőben várhatóan még lesz szó, így reméljük továbbra is olvasónk maradsz. A fehérkőlápai sziklát, ahonnan valóban szépséges a kilátás a Bükkre az Oxigén sétaútról meg lehet közelíteni a Lélekforrás megállóhely felé haladva, áttérve a sétaútról a zöld sáv jelzésre.
 Az Avas hegy méltán Miskolc egyik jelképe. Sokan a kilátóról és műemlék templomáról azonosítják be, pedig a hegynek nevezett domb sokkal több annál, mint egy egyszerű kilátóhely.  A belváros épületeinek közelében emelkedő, a városkép szerves részét képező domb mellett nem lehet csak egy-két szóval…..
 A magyar költészet napját ünnepelve ismerd meg városunkat a költők, írók szemén keresztül! Ebben a blogbejegyzésben "költői sorokkal" teszünk sétát időn és téren át megmutatva a könyék szépségeit. Fotó: #hellomiskolc   AMA ZŐLD HEGYEK MELLYÉKEN, HOL A NEKTÁR CSORDOGÁL...    Kezdjük utunkat a…..
 Laborfalvi Róza a XIX. század egyik legünnepeltebb magyar színésznője, híres tragikája Miskolcon látta meg a napvilágot 1817. április 8-án. A valódi neve, melyen anyakönyvezték Laborfalvi Benke Judit volt. Fotó: #hellomiskolc    Szinte beleszületett a színházi világba, ereiben szinte "színészi…..
 „Gyerekek, kezdődik a városnézés… mindenki vegye elő a telefonját!” – ezen a héten így kezdődnek az osztálykirándulás programok Miskolcon. Fotó: #hellomiskolc    Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR Kft. is csatlakozott ahhoz az országos programsorozathoz, amely azzal a céllal…..
 A 2017-es verseny díjözönnel zárult a miskolciak számára. A turisztikai szektor kommunikációs versenyén három rangos elismeréssel gazdagodott a város turizmusa. Fotó: #hellomiskolc    Díjat kapott a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. Miskolci Mosolyprograma, a…..
 Észak-Kelet Magyarország különleges hely vallásosság szempontjából. Miskolc különösen, hiszen a kereszténység többféle változata élt egymás mellett a városban évszázadokon át, jelentős emlékeket hagyva maga után. Fotó: #hellomiskolc    Bejegyzésünkben öt olyan - kevésbé ismert - helyszínt…..
 A Bükk-völgyében fekvő város és a mozi kapcsolatáról sokaknak juthat eszébe a Jameson CineFest az ország vezető filmfesztiválja, amelyet már 14. alkalommal rendeznek meg Miskolcon. A filmek szeretete és mozikultúra azonban nem új keletű jelenség a városban. Már száz évvel ezelőtt is nagy…..
EmeseT 2016.09.01 13:25:38
@Tökönrúgott Feleségek: Köszönöm, kiigazítottam. :)
EmeseT 2017.03.24 09:22:48
@masterray: Kedves masterray az info@hellomiskolc.hu e-mail címre küldjön egy levelet, és akkor mindenképpen válaszolok. Köszönöm. Üdvözlettel. T. Emese
 A napot már ősidők óta az emberiség a teremtő erő szimbólumának tartja. Energiája, sugárzása nélkül valószínűleg nem létezne élet a Földön. Nélküle nem sarjadnának ki a növények és nem zöldülnének ki a lombok. A nap fénye minden élőlényre hatással van a bolygónkon, így rád is. Fotó:…..
 A március idén is a barlangok hónapja. Itt az idő, hogy megismerd a mélyben lapuló kincseket!  Ilyenkor a látogatható járatokat kedvezményes belépővel nézheted meg. Az elzárt, titkos területek pedig megnyílnak overálos túrák keretében azok számára is, akik bátran próbálnák ki a…..
 Észak-Kelet Magyarország legnagyobb városáról sokaknak nem a szerelem jut eszébe, pedig Miskolc számos lehetőségben bővelkedik, ami miatt kiváló célpont egy kis romantikázáshoz. Összeszedtünk 5 + 1 okot, miért dobbanhat hevesebben minden szív Miskolcon. Fotó: #hellomiskolc   1. NÁLUNK…..
 Nemsokára jön az a három nap, amikor Miskolcon mindent a békák és kocsonyák lepnek el. Február 17 és 19. között ismét megrendezik városunkban a Kocsonya Farsangot, Magyarország legnagyobb téli gasztrofesztiválját.   Sokaknak furcsa lehet, hogy a miskolci kocsonyát békákkal ünneplik, pedig még egy…..
EmeseT 2017.01.31 11:01:53
@szib: Kedves szib! Valóban létezik a mondásnak így ilyen formája is. A békás verziót forrásként Dobrossy István: A miskolci vendégfogadók és a vendéglátás története című könyvéből vettem át, illetve a Wikipedia Kocsonya szócikkében is a békás változat szerepel, ezért inkább azt használtam a cikk írása során.
 Jó hírrel szolgálhatunk, ha a jövőben Miskolcra látogatnál és szereted a képzőművészetet. Ugyanis január 24-től ismét megnézheted a Herman Ottó Múzeum Képtárában Csontváry-Kosztka Tivadar Öreg halász című festményét a Görgey Artúr utcai épület emeletén. Az épület, ahol a Csontváry-festményt őrzik.…..
 Miskolcnak és környékének téli csodáitól az utóbbi napokban szinte felrobbant a közösségi háló. Aki teheti Észak-Kelet Magyarországra – főleg Lillafüredre - látogat egy kis, jeges varázslatért. Fotó: Tóth Balázs    Most végre leesett az első, nagyobb hótömeg is, amely fehérre színezte a…..
 A kanadai Feather and the Wind utazó páros - Felicia és Wesley - decemberben városunkban járt. Élményeikről több kedves videó és fotó tanúskodik. Fotó: Feather and the Wind Facebook    A bloggercsapat az "egyszer élünk" mondás nyomán indult felfedezni a világot. Kalandoztak már Mexikóban,…..
 Libegőre fel! Vár a festői Lillafüred egyik legújabb attrakciója. Már nem csak túrázva, hanem felvonón libegve is feljuthatsz a Bükk egyik legszebb kirándulóhelyére: Jávorhegyre. Fotó: #hellomiskolc 1. A Bükk-hegység elképesztően gyönyörű panorámája tárul a szemed elé    Szeretnél úgy a…..
EmeseT 2016.12.29 09:32:04
@Tökönrúgott Feleségek: Kedves Kommentelő! Jávorkút a 48.097277, 20.525182 gps koordinátáknál található üdülőegyüttes: javorkut.hu/s/hu/ A Jávorhegyről pedig Itt talál további információkat: turistautak.hu/poi.php?id=57667
EmeseT 2016.12.29 09:36:29
@aranyár: a Libegő Lillafüredről indul az Erzsébet sétányról. A Lillafüredi Kalandparktól könnyen megközelíthető egy rövidebb sétával. A sétány az Egri országúttal párhuzamosan halad. A következő térképrészleten meg is nézheti pontosan hol van: https://www.google.hu/maps/place/Miskolc,+Lillaf%C3%BCred,+3517/@48.0907911,20.6199108,315m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47409cdb2628f481:0x9a3b7db50986c50c!8m2!3d48.0985669!4d20.621813
 Kalandparkok, lovaspark, drótkötél csúszópálya a tó fölött, libegő, erdei bob, izgalmas régészeti kiállítás és rengeteg fantasztikus és pörgős élménylehetőség akad Észak-Kelet Magyarországon, akár még az őszi hónapokban is. Csupa-csupa izgalom főleg olyan családok számára, ahol a gyerekek már…..