Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fabricio

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő A lengyel kaland 2016.04.04 06:48:00
Mai szerzőnk, Fábián nem klasszikus határátkelő, hiszen csak egy rövid időt töltött külföldön az Európai Önkéntes Szolgálat keretében (a Messzelátó Egyesület segítségével). Ugyanakkor úgy gondoltam, érdekes lehet egyrészt maga az önkéntesség, másrészt pedig az első…..
Fabricio 2016.04.04 19:13:35
@P.Elliot: A posztoló volnék, üdv. Köszönöm a megtisztelő szavakat. Azért is tudnám ajánlani az EVS-t még a fiataloknak, mert nagyon egyszerű megszervezni. Volt szerencsénk belelátni a lengyel fiatalság mindennapjaiba, plusz a többiekkel is egymást tényleg nagyon megismertük. Ráadásul még kaphatunk egy olyan bizonyítványt is az egészről, amivel mi naív fiatalok talán tényleg kezdhetünk is valamit álláskeresésnél.
Fabricio 2016.04.04 19:13:35
@Taxomükke (UK):
@Muscari:

nagyüzemi fejmosás. Nos erre, mit is tudnék mondani? Egy pillanatot idéznék fel. Nagy volt a kísértés, hogy beleírjam a posztba, bár tudatosan próbáltam kerülni a politizálást a beszámolóban. Szóval, egyik délelőtt az egyik bydgoszcz-i általános suliban 5. osztályosoknak tartottunk előadást Magyarországról. Kérdeztük, hogy mit tudnak rólunk. Az egyik lengyel srác kisvártatva megszólalt: Orbán!
Mondtuk, hogy most ezt inkább ne.
Szóval a lengyel egyetemisták, akikkel volt szerencsém beszélgetni a koliban, nem nagyon értik, hogy a jelenlegi kormányuk miért is majmolja Orbánt olyan eszméletlenül. Nem értik, hogy az állami televíziójukban miért szerepel náluk is annyit, mint nálunk. Hogy az országgyűlésükben van egy képviselő, aki minden alkalommal, szinte már berögzülten idéz Orbántól valamit (...gondolkodom hogy hívják). Aztán meg a kommunikációs csatornán az 5. osztályos gyerekhez ez jut el a hírekben a magyarokról.
Akiket kérdeztem, annyit mondtak, hogy úgy tűnik nekik, hogy itthon mi is csak hűséggel isszuk a szavait. Nem értik az egészet, miképpen lehet nekünk ilyen miniszterünk. A lengyelek meg miért másolják...
Fabricio 2016.04.04 21:03:19
@Shanarey: agy... stimmt, elírtam, bocs.
A többi az világos. Azért ez nekem is tiszta, amit írtál. Nem remeteként élek :D. Amire szerettem volna rávilágítani az az, hogy a lengyelek azt nem értik, hogy miért kell nekik is kis túlzással állandóan Orbánt nézniük a tévében?

De lassacskán lépjünk túl ezen a politizálási témán, ha lehet ennyi kérésem.