Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vehicular cyclist

0 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fölényes győzelmet aratott a tegnapi közmeghallgatáson Horváth Csaba polgármester és csapata.  A tavalyi nyilvános kioktatásoknak és a városközpont tabutémának nyilvánításának köszönhetően idén eleve kevesen látták értelmét eljönni a közmeghallgatásra. A meghirdetés is parádésra sikeredett, a…..
A Járókelőnél azon dolgozunk, hogy a lakosság által jelzett közterületi problémák fotóit és leírásait eljuttassuk az önkormányzatoknak és a városi szolgáltatóknak. A közel 80 fős önkéntes csapatunk naponta több száz hozzánk beérkező ügyet közvetít ki, és nézi át a róluk szóló levelezést. Ebben a…..
Garázsadó lesz Zuglóban. Az ötlettel egyszer már 2015-ben is megpróbálkoztak a szocialisták, most  - nyilván  - az LMP-s Vida  Attila képviselőnek jutott eszébe a bölcs ötlet.  Az általános, hozzávetőlegesen 15%-os adóemelést Rózsa András a Momentumos alpolgármester terjesztette elő, mely a…..
A belváros felé közlekedő megállókban 2 troli és legalább 10 másik buszjárat utasai szállnak le és fel naponta. Csúcsidőben egymást érik a járművek, a viszonylag szűk úttest miatt (egy sáv van csak az autósoknak és egy a tömegközlekedésnek) gyakran így is nagy a káosz. A bonyolult forgalmi helyzetet…..
Vehicular cyclist 2019.02.13 23:05:06
@KissGecihuszár: A közteresek és a rendőrök sem hajlandók semmmit sem csinálni a tilosban, járdán parkolókkal. Sehol. Egyedül ott van valami ellenőrzés, ahol fizető parkolók vannak, mert sajnálják a pénzt. A rendőrök és a közteresek járó motorú autókban ülve mobiloznak inkább.
A kerékpáros forgalom csúcsidőszakában különösen fontos lenne, hogy karban tartsák a fővárosban sok helyütt megtalálható (na jó, egyre nehezebben) kerékpáros nyomvonalakat...
városjáró blog MOME dágvány 2018.02.09 07:00:00
A közel 20 Mrd-os állami költségvetéssel átépülő MOME Campus építkezésén megforduló tehergépkocsiktól hónapok óta sártengerben úszik a Zugligeti út alsó szakasza és a környező mellékutcák torkolata. Korábban egy levitézlett P-rendszámú IFÁ-ra szerelt útkefe-tákolmánnyal próbálták a kivitelezők…..
városjáró blog 10! 2018.01.15 08:00:00
Ennyi + 1kép: innen..
Vehicular cyclist 2018.01.16 17:49:47
A fűtési légszennyezés több mint 70 százalékának nem a szegénység az oka, hanem az ismerethiány, a felelőtlenség, a nemtörődömség. Köszönet illeti Révész Sándort azért, hogy Légűr és légméreg című írásában ismételten felhívta a figyelmet a levegőszennyezés okozta súlyos ártalmakra, és elismerően…..
Vehicular cyclist 2017.02.12 20:21:32
@fél három:

1. Az LMCS nem uszított senki ellen, hanem egy nagyon súlyos problémára hívta fel a figyelmet, amivel sem a hatóságok, sem a közvélemény nem foglalkozik

2. Nem csak a cigányoknak van vegyestüzelésű kazánnnal fűtött házuk és nem csak ők égetik el a szemetet benne.

3. A szemetesek elmondják, hogy rengeteg vidéken az elszállítandó szemét mennyisége télen drasztikusan csökken. A cigánytelepen nincs szemételszállítás.

4. Az LMCS kifejezetten javasolta szociális tüzifa program bevezetését, hogy ne szemetet, lignitet és vizes fát égessenek a rászorulók (magyarok is).

5. Szankciókra szükség van, mert a szabályszegők mások egészségét is veszélyeztetik. Sajnos vannak, akik nem értenek a szép szóból.

6. Magyarország ez egyik legbetegebb ország európában, különösen a léguti betegségek terén. A probléma nagyon súlyos, nem lehet várni - az LMCS helyesen lépett.

7. A lomtalanítással kapcsolatban: minden kerületben könyörög az önkormányzat, hogy csak az elszállítás napjára tegyék ki a lomot az emberek. Mégis, nagyon sokan ebben nem működnek együtt-nem csak és nem elsősorban cigányok. Velük mi a teendő?

A fentiek persze csak azoknak számítanak, akiket érdekelnek a tények. Nekik írtam. Ha ők lesznek többségben, akkor jobb hely lesz a lángoktól ölelt. Egyelőre füstben fuldoklunk.
Minden gépjárműre és minden útra érvényes kilométer- és szennyezésarányos útdíjat szükséges bevezetni a Belgiumi Vállalkozások Szövetsége (FEB) álláspontja szerint. (A 3,5 tonna megengedett össztömeg feletti teherautók után már kell ilyen díjat fizetni Belgiumban.) „A…..
Vehicular cyclist 2017.02.09 18:27:20
@Levegő Munkacsoport: Igen, tudom hogy elterjedt számítási mód, de éppen erre mondom, hogy elavult.

Nem lehet és nem is szabad mindent pénzre átszámolni. Ez számított haladónak a nyolcvanas években, de ma már túléltem magát. Nem akarom, hogy pénzzel megváltsák mások azt, hogy én rövidebb ideig és rosszabbul éljek, csak azért, mert valahoznnan - ez is nagy kérdés, hogy honnan - van rá pénze és hajlandó is rászánni azt. Ez egy társadalmi választás kérdése. Örülnék, ha minél többen el tudnának szakadni a szennyező fizet súlyos társdalmi egyenlőtlenségeket elősegítő szemléletétől.
Magyarországot a legszennyezettebb európai országok közé sorolja az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) 2016-os levegőminőségi jelentése. Vajon a friss adatok birtokában mit fog tenni a magyar kormány, hogy lekerüljünk a szégyenfalról? Mikor fogja elfogadni például a Levegő Munkacsoport…..
Vehicular cyclist 2017.01.22 22:56:13
@gyokkkettto: Egy olyan országban, ahol a közteresek órákon keresztül üldögélnek a Városligetben járó motorú autóban, hogy ne fázzanak? És rá se bagóznak a ligeten tilosban kereszül kasul cirkáló autókkal, robogókkal? Akiket nem érdekel, hogy a tA ilosban beparkoló turistabuszok is járatják a motort, hogy ne fázzon a soför? Így tudják megoldani?
Nyáron ugyanez, csak légkondival...

Nálunk a kabát, esernyő, melegedő helyiség helyett is robbanómotort használnak. A hőség ellen meg fakivágással és térkövezéssel veszik fel a harcot.
Kiáltvány a városi zöldterületek és zöldfelületek védelmében A városi parkok, fasorok és egyéb zöldfelületek – városképi, egészségvédelmi, ökológiai és klímavédelmi jelentőségüknek megfelelően –  világszerte felértékelődtek. A 21. században többé nem tartható az a tervezői szemlélet, amely a…..
Vehicular cyclist 2016.12.01 23:13:12
Eljött az idő, amikor Zugló, Pest hajdani rózsadombjának elkoszosodása már az idegenek számára is szembeötlő. A Francia út mellett tornyosuló szeméthalmok és a Rákosrendező melletti MÁV terület illegális, bár az évekig egymásra mutogató hatóság  mellett kényelmesen megnövő sok ezer köbméteres …..
Vehicular cyclist 2016.04.25 18:05:29
@városjáró: Szia városjáró!!

Kénytelen vagyok, mert elképesztő az a nemtörődömség, ahogyan a közteresek állandóan kifogásokat keresnek és nem tesznek semmit. Felháborít minden nap. Többet kellene erre járnod!
Vehicular cyclist 2016.11.21 20:34:59
@városjáró: A közteresek azonban nem fejlődnek, semmit nem csinálnak. Fürtökben parkolnak a Városligetben, néha három autóval és közben járatják a motorokat tovább szennyezve azt a levegőt, amit védeniük kellene. A húsz méterre tilosban, zöldterületen parkoló autóval, vagy tilosban várakozó városnéző busszal szemben sem hajlandók eljárni.

Telefonbejeletésre sem csinálnak semmit. Valaki felveszi a telefont, azt mondja, hogy várjak egy kicsit, elmegy ceruzáért (!!!!), majd utána végighallgat, és biztosít hogy továbbítja, ahogy mindig is továbbította a főnöknek.

Aztán másnap kezdődik előlről minden és semmit nem csinálnak.
  Majd másfélezer villanyautó találhat gazdára év végéig úgy, hogy a vételárból egy-másfél millió forintot az adófizetők állnak. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a néhány hete megrendezett E-mobilitás fórumon a széndioxid-kibocsátás mérséklésének szándékával indokolta az intézkedést, ami…..
Vehicular cyclist 2016.10.26 20:12:24
@vamá: futárrobogók is roncsimportból kerülnek be, azzal a különbséggel, hogy már új korukban is katasztrófális volt a károsanyag kibocsátásuk. Egyébként a használat módja miatt a legegyszerűbb ezeknél volna a legegyszerűbb megoldani az elektromos bicajjal való kiváltást, mert rövid utakat tesznek meg, és gyakran visszatérnek a bázisra. Ha nem bírná ki az akksi a munkanapot, akkor is megoldható napközben az akksicsere: míg az egyik használatban van, a másik töltődhet.

Akkor még azt is megbocsátanám, hogy a bringasávot használják. Így viszont kataszrófa: mérgezik a levegőt és "önvédelemből" hangos a motorjuk. Ezeket nem szabadna városba engedni.
A gyakran öngyulladó Rákosrendezői szeméthegyek előnyúlványai immár beérnek a Francia útig. Tektonikai mozgások okán egy homokhátság látszik kiemelkedni a Bosnyák utcában.  A flórát a kerület szerte látható facsonkok, fél méteres kátyúk és kiszáradt fák teszik…..
Vehicular cyclist 2015.08.26 21:11:19
Évek óta jelzem a kerületieknek a zöldterületi rongálásokat, tilos parkolásokat stb. Szinte semmi nem történik.
Többszöri felszólításomra végül erre a bejelentésemre nagynehezen - jóval az eljárási határidőn túl - reagált a jegyzői hivatal:

www.jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/6366/maganparkolo-kozteruleti-zoldfeluletbol

A válaszban megerősítették, hogy valóban engedély nélkül alakítitták ki az illegális parkolót abból a dagonyából, amit saját maguk csináltak a saját ablakuk alá a drágalátos polgártársaink.
A hivatal levelében az szerepel, hogy büntetés szabtak ki az egyik ház tulajdonos ellen az "együttélési szabályok megsértése" miatt.

Namost itt nem arról van szó, hogy egy legénybúcsú hangosabbra sikerült az elfogadhatónál, hanem évek óta folyó zöldterület pusztítás, önkényes rongálás és átalakítás, zöldterületből murvázott területté alakítás. Gyanús, hogy a közelben folyt útfelújításban résztvevő munkásokkal, azok gépeivel alakították ki a tükröt is és onnan származik a murva is. Szóval a zuglói polgárok - és mivel semmi nem épül EU források nélkül - a holland kerékpáros adófizetők pénzéből loptak meg bennünket a saját zöldfelületünktől. Ha én jegyző lennék, megkérdeztem volna, hogy van-e számla a munkálatokról?
És végül nem csak az ötös, hanem a hetes szám előtt ugyanezt megcsinálták. A jegyző válaszában nem szerepel ennek tulajával szembeni eljárás.
Nagyon mélyen vagyunk, örülök, hogy legalább néhányan próbálnak még tenni valamit azért, hogy ne lopják el, tegyék tönkre az utolsó darab közterületet is a kerületben és a városban.

Így tovább!
A Hungária körút járdáján futó bicikliutat kerékpáros főútként kezeli a főváros, és talán annak is fog kinézni, ha átalakítják, és megpróbálják a bicikliseket az eddigieknél jobban elkülöníteni a gyalogosoktól. A BKK megbízásából korszerűsítik a külső körút…..
Vehicular cyclist 2013.10.16 22:22:58
@cso zsi:

"(13) A gyalog- és kerékpárúton a gyalogos a kerékpáros forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti."

www.kreszabc.hu/para.php, 21. paragrafus

Egyébként arról van szó, hogy attól, hogy nincs KRESZ vizsga kötelezettség, attól még elvben ismerni kell. Ez így van sok más területen is. Pl. gyilkolni vagy cd-t másolni sem szabad, de a legtöbben nem kell, hogy levizsgázzanak jogszabályismeretből.
Az alábbi kiáltványt az Operánál lőttük. Az (egyelőre) ismeretlen agitátor a belvárosi városnézőbuszok környezetszennyező mivoltára hívja fel a figyelmet, és arra kér minden felelősen gondolkodó magyarul beszélő német, svájci, vagy épp osztrák turistát, hogy bojkottálja…..
A XI. kerületi jegyző olyan cinikus, hogy noreply@-os e-mail címről küd leveleket. Azt állítja, ők nem hajlandók válaszolni a Jarokelo.hu-n keresztül elküldött lakossági bejelentésekre, mert azok nem elektronikus úton lettek előterjesztve.  A XI. kerületből a…..
Vehicular cyclist 2013.05.23 21:48:20
@varga.illes:

A közérdekű kérelmekkel, panaszokkal és bejelentésekkel kapcsolatos eljárás

141. § (1) Az állami és helyi önkormányzati szervek a panaszokat és a közérdekű bejelentéseket e törvény szerint kötelesek elintézni.
(2) A panasz olyan kérelem, amely egyéni jog- vagy érdeksérelem megszüntetésére irányul, és elintézése nem tartozik más - így különösen bírósági, államigazgatási - eljárás hatálya alá.
(3) A közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása, illetőleg megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja. A közérdekű bejelentés javaslatot is tartalmazhat.
(4) Panasszal és a közérdekű bejelentéssel bárki - szóban, írásban vagy elektronikus úton - fordulhat a tárgykörben eljárásra jogosult szervhez. A szóbeli bejelentést az eljárásra jogosult szerv köteles írásba foglalni.
(5) Ha a panaszt, illetőleg a közérdekű bejelentést nem az eljárásra jogosult szervhez tették meg, azt nyolc napon belül oda át kell tenni. Az áttételről a bejelentőt egyidejűleg értesíteni kell.
142. § (1) A panaszt és a közérdekű bejelentést a beérkezéstől számított harminc napon belül kell elbírálni.
(2) Ha az elbírálást megalapozó vizsgálat előreláthatólag harminc napnál hosszabb ideig tart, erről a panaszost (bejelentőt) a panasz (bejelentés) beérkezésétől számított tizenöt napon belül - az elintézés várható időpontjának egyidejű közlésével - tájékoztatni kell.
(3) Az eljárásra jogosult szerv a panaszost, illetőleg a közérdekű bejelentőt meghallgathatja, ha azt a panasz, illetőleg bejelentés tartalma szükségessé teszi.
(4) Az eljárásra jogosult szerv a vizsgálat befejezésekor a megtett intézkedésről vagy annak mellőzéséről - az indokok megjelölésével - köteles a panaszost, illetőleg bejelentőt írásban vagy elektronikus úton haladéktalanul értesíteni.
(5) Az írásbeli értesítés mellőzhető, ha az elintézésről a jelen lévő panaszost, illetőleg bejelentőt szóban tájékoztatták, és a tájékoztatást tudomásul vette.56
(6) A korábbival azonos tartalmú, ugyanazon panaszos, illetőleg bejelentő által tett ismételt, továbbá a névtelen bejelentés vizsgálata mellőzhető.
(7) A panasz vizsgálata mellőzhető a (6) bekezdésében említett eseteken kívül akkor is, ha a panasztevő a sérelmezett tevékenységről (mulasztásról) való tudomásszerzéstől számított hat hónap után terjesztette elő a panaszát. A tudomásszerzéstől számított egy éven túl előterjesztett panaszt érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani.
143. § (1) A panasz, illetőleg a közérdekű bejelentés alapján - ha alaposnak bizonyul - gondoskodni kell
a) a jogszerű, illetőleg a közérdeknek megfelelő állapot helyreállításáról vagy az egyébként szükséges intézkedések megtételéről;
b) a feltárt hibák okainak megszüntetéséről;
c) az okozott sérelem orvoslásáról, továbbá
d) indokolt esetben a felelősségre vonás kezdeményezéséről.
(2) A panaszost, illetőleg a bejelentőt - a (4) bekezdésben foglaltak kivételével - nem érheti hátrány a panasz, illetőleg a közérdekű bejelentés megtétele miatt.
(3) A panaszos, illetőleg a közérdekű bejelentést tevő személyes adatai - a (4) bekezdésben foglaltakon túlmenően - csak a bejelentés alapján kezdeményezett eljárás lefolytatására hatáskörrel rendelkező szerv részére adhatóak át, amennyiben e szerv annak kezelésére törvény alapján jogosult, vagy az adatai továbbításához a bejelentő egyértelműen hozzájárult. A bejelentő adatai egyértelmű hozzájárulása nélkül nem hozhatók nyilvánosságra.
(4) Ha nyilvánvalóvá vált, hogy a bejelentő rosszhiszeműen járt el, és ezzel bűncselekményt vagy szabálysértést követetett el; másnak kárt vagy egyéb jogsérelmet okozott, adatai az eljárás kezdeményezésére, illetőleg lefolytatására jogosult szerv vagy személy részére átadhatóak.
143/A-143/E. §57

www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0400029.TV&celpara=141#xcel

Egyébként röviden itt is -szakszerű, de persze nem ez a hivatalos:

merjtenni.hu/jogi-kisokos/egyeb-eljarasok/kozerdeku-bejelentes/

Abban igazad van, hogy nagyon sokszor a kifárasztásra játszanak és ebben nem riadnak vissza a szándékos megtévesztéstől, mert JOGGAL számítanak arra, hogy a magy ember még mindig inkább alattvaló, mint jogtudatos és öntudatos állampolgár. Azért voltam mérges a bejegyzésedre, mert ezt a rossz hagyomány láttam benne tovább élni érett, kifejlett formában.
Vehicular cyclist 2013.05.23 21:51:06
@Vehicular cyclist:

Nagyon fontos: az sem kifogás, hogy nem illetékes az, akihez benyújtottad: neki kell tudnia, hogy melyik más szerv illetékes és neki kell eljuttatatnia oda, ahová kell. Nem rázhat le és nem küldözgethet Ponciustól Pilátusig!
Vehicular cyclist 2013.05.27 21:43:30
@varga.illes: Beidéztem azt, amit kértél. Erre most tovább keresel kiskapukat a flegma közszolgák trehányságára. Azt hiszem rosszul állsz a dologhoz. Jó lenne, ha a fórum olvasóit ez nem vinné tévútra: a jelenleg hatályos törvények nagyon sok lehetőséget adnak, amivel még a jóérzésű emberek sem élnek, mert egyszerűen nem ismerik azokat (meg kiskapukat keresgélnek)
avagy egy építtető tapasztalatai - 1. rész   A Holnapház egyik aktív részvevőjével már találkozhattatok több helyen is. Egy éve saját passzívházában lakik. Jó néhány itteni bejegyzés kapcsán is kifejtette már véleményét, amely saját élményeiből táplálkozik.…..
Vehicular cyclist 2012.12.30 12:40:37
@kjapp: Nagyon köszönöm!

A gázkazán a tároló felső fűtőkörébe van bekötve, vagy ennek nincs jelentősége a víz "rétegződése" szempontjából? A rétegtárolók azt hiszem a tetejét kezdik melegíteni és onnan haladnak lefelé. Amíg nincs napkollektor, lehet, érdemesebb a felső fűtőkörbe kötni a gázkazánt?
avagy egy építtető tapasztalatai - 2. rész   A Holnapház egyik aktív részvevőjével már találkozhattatok több helyen is. Egy éve saját passzívházában lakik. Jó néhány itteni bejegyzés kapcsán is kifejtette már véleményét, amely saját élményeiből táplálkozik.…..
Vehicular cyclist 2012.11.14 09:21:12
  A mátyásföldi villanegyedben elég sok német cégvezető lakik, akik pont olyanok, mint a mesebeli németek, hogy ott aztán mindennek tüchtignek kell lennie. Szépek is a villáik, rendben is van a kertjük, hanem, ha a fű nem akar úgy nőni, ahogy az meg van mondva neki, akkor jön a…..
Vehicular cyclist 2012.08.31 17:32:37
Én ezeket másféle "állatoknak" látom.
Éveken át rendszeresen, szinte naponta hívtam az illetékeseket azért, hogy tegyenek már rendet a felparkolók között. Holott maguktól is láthatták volna akár a zártláncún, akár webkamerán.
És miért nem lehetett a kért megtéríttetni ezekkel az "állatokkal"? Még most is lehet azonosítani a rongálókat.

indafoto.hu/vehicular_cyclist/andrassy_ut_emberibb_dagonya_v

Zuglóban felfüggesztették a nyáron az egyébként sem alkalmazott zöldterület védelmi rendeletet. Most aztán mindenki úgy parkol a zöldterületen ahogy az édesanyja megtanította.
Egyetlen szerencse, hogy a szabályokkal az égvilágon senki nem foglalkozik, és ezt sem tudják a legtöbben. Pedig most aztán tényleg mnindenki taposhatna egy parkolót a kertvárosi ablaka alá nem csak annyian, mint eddig:

indafoto.hu/vehicular_cyclist/zuglo_kertvaros_biologialiag_n

Na majd itt is kitalálják, hogy a kutyák meg a macskák voltak.

Egyébként írtam emailt a kerületi lmp-seknek, hogy kezdeményezzenek valami ez ellen a pusztítás ellen. Kettőjük közül egyik sem méltatott válaszra.
Nem szívesen kontárkodom olyan témákban, melyek kívül esnek szakterületemen, viszont a Fővárosi Közgyűlés új, de máris sokat vitatott rendelete a kertekkel, utcafrontokkal is kapcsolatos, így bátorkodnék említést tenni róla ezen hasábokon is. Természetesen a közterületi és…..
Vehicular cyclist 2012.06.05 22:00:53
@edd: Akkor mégegyszer: Burgenlandban kisebb az egy főre jutó jövedelem mint Zuglóban vagy a Budapesten átlagban.
De ott a gondolokodás eljutott a szabadparaszti szintre. Itt meg megmaradt a jobbágyi szinten. Kár volt elkapkodni azt a földosztást....
Számos lakossági panasz után döntött úgy a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH), hogy 2012 januárjától a Magyarországon futó X6-os BMW-kre is kell irányjelzőt szerelni.   „Faszkivan a sok hivatalnokkal! Egy részeg vak is látja merre megyek nem!? A jetskimen sincs…..
Vehicular olvasónk és derék harcostársunk tovább küzd az illegális parkolás és a szabályszegő területfoglalások ellen. A Rendőrség/Közterület-felügyelet/BKV/BKK azonban továbbra is érdektelenségbe burkolózik. A megoldás? Ablakban...Tisztelt Hölgem/Uram!A panorámabuszos…..
Vehicular cyclist 2011.09.07 18:36:25
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

1) Kétlem, hogy fizetnének a bringasávon parkolásért vagy a buszöbölért.

2) Elég sokan látják nap-mint-nap, és szagolják is, amit kibocsát némelyik panoráma busz. Műszer nélkül is látható, hogy semmiféle szabványnak nem felel meg kibocsátás.

3) A Match terítők öt méterrel nem képesek odébb állni, még amikor szabadon van hagyva a rakodóhely, akkor sem.

Azt hiszem te nem tudod, miről írsz.