Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszter Miókovics

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helka és Kelén legendája része a mára alig ismert balatoni mondavilágnak. Érdemes megismerni Siót, Horkát, Thuz herceget, Kamort, Kelént és Helkát.    Azokban a régi szép időkben, melyek már csak a mesékben élnek, úgy mondják, soktornyú, hatalmas várkastély állott a tihanyi hegy fokán. Aranyos…..
Balatoni berkek Liliomkert 2017.07.03 10:08:02
A káptalantóti kézműves-, és helyi termelőket összefogó piac minden színében, illatában, árudájában különlegeset kínál. Teljes éven át nyitva tartó vasárnapi piacnapok: nyugalom, zene, ízek, illatok, színek töltekező erődje várja az idelátogatót!   A hegyek ölelésén át, macskaköves utakon is…..
Már nem ismeretlen időtöltés hazánkban sem a bakancslista készítés. A Balaton tökéletes terep akár elvonulós 'énidőre', akár teljes sprektrumú társas ingerre vágysz. Idén télen még a vizenjárás jeges formája a "Balaton átcsúszás" is ezreknek lett beteljesült álma, így kelhettek át néhány óra alatt a…..
Érzel magadban késztetést, hogy mérsékeld a krízist körülötted, akár közvetlen, akár távoli környezetedben? Az ünnepek időszaka, az év vége sokaknak egyre megterhelőbb, érzelmileg is. Ennek oka többek közt a felgyorsult életvitel, a széteső szociális háló és a digitális kor hatására egyre növekvő…..
Eddigi is a pozitív pszichológia eszközeivel végeztem tanácsadói-támogatói-szervezetfejlesztői munkám és szeptembertől ennek jegyében csatlakoztam a Jobb Veled a Világ Boldogságprogramjához balatoni klubalapító és vezetőként. Szeptembertől indítom a Balatoni boldogságklubot! Röviden miről lesz…..
Mi az a probléma, ami a Balatont, mint tájat érint? Lássuk a legsürgetőbb kérdéseket és feladatok körét. Csupa kérdésfelvetés következik, mely erősnek hat, és legtöbbje már régóta aktuális a Balaton régióban. A mai nap Siófokon megtartott műhelytalálkozón az előadóktól elhangzottakból…..
Mit is takar a szó: berek? Mit jelent ez a Balatonnál most és mit adott a tó életéhez egykor?   Mikor Somogyországba sodort életem eddigi legjelentősebb hulláma, lépten-nyomon találkozhattam a berekfa megfogalmazással a háttértelepüléseken élőkkel folytatott beszélgetések és a…..
2016. április 22. pénteken, Siófokon a Balaton teremben került megrendezésre Földnapi Konferencia a Balatoni Fejlesztési Tanács és a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonpprofit Kft. szervezésében. A Balaton, mint természetes régió jövőjének kedvező kilátásait célzó, az Alacsony szén-dioxid kibocsátású…..
Egy újabb kifejezés ami szembejön. De hol a magyar megfelelője? Valahogy de ja vu-m is van: coach-coaching oldalról, bár ott talán már elég írás született magyarázó-visszatekintő jelleggel, például a Balatoni Coaching blog korábbi bejegyzései. Ha szómagyarázó jelleggel párt keresnénk a facilitátor…..
A coachokról egyre többet hallani és olvasni. Az elmúlt időszakban elterjedt ennek a kifejezésnek és szakmának a jelenléte. Maga a kifejezés (coach=edző) és a módszer a sportolói, majd az üzleti szférából indult el az 1980-as években a tengerentúlról. A hazai népszerűségének köszönhetően aktuális…..
A következő összefoglalás a Víz Világnapja alkalmából “Vízgazdálkodás, vízminőség-védelem a Balaton Régióban” címmel megtartott konferencián elhangzottakról szól. A köszöntőkről és a konferencia céljáról bővebben itt olvashat. Az eseményen, mint a Balatoni Civil Szervezetek Szövetségének képviselője…..
A Víz Világnapja alkalmából “Vízgazdálkodás, vízminőség-védelem a Balaton Régióban” címmel konferenciát szervezett Siófokon a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.. A részletes program itt elérhető. A köszöntők során elhangzott, hogy a 2016-os…..
  Nem kell a fővárosig menni! Személyes és csoportos alkalmak - tanácsadás, coaching és facilitátori módszerekkel!   1. LEHETŐSÉG ARRA a tapasztalatszerzésre, hogy MILYENegy játékos, KÖTETLEN, pozitív pszichológiai és coaching - tanácsadói módszereken alapuló konzultáció, 2. MILYEN AMIKOR…..
Balatoni berkek Élhető Balaton 2016.03.21 18:27:44
  Mi is az elsődleges célja a blognak?  Személyes térkép arról, mi minden van még a strandokon túl a Balatonnál és benne! Cikkek, hírek, érdekességek, amit jó tudni és még jobb TOVÁBBADNI!..