Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huszthy Ádám

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Addig se eszik(amíg nyilatkozik – magyar ember evés közben nem beszél) Pirospozsgás, jóltáplált, bennfentes majomkák a tévében, reflektormelegtől ernyedten nyafognak Bödőcs könyvéről, fenekük alatt az irodalmi ká­non, szájukon a fanyalgás, végre a leánykama­jomkából kicsusszan az első dicséret: „Az…..
Mi leszel, ha nagy leszel – Mi leszel, ha nagy leszel, kisfiam?– Író.– Aha. Aztán van átütő tehetséged?– Nincs.– Nyelvünk zsonglőrje vagy?– Nem.– Lebilincselő történetek kitalálója?– Az sem.– Megvalósítod az olvasók legtitkosabb vágyait?– N ne em.– Formaművész, botrányhős, celeb?– N n n e e e m m…..
A Csajszi én vagyok Ide figyelj, ha velem beszélsz, nem egy csajszival van dolgod, a Csajszi én vagyok! Sudár, bátor, szép, vonzó, okos, erős, művelt, illatos, olyanokat tu­dok mint heteronormatív, éles elme, sasszem, a mellem se piskóta, Ős Napkelet ilyennek álmo­dott, hát csak hátrább az…..
Jössz te még az én utcámba – Kicsit nem figyelsz, úgy meg leszel írva, hogy a fal adja a másikat, halljam, mi a neved– Judit, a Bartók úr küldött, csak a kulcsér jöttem– Állj be szépen a többihez, és téged hogy hívnak– Mózes, Kánaánból– Melyik Mózes melyik Kánaánból– Az a Mózes abból a Kánaánból–…..
Csendélet szűkös kínálattal – Gabikám, a nagyi egyszer már meghalt.– Na és, tilos többször meghalni?– Te Gabi, a ragasztónyalás is megvolt már.– Jól van na, de olyan cuki.– Fehér ruhás ejtőernyősök sokszor ugranak.– Szeretik megmutatni szép új ruhájukat.– Nyúl hátán nyúl...– Kekeckedsz? Ezek az én…..
Oly szomorú penésznek lenni Jól tartotta magát, nem görbítette meg az orosz­lánszagú történelem. Alatta halványan türemke­dett a létét igazoló kontúr, a régi kép hűlt helye. Akkor vitték át az udvari szobába, amikor attól lehetett tartani, hogy egy ablakon betévedt golyó kárt tehet benne. Amúgy is…..
Útikalauz feltörekvő leépülők számára Jut eszembe, már akkor se jutott eszembe, mi is történt ott, akkor, legalább arra emlékeznék, mi­kor volt, amikor nem jutott eszembe, az bizo­nyos, hogy szerda. Nem, kedd. Péntek? Megvan, mégiscsak szerda, akkor szoktam visszaváltani az üres üvegeket.…..
Huncut Windows pórul jár– kicsinyek számára átdolgozta OJD – Hol volt, hol nem volt, ott, ahol a malac malacko­dik, nem is akárhogyan, és a kis Túr siet anyja kebelére, nem is akármilyen okból, volt egyszer egy hatalmas, kék színű hal, úgy hívták Win, ap­ja egyetlen gyereke. A nagy kék hal álmosan…..
Doktornő, a maga szíve sose fáj?– esettanulmány – A férfi gondolt egy nagyot. A nő meg sok kicsit.Ezekbe aztán a férfi szép lassan bele is rokkant. A férfi azt mondta a nőnek: gyere velem, nem jársz rosszul. A nő így felelt: veled megyek s rosszul jársz. Így is lett. A terapeuta megkérdezte a…..
Pinagyárvagy hol a boldogság mostanában Mottó: Nagynak lenni minden hülye tud, de kicsinek! Ahhoz kurázsi kell. Reggelente, amíg Boriskám lefőzi a kávét, becso­magolja az uzsonnámat, lesétá­lok a fjordpartra, felidézem gyermekkorom trau­máit, csupa meg­hitt lelki defektemlék. Majd elbi­ciklizem…..
Kis közel-keleti adneralinfröccs A lövészárokban Abu Bal Fasz aggódva mutatta bal kézfejét. Amennyire a körülöttünk becsapódó gránátok repeszei engedték, tüzetesen megvizs­gáltam az óvatosan, mintegy kézcsókra nyújtott kezet, nyilván nem hiányzó három ujjára gondol, hiszen azt már Kirbuknál…..
Jacob′s Shop(Jacob′s Dick?)vagy korai magömlésvagy Go Centi Go – 16 éven aluliaknak! – Elég volt ránéznem Miss Canterburyre, már el is mentem. Elmentem olvasni. Ilyenkor elég néhány oldal Johnny London özvegyének emlékirataiból, feltölte­kezve in­dultam vissza. Miss Campbell ek­kor már hozzám is…..
Szóemésztő Nyelem a szavakat, a kábetűsök karcolnak, az el­ipszilonosok csúsznak, ixbetűset, mássalhangzó­torlódásost kiköpöm. Ínyenc vagyok, szép sor­ban, alany, tárgy, halom jelző, majd állítmány. Számban megforgatom, lassan rágom, nyelvem­mel odébb pöccintek egy-egy jelzőt, ha az állít­mány…..
Női dolgok Nem tudtam levenni róla a szemem. Mosolyogva ült előttem kifogástalan szabású krémszínű öl­tönyben, ápolt kezét keresztbe tett lábán pihen­tette, duzzadt ajak, enyhén markáns orr, a szeme, a szeme, ő is en­gem néz. Elkapom a tekintetem, ér­zem, elpiru­lok. Lesütött szemmel papírokat…..
Hanem! Egy héten át itt vendégeskedtem, és amikor éppen nem gyógyvízben áztunk, pipáztunk, pálinkáztunk, járkáltam, a Báró Wenckheimet útikalauzként használva. Megvan a Lenin-Lenon gödör, a Biker, a Csókos út, a Turisztikai Hivatal, a szekreter, rajta a szokatlan arányú borítékkal, a tartálykocsi az…..
Tango mortale– bravúrária – RECITATIVO: ... gondolom, gondolta, kínzó lesz, elmondhatat­lanul kínzó, különös szerencse, hogy az elmond­hatatlanság már a múlté, ujját előretartotta, mint mindig, ami­kor megmondja, mit gondol, meg­mondom, mit gondolok, előtte még hozzá tette, azt gondolom, azt is…..
Könyvben utazok(igen, kával, tudom, ikes ige)– ellesett beszélgetés –   – Olvastál te Karl May-t ere­detiben? Hallottad már: „bon mot”? Egyáltalán tudod, mit jelent?– – Na ugye. Mondsza kispajtás, hány példány­ban jelent meg az a híres-neves re­gényed?– – Nugye. Pedig abban is dugnak. Tummeg, nem…..
Nibelung népszokások   Előjáték WOGLINDE, WELLGUNDE, FLOSSHILDE        Csön csön gyűrű ihaja, arany gyűrű csuhaja! Első népi játék ALBERICH        Uccu áron tarisznya, a gyürümet add vissza!NORNÁK        Hí te, ha te ha! Második népi játék BRÜNNHILDE        Nem jó ez a walkürélet, lányod…..
Felvágott vásárlás Szegény jó uram elcsapta a hasát azzal a fránya virslivel, amit a zsidónál vettem. Nekem már a színe sem tetszett, meg is mondtam a Rosenstein boltosnak, nem tetszik a színe, de addig hajto­gatta, hogy így egészséges, úgy egészséges, míg elhoztam. Másnap a fia szolgált ki a…..
BURLESZK 1. A görkori 2016.08.30 17:40:00
Hat-hét éves kislány görkorcsolyázik a téren, gyakorlatlanul, kerülgeti a siető járókelőket és őt is kerülgetik a siető, bosszankodó járókelők. Fiatal férfi, hajléktalan, csöves, menekült, nem, egyik sem, mégis valamiképpen elüt az áruház vásárlóközönségétől, nem ruházata, nem viselkedése, talán…..
Kilenc kilót hajtottam le derékbólTizediket vállamból és karombólKilenc kilónak az ára a belembenRépa, gyökér, bogyó kering az ereimben Gyötör engem az előírt diétaKorgó gyomrom ezt már tovább nem bírjaNem is gyógyít meg engemet csak a halálÍgy jár aki jó szalonnát megkíván Éjfél után kettőt ütött…..
MINDENFÉLE NÓTÁK Politikusoké 2016.08.30 11:19:08
Nem loptam én életembenBenn ülök a ParlamentbenMégis rám vernék a vasatRöhög epém, májam kacag Mikor mentem Brüsszel feléHárom zsandár állott elémAzt kérdezték mi a nevemHol az utazólevelem Megállj zsandár, megmutatomEz itten a mandátumomMégis rám verték a vasatRongyos pár milkóm ha maradt..
Az alakod, az alakod félsikeresDe én aztat széjjelvágom helyre teszemHelyre teszem, ha nem sajnálodAzt a kis pénzt kiperkálod Melled lelóg, hasad veri, hasad veriDe a tébé nem fizeti, nem fizetiFelvarrom én százezerérÁfával százhuszonötér Hétvégéig akcióba, akcióbaKét pár ráncot egy áráért varrok…..
MINDENFÉLE NÓTÁK Bankároké 2016.08.29 10:31:07
Nincsen pénze, de majd leszHogyha tőlem jó kamatú hitelt veszNullaegész tizennyolc a téháemNem is értem, mit nyerek az egészen Ha nem fizetsz időbenJelzálogod mindenestül zsebembenDe emiatt ne búsuljál, ne aggódjElőtte még rád küldöm a hitelbehajtót Van részvényem eladóÁrfolyama zuhanóEladom én…..
Megbántam én, hogy megnyomtam az entertPedig elvégeztem három szemesztertBeleestem egy végtelen ciklusbaKontroll alt del sem segíthet már rajta Tele lett a billentyűzet pufferjaCsapkodhattam, amíg az ujjam bírjaMit tehettem, cudar világ, sej az angyalátKirántottam a tápkábel madzagját Arra kérem a…..