Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZöldAbc

176 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zöldszáj Vannak.. 2018.03.14 19:38:27
Egy rendes háztartás nem működhet tisztítószerek nélkül. Ám még a legártalmatlanabbak is rejtenek veszélyt magukban. A spray-ket rendszeresen belélegző takarítónők tüdeje sérül a leginkább a tisztítószerek miatt - állítja egy norvég kutatás. Az otthonok többségében sokféle tisztítószer akad a…..
Zöldszáj Vashiány 2018.03.13 18:49:25
Mindannyian hallottunk már a vashiányról, viszont nehéz felismerni, mert számos tünetet produkál - már ha produkál. A vérszegénység tünetei a gyengeség, a fáradékonyság, a koncentráció csökkenése, a körmök és a haj töredezése, sápadtság. a szervezet teljesítőképessége csökken. Súlyosabb formájában a…..
Persze a könnyebb megoldást választva, elő a turmixgéppel :) Hozzávalók: fél sárgadinnye1 nagy narancs2 őszibarackananászlégörög joghurt1/2 teáskanál vanília por1 evőkanál por-édesítő szer1 evőkanál chil mag Turmixoljuk össze a gyümölcsöket az ananászlével, majd kb 5 percet forraljuk. Adjuk hozzá…..
Zöldszáj Hideg eperleves 2017.06.06 20:36:08
Meleg van, és jól esne egy könnyű hideg gyümölcsleves.... Itt egy gyors recept: Turmixolj össze hideg, friss epret, egy narancsot, ízesítsd pici édesítővel, ha igényli. Tehetsz hozzá mentalevelet, a hűs ízéért. Keverj ki joghurtot darabolt mandulával.Tálald kis poharakba az epres turmixot,…..
Zöldszáj NÁTRIUM-GLUTAMÁT 2017.05.02 17:44:59
Tanulási nehézségek? Hiperaktivitás? Elhízás? Leptin érzékenység? Daganatos betegségek? Allergia? Migrén? Asztma? Látás zavarok? Depresszió? Fogamzási problémák? Memória gondok? Parkinson-kór? Alzheimer-kór?a válasz: NÁTRIUM-GLUTAMÁT (E 621)MSG, monosodium glutamate, mononátrium-glutamátA…..
Zöldszáj Nézz.. 2017.05.01 14:20:44
Zöldszáj Lekvár-titkok 2017.05.01 14:20:43
A háziról persze tudjuk, hogyan és mennyi gyümölcsből készült. A bolti lekvárokról már korántsem annyira, pedig ezek rajongótábora is jelentős. Nézzük, mire számíthatunk, ha a nagymama lekvárját nem igazi nagyiktól szerezzük be.Bolti ízekA boltba kiszaladni a legegyszerűbb megoldás. Valamit biztosan…..
Varázsmogyoró vizes kivonata -  kencéidbe a vizes fázis kiváltására, illetve hatóanyagként keverheted.Külsőleg alkalmazva érösszehúzó, feszesítő hatású. Nagyon jó szolgálatot tesz érett bőrre készülő krémekben és szemkörnyék-ápolókban, a ráncok és a puffadt szemkörnyék elleni harcban.Az igazi…..
Zöldszáj Mi is a goji? 2017.05.01 14:20:40
A goji bogyó a világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamin-t tartalmazó gyümölcs.A béta-karotinról tudott, hogy segít megelőzni a szívbetegségeket és a bőrt is védi a nap káros sugaraitól.A goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen…..
Készíthetünk kis edényekben egyedi illatkeveréket olyan alapanyagok felhasználásával, amit megtalálunk a konyhánkban.Előnye (a vegyszer mentességen kívül), hogy saját illatokat kreálhatunk. Előre elkészíthetjük, a hűtőben tárolva 1-2 hétig eláll, sőt, akár le is fagyaszthatjuk, és amikor szükségünk…..
A gyulladás szervezetünk normális reakciója a sérülésekre. Annak ellenére azonban, hogy természetes védelmi mechanizmusnak számít, krónikussá válása esetén betegségek kialakulásához is vezethet. A birminghami Alabama Egyetem kutatói szerint a gyulladás egyik ellenszere a megfelelő táplálkozás…..
Azt már mindenki tudja, hogy a limonádé egyike a legegészségesebb italoknak. Viszont, ez az elkészítési módja nem a legoptimálisabb. Ahhoz ugyanis, hogy a citrom valamennyi jótékony hatását élvezhesd, egy hónapon át innod kellene, minden reggel, egy csésze langyos vizet (sima ásványvizet,…..
A bőrgyógyászok statisztikái szerint manapság a körömgomba a leggyakoribb bőrgyógyászati panasz, az idősebb korosztálynak legalább a fele érintett benne. Nagyon fontos tudni, hogy ez a fertőzés önmagától – az orvostudomány állítása szerint – szinte sohasem gyógyul meg és idővel más testrészekre is…..
Dysbacteriosisnak nevezzük a bélrendszer mikroflórájának megváltozását, a normál bélflórát alkotó baktériumok mennyiségi növekedése vagy a kóros patogén bélbaktériumok megjelenését. Természetes körülmények között emésztőrendszerünkben megtalálhatók bizonyos baktériumok (E. Coli, Candida stb.)…..
Zöldszáj A C vitamin hatása 2017.04.16 21:58:21
A vitaminok az emberi szervezet számára alapvetően szükséges vegyületek és ezek közül is kiemelkedő jelentőségű a C vitamin hatása, ezért az egyik legszélesebb körben fogyasztott kiegészítő vitamin.A C vitamin tulajdonságai:Mivel az ember szervezete nem tudja előállítani saját maga a C vitamint –…..
Zöldszáj Megfázás tavasszal. 2017.04.16 21:58:18
Gyakran leszünk náthásak a tavasz beköszöntével. Immunrendszerünk legyengült, vitamin tartalékaink lecsökkentek.Mit tehetünk, ha már náthásak vagyunk?Inhaláljunk!Melegítsünk vizet, amibe csepegtessünk borsmentát, vagy eukaliptusz illóolajat. Kiváló gyulladás csökkentő hatásúak. A meleg pára segíti a…..
Ha te magad állítod össze a mosószereidet, akkor pénzt és energiát spórolsz, valamint a környezetedet is megóvod.Ha allergiás van a családban vagy kisbaba születik, akkor bőszen elkezdünk termékcímkéket olvasgatni vagy megelégszünk a „sensitive” felirattal, esetleg egy mosolygós baba képével? Mi a…..
Zöldszáj Mennyit igyanak a nők? 2017.04.02 22:04:43
Fontos a megfelelő mennyiség: a felnőtt nőknek kettő, a férfiaknak pedig kettő és fél liter az átlagos napi folyadékbeviteli szükséglete, amit döntő részben italokból és 20-30 százalékban szilárd táplálékból kellene fedezni.A különböző női életciklusokban jelentősen módosul a tápanyag- és…..
Az esetek felében az orgazmus hatékony „gyógyszernek” bizonyult a migrén ellen. A rohamokban jelentkező, heves fejfájás, vagyis a migrén okát évek óta kutatják az orvosok, ennek ellenére nem találták még meg. Ahogy folyamatosan keresik a leghatékonyabb orvosságokat is – legutóbb egy brit nő számolt…..
Van néhány olyan alapvető összetevő, amit érdemes mindenképpen mellőzni. Ha már ezek nem lesznek részesei mindennapjainknak, már tettük valamit önmagunkért és környezetünkért. • Vazelin, petróleum („Petrolatum“) • Paraffin, szilikon (minden „–cone“ végű)... • Euxyl K 400 (= Methyldibromo…..
Szódabikarbóna Nagyanyáink jól bevált, sokoldalú háztartási csodaszere, a szódabikarbóna az egyik legjobb öko-takarítószer. Kitűnően használható súrolószerként, szagtalanításra, duguláselhárításra és fehérítésre. A szódabikarbóna meleg vízben jól oldódó, enyhén lúgos anyag, egy maximálisan…..
Zöldszáj Epés vagy? 2017.03.19 10:22:35
Az emésztésben igen fontos szerepet játszó epe a májban termelődik, és az epehólyagban raktározódik. Az epefolyadék koleszterint, epesavakat és festéket tartalmazó oldat. feladata a patkóbélben - a vékonybél első szakaszában - lévő tápanyagok lebontásának és felszívódásának elősegítése. Támogatja a…..
Zöldszáj Tavaszi teendők.. 2017.03.16 20:54:13
Ahogy emelkedik a hőmérséklet és nő a napsütéses órák száma, eltűnik a rosszkedv, a hangulati ingadozások, és a kedélyállapotunk egyre jobb lesz. Tovább frissíthet egy könnyed reggeli torna, vagy kocogás, a korai órákban még a levegő is nagyon tiszta. Az italok közül a legfrissítőbb ilyenkor a…..
Annyi mindent hallunk és olvasunk a táplálkozásról, hogy egyre nehezebb eligazodni közöttük. A sok helytálló információ között azonban vannak hamisak is. Ideje őket eloszlatni!1. A „cukor hozzáadása nélkül” felirat azt jelent, hogy kevesebb cukor van benne Hamis! Ha egy gyümölcslén a „cukor…..