Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kirani

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a kedvencem a Nina Simone-féle cover, de most inkább hallgassuk magát George Harrisont 1971-ből, végülis ő írta. Ó, istenem, komolyan mindjárt előkeresem a trapézfarmeromat meg a bőrmadzagon lógó peace-jelemet. Egyébként, kis trivia, ha valakit érdekel, a Here comes the sun…..
isolde Főleg kismamablog 2013.04.03 21:14:33
Voltam ma ultrahangon, ahol kiderült, hogy a Lány még mindig lány, valamint minden szerve megvan és megfelelő méretű, okos és szép is, 3100 gramm (a normál újszülött 2500 és 4500 gramm között szokásos, de ennél sokkal kisebb és nagyobb babák is egészségesek lesznek a végén).…..
666E 2011.05.18. 23:48:00már rájöttem, hogy az ilyen ízléstelen szingliregények írónői akik könyveivel van mindenhol kiplakátolva az összes mozgólépcső a metróban a címválasztásnál egyszerű metódus alapján dolgoznak:kiválasztanak valami egzotikus, vagy felkapott város nevét…..
Kirani 2012.10.26 14:27:07
Ha nem csak címre, hanem hosszabb műre is vágytok, brazil sorozatgenerátor itt érhető el: brazil.talpak.org/. Kincsesbánya, én mondom :-). Mélyreható gondolatok, finom írói eszközök, nagy tanulságok minden mennyiségben.
Egyre többen osztják azt a nézetet, hogy az igazi profi prostitúció nem is a szemétégetőnél, a 10-es úton, a lányosházakban vagy akár Dubajon zajlik - hanem civilizált, társadalmilag is támadhatatlan mintacsaládokban: legyen az lakótelepen, polgári lakásban vagy…..
Kirani 2011.10.18 13:40:30
30 feletti nőként nem volt annyira rálátásom arra, hogy ez a pénzes párválasztás hogyan működik, náluk sem a családban, sem a baráti körben nem volt a pénz vagy az egzisztencia szempont. Bár néha rácsodálkoztam egy-egy sztorira, akár egy volt osztálytársnőmre, aki tényleg úgy ismerkedett, hogy van-e kocsid, lakásod, és mennyit keresel (megjegyzem megtalálta a balekot, aki oltárhoz vezette és azóta is eltartja), akár egy jó barátnőmre, aki az átlagnál jobban keresett, és vidáman, látszólag önkéntesen tartotta el évekig a vele élő barátját, cserébe viszont mindig kapott pár rossz szót és néha egy-két ütést is.
Aztán gyanússá vált a dolog, hogy valamit nem jól csinálok, amikor a volt barátomat az új barátnő két hónap alatt kiismerte annyira, hogy rájöjjön, dolgos, megbízható férfi, nosza, otthon is maradt eltartva, aztán egy év múlva a leány felvetette, hogy összeházasodhatnának (nem egy klasszikus lánykérés volt, hiába), ez meg is történt, és a srác most, pár év múlva kezd eszmélni, hogy mire is adta a fejét. Persze indok és ürügy azóta is van, miért nem dolgozik az (immár) asszonyka...
A megvilágosodás akkor jött el, amikor megismerkedtem a jelenlegi barátommal (jaj, a modoroson inkább azt kellett volna írnom, hogy a kis párocskámmal), aki talán a második vagy harmadik randinkon, amikor már kezdett körvonalazódni, hogy éppen egymásra van szükségünk, kissé félve közölte velem, hogy "de én nem vagyok gazdag". Aztán még elmondta párszor az első hónapban, meg motyogott régebbi csalódásról. Végül kiderült, az egyik volt barátnője is aranyásó mesterségű volt, és pillanatok alatt kiebrudalta őt egy idősebb, vastag bukszájú vállalkozóért...
Hát én nem bánom, hogy az előző barátnő így gondolkodott, mert így mi egymásra találhattunk :).
Azóta figyelem a tágabb környezetem és egyre több ilyen "kapcsolatot" látok. Klassz lehet nekik ;)
Kirani 2011.10.18 13:51:40
@mrbateman: :)))
  Mielőtt rátérnénk a mai olvasói posztra, bűn lenne a témában kapcsolódó brosúrát Blassiustól nem megemlíteni (Kréta: A szerelem és az álmok szigete!). Sziasztok! Arra gondoltam, egy-egy igényes útikönyv remek táptalajául szolgálhat a modoros fordulatoknak. A…..
„A mindennapokban olyanok vagyunk, mint két legjobb barát, leszámítva a köszönés-csókokat” – sztorink egy korábbi posztunkhoz kapcsolódik, ám a mai kalandban egy lány panaszkodik arra, hogy pasija egyre inkább lakótárssá kezd konvertálódni mellette. Eltűntek a…..
Modorosblog A sportszerű edző 2011.03.30 12:33:00
-Velkai úr, az NTK vendégeként 2-0-ra kapott ki az Ön csapata - Bende sípmester három, szabályosnak tűnő góltól fosztotta meg önöket - hogyan értékeli a történteket?-Nem az én tisztem, hogy a játékvezetők tevékenységét minősítsem. A mi dolgunk az, hogy…..
Modorosblog Nagyiéknál 2011.02.02 06:00:00
-Na szevasztok gyerekek, jajj-jajj, köszönjük szépen, nagyon szeretjük. Aztán ne hozzatok folyton ilyen drága dolgokat, még rászoktatjátok nagyapátokat. Gyertek be, ott vannak a papucsok, a cipőket itt kint tegyétek le nyugodtan, senki nem bántja őket, a rácsot mindig zárva tartjuk.…..
Modorosblog Kelet felé fordulva 2010.11.08 07:00:00
 -Európa és a Nyugat már sokadszorra - mint a történelem folyamán annyiszor - cserben hagyott minket, magyarokat. Nem voltunk nekik sosem jók másnak, mint egy ütközőzónának - hol az Oszmán Birodalom, hol a Szovjetunió és a gyáva, dőzsölő kontinens között. Majd lett…..
Kirani 2010.11.08 11:30:41
@Maisie MacKenzie: Nem akartam belemenni a magyarságérzelem értelmezésébe, de nem bírom kihagyni. Egyetértek kb. azzal, amit a magyar érzelmekről írtál. De sok olyan dolog van, amin túl az emberek egyszerűen nem látnak. Mint már a múltkori vendégposzt író Csehszlovák Kém focisblogjában páran kifejtettük nyáron, hogy ezek a nagyonmagyarok nem biztos, hogy attól érzik magukat magyarnak és hazafinak, amiért kéne.
Anélkül, hogy cikiznék bárkit, csak végigveszem a nagyonmagyar ismerőseimet. Kb. azonos vélemény hitről, családipótlékról, politikáról, székely himnuszról, oktatásról stb. Elvárások mindenkitől (szomszédok, kormány, köztársasági elnök, olimpikonok, tudósok stb. felé). De mindezekkel ellentétben minimálbérre bejelentett munkahely (vállalkozó esetén munkavállalók ilyen bejelentése), adófizetés alóli állandó kibújás, gépkocsi-vállalkozás átjelentése a gyűlölt Szlovákiába, mert ott kevesebb az adó, és itt úgyis "csak lopnak". Sokuknál (főleg a fiatal generáció) persze első adandó alkalommal lelépés az országból és utálkozás. Talán ott (is) mutatni kéne azt, hogy az országom, hazám, nemzetem fontos nekem, hogy nem csak elvárok, hanem teszek is valamit. Mondjuk nem feketén vállalkozom, fizetek adót, ha lehet, magyar terméket veszek, és nem megyek külföldre élni csak azért, mert ott aztán kolbászból van a kerítés. És az ez alóli kibújás oka nem lehet gyurcsánybajnaiorbán kérdés.
Tényleg nem akartam ennyire belemenni, de belelovaltam magam a végére. Úgyhogy vissza is a modorosságokhoz, de gyorsba' ;-).
A közvetlen szomszédságunkban közel húsz évvel ezelőtt lezajlott (hol forradalomnak, máskor államcsínynek, esetleg népfelkelésnek vagy simán egy monstre titkosszolgálati műveletnek kikiáltott) események kapcsán a konteók széles köre áll a műértő közönség rendelkezésére.…..
Kirani 2010.11.04 13:25:35
@Lilapulcsis: A mondat utolsó részében ott a válasz: Már ha igaz :-).

Egyébként az origo cikke szerint "kétséget kizáróan megállapították", míg az indexen azt írták, "nagy valószínűség szerint" Ceasescu holtteste fekszik a sírban. Gyanús, gyanús...

Akkoriban sok pletyka keringett arról, hogy vajon a diktátor házaspárnak hány alteregója is van - állítólag több is akadt. Szerintem ha az derült volna ki, hogy csupán hasonmások nyugszanak a sírban, azt nem hozták volna nyilvánosságra, csak a szűk családdal közlik. Újabb húsz év múlva jöhetne egy mai laboros felkavaró vallomása az adatok kötelező meghamisításáról :-))
(Ez csak elméleti boncolgatás részemről, mert én abban hiszek, hogy valóban őket végezték ki 1989-ben. Olyan bárgyún viselkedni, ahogy azt ők tették a "tárgyaláson", más nem képes. Főleg, hogy addigra tudott volt, hogy ennek bizony golyó lesz a vége. Azt pedig egy hasonmás nem fogja felvállalni. Bár ez a hitem messze nem bizonyítja, hogy valóban ők vannak a kérdéses sírban eltemetve).
 A mait Csehszlovák Kém barátomnak köszönhetjük (köszönjük), aki a csehszlovák focival foglalkozó, provokatív dotoho mellett Prága legjobb, legértékesebb kocsmablogját, a Sercsecset is rendszeresen istápolgatja.   - Petikeeee, hülyegyerek! Hány narancsot…..
Kirani 2010.11.04 09:10:36
@Mitya Ivanov: Szó szerint egyetértek, csak ilyen korán még nem tudom így megfogalmazni. Valóban, mintha a lelátón ülnénk (állnánk), és hallgatnánk a dumát a szurkolótársaktól.

Kiváncsian várom a zöld majmos írást is, bárki is követi majd el (elég modoros?), mennyiben ismerek benne magamra? ;-)
Kirani 2010.11.04 10:03:10
@Modor Tibi: Kár, már nagyon beleéltem magam a focisba :-(. De mindegy, bármiről is szól, várjuk és természetesen lájkolni fogjuk ;-)
 -Ez kész, ez már a vicc kategória - kár, hogy sírni volna kedvem. A dilettánskormány már megint Lukasenkó és Kádár szellemét idézte meg.Államosítás! Már akkor tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor a választások másnapján kiömlött a vörösiszap. Sokan…..
Az oberhauseni Sea Life-ban él egy Pál nevű német polip, aki nagy pontossággal meg tudja jósolni a németek mérkőzéseinek kiemnetelét. Így történt a szerbek elleni mérkőzésnél és a Ghána elleni mérkőzésnél is.   A trükk egyszerű: két dobozt engednek le a Pál…..
Olyan német válogatottakkal kapcsolatos momentumokat szeretnék felidézni , amelyekre még talán anyád is emlékszik, de mostantól biztos fog.   Völler-Rijkaard barátság Nem is kell sokáig a vb-almanachot böngészni hogy Frank…..
Kirani 2010.06.02 08:59:33
Én is '90-ben lettem német drukker, ezen a meccsen: www.youtube.com/watch?v=dbLB0ziKOdg
A kevencem Lothar Matthäus lett. Egyrészt mindig a középpályásokat figyeltem és csodáltam leginkább, és Lothar kiemelkedett az irányító kp. posztján, plusz a két gólja is csodás volt (nem piszkálódásból, de a német labdarúgás egyik legnagyobb alakja, légyszíves javítsátok a nevét a posztban, a második a-t írjuk ä-nak, nem az elsőt). Aztán persze ráccupantam a Bundesligára is, meglátogattam kedvenc német csapatom stadionját, és mindenhol nekik szurkolok. Ha nem lett volna az a fránya 1954, abszolút ők lennének a szívem csücskei, de amíg a magyaroknak esélyünk sincs ott lenni világversenyen, nekik szorítok. Most leginkább Toni Kroos teljesítményére vagyok kiváncsi, nagyon jól játszik a srác, és nagyon fiatal még. Remélem, két év múlva már övé lesz a tízes mez, és folytatja (túlnövi?) a lothari hagyományokat a pályán...
Hajrá, Németország!
Könnyű helyzetben vagyok, amikor megkérdezik: miért szurkolok Szlovákiának ezen a vébén. Mert a látszat ellenére a szlovákok jófej emberek és országuk gyönyörű, amelyhez nem mellesleg mi is hozzátettünk a múltban - nem is keveset. Még a labdarúgásban is. Alapból nem értem,…..
Kirani 2010.06.01 15:27:26
A poszt érdekes és tényleg hiánypótló, köszönjük. Örömmel látom, hogy a sok gyalázkodó elvakult mellett akad pár józan gondolkodású vélemény is.
Hosszan értekezhetnék arról, hogy miből ne csináljunk politikát (szurkolásból például), de aki élből ugrik a szlovák-témára, úgysem értené, aki meg megért, annak nem kell magyarázni.
Aki fociblogot olvas, biztosan mind szurkoló, és hosszan tudja mesélni, miért kezdett el tökmag gyerekként a liláknak, a kékenek, zöldeknek, pirosaknak (...) olaszoknak, braziloknak, németeknek, angoloknak (...) szurkolni. Nem érzem, hogy bármelyik drukker kevesebbet érne amiatt, akinek szurkol. Fogadjuk már el egymást, ideje lenne. Egy Brazíliának szurkoló magyar drukker biztosan nem azt fejtegeti a brazil fociblogon, hogy ő mekkora magyar, meg mi a véleménye Trianonról, hanem a kedvenceiről, az eredményeikről ír. Aki politizálni akar, menjen olyan blogra, számtalan áll rendelkezésre. Egy csapat lehet szimpatikus vagy ellenszenves, de nehogy már levonjuk a következtetést, hogy aki nekik drukkol, az mind egy bunkó vadbarom.
Tisztelet jár a szlovák válogatottnak, hogy kijutottak, mi erre '86 óra nem voltunk képesek (akkor viszont micsoda előzményekkel jutottunk ki!), és ahogy elnéztem például most szombaton, egy darabig nem is leszünk...
Én a német válogatottnak szurkolok, immáron húsz éve, egyszerűen annak okán, hogy az ő játékuk tetszik a legjobban. Nagyon várom, hátha ez elég ahhoz, hogy ennek alapján valaki engem is lenácizzon...
Kirani 2010.06.01 20:31:35
@Свобода: :-))
A németverésen (és persze a nácin ;-))kívül mindennel egyetértek. :-) Jó kis meccseket lássunk a vb-n, az a lényeg. Meg persze kinek-kinek az, hogy a kedvence nyerjen. Jó szurkolást mindenkinek!
Kirani 2010.06.01 21:00:08
@KANADA: Nem értek egyet. Nem hiszem, hogy nyelújítóink, vagy Széchenyi István, aki elég sokat tett a magyar nyelvért, nacionalista lett volna. Szerették a hazájukat, ez tény, de nem hiszem, hogy ez abban nyilvánult volna meg, hogy mást gyűlölnek. A politikai áramlások (is) hozták, hogy mi hogyan alakult, a nyelvünkkel is. Ha például nem jön az enyhülés a Szovjetunióban Gorbacsovval, lehet, hogy ma oroszul írnék, mert az lenne muszáj. Szerencsére nem így lett - de lehetett volna.
Tudod, én szeretem a hazámat, de nálam ez nem azt jelenti, hogy Magyarországon kívül bármelyik országot vagy nemzetet utálnám. Szerintem Széchenyi István fogalmazta meg a legjobban, hogy nem szavakra, hanem tettekre van szükség. Én itt élek, nem tervezek elmenni máshová, mert nem tudnék máshol élni. Itt születtem, idekötnem az emlékeim, itt van édesanyám sírja. Akkor sem megyek el, ha amott könnyebb, vagy ha jóval többet lehet(ne) keresni. Legtöbbször belföldön nyaralok, ismerem hazám tájait. Itt van bejelentett állásom, ami után megfizeti a munkáltatóm az adót (semmi zsebből-zsebbe), és az autómat sem jelentem át a "gyűlölt" Szlovákiába, mondván, ott olcsóbb, inkább itthon fizetek utána. Ismerem hazám irodalmát, történelmét, és nagyon odafigyelve óvom és ápolom az anyanyelvem (magyar-történelem szakos tanár szerettem volna lenni). Számomra ezt is jelenti a hazaszeretet. És igen, én is mélységesen elítélem a trianoni történéseket.
Ellenben a mai sok "divatnacionalista" szája csak fröcsög a durvábbnál durvább szitokszavaktól (szokszor angolul... nesze neked, nyelvhasználat!), hatalmas Merci terepjárón járnak, szlovák rendszámmal (és persze rokkantmatricával, nehogy egy fillért is fizetni kelljen a parkolásért), és ha azt mondod neki, hogy "Nem tudhatom", azt sem tudja, kiről-miről beszélsz. De ő magyar, mert gyűlöli a románokat, nemzeti viseletet hord és fröcsög Trianonról, amiről mellesleg semmit nem tud? Nekem ugyanis manapság ez a tapasztalatom. Ettől pedig irtózom.
És ahogy a történelem tanárom mondta anno: kevesen vannak, akik vissza tudják vezetni a családfájukat Árpád apánkig... Majd' mindegyikünkbe keveredett más vér is az elmúlt hosszú évszázadokban.
Nem fogadom el, de megértem az álláspontod, kérlek, Te is értsd meg az enyémet. Rém unalmas lenne a világ, ha mindenki egyforma lenne.
De tényleg hagyjuk, ez egy fociblog. Legyen a labdáé a főszerep!
Olvasók tucatjai kérték (mit kérték: követelték!), hogy a konteóblog biztosítson soronkívüliséget és számoljon be a szűk két hónappal ezelőtt Szmolenszknél bekövetkezett légikatasztrófáról, amelyben életét vesztette a lengyel államigazgatás csúcsvezetőinek jelentős…..
Kirani 2010.05.27 08:55:36
Itt arról lehet olvasni egy elméletet, hogy még Lengyelországban kivégezték őket: nagymargitblogja.blogspot.com/2010/05/meg-lengyelorszagban-kivegeztek-lech.html
Még egyszer átrágom magam a dolgokon, aztán szavazok is, de addig mint repülőgép-mániás, hadd jegyezzem meg, hogy az IL-62 a világ egyik legszebb formájú polgári gépe.
Modorosblog Hajrá, Vidék! 2010.05.20 07:00:00
A 90-es évek közepe, NB II. Keleti csoport - rangadó az élbolyban, pár fordulóval a bajnokság befejezése előtt. A hazai - tiszántúli - csapat is dobogós helyezéssel büszkélkedhet, a vendég fővárosiak viszont egy esetleges győzelem esetén gyakorlatilag biztos feljutók.…..
Európában, de talán a világon is egyedülálló rekord – így méltatta Ujhelyi István, az MSZP elnöksége nyugdíjas tagozatának elnöke, a szocialisták Bölcsek Tanácsa testületének tagja azt a bravúrt, amit a parlamenti választáson az angyalföldi Tóth Józsefnek sikerült…..
Igen, jól látjátok: bárhogyan is próbáltam, akármennyire is igyekeztem, ezt sem tudtam elkerülni. Úgy jártam, mint a JFK-gyilkossággal: a téma szerepeltetése nélkül folyamatos hiányérzetünk lenne, hiszen konteóblog szabadkőművesek nélkül olyan, mint disznóvágás pálinka,…..
Kirani 2009.12.22 20:49:20
Remek bejegyzés, mint mindig. A felbukkanó könyvajánlókat külön köszönöm, az előttem álló szabadságos időszakban igyekszem mindre sort keríteni.

Engem egyszerre nyűgöz le és bosszant fel az, amit persze mindenki sejt, hogy kicsiny kis országunkban (meg az egész világunkban) már régen le vannak osztva a lapok. Mégpedig a szabadkőművesek, a Bilderberg-csoport és számtalan társuk ténykedése okán. Felbosszant, hogy totál mindegy, hogy melyik párt milyen nagygyűlést/fórumot szervez meg, mikorra ígéri x vagy y az eurót bevezetni kis hazánkban, vagy ki rúgja a mindent eldöntő gólt az egyébként fogadási csalással átitatott focimeccsen. ŐK már régen tudják, ki nyeri a jövő évi választást, mikor lesz itt euró, és ki lesz a 2010-es Bajnokok Ligája győztese. Mi meg itt lent törjük magunkat, hogy némi kis befolyással bírjunk a dolgokra, időt, energiát, fáradságot, költséget nem kímélve. Nem beszélve a fenti eseményekkel járó izgalmakról. Hurrá.
Másfelől lenyűgöz ez a szervezettség, ez a feltétel nélküli engedelmesség a tagoktól, és persze a szervezeti piramis csúcsa(i), ahol a terveket kigondolják és a szálakat mozgatják.

Kicsit off, de aztán kiderül, hogy mégsem:
Svájc fennállása és szinte (?) tökéletes működése számomra szinte hihetlen. És az iszonyatos, elképzelhetetlen mérvű és módú szervezettségük és beállítottságuk erősen hajaz a fenti csoportokéra. Gyanús, gyanús.
Kirani 2009.12.23 18:02:07
@dizil: SEMMI sem véletlen. A svájci bankrendszernek azon pici morzsája, amit mi, egyszerű halandók is láthatunk vagy tudhatunk, szerintem csak mézesmadzag. Sokkal durvább dolgok (=jóóóval több pénzeszköz és egyéb javak) vannak ott felhalmozva.
Az ország ilyen szintű működése mindenesetre ellentmond minden logikus és józan érvnek. A kedvencem, amikor a svájci honatyák évről-évre túltervezik az egyébként is pozitív költségvetésüket, és nem ám holmi párezer frankkal, úgyhogy gyorsan kiírnak egy népszavazást, hogy ott döntsön a sok honfitárs, mire költik a többletet. Íme egy 2007-es hír erről (akkor a tervezett 900 millió frankos büdzsétöbblet véletlenül 3.4 milliárd lett):
www.20min.ch/news/schweiz/story/11431601

A svájci pénzügyi háttér pedig remek lehetőség arra, hogy egy világméretű összeesküvést/árnyékkormányt/egyéb nagy tervet nyugodt körülmények között kitervelhessenek és irányítsanak. Ha hozzávesszük a stabilitást és a függetlenséget, akkor meg pláne. Szóval szerintem Svájc durván benne van.
Néhány napja a közepes érdektelenség hullámait kavarva bejelentették Robert Kubica átigazolását a Renault-hoz. Rögtön másnap feldobta a sajtó a hírt arról, hogy 1 évre ment, és valójában a Ferrarihoz tart, a Renault csak trambulin a vörösökhöz.Nem állom meg, hogy el ne…..
Kirani 2009.11.23 11:05:19
Frontember, a kimis cikk után végigolvastam a blogodat, tényleg szuper, nagyon jól látod a dolgokat. Hozzászólhatnék mindegyik bejegyzéshez, hogy (szinte teljesen) én is azt gondolom, amit leírtál, de teljesen felesleges lenne. Ide viszont muszáj írnom, Kubica és a Massa-kérdés okán is.
Kubicát F1-es pályafutása elejétől örömmel figyeltem, eleinte "csak" a lengyel-magyar barátság okán, amit már Pitz is említett, aztán ahogy teltek a futamok, egyre szimpatikusabbá vált, harcolt (Massával hatalmasakat, és rendre ő győzött), előzött, egyre ügyesebbnek találtam, aztán szép lassan az is kiderült, hogy Robert igazán kedvelhető, egyszerű, közvetlen srác. Képesnek tartom arra, amit írtál, hogy véghezviszi a Renaultnál azt, amit Alonso is megcsinált, ha a csapat ebben partner lesz. Én legszívesebben őt láttam volna a Ferrariban az év második felében, Massa sajnálatos balesete után. És ha már Massánál tartok, muszáj leírnom, mert ez a dolog nagyon böki a csőrömet. Massa egy szorgalmas srác, és nagyon harcos. Azt is elismerem, hogy sokat fejlődött a ferraris évek alatt. De sosem tudtam azt mondani róla, hogy istenadta tehetség. Nála egyszer sem éreztem, hogy belülről jönne az a tudás (nem akarok megint tehetséget írni), ami a mezőnyben többekben benne van. A vérükben. Az egyéniségükben. A szemükben. Massa számomra szorgalomgép, aki megtanulja, hogyan kell azt a kanyart bevenni, de sosem fogja érezni. Tegyük félre a családi-menedzseri vonatkozásokat, de én megkérdőjelezem azt, hogy Massának a Ferrariban kellett volna tanulnia, megérnie. Mondom ezt nem Ferrari-rajongóként. Nem volt Ferrari-szintű pilóta, amikor oda került Schumacher mellé, és ebben a mezőnyben még ma sem az (szerintem). Ha kettejüket hasonlítom össze, Kubica sokkal inkább az. Tehetséges, összeszedett, kiegyensúlyozott, harcos. Profi. Mégis, rengeteg "ha..." kezdetű mondatnak kell teljesülnie ahhoz, hogy ő egyszer egy Ferrariban ülhessen.
Kimi jövőjéről még mindig nincs semmi biztos (most éppen Michael Schumacher neve lett felkapva a Mercihez). Ha elhagyja a forma-1-et, messze nem biztos, hogy nézem majd a futamokat (egyelőre el sem tudom képzelni). De ha esetleg mégis belenézek néha, akkor Robertért fogok szorítani. De az biztos, hogy úgy soha többé senkinek nem fog menni a drukkolás, mint Kiminek... :-(
Na, jól elkanyarodtam az eredeti témától :-)
Olasz fórum Élmény a Déliben 2009.11.21 09:05:00
Én nagyon sajnálnám, ha egy sötét éjszaka a Déli pályaudvaron az ötös vágányon tovább menne a vonat tíz-tizenkét méterrel, mert akkor azon venném észre magam, hogy nem találom kedvenc uzsonnázó, reggeliző helyemet.Nem a külcsín miatt lehet szeretni az Adria Büfét, meg…..
Lehiggadtam a Kimi bejelentése okozta mély melankólia után, és elkezdtem gondolkodni. Összeszedtem fejben néhány dolgot, amit tényként kezelek (vagy azért, mert a sajtóorgánumok közül a jelentősebbek annak kezelik, vagy azért, mert túl régóta nézem a cirkuszt, és bizonyos…..
Kirani 2009.11.20 23:00:34
Ez a pár nap - azzal a tudattal, hogy jövőre Kimi nem lesz a rajtrácson - valahogy kiölt belőlem minden józan észt, így részemről pillanatnyilag ott tartok, hogy baromira örülnék egy szerződésnek, tökmindegy, melyik csapathoz, hogyan és mikor írják alá, csak Kimi ott ülhessen egy forma-1-es versenyautóban jövőre, és sorra dörgölhesse a Ferrari és a McLaren orra alá a futamgyőzelmeit és az újabb világbajnoki címét. Ezek után külön örülnék a Mercinek, ahol ezekre esélye is lehet. Abszolút logikusnak tűnik, amit leírtatok, de egyet ne felejtsünk el: Kimiről van szó. Kimiről, aki utálja a versenyzés politikai részét (hiszen Front éppen ezt fejtegette szerdán), aki tényleg hitt abban, hogy összejöhet egy ülés a Mekinél, és valószínűleg sokkal-sokkal csalódottabb most, mint azt bárki várná a Jégembertől. Két volt csapata piszkált ki vele, csúnyán, hazugul és - valljuk be - elég rendesen. Hiszen a McLarenes szerződés Jensonnal tényleg nem jöhetett létre ennyi idő alatt, csak ha fű alatt tárgyaltak (Jenson korrektségére nem térek ki, leírtátok előttem), de nem hiszem, hogy Kiminek szóltak, hogy van más is a képben (arról sem szeretnék bővebben értekezni, hogy Hamilton papának mennyire van ebben benne a keze, de szerintem nagyon).
Kimi viszont tiszta ember, nem hiszem, hogy őt a bosszú fűti, ő versenyezni, győzni akar, és világbajnokságot nyerni. Valahol egy arculcsapás volt a ferraris szerződésbontás, aztán a McLaren váratlan lépése, és tőle mi sem áll távolabb, mint a visszavágás vágya. Szerintem inkább félreáll, csendben, ahogyan a vörösöktől is eljött, csalódottan és kissé értelenül, hiszen ezek a hátsóajtós megbeszélések és igazoláspolitikai csatározások nagyon távol állnak tőle. Ő már nem érzi jól magát ebben a cirkuszban, amióta megtudta, hogy a Ferrarinál (bármit is csinál) szerződést bontanak vele, és a Meki lépése után ez a csalódottság csak elmélyülhetett benne.

De legyen igazatok, mert most olyan vagyok, mint a fuldokló, egy vékony fűszálba is belekapaszkodom, ha van remény az F1-re, de most úgy érzem, nincs.
Kirani 2009.11.21 09:09:59
@frontember76: Oké, logikusan végiggondolva teljesen igazad van Hamilton papa ügyében. Csak a tehetetlen dühömben, hogy Kimi mégsem megy a wokingiakhoz, csapkodtam szét egy kicsit, és ő is belekerült a szórásba.

Szóval innentől megy a mantra, felszólítom erre az összes Kimi-rajongó ismerősömet :-)