Regisztráció Blogot indítok
Adatok
THumer

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány pénteken újabb fél évre meghosszabbította a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet. Ezzel mindössze egy aprócska gond van: nem, hogy tömeges, de lényegében semmilyen bevándorlás nincs. Legalábbis a határt védő rendőrség szerint...
THumer 2018.02.17 18:34:38
@index ISIS Al kaida mind CIA projekt: Barátom, Te tényleg nagyon okos vagy. Külön tiszteletem ahhoz, hogy megpróbáltál eleinte gondolkodva érvelni - amit a belinkelt ábra bizonyít.
Csak épp a helyes következtetések levonása terén küzdesz még kihívásokkal. A linkelt ábrád tanúsága szerint 2018 elején, 30 nap alatt összesen 894 fő próbált meg bejönni. Nagyvonalúan tekintsünk el attól, hogy ezekből kb 100 (a zöld oszlopokat nem számoltam pontosan össze) legális bevándorláskérővé vált, tehát őket aligha lehet az országot galádul elözönlő migránshordának minősíteni. És kerekítsük is fel a számot mondjuk havi ezerre - ebből az jön ki, hogy éves szinten kb 12,000 fő próbálna összesen belépni Magyarországra. Amiből a kerítés kb 11500-t megállít, ebben igazad van.
De a 12,000 fő még mindig alig több, mint a fele a 2013-ban bejött létszámnak, amikor pedig egy vak kormányzati hang nem szólt e folyamat borzalmas veszélyeiről, Orbától az utolsó ezzel kapcsolatos irányvonal az volt, hogy több százezer bevándorólar van szüksége az országnak a piac és a munkaerőhelyzet kiegyenesítéséhez (2002-es interjúja, ha jól emlékszem, te biztosan tudod).
Na és ugye pontosan ez a cikk mondanivalója.
Kérlek hát, fogd vissza az agarakat, mielőtt leostobázod pl a béegy blogot, inkább gondold tovább az első ötletedet.
Hogy a minden a CIA projektje c. fixációdra már ne is mondjunk semmit....
A Magyar Idők 12 nap alatt 13 cikket írt a Független Diákparlament tüntetéséről, még lovagkeresztény Bayer Zsolt is írt egy magasztos művet erről. A túlórázás a propagandagyárban itt nem állt meg, és a Pesti Srácok sokadik írása már egyenesen azt fejtegette, hogy valójában válaszolt a kormány az…..
THumer 2018.02.03 12:26:31
@Nincs közöttünk csicska: Innye, te aztán tényleg jól tudsz érvelni. Hogy ti a világ legsikeresebb része Kelet-Európa mert itt 4% a növekedés, míg az USA 2%-t tud kiköhogni, Kína meg, ahol 6%, már tényleg a legeslegeslegsikeresebb.
Az azért neked is megvan. ugye, hogy a Kelet-EU növekedés 1,5 - 2% lenne az EU transzferek nélkül? Hogy a növekedést mérőszámát adó GDP brutál nagy százalékát, ergo a növekedést magát Ny-Európai és amerikai cégek adják, az ő tőkéjükre, technológiájukra, piacaikra építve? Igen, mi is sokat tudunk, marha sokat dolgozunk, de valahogy az világméretű innovációnak mégsem mi vagyunk a központja.
Olyan apróságokról mint az élet minősége (közhely, hogy nem Nyugat Európából meg USA-ból jönnek tömegestül az áttelepülők Magyarorsztágra meg Romániába, hanem mintha fordítva lenne...) már ne is beszéljünk, és azt is hagyjuk figyelmen kívül, hogy az ezekben az években valóban jelentős Középeurópai gazdasági növekedésben az oly remekül vezetett Magyarország az utolsók között van...
THumer 2018.02.03 11:58:07
@Nincs közöttünk csicska: "ívesen van lefosva h a diákok, mit szeretnének csinálni" no, barátom, ezzel korrektül ki is mondtad a lényeget. Hogy Te és Elvtársaid így gondolkodtok.
A világ sokkalta sikeresebb és boldogabb része viszont nem. És csóró diákjaink még mindig nem Türkmenisztánt szeretnék követni és full kussban végrehajtani a központ előírásait, hogy aztán M. Lölő üzemében kolbászt tölthessenek nagy Nemzeti Együttműködésben, hanem szeretnének beleszólni abba, ami történik velük. És nagyon világosan látjuk, hogy ha ezt nem hagyjuk nekik, szépen megvonják a vállukat és elmennek olyan országokba. ahol önállóan gondolkodhatnak.
THumer 2018.02.03 12:03:26
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Te aztán nagyon szórakoztató figura vagy. Egy másik eszmecserében már kiderítettük, hogy fingod nincs arról, hogy mi a liberalizmus, csak a saját teljesen torz elképzeléseidet vetíted ki a világra. De ami miatt tényleg imádom olvasni műveidet, az az a méretetlen magabiztosság, amivel erre az egyetlen fonalra, hogy ti. szerinted a liberalizmus maga a pokol, hívei mind ördögök, hivatkozol bármivel kapcsolatban úgy, hogy a tényekre, a felhozott állításokra soha nem próbálsz érdemben, érvekkel válaszolni.
Most is Arany Köcsög díjat érdemel fontos és találó megjegyzésed: "A 2 egymást kizárja, Szóval aki tudatosan baloldali és liberális, az skizofrén. " :)
Telefonos kampányba kezd a Fidesz, amiért Vona Gábor 2013-ban Törökországban járt. Lelke rajta az állampártnak, de szeretnénk segíteni: kinek kellene még a körmére nézni...
THumer 2018.02.02 08:48:07
@Magyarnaba: barátom, Neked az a problémád, hogy kizárólag a pártközpont által előírt forrásokból tájékozódsz. Na azokban valóban leperegtek a NER korruptságáról, erőszakosságáról, minden hatalmi- és végrehajtó ág elfoglalásáról, a civilizált népek közül minket egyre inkább kiíró külpolitikáról szóló tematikák, merthogy egyszerűen egy vak hangot nem szólnak ezekről (ld még média teljes lerohanása és becsicskítása).
Ha viszont egyszer, csak egy percre kinézel e kényelmes burokból, máris észre fogod venni, hogy bizony, bizony, rettentő mód nem az van, amit mondasz....
THumer 2018.02.02 10:21:08
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: tévesen határozom meg a liberalizmust? A világ gondolkodóinak nagy része így fogja meg pedig. De Te biztos jobban tudod.

És: "A liberalizmust miért ellenzem? Alapvetően mert rosszak az eredményei, igazságtalanságot, elnyomást teremt" - szemben a királysággal? A despotista államhatalommal? A naciolnalizmusra épülő bezárküzó államkapitalizmussal? A szocializmussal vagy kommunizmussal? Abban egyetértünk, hogy a liberális demokráciáknak is vannak gondjai, és alatta nagyon sok gazemberséget követtek el. De kérlek, mutasd meg, mi az a rendszer, ami ennél hosszabb ideig tartó békét, elfogadhatóbb életminőséget, kevesebb elnyomást biztosított a világnak.
THumer 2018.02.02 10:50:28
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: jópofa érvelés, hogy egy téma kb kétszáz évvel ezelőtti gyökereit hozod elő.. nyilván számodra is tök világos, hogy a piac mindenhatósága, minden állami bevatkozás nélküli önszabályozó képességének elvét úgy kb a XX sz. tizes éveiben meghaladta a világ. Persze mindig vannak hardcore szélsőségesek minden ideológiában, de a fősodor nem erről beszél. De ezt te is tudod.

Viszont továbbra is adós vagy a liberális demokráciával szemben valóban üdvözítő, békét, boldogságot, sok sok vidám kisgyereket, örök életet és ingyen sört biztosító modell bemutatásával.
Személyes sérelmekkel nem traktáljuk az olvasót. Főleg akkor nem, ha a karaktergyilkossági kísérlet a netszemét bűzlő legaljáról érkezik, névtelenül írt, össze-vissza hazudozó blogbejegyzés formájában.  Itt is csak a kiinduló pont személyes. Az ok. Eddig ugyanis nem jutott el az ingerküszöbömig a…..
THumer 2016.11.20 19:54:10
@BircaHang Média: azert ez, hogy "liberalis diktatura" kifejezetten vicces, meg toled is, kedves Birka. A liberalisok tehat eroszakkal ragaszkodnak alapelvuk - az egyenek, a velmenyek, a gondolokodas szabadsaga, az emberek teljes egyenjogusaga es egymas tisztelete - betartasahoz.... es ez neked, nektek oly nagyon faj. Kinos, hogy szabad lehetsz a liberalisok vezetese alatt? Vagy az a baj, hogy mas is szabad, mas is elmodhatja a velemenyet? Hogy te nem tilthatnal le masokat? Ez a "liberalis diktatura"?!!
Közel egy hónappal ezelőtt írtuk arról, hogy az uniós források mesterségesen felgyorsított lehívásával a magyar gazdasági „csoda” kártyavárszerűen omolhat össze. Friss adatok pedig alátámasztják feltevésünket. Az elmúlt években a beruházási ráta, és ehhez…..
THumer 2016.03.22 09:02:52
@BircaHang Média: jogos a kérdésed, kedves Birka, csak hangyányit szorul kiegészítésre. Ugyanis amíg az a profit vándorol nyugatra, amit német/amerikai/francia tőkéből, abszolut túlnyomórészt az ő hozzáadott értékükből létrehzott gyárak termelnek, addig erről egy szavunk nem lehet. Ha viszont a fullmagyar tervezésű, szervezésű, finanszírozású Audik, Mercedesek, Bosch, IBM, HP stb termékek nyereségét rabolnák el a gonosz nyugati kapitalisták, no akkor tökéletesen igazad lenne, az aljas kizsákmányolás volna.
De így sajnos erősen más a helyzet.
Arról szinte meg sem emlékezve, mennyivel nagyobb volt a működőtőke beáramlása a profitkivitelnél mindaddig, amíg bölcs Kormányunk átgondolt intézkedéseivel és szabadságharcával ki nem alakított egy teljesen megbízhatatlan, kiszámíthatatlan képet az országunkról.
THumer 2016.03.22 09:51:20
@BircaHang Média: kedves Birka - régóta élvezem imádnivaló stílusod... amikoris két-három sorban mérhetetlen fennsőbbséggel nyilatkozod ki, hogy ez vagy az a vélemény abszolút ostobaság, a "liberális" jelzőt adu-ászként, mint minden sötétség legmélyét alkalmazva. Megtennéd hűséges olvasóid kedvéért, hogy túllépsz ezen az észosztó szinten, és elkezdesz kinyilatkoztatások helyett tényeket, érveket felhozni? Hidd el, rettentő sokat léphetnénk a civilizált, kulturált társalgás, véleménycsere irányába.
Bár lehet, hogy a kulturált párbeszédre, egymás tiszteletére (pl, nem nevezem gágogásnak, amit írsz...) vonatkozó igényem csak liberális elhajlás.
Lehet szimpatizálni Juhász Péter nézeteivel, meg lehet nem. Riportokat is lehet vágni, ha az ésszerűség és az adott formátum úgy kívánja. A politikai televíziózásban kemény kérdéseket is fel lehet tenni. Adott esetben közéleti szereplők zsebében is lehet turkálni. Akár még a magánéletben kutakodó…..
THumer 2016.03.19 22:08:02
@6.Lenin: JP miert volt ideges? Mert a kulturalt riporterholgy cinikus pofatlansaga teljesen kihozta a sodrabol. Privat velemenyem, hogy nem viselkedett profin, de az vesse ra az utcakovet, aki helyeben nem mosott volna be annak a holgynek egy jo nagyot...

Ha Te Keller, akkor en Polt.... :)
THumer 2016.03.19 22:20:30
@6.Lenin: ha elszunyokaltal, hat keszseggel emlekeztetlek, hogy Polt kaszalta el Keller minden (egyebkent eleg toketlen) kezdemenyezeset. Biztos arra is hasznos, ha felhivom t. figyelmed, hogy Polt ur e nemes szokasat azota is lelkesen gyakorolja.

Ja, es elobb javasoltad, hogy Orban, Szijjarto, Rogan stb gazdasagi ugyeivel kapcsolatban forduljak a megfelelo forumokhoz. Megtenned, hogy adsz nehany olyan cimet, ahol az ilyen kerdesekre erdemben valaszolnak?
THumer 2016.03.19 23:01:05
@6.Lenin: no, ezekben abszolut egyetertunk.
Igen, mindenki legyen tiszta. JP is - o mondjuk teljesen vilagosan elmagyarazta a helyzetet, ezt tehat kipipaltuk. Igazad van abban, hogy ezt nem profin csinalta, nem hangsulyozta erre vonatkozo valaszat, felult a provokacionak.
Es akkor abban is egyetertunk, hogy itt az ideje az altala feltett kerdesekre is valszokat keresni.
Meg nyilvan abban is, hogy ordenare eljaras a TV2 reszerol a felvetett, igen nagy hordereju felvetesek helyett a kerdest feltevot piti ugyekkel vegzalni probalni.
Es abban pedig vegkepp egyetertunk, hogy az a comment-stilus, ahol egymasra annyi ervet szanunk, hogy mennyire hulye vagy, meg ballib kocsogok, mest fasiszta allatok meg stb, na az nem segit ennek az orszagnak ebbol a szennybol kimaszni.
Jo ejt.