Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szopaul

118 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre szólok, hogy a mai poszt nagyon beteg témát boncolgat. Szó szerint! Felhívom gyengébb idegzetű olvasóink figyelmét, hogy óvatosan kattintgassanak, valamint ezúton határolódunk el minden állatkínzásra irányuló tevékenységtől. Olyan linket találtam az egyik kedvenc…..
A mai mutatványt nyugodtan nevezhetjük villámbarkácsolásnak, tekintettel arra, hogy egyszerű, mint a barlangrajz. Irodai környezetben szinte biztos, hogy munkatársaink elalélnak kreativitásunktól, hölgy kollégáink pedig akár feltételezhetik rólunk, hogy akár még fát is tudunk…..
Péntek van, nyakunkon a hétvége. Mint azt számtalanszor említettük már, a barkácsolás, építkezés és ház körüli karbantartás elengedhetetlen kelléke a sör. Illetve a sörfogyasztás. A Furdancs történetében volt már szó különböző sörnyitási technikákról, most pedig itt…..
Furdancs Blog Zombiálló iPad-tok 2018.06.13 05:00:00
Felgyorsult világunkban bármikor előfordulhat, hogy zombik népesítik be a Földet. Szerintem az lesz a legokosabb, ha rögtön hozzálátunk egy zombiálló iPad-tok elkészítéséhez, ennek az oldalnak az iránymutatásai alapján. Ki tudja, mikor lesz rá szükség. Vigyázat! Angolul van!..
Furdancs Blog Beszélő jegygyűrű 2018.02.28 05:00:00
Jócskán benne vagyunk az esküvői szezonban. Ilyenkor aztán előkerülnek a jobbnál jobb lánykérős, legénybúcsús, lánybúcsús ötletek és esküvői performanszok. Mi is találtunk a témában egy igen ötletes darabot. Luke Jerram beszélő jegygyűrűjéről van szó. Ez nem más, mint egy mini Edison-henger.…..
"Mint az köztudott, nyugaton a TDK, keleten pedig a Polimer zenekar kazettáiból adták el a legtöbbet." Az idézet Mr. Furdancs kollégánk apukájának szájából hangzott el egykor. Nyilván viccnek szánta. Nyilván! Mindenesetre tény, hogy a magnókazetta egy bizonyos kor feletti…..
Nyilván sokan találkoztatok már ezzel a fotóval, de úgy érzem, hogy nem mehetünk el mellette szó nélkül. Első ránézésre nem az ipari formatervezés remeke, de működik. Tartja a telefont és a kis guriga még a hangot is felerősíti valamelyest. Azt ugye nem kell leírni, hogy miként kell elkészíteni. Jó…..
A legenda szerint ez volt az üzemi szarkák jelmondata az átkosban. Ezzel figurázva ki a rendszer egyik fontosnak tartott üzenetét. Az alábbi fotón látható lépcsőre nyilván valami selejtezéskor tett szert emberünk. Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen arcot vágott az illetékes repülőtéri kolléga,…..
Ma jelent meg az Indexen az az írás, amiben az egykori EstFM alapítói, műsorvezetői, tulajdonosai emlékeznek vissza a nagyjából tíz évvel ezelőtt meghalt rádióra. Melis András tulajdonos abban a cikkben nem szerepel nyilatkozattal, most viszont teljes egészében, vágatlanul…..
szopaul 2015.07.14 23:45:32
@cardiobascuralis: természetesen arra az időszakra gondolok, amikor már volt est fm, nem pedig az azt megelőző időkre. Amikor a rádió elindult, a pesti estbe, mégha kis túlzással is élve, de dőlt a lé. Nem vitatom, hogy kemény munka árán jutottak el idáig. Hogy úgy mondjam a rádióval nem nagyon tudtak, vagy a belső ügyek miatt nem akartak mit kezdeni.
Hollywoodoo, Expresszó Klub és Koncerttér, Veszprém, 2014.12.28.  (A szerkesztő megjegyzése: És akkor végre itt az első írás a klubkoncert blogon egy olyan szerző tollából, aki nem én vagyok. Ez amúgy alighanem előnyére válik a posztnak, de döntsétek el ti.) A Hollywoodoo…..
Ami azt illeti, mai ajánlatunk leginkább a flipper a golf és a rex nevű játékok szerelemgyerekének tekinthető. Abban sem vagyunk biztosak, hogy érdemes-e nekilátni az elkészítésének, mert szerintünk a játék élvezeti értéke és a megvalósítással töltött idő és energia…..
Furdancs Blog Helikoptercsúzli 2013.06.12 09:29:38
Párizsi tudósítónk jelentette nemrég, hogy a Champs Elysées legnagyobb "sztárja", egy utcai árusoktól beszerezhető, apró reptethető játék. Egy minihelikopter, amit egy gumi segítségével lehet a magasba lőni és szép lassan ereszkedik lefelé, éjszaka pedig még világít is.…..
Furdancs Blog Mini szélerőmű 2013.06.10 09:29:42
Ma kicsiben ugyan, de áldozunk a zöld technológia oltárán. Egy mini szélerőművet ajánlunk figyelmetekbe, mellyel még nem tudunk lecsatlakozni az elektromos hálózatról, de a felhasznált generátortól függően minimális villamosenergiát elő tudunk vele állítani. Nem beszélve…..
Furdancs Blog Bekötött járművek 2013.06.06 18:28:06
Tisztában vagyunk azzal, hogy a mai gyűjtemény első ránézésre nem kimondottan furdancsos. Azonban szerettünk volna megemlékezni Mr. Furdancs kollégánk nagymamájáról, akit a minap társalkodónőinek társaságában egy fonalboltban találtunk, ahogy révült tekintettel bámulta a…..
Furdancs Blog Egyszerű helikopter 2013.06.05 09:41:17
Örvendeztessük meg a környezetünkben fellelhető kiskorúakat olyan játékkal, amit ha egyszer elkezdenek használni, nem nagyon tudják abbahagyni. Mai ajánlatunk erre a célra egy rendkívül egyszerű kis szerkezet, egy dupla rotoros, gumimeghajtású helikopter. A szerkezet nyomokban…..
Furdancs Blog Kartonszinti 2013.05.28 11:46:49
Tegye fel a kezét, aki emlékszik még az úgynevezett Pille orgonára. Ez a kis hangszer annyira egyszerű szerkezet, mint a barlangrajz, viszont sok csemetét indított el a zenei pályán a nyolcvanas években. Mai ajánlatunk erre a hangszerre emlékeztet. Hangzását tekintve mindenképpen.…..
Jön a hétvége. Az előrejelzések szerint az időjárás nem kedvez majd túlzottan a szabadtéri programoknak, ezért inkább kápráztassuk el gyermekünket zárthelyi barkácsmutatvánnyal. Néhány deszka, pár zsanér, egy konzervdoboz, valamint némi gumipók segítségével egy igen…..
Városi legendaként kering egy történet egy cicáról, aki máig nem tisztázott módon jutott hozzá a bontatlan dobozban található májkrémhez. Röviden annyi történt, hogy egy srác megkérte egy barátját, hogy amíg néhány napig külföldön van, etesse a macskáját. Úgy látszik a…..
Kajakozni jó! Ezen kár is vitatkozni. Ha tudunk bánni az evezővel, akkor tényleg számít, hogy mibe ülünk bele túrázni. Ha nem, akkor meg teljesen mindegy, hogy milyen hajóval borulunk bele a vízbe. Az utóbbi esetre tökéletesen megfelel mai ajánlatunk. Ez egy műanyagcsövekből,…..
Furdancs Blog Lakóbiciklik 2013.05.17 10:00:00
Most aztán tényleg itt a jó idő, elővehetjük korunk városi emberének egyik legkedveltebb divatkellékét, a kerékpárt. A bringa a praktikum mellett olykor az önkifejezés egyik eszköze is. A mai gyűjteményt nézegetve, nem biztos, hogy könnyen eldönthető, hogy a fotókon szereplő…..
Na jó, de mi a fene az a kazoo? Merül fel sokatokban a kérdés. A válasz röviden: egy hangszer. Méghozzá egy olyan hangszer, amivel bármilyen döglött bulit újra lehet éleszteni. Képzeljük el, hogy ittasan, már mindenkit kibeszélve üldögélünk egy baráti társaságban, sokaknak…..
szopaul 2013.05.14 14:07:42
@nick-probieren: szerintem a kacsasíp más módon képzi a hangot. Másképp is szól.
Ez alkalommal egy igazán lenyűgöző fotógyűjteményt ajánlunk figyelmetekbe. Létezik egy Todd McLellan nevű kanadai filmes/fotós. Ez a figura néhány évvel ezelőtt a világ elé tárta a Things Come Apart (Dolgok darabokban) elnevezésű projektjét. A kezdeményezés pont azt takarja,…..
Furdancs Blog Üveghangfal 2013.05.07 11:14:55
Komplex kis feladatot találtam mára. Mint azt páratlan vaslogikával, a poszt címéből is kikövetkeztethettétek egy üveghangfalat ajánlok a figyelmetekbe. Első, aztán második ránézésre is az üveg és a hangfal összeférhetetlennek tűnnek egy ilyen projekt kapcsán. Azonban Noah…..
A napokban jött a hír, hogy idén olyan helyre megyünk horgászni, ahol nem nagyon van lehetőség arra, hogy feltöltsük a telefonjainkat. Egyszerűen azért, mert az úgynevezett természetnek a lágy ölén leszünk, ahol nincs áram. Lemerült okostelefonnal meg ugyebár hogyan fogom…..
Az Interneten ténferegve, valami bolygóegyüttállásnak köszönhetően, napok óta az alább összegyűjtött fura bútorokba botlottam. Javarészt valódi repülőalkatrészekből készültek, de némelyikkel kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy pusztán egy repülőgép adta az…..