Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buckai Szövetség Egyesület

1678 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Magyar Nemzeti Bank! Tisztelt CIB Bank! Tisztelt TINDER! és Tisztelt további címzettek!   Mielőtt belekezdenék abba, hogy milyen események történtek két dolgot szeretnék leszögezni! Az események történéséért a visszaélőt, a TINDER-t és a CIB Bankot tartom felelősnek, persze nem…..
Megdöbbentő tényre jött rá a Buckai Szövetség Egyesület egy bankkártya visszaéléssel és illetéktelen felhasználással kapcsolatban! Ez a tény bárki bankkártyáját képes kinyitni ráadásul pinkód nélkül. A Buckai Szövetség Egyesület 2019 július 29-én szembesült azzal, hogy a bankkártyák hátulján…..
Egységesen elmondható, hogy az emberek sokat vártak és sokat várnak az ellenzéki összefogástól, amelyben a legfontosabb, hogy pártok intelligensek gondolhatta volna az emberrel pár hónappal ezelőtt vagy pár héttel! S hogy ez nem így van minden esetben? Sokak számára mélységes döbbenet! A pártok az…..
Továbbra is törvényi mulasztásban vannak azok az Önkormányzatok, amelyek bár megígérték, hogy hozzájárulnak a nyomásos csatorna hálózat kötelező szivattyújának villanyköltségéhez, de ezt az 58/2013 (II.27) Kormányrendelet előírásait megszegve a mai napig nem tették meg! A Buckai Szövetség Egyesület…..
  Tisztelt Kormányhivatal! Tisztelt Csepeli Kormányablak! Tisztelt Dr. Baktay Csaba hivatalvezető Úr! és Tisztelt további címzettek!   A Buckai Szövetség Egyesület köszönettel megkapta korábbi panaszunkra adott BP-21/0005/6474-11/2019-es iktatószámú levelüket, amely egyszerre tekinthető…..
A Buckai Szövetség Egyesület megesküdött, hogy a Szigetszentmiklósi összefogás alakulásába, módjába és lehetőségébe semmilyen módon sem szól bele, de az események alakulása okán mégis úgy döntöttünk a közt tájékoztatni kötelességünk! Az ellenzéki összefogások tárgyalóasztalánál hetek óta ülnek…..
Ismét elhalasztásra kerül a Buckai Szövetség Egyesület azon kevés pereinek egyike, melyet a társadalmi és érdekvédelmi szervezet kezdeményezett! Ez most a Bucka csatorna iratjegyzék per! A per 2017 nyarán történt kereseti kérelemmel indult melynek első tárgyalási napja 2 halasztás után 2018…..
Nem titok! Jelen cikkünkben valamilyen formában mi is érintettek vagyunk, hiszen irodánkat, központi ügyintézési helyünket is érinti a történet és nem hagy nyugodni bennünket nagyjából semmilyen formában sem! Van ugye egy törvény! Ez a 2000. évi C. törvény, másnéven a számviteli törvény! Ez…..
Magyarországon és ezen belül Szigetszentmiklóson is két féle csatorna rendszer létezik: A nyomásos és a gravitációs! A gravitációs rendszer a modernebb, sokkal költségkímélőbb és gyakorlatilag a szabadesés alapján működik! A nyomásos sokkal költségigényesebb, hiszen a rendszer tartalmaz egy…..
„Elképesztő, hogy egy telekspekuláns érdeke fontosabb,  mint Szigetszentmiklós város fejlődése, környezetvédelme, jövője! „ – kezdte élménybeszámolóját egy neve elhallgatását kérő lakó, aki 2019 Május 20-ai rendkívüli képviselőtestületi ülésen jelen volt! „S elképesztő az is, hogy a védhetetlen…..
Komoly dolog eltervezni valamit, majd elindítani! De még komolyabb kiállni és kiharcolni! Az elmúlt években számtalanszor jött elő javaslatként, hogy a Buckának legyen végre egy komolyan vehető játszótere! Egy játszótér, amely fel is van szerelve és amely például a hinta körüli gumiruzóssal…..
„Ezentúl lesz járda, a Buckai, a Lakihegyi, a Felsőtagi utak helyre lesznek hozva! Játszóteret biztosítunk a Buckának, meg orvosi rendelőt, óvodát, iskolát! Helyrehozzuk és megoldjuk a csapadékvíz elvezetést! Bucka parkot építünk és a Tanösvényt is helyre hozzuk, mitöbb Tanösvény 2-től sem állunk…..
Tisztelt Magyar Országgyűlés!   Egy immáron több, mint 20 éve húzódó, megoldásában mindig megígért, de soha el nem érkezett problémával keressük Önöket jelen levelünkben és azt kérjük segítsenek nekünk ebben!   A helyszín Szigetszentmiklós-Gyártelep! Az ősidőkben a Csepel Autógyárba és a…..
Állok csak simán egy raklapon valahol a Banán utca közepén, a Buckában Szigetszentmiklóson. A víz a térdemig ér és nem értem: Szigetszentmiklóson csapadékvíz elvezetés miért nincsen! Ez volt a gondolatom azon a bizonyos 2010-es szeptemberi napon, amikor a természet különösen felhívta arra a…..
Tisztelt Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság!   A Buckai Szövetség Egyesület részéről többször fordultunk Önökhöz az elmúlt időszakban a Ráckevei-Soroksári Dunaág két zsilipje kapcsán, hogy megismerjük és az életben is megtekinthessük.   Megismerésük azért is fontos, mert kiváncsiak vagyunk…..
A Szigetszentmiklós csapadékvíz elvezetéséért felelős ÉCSVCS Kft vezetőjének újra választása sokakat megdöbbentett ismerve a Szigetszenmiklósi állapotokat, mivel ebben a városban nem fedezhető fel csapadékvíz elvezetés! S nemcsak nem fedezhető fel, hogy valaki ilyet tesz évi 50 millióért, de…..
Derült égből villámcsapásként hasított be Szigetszentmiklós város Önkormányzatába, amikor 2018 Decemberében a város Polgármestere bejelentette a többek között városi csapadékvíz elvezetésért felelős ÉCSVCS Kft-nek új ügyvezetője lesz! Nagyjából senki se értette mi mozoghat a háttérben, de sokakat…..
Újabb kommunikációs trükközésbe kezd a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a polgármester földjére épülő, zűrös gazdasági háttérrel rendelkező, Csepel-sziget közlekedését komolyan és nagy mértékben veszélyeztető ipari parkkal, a Sámé hegyi ipari parkkal kapcsolatban! Az Önkormányzat a szemfényvesztést…..
Tisztelt Ház! Tisztelt Dr. Kövér László Házelnök Úr!     Minden magyar és Magyarországon élő embert megillet a tisztességes tárgyaláshoz való jog az Alaptörvény ide vonatkozó előírása szerint! Megilleti az, hogy olyan bíróság elé álljon, ahol a bíró egyenlő távolságot tartva tőle és az…..
Számtalan botrány övezi azt a várost, amelynek egy mozzanatát és történet sorozatát igyekszünk rövid cikk sorozatunkban bemutatni! Számtalan botrány úgy, mint a 3,5 milliárdos TAO roncs, a Polgármester földjére épülő és Csepel-sziget közlekedését romba döntő Sámé hegyi ipari park, a soha ki nem…..
Tisztelt Magyar Állam! Tisztelt Minisztériumok! Tisztelt Pártok, Civil és Közlekedési szervezetek!   Csepel-sziget ma Magyarország azon régióinak egyike, amely lakosságának létszámát felnégyszerezte érdemben ugyanannyi kijárat mellett! Az itt élő népesség és lakosság döntő többsége fiatal,…..
Az ember, amikor azt mondja hogy Polgármestert választ és képviselőt vagy képviselőket abban az illúzióban él, hogy képviselni fogják őt és érdekeit is! Abban az illúzióban fog élni, hogy fontos ő, fontos az élete és értékei. De vajon tényleg így van ez? A Polgármester a képviselő valóban lakossági…..
Szigetszentmiklóson, ahol napjainkban nagy botrányok és viharfelhők vannak érdekes szemlélet ütötte fel a fejét: Berajzolni új utakat keresztbe-kasul mások telkén, majd mosolyogni, hogy itt ilyen út lesz, ott pedig a Tópart utca! Szigetszentmiklós Alsóbucka városrészben a Csónakos utca és a…..
Szigetszentmiklóson a Polgármester földjére építendő kétes gazdasági hátterű és a Csepel-szigeti közlekedést romba döntő ipari park, valamint GB elnök által vezényelt soha fel nem épült 3,5 milliárdos TAO roncs árnyékában olykor-olykor kisebb, de lakossági szempontból jelentőseb ügyek is napvilágra…..
Szigetszentmiklós hetek óta a Sámé hegyi beruházástól zeng, amely egy ipari park lesz a Polgármester földjére kétes anyagi háttérrel és a teljes Csepel-szigeti közlekedést súlyosan, akár összeroppantással is veszélyeztetve. Veszélyeztetve, mert a szigetről több kijárat és bejárat nem, de az ipari…..