Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsül

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezembe került a Borigo magazin aktuális száma, pinot noirokat és kadarkákat tesztelt a kollektíva, azt állították örömmel, hogy világklasszisokhoz is szerencséjük lehetett. Nem nagy kunszt, mondhatnám, ha cinikus lennék, könnyű ebből a fajtából épp nekünk elkészítenünk a…..
zsül 2011.06.10 20:41:21
zsül 2011.06.10 20:42:16
@zsül: bocs, Maurer
Sajnos a szeptember 26-ára (Bartók halálának évfordulója) tervezett bejegyzés elmaradt, a naptár mégis lehetővé tett egy Bartókkal foglalkozó posztot. Ez az írás az 1938 és 1940 közötti időszakról és az utolsó magyarországi fellépésről szól. Külön nagy köszönet…..
zsül 2010.10.08 12:09:38
Győrben van egy ilyen:

www.vkonyvtar.gyor.hu/?t=adatbazisok/evfordulo

1940. január 17. A Városi Kultúrházban (BBMMK) Bartók Béla és Pásztory Ditta adta búcsú koncertjét
zsül 2010.10.13 16:22:23
@foeniculum:
sajna nem, egy barátom hívta föl rá a figyelmemet, de csak a BBMMK honlapján és az idézett adatbázisban találtam róla említést.
A tegnapi villamosmegállóba sodródós történet hatására olyasvalakitől is kaptam levelet, aki közvetlenül a baleset után érkezett a helyszínre és ő kezdte meg az elsősegélynyújtást. Eddig ismeretlen részletek alant. Én csak rendszeres olvasója vagyok a blognak, de most tollat…..
zsül 2010.07.07 14:05:25
Guadalupei Miasszonyunk Juan Diego köpönyegénMexikóváros külvárosi székesegyházban őrzött Juan Diego köpönyegén (tilmáján) található Mária kép Mexikó és Latin-Amerika legismertebb vallási szimbóluma és mint szent ereklye kiemelt tiszteletet, csodálatot érdemel ki a hívő…..
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..
Zhaomannál találta a Homár a legendás Túró Rudi(k) lekoppintott, majd Kínába exportált változatának fotóját. Igazán mulatságos, hogy "a Túró Rudira megtévesztésig hasonlító, ám a különböző jogi problémákat elkerülendő Túró Kiittyyre keresztelt csokoládéval…..
Tragikus hirtelenséggel meghalt Figula Mihály. Az Alkoholista információi szerint tegnap lett rosszul a borász, megműtötték, de nem tudták megmenteni az életét. A balatoni–balatonfüredi–csopaki minőségi borászkodás újrateremtője ötvenhat évet élt.Figula Mihály…..