Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Okosodj Velünk

103 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szülőként az ember megpróbálja a lehető legjobb nevelést adni a gyerekének, ám megesik, hogy ő maga sem tudja, mihez is kezdjen egy-egy helyzettel. A káromkodás az például pont ilyen. Mindenhonnan azt halljuk, hogy mennyire rossz, ha valaki káromkodik, mert neveletlenségre utal. De…..
A mostani, modern világban gyakran látni, hogy szinte már a babakocsiban tologatott totyogósnak is telefon vagy tablet van a kezében, a nagyobb testvéreiről nem is beszélve.  Vajon jó ez így? Hasznos vagy inkább ártalmas a kütyük jelenléte a gyermekkorban? Léteznek-e jó appok és rossz appok?..
Szeretnéd valamivel feldobni a mindennapokat (vagy a közelgő ünnepeket), a gyerekekkel töltött időt, vagy becsempészni egy kis édességet a hétvégi programok közé? Ma rendhagyó blognapot tartok, mutatok néhány ínycsiklandó tavaszi sütit, ami garantáltan mindenki kedvence lesz!..
Kimozdulnál valamerre most, hogy megjött a kellemes tavaszi idő? Olyan programot keresel, ahol a gyerekek mellett te is jól érezheted magad? Összegyűjtöttünk nektek néhány kalandos családi programot áprilisra!..
Úgy érzed, az otthon összegyűjtött társasjátékokkal untig eleget játszottál már? Vágysz valami újra, izgalmasra, ismeretlenre? Íme a legizgalmasabb tavaszi újdonságok, amiket garantáltan élvezni fog az egész család!..
Hova menjünk nyaralni idén? Mennyit szánjunk rá? Külföldre menjünk, vagy inkább maradjunk az itthoni megszokott tájaknál? Minden évben felmerülnek ezek a kérdések a családoknál, és hát ahány család, annyi megoldás… Most leírom az én gondolataimat, hátha sikerül egy kis inspirációt adnom...
Ha már régóta követsz, biztos tudod: a játékboltban nem csak értékesítem a játékokat, hanem bizony játszunk is vele, akár családdal, akár barátokkal, sőt, sokszor kérjük meg ezeket a külső tesztelőket, hogy írjanak róla véleményt. Így most jöjjön az elfogulatlan kritika két izgalmas, szó szerint…..
A te gyerekeid szeretnek olvasni? Az enyémeknek iszonyatosan nem fűlik hozzá a foguk. Értem én, hogy fiúk, meg kamaszok, mégis feldolgozhatatlan számomra, hogy egy árva könyvet nem vesznek a kezükbe! Úgyhogy utánajártam e szokatlan jelenség pszichológiai hátterének, és megosztom a tippeket, amiket…..
Tesztelünk régi és új társasjátékokat, hogy azok is képben legyenek, akik csak most ismerkednek a közös társasozás örömeivel. A régi „motorosoknak” néhány játék már szinte ősréginek számít, de az igazán jó stratégiai, taktikai és ügyességi játékok soha nem mennek ki a divatból! Íme egy régi…..
Új év, új szolgáltatás: 2019-től nem csak játszani, és az elmét edzeni lehet a boltban, hanem a lélek rezdüléseire is odafigyelünk. Heti egy alkalommal egy különleges vendég fog felbukkanni a boltban, Pozsvai Dóra abban fog segíteni a gyerekeknek (és felnőtteknek), hogy könnyebben tudják feldolgozni…..
Új év, új kihívások – hamarosan kezdődnek a középiskolai felvételik. Ez jelentős megmérettetés a gyerekeknek, és korábban már írtam arról, hogy sok helyen milyen komolyan veszik a felkészülést. Ma viszont inkább arról lesz szó, hogyan lehet ezt egészen lazán felfogni!..
Segítség, karácsony! Egy játékbolt életében ez minden évben izgalmas időszak, ezért ilyenkor még megkétszerezem a kreatív energiákat, és izgatottan várom a vásárlókat, akiknek szívesen adok tippeket, ha épp nincs semmi ötletük. Ha épp ilyen lelkes segítségre van szükséged, ugorj be, és találjuk meg…..
Az adventi időszakban mindenhonnan azt halljuk, hogy vásárolj-vásárolj-vásárolj, de nem könnyű mindenkinek megtalálni a tökéletes ajándékot, olyat, amit még a pénztárcád is elbír. Segítünk választani: árkategóriákra bontva mutatjuk meg a legizgalmasabb társasjátékokat a belépő termékektől drágább…..
Szerintem sokan vagyunk, akik titokban reménykedtek benne, hogy a hosszú, meleg ősz egészen tavaszig kitart, de nincs mese, megjött a tél, hóval, havas esővel, hideggel és minden jóval-rosszal, amit magával szokott hozni. Ilyenkor felértékelődik a szobában töltött idő, és felértékelődnek a társasok…..
Itt a bolt, hol a bolt? Meghalt a bolt, éljen a bolt! Talán már feltűnt, hogy eltűnt a webshop az éterből, nem tudsz már online játékokat venni – ennek az az oka, hogy 2018 második felétől már az „igazi” boltra koncentrálok, itt várlak szeretettel, és persze sok-sok…..
Az udvaron kopaszon állnak a fák, bent a lakásban pedig az egész családon úrrá lesz a jó öreg unalom. Ugye milyen ismerős ez a hangulat? Évente egyszer-kétszer bizonyára Te is belefutsz egy ilyen tespedt délutánba, amikor mindenki nyűgös, hisztis és idegesítő… Pedig az unalom jó dolog, azt jelenti,…..
Független tesztelő csapatunkat már egy ideje nem dolgoztattuk, és égtek a vágytól, hogy új játékra tehessék rá a kezüket. Ezen a héten végre teljesült az álmuk, és kipróbálhatták a Queendominot – olvasd el, mi ez, és hogy tetszett nekik!..
Fejlesztő programok, fejlesztő játékok, fejlesztő szakkörök, fejlesztő foglalkozások – tényleg szüksége van ezekre a gyerekeknek? Fejlesztő játékokkal foglalkozó boltoskisasszonyként természetesen azt kellene mondanom, hogy igen, fejlesszünk minden gyereket – de igazából a szakmai véleményem egészen…..
A legutóbbi cikkben a gyerekek fizikai terheivel, pontosabban az iskolatáska súlyával foglalkoztunk, most viszont egy picit átvitt értelemben beszélnék a terhekről: fiaim hatodik osztályba léptek, így lassan aktuálissá vált a felvételi és a felvételi előkészítő kérdése. Szükség van-e erre, és ha…..
Okosodj Velünk 2018.10.06 20:10:12
@zelmavagyok: köszönöm, hogy megírtad Ti hogy éltétek meg ezt az időszakot. Nagyon tetszett, hogy a gyereked feltette magának a kérdést, hogy akarja -e egyáltalán ezt az egészet. Ez egy hihetetlenül fontos kérdés. Ezt a kérdést én magamnak is felteszem - nem is egyszer
Évről-évre minden szeptemberben 2 pártra oszlik az internet: az „úristen, de nehéz a gyerek iskolatáskája, tönkreteszi!” és a „mi is kibírtuk, ők sem fognak megszakadni!” pártra. A mai posztomban kicsit mögé nézek az iskolatáska-kérdéskörnek, bár tisztában vagyok vele, hogy ebben a témában nincs…..
Minden építőmester az ország legjobbja akar lenni, de egy katedrális, piac, vagy akár egy disznóól építése is kifoghat rajtad, ha nem vagy elég felkészült. Levettünk a polcról egy "régebbi" kedvencet! Miért írunk értékelést egy 3 éves játékról? Mert (szerintünk) a társasjátékot kedvelő közönség…..
Eleged van már abból, hogy egy webshop mindig a saját portékáját dicséri? Nekünk is! :-) Ezért megkértünk egy független, baráti társaságot, hogy ez alkalommal teszteljenek egy általunk is nagyon kedvelt játékot (mely az otthoni polcról került kiválasztásra). Előnyök és hátrányok, tesztek, vélemények…..
A számítógépek és a játékok lassan már évtizedek óta meghatározzák a fiatalok mindennapjait, így nem meglepő, hogy a Z-generáció már egészen kis korban rutinosan kezeli őket. Nehéz felvenni a versenyt a digitális játékok adta látvánnyal, de nem lehetetlen! Íme, néhány rendkívül izgalmas…..
„Farsang? Mikor? Hogy holnap? És miért nem szóltál előbb, édes fiam?!” – ha volt már részed hasonló beszélgetésben, akkor tudod, hogy egy átlagos katasztrófafilm ehhez képest smafu! Ha nálatok is hasonló a helyzet, olvasd el gyorsan ezt az 5 tippet, és mentsd meg a farsangot!..
A diákok hamarosan kézhez kapják a félévi bizonyítványaikat, és megtudhatják, hogy milyen eredményekkel zárták az első félévet. Bízunk benne, hogy minden tanuló és szülő szép dolgokat lát a bizonyítványban, de akkor sem kell aggódni, ha mégsem így alakulna. Van néhány…..