Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltán Rádi

0 bejegyzést írt és 375 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feledy Botond helyzetjelentése: Elképesztően nehéz végigolvasni a beszámolókat, jelentéseket az oroszok által elkövetett bucsai, irpinyi és további mészárlásokról. Mindez várhatóan mégjobban aláássa a tűzszünet reményét, a lehetőséget a civilizált párbeszédre. Nézzük, melyek a legfontosabb…..
Zoltán Rádi 2022.04.13 18:07:20
@Etniez: Ulpius és a Birka szerintem sima komcsi trollok. Felesleges vitatkozni velük, azzal is csak lehetőséget adsz nekik, hogy okádják a világra az oroszbarát szemetet.
Gyakorlatilag a nap bármelyik percében írsz valamit vagy megjelenik egy hasonló cikk, nyomban megjelenik valamelyik. Kizárt, hogy valaki hobbiból ennyire ott legyen mindenhol.
Zoltán Rádi 2022.04.13 18:28:07
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hát igen. El sem tudom képzelni milyen ember lehet, aki ilyeneket leír.
 Őszintén bevallom, nem számítottam arra, hogy az oroszok megtámadják Kijevet. Azt hittem, bevonulnak Donyeckbe és Luhanszkba, majd magukhoz csatolják a megszerzett területet, mint a Krím-félsziget esetében. Nem úgy történt. Nem látok bele Putyin fejébe, nem vagyok politológus vagy biztonsági…..
Zoltán Rádi 2022.03.10 17:26:50
Zoltán Rádi 2022.03.11 06:23:07
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem nagyon van miről beszélni.
Véleményem szerint te egy komcsi troll vagy. Senki, legyen bármennyire is nolifer, nem azzal foglalkozik, hogy okádja a szennyet a különböző forumokon. Nekem egyáltalán nincs életem, de még én sem kommentelek annyit, mint te.
Az ilyeneknek meg nincs mit mondanom.
Zoltán Rádi 2022.03.11 17:11:04
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Haha, ez nem volt túl keresztényi :D
Amúgy szerintem te nem az a birka vagy, akit eddig ismertem vagy nem tudom. Őt nehezebb volt így felzaklatni :)
Mi a legfontosabb érték a társadalom számára? Orbán Viktor A jól ismert konzervatív és tekintélyt parancsoló értékek: az „Isten-Haza-Család”. Ezek jegyében kell megszervezni a társadalmat, amely ily módon lesz erős és fegyelmezett. A hangsúly az Erőn van, mert olyan világban élünk, amelyet…..
Zoltán Rádi 2022.03.05 15:33:24
@Muhammad Balfas: Blah blah. Kell egy felsőfokú szakképzettség és kész. Az IT érdekel és ahhoz van érzékem, ezért azzal szeretnék foglalkozni és mivel tudom, hogy sokan másik is szeretnének tanulni akár felnőtt fejjel is, ezért javaslom, hogy tegyük ezt lehetővé.
Zoltán Rádi 2022.03.05 16:02:15
@midnightcoder2: Persze, de ahhoz, hogy érts hozzá, el kell végezni valami gyorstalpalót vagy főiskolát. Egy OKJ-s képzés 6-700 000 Ft.
Nyilván lehet tanulni autodidakta módon, ha már elindítottak valamilyen szinten a pályán. Eredetileg teljesen ingyen akartam megtanulni a netről, de annyira szerteágazó a dolog, hogy az ember elveszik a sok információ között. Ezért úgy csináltam, hogy befizettem egy ilyen OKJ-s képzésre és amikor vége lett, akkor folytattam a tanulást a pluralsight nevű oldalról. Szóval azóta is fizetek minden hónapban azért, hogy tanulhassak (12 000 körül van az előfizetés, hála a 27%-os áfának). Reményeim szerint, ha szorgosan tanulok, akkor 2-4 év alatt eljuthatok oda, ami kell ahhoz, hogy rendszergazda lehessek valahol általános munkarendben (+ készenlét) és keressek is vele egy - mai árfolyamon - 350 - 500 000 Ft-ot.
Benne vagyok a dologban, tudom, hogy mennyibe kerül tanulni ma Magyarországon.
Zoltán Rádi 2022.03.05 16:15:31
@midnightcoder2: A felhő sem magától működik, illetve a LAN sem :). A programozás csak olyan szinten érdekel, ami az automatizáláshoz kell. Powershell valami bash meg C#, html és css alapok.
Ez a farhát-szindróma olyan gyorsan futott végig az országon, mint a koronavírus. Még a mémek száma is megközelítette a két közéleti téma emlegetettségét. Pedig ez utóbbi intézkedés már önmagában is mém. Biztos vagyok benne, hogy a téma még sokáig terítéken lesz, ezért senki nincs elkésve, akinek…..
Zoltán Rádi 2022.01.16 15:23:05
@a nagy hohohorgász: De hülye vagy :D
Zoltán Rádi 2022.01.16 16:37:09
@midnightcoder2: Véleményem szerint mindegyik rettenetesen káros. Meglepő módon még talán a KDNP legkevésbé, mert azok legalább csendben elvannak. Megkapják a pénzüket, aztán kész. Persze amikor néha megszólalnak, akkor abban nincs köszönet, de szerencsére csak ritkán teszik és akkor is leugatja őket az istenadta nép :D
A Fidesz, meg MSZ(M)P és a többi még játékban lévő párt évtizedek óta hatalmon vannak, de semmi sem változott. Ne az elmúlt 15 évet nézzük, hanem az elmúlt 40-et. Hol egy kicsit jobb, hol egy kicsit rosszabb nekünk, attól függően, hogy éppen milyen gazdasági folyamatok játszódnak le a világban. A Fidesz szeret a nagy megmentő hírében tetszelegni, de látható, hogy semmi közük az egészhez, csak dülőngélnek, amerre éppen a szél fújja őket. Amellett képmutató, hazug banda is. Kizárólag az érdekli őket, hogy hatalmon maradhassanak (ahogy a többi pedig oda akar kerülni). Ha ehhez komcsinak kell lenni, akkor azok lesznek. Ha illiberáltnak, akkor azok. Ha buzizni kell, akkor buziznak, ha zsidózni kell, akkor zsidóznak. Nekik teljesen mindegy...
Azonban az, hogy 15 év alatt 30%-ot romlott a pénzünk, az mellett nem lehet elmenni, mert az azt jelenti, hogy 30%-al csúszott le az ország és benne mi, átlag polgárok is. Mindenki érzi a pénztárcáján, amikor valamit vennie kell és ez bizony gyakran megesik a mai, fogyasztásra kihegyezett gazdaságban.
A szemkilövést hagyjuk már. Tisztában volt vele a kolléga, hogy ha kimegy az utcára tombolni, akkor kilőhetik a szemét vagy megbotozhatják a zsaruk. Vállalta és rábaszott.
Azt persze el kell ismerni, hogy az a politikus is hatalmas hibát követ el, aki a többi hiéna társaságában olyat mond, mint ami azon a beszéden elhangzott, hiszen mindig lesz egy keselyű, aki majd hasznot akar belőle húzni. Azonban ez is teljesen lényegtelen, ugyanis a többi is lop, csal és hazudok reggel, délben és este, csak van annyi esze, hogy ezt ne mondja ki nyilvánosan :)
Zoltán Rádi 2022.01.16 18:32:07
@Ekrü: Látom megvolt a műszakváltás :)
Magyarország egyik legalulreprezentáltabb, ámde nem legaktívabb pártja (és itt nem Kovács Gergőékre gondolok) benyújtotta újabb javaslatát annak érdekében, hogy a hazai piac erősödjön. Olyan törvényjavaslat jelent meg, amire azért az elmúlt 100 évben sokan csettintettek volna...
Zoltán Rádi 2021.12.15 17:58:37
@Muhammad Balfas: Teljesen mindegy, hogy mikor nem voltak. Most nyitva vannak és hiába ugrált a bolond, így is marad :)
Zoltán Rádi 2021.12.15 18:52:25
@Muhammad Balfas: Nem támogatom az éjszakai munkát. Sőt, egyenesen betiltanám. Kivéve persze a létfontosságú munkakörökben.
Zoltán Rádi 2021.12.15 19:06:27
@Muhammad Balfas: Látod és mégis mind a kettő létezik :).
Idén demagógiát hozott Húsvétra a nyuszika. Persze kampány van. A pártok és a politikusok mindent alárendelve a 2022-es győzelmükért küzdenek. Ezzel még nem is lenne baj, hiszen a kampány a parlamentáris demokrácia egyik alapvető ismérve. A baj csak az, hogy szó szerint MINDENT ennek rendeltek alá,…..
Zoltán Rádi 2021.04.05 12:55:58
@andras_2: Nem hiszem, hogy birkát még bárki is komolyan veszi, de köszi az energiát amit belefektettél a válaszodba. Amúgy teljesen igazad van.
Fogadjunk, hogy a Volvo logójáról neked is egyből a férfi szimbólum ugrik be! Ezzel nem vagy egyedül, sokan így vannak vele. Sőt, van, akit ez a tény kimondottan zavar. "Ébredj fel, Volvo! A világ már nem ugyanaz a hely, mint 90 éve volt." Ezzel a felütéssel kezdte meg Linkedin-bejegyzését Petra…..
Zoltán Rádi 2021.03.10 07:44:20
@matyas.kiraly_1: Ha egy nő azért nem vesz meg egy kocsit, mert nem tetszik neki a logója, akkor az meg is érdemli...:D
Amúgy meg totál felesleges rinya az egész. Kezdtek már átesni a ló túloldalára ezzel az állandó harcoskodással. Olyan marhaságokba álltok bele, hogy az már elképesztő. Ha lenne még töke a mai férfiaknak, akkor az ilyen leveleket egyszerűen figyelmen kívül hagynák, nem még leállnának vitázni ilyen hülyeségekről.
Bár az is lehet, hogy csak troll vagy,. Ezesetben...hát...arra nem is tudok mit mondani :)
Zoltán Rádi 2021.03.10 07:50:49
@Péter108: Azért nagyon kiváncsi lennék, hogy az ilyeneknek mi ment ennyire félre a fejében...:D
Zoltán Rádi 2021.03.10 07:53:10
@miért baj ha telefon vagyok: Jaja, spammel is rendesen. Még nem találkoztam "vele". Sok az agyament ember, akinek tényleg túl sok szabadideje van, hogy ilyenekkel szórakozik :D
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Zoltán Rádi 2019.09.18 18:55:34
Zoltán Rádi 2019.09.18 19:10:38
@MAXVAL bircaman közíró: Hasonlitsd össze a külföldi fizetéseket a miénkkel. Ez nem érv.
Zoltán Rádi 2019.09.18 19:48:20
@MAXVAL bircaman közíró: Mit sem változtat a lényegen. Nem normális dolog, hogy maguknak osztogatnak pénzt. Illetve arányoktól függetlenül is, amig egy német fizetésből Németországban gond nélkül megveszel egy normális TV-t vagy hűtőgépet, addig nálunk ezek az átlag embernek jelentős kiadások. Amig ez igy van, addig ne osztogassanak már maguknak átlagfizetésnyi béremeléseket.
Annyira nem törekszünk Magyarországon az objektivitásra és a helyzetek elfogultság nélküli megítélésére, hogy amit a pszichológusok kognitív torzításoknak („cognitive bias”-nak) neveznek, annak még nincs is a köznyelvünkben eléggé érthető megnevezése. Legalább 24 ilyen „énvédő mechanizumusról” tud a…..
Zoltán Rádi 2019.08.26 13:31:46
@MAXVAL bircaman közíró: Hát, nem valami istentől, hanem a naptól.
Zoltán Rádi 2019.08.26 14:12:15
@MAXVAL bircaman közíró: A Nap és a körülötte keringő égitestek egy porból és gázokból álló felhő összehúzódásával kezdődött. Az összehúzódást valószínűleg egy közeli csillag felrobbanása indította el. A szupernóvából származó magasabb rendszámú elemek „beszennyezték” a gázfelhőt, ennek köszönhetjük, hogy megtalálható lett a Naprendszerben pl. a testünket felépítő szén, a kőzetekben gyakori szilícium, az eszközeink anyagát adó vas, vagy az atomerőműveket fűtő urán. Ez a folyamat kb. 4,7 milliárd évvel ezelőtt kezdődött. Ebben a forgó, korong alakú felhőben lezajló folyamatok határozták meg a Naprendszer égitesteinek tulajdonságait, így a mozgásukat, az anyagi összetételüket és az ettől függő felszíni alakzataikat is. Az ún. Lewis-féle modell szerint a kondenzációs folyamatokat és az anyagi összetételt nagyban befolyásolta a Naptól való távolság
Zoltán Rádi 2019.08.26 14:48:22
@MAXVAL bircaman közíró: Most azt akarod mondani, hogy az istened csak port meg gázt tudott taremteni? :)
Fizessék ki neki a veszteségét, különben nem lesz uniós klímacél. ..
Zoltán Rádi 2019.06.22 12:37:34
@MACISAJT: Én csak azt tudom, hogy egy családba felesleges 3 autó, illetve nem kell a kisboltba is autóval menni. Ha az emberek visszább vennének az igényekből, akkor sokkal kevesebbet kellene termelni.
Illetve a szaporodásból is visszavehetnénk szerintem, mert már igy is túl sokan vagyunk.
Zoltán Rádi 2019.06.22 12:56:35
@MACISAJT: Meglepődnél, milyen sokaknak van 2-3 autójuk. Nem mindenki ilyen csóró mint én pl :)
Igen, ebben egyetértek. Éppen az ennek a világnak a rákfenéje, hogy folyamatos növekedésre épül. Ez nem fenntartható csak úgy, hogy közben elkorcsositjuk az embereket, akik aztán szaladnak a bankba hitelt felvenni, mert új mobil kell a nagyinak...kiborit az a reklám
Szerintem nem tragikus a nálunk végbement népességcsökkenés. Legalább van elég munkahely és nem csinálhatnak azt az emberekkel, amit akarnak, mint pl 15 éve.
A másik meg, hogy könnyű mindig a másikra mutogatni. Ha valamit elvársz az afrikaiaktól vagy bárkitől, akkor neked kell elöljárni a jó példával. Ehelyett nyomják, hogy vállalj 4 gyereket...mi a fenének?
Zoltán Rádi 2019.06.22 14:30:13
@FILTOL: Nem fogok :)
Igen Tisztelt NER Lovag! Először is engedje meg, hogy megköszönjem azon nemzetgazdaságilag kiemelkedő tevékenységét, mellyel cégén, illetve cégein keresztül nyilvánvalóan és megkérdőjelezhetetlenül hozzájárult a hazai GDP alakulásához az elmúlt néhány évben! Azon etikailag is kifogástalan szakmai…..
Zoltán Rádi 2019.06.01 10:53:14
@felső határ nincs: De, hogy lehet valaki ennyire szolgalelkű?
Zoltán Rádi 2019.06.01 11:04:02
@felső határ nincs: Akkor meggyőződésből áll ki a korrupt politikusok mellett? Az sem jobb...o_O
Zoltán Rádi 2019.06.02 01:44:05
@felső határ nincs: Én nem csipem a fideszt, meg amit képviselnek. De amúgy általában igy vagyok a politikusokkal, csak őket még kevésbé :)
Orbán próbálja magát visszahízelegni a Néppártba...
Zoltán Rádi 2019.05.26 08:06:27
@BOLDOG NEGYEDIK KÉTHARMADOT LIPSIK !: Milyen érzés ennyire egyszerűnek lenni...?! :D
Zoltán Rádi 2019.05.26 08:07:37
@Cycmen: Ugy meg 80-as éves korunkig dolgozhatunk majd, hogy eltartsuk az orbánékat...:D
Zoltán Rádi 2019.05.26 09:02:57
@Cycmen: Azt mindjárt gondoltam. Még azt sem látod be, hogy teljesen mindegy, hogy ki zsákmányol ki, a végeredmény ugyn az :D
Április 26. és május 2. között egy hétig néztük az M1 napi 8 hosszabb híradóját és megvizsgáltuk, mennyit szerepel benne a kormány és a kormánypártok pozitív színben, mennyit szerepel az ellenzék negatív színekben, illetve mennyi időt kap az ellenzék saját témáira. Átlagosan napi egy órát…..
Zoltán Rádi 2019.05.18 15:28:38
@Gyorgy007: Ne is zavard össze magad különböző véleményekkel. Sokkal egyszerűbb, ha nem kell válogatni :)
Házelnök Úr,   Én örülök, hogy nem vagyok meleg. Tudja, miért? Nem, nem azért, mert így verhetem a mellem, hogy nem vagyok egy kiirtandó, de minum üldözendő és kriminalizálandó libsi csökevény, hanem mert tartogat a mindennapi élet pont elég kihívást minden fronton - sokszor ez már igenis háború…..
Zoltán Rádi 2019.05.17 04:43:14
@Gacsaj Pisti: Te vagy az emberiség szégyene meg a hozzád hasonló idióták.
Zoltán Rádi 2019.05.17 04:48:29
@swfla: Ezek szerint nem csak én gondolom úgy, hogy se a Fidesznek, se az MSZP-nek és a többi komcsi politikusnak sincs helye a politikában. Amig ezek passzolgatják egymást közt a labdát, addig itt nem lesz változás.
Nem értem miért nem lépünk már? Észre kellene már venni, hogy mi több millióan vagyunk, ők meg csak egy maréknyian, nehogy már ők mondják meg, hogy mi és hogyan lesz...
Orbán Viktor rezsimje biztosan nem maradhatna működőképes még évekig olyan ellenszélben, amilyenben a Fidesz vezetői most próbálják egyensúlyban tartani a NER-t. Ezért létfontosságú számukra, hogy valamiféle áttörést érjenek el a populista politikai erők a közelgő EP választásokon. Amennyiben ez nem…..
Zoltán Rádi 2019.04.16 19:21:52
@MAXVAL bircaman közíró: Nagyon velős...:)
A gazdagok nem fukarkodnak, ha az ingatlanokról vagy a kocsikról van szó, de nem feltétlenül nyúlnak mélyen a zsebükbe, ha étkezni kell. (Fotó: Facebook)..
Zoltán Rádi 2019.03.17 09:29:58
@engedélyes pinaellenőr: Tipli van burnyák...:D
A Magyar Nemzeti Bank, vagy inkább annak Fidesz-es elnöke, Matolcsy György vélhetően amnéziában szenved, és még mindig Nemzetgazdasági Miniszternek képzeli magát, holott már a Nemzeti Bank elnöke, és itt kicsit más feladatai lennének, mint volt gazdasági miniszterként. Legújabb elvetemült ötlete,…..
Tarlós István drogháborúba kezd Budapesten, és sürgős eredményeket vár. Szakmai alapokon nyugvó bizottság és fővárosi drogstratégia helyett, végül csupán egy Tarlós által vezetett kábítószer egyeztető fórum jön létre a fővárosban. És a főpolgármester ettől várja az eredményeket. Kicsit olyan…..
Zoltán Rádi 2019.03.10 08:37:38
@MAXVAL bircaman közíró: A drogkartelleket a mostani drogpolitika segiti, a másik kettő meg szokásos birkás hülyeség :)
K-Blog NER Hotel: így állunk 2019.03.09 10:08:00
Tavaly a kormányközeli oligarchák látványos terjeszkedésbe kezdtek a hazai idegenforgalomban. A közbeszerzések révén néhány év alatt meggazdagodott vállalkozói réteg rövid idő alatt bevásárolta magát a legnépszerűbb hazai turistacélpontok hoteljeibe, éttermeibe - majd a szektorba jelentős összegű…..
Én csak élni szeretnék! Lehetőleg a saját hazámban… Élni, és nem csak túlélni! Azt azonban nehezen tudom életnek hívni, ha napi 12-16 órányi munkával is csak annyit lehet elérni, hogy fedél van a fejed felett és esetleg étel az asztalon. Nem vitatom, hogy ezek az élet alapszükségletei közé…..
Zoltán Rádi 2019.02.22 19:09:20
@Nincs közöttünk csicska: Nyomós érv :)
Zoltán Rádi 2019.02.22 19:57:51
@MAXVAL bircaman közíró: Valaki mindig rendszerszerűen belőlünk fog élni. Ez igy volt mindig és igy is lesz ezentúl is.
De még ha le is küzdöd a gonoszokat, akik mind a mi országunkat akarják elveszejteni, akkor sem látom, hogy utána jobb lenne. Vagy önnfenttartó lesz az ország? Nem hiszem.
Zoltán Rádi 2019.02.22 20:18:11
@MammyPress Média: Ezért mondom mindig, hogy nekünk nem lesz soha jobb, éppen ezért csak azt tudjuk (talán) befolyásolni, hogy olyan embereket választunk meg oda akik a haladásban és az alapvető jogokban hisznek hisznek vagy olyanokat, akik a kádári évekre és a munkásőrökre nosztalgiával gondolnak vissza.
Állítólag egy évvel ezelőtt komolyan felvetődött a Fideszben, hogy be kéne áldozni Tiborcz Istvánt a választások előtt, ezzel kivennék az élét azoknak az ellenzéki és EU-s kritikáknak, melyek szerint Magyarországon nem érvényesül a törvény előtti egyenlőség elve. Volt némi realitás a felvetésben,…..
Zoltán Rádi 2019.02.17 09:30:53
@Tisztességes Természettudomány: Ez nem igy megy. Attól még, hogy megválaszt a paraszt egy "képviselőt", az nem azt jelenti, hogy utána mindent le kell nyelnie, amit a megválasztott képviselő tesz. Ha olyan dolgot tapasztal az ember, ami ellenére van, akkor azt jeleznie kell, függetlenül attól, hogy kire szavazott.
Kedves Géniusz! Ez most komoly?! Tudom, sok tettedre kérdezhetnék így rá, de most a legaktuálisabb a gyermekszületések növelését célzó programod, melyet sötét kordonnal körülvett, és kiválasztott embereid között hírdettél ki nagybüszkén'. Talán a legnagyobb ásznak a hét pontodból a 10 millás…..
Zoltán Rádi 2019.02.13 19:37:49
@lbm: Hiába na, a jó teljesitményt még ők is elismerik :)
Ideális esetben egy felnőtt ember napi 7-8 órát tölt alvással, és erre a természetes, cirkadián ritmushoz igazodva, éjszakánként kerül sor. Akiknek viszont nincs erre lehetőségük, mert váltott vagy éjszakai műszakban végzik a munkájukat, előbb-utóbb számolniuk kell azokkal az egészségügyi…..
Új paradigma Szavak aurája 2019.01.28 15:35:33
Mit is jelent valójában a disztingválás? Vagy hogy szavainknak megvan a maguk aurája? Ha kimondok vagy leírok egy szót, nem csak annak jelentésével, tehát a szótár szerinti meghatározásával kell tisztában legyek, hanem azzal a politikai-társadalmi környezettel is, amelyben az adott szó…..
Zoltán Rádi 2019.01.31 06:41:31
@MAXVAL bircaman közíró: Nem kis ember, a most divatos kifejezés a proli.
Zoltán Rádi 2019.01.31 16:53:40
@morph on deer: Igen, az nem annyira félreérthető :)
Kiépült a Nemzeti Együttműködés Rendszere, vagy ahogy a költő mondta: Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen. Év-milliókig eljár tengelyén, Míg egy kerékfogát ujítni kell. Kialakult – most nem beszélünk arról hogyan – az új burzsoázia. A magyar tőkésosztály. És mindenki…..
Zoltán Rádi 2019.01.21 19:48:29
@arabok balrol: Ilyet szólsz: lipsi...:D