Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noll A Nandu

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy telik-múlik az idő, lassan kikristályosodik, hogy az én anyagcserémhez, étkezési szokásaimhoz és ízlésemhez valóban egy "nagyjából paleo" étrend válik be. Olyankor kezd a súlyom az optimális felé haladni, akkor vagyok energikusabb, fittebb és küzdök kevesebb nyavalyával, ha ezt tartom.…..
Mivel az idei szülinapom egy szigorú paleózós életszakaszomban ért, megalkottam életem első full paleo lime tortáját. A lime avagy zöldcitrom torta 2002 óta a gyengém, amikor is Floridában jártam az első AquaNatal tanfolyamomon és alkalmam nyílt a helyi specialitás, a key lime pite megkóstolására. A…..
  Alright, after a short break, here is the second part of my really awesome but equally tiring first week. So when we arrived at Iwakuni airport, slightly shaking, we headed to the door, and that's pretty much the only thing I remember. No, they did not knock us out our or anything, I just had…..
Már megint egy jelentéktelen külsejű zöldes lötyi...- modhatnánk, de nem. Itt most nem a külcsín a lényeg, hidd el, az íz kárpótol a látványèrt. Túl sok hagyma volt itthon, gondoltam, csökkentek a feleslegen és elkezdtem a netet bújni francia hagymakrémleves receptek után kutatva. Végül egyik se…..
A dolog úgy kezdődött, hogy szép zöldspárgát találtam a boltban. És mivel nemsokára egy vega indiai cserediák vendégeskedik majd nálunk, gondoltam, itt az alkalom, hogy fejlesszem vegetáriánus főzőtudományomat. Ismét beigazolódott az alapmeggyőződésem, hogy krémlevest szinte bármiből lehet főzni,…..
Bevallom egyenesen, nem vagyok egy muffin művész, életemben még csak néhányszor sütöttem. Eddig. Ugyanis rátaláltam a számomra tökéletes ízkombinációjú, még a mi öreg, vacak sütőnkben is gyönyörűre süthető, egyszerűen összeállítható (bögrés!) muffin receptjére. Hátránya, hogy se nem vegán, se nem…..
  Ennek a levesnek egy korábbi változata "kukoricás fokhagymakrémleves" cím alatt a nandu.hu-n olvasható. Mivel azonban e sorok írásakor már egy ideje paleósan étkezem, azaz nem eszem gabonaféléket, emellett általában vigyázok a szénhidráttal is, kiesett a kukorica, mint alapanyag. Ezért…..
No, ez nem annyira paleo, de ha már sajtot eszem, akkor inkább ezt, mint tartósított nagyüzemit, amitől csalánkiütésem lesz (konkrétan :)). Házi sajt készítésére sok leírást lehet találni a neten, de a legtöbbjük a citromsavas módszert írja le, amitől egy túrós-fehérjés anyag keletkezik, erős…..
Életem során számos helyen és formában kellett már magamról bemutatkozást, önéletrajzot megjelentetnem, azonban mindeddig sehol, még a honlapomon sem írtam le személyes etimológiámat, vagyis azt, hogy hogyan, miért lett a nevem Nandu. Ez a blogposzt egyrészt e hiány pótlója, másrészt abban a…..
A felmenőim között az édesapám volt a legjobb szakács. Felülmúlhatatlanul, sőt, megközelíthetetlenül. Receptet azonban nem lehetett tőle kérni, mert pont úgy főzött, mint ahogy jazzt zongorázott: "ti kottából játsztok, én meg szívből". Az évek során az én életemben is valamiféle házi Murphy…..
Ez az étek a "balkézről főzés" klasszikus példája lett: dobáltam bele, ami eszembe jutott és épp volt itthon. Kétszer is elkövettem, és mind a két ízben (szó szerint is :)) brutál finom lett a végére, persze véletlenül se egyformán. Gyorsan leírom, mielőtt elfelejtem. Egy jó nagy fakanálnyi…..
Nandu vagyok, holisztikus bába, gyógyító és tanító asszony, öt gyermekes anya, feleség, kreatív hobbi harácsoló, balkezi konyhafőnök, és a jelen eredmény szempontjából meghatározó természetemben: író hajlamú lélek. Sosem vágytam különösebben blogírásra, de arra jutottam, hogy ez a műfaj talán…..