Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZPS

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Hildaságok! Olvastam a bejegyzésed. Olvastam, és minden bicska kinyílt a zsebemben. Több ismerősöm megosztotta a napokban, sokan egyetértéssel, látom, lassan 80 ezren olvasták soraid, és 27 ezren kedvelték. Rettenetes számok, annak tükrében, hogy milyen felháborítóan ostoba dolgokat…..
ZPS 2018.10.29 13:09:01
Ámulattal tölt el az a lekezelő, kioktató, arrogáns hangnem, ami süt a cikkből. Amúgy vannak benne csúsztatások és ellentmondások is („A rendszer alapjaiban rohad, és senki nem tesz semmit” - a Hildaságnak nevezett pl. felemelte a hangját, megjelentetett egy cikket, talán nem őt kellene ledorongolni, hanem keresni a megoldást, a kátyúból kivezető lehetőségeket, azaz másnak is felemelni a szavát.)
„Te fogtad, egy csokorba szedted az átlagostól eltérő gyerekeket, betetted őket egy szép nagy zsákba, és olyan szavakat firkáltál rá a már korábban említett buta kis kezeiddel, hogy "AGRESSZÍV, TERROR, SÉRÜLT, BICSKA". Bizony, ennyiféle - és még több - gyerek jár egy-egy iskolába, osztályba, és ha nincs felkészítve a többségi pedagógus, nincs eszköz a kezében, nincs, aki támaszt adna neki ebben a sokféleségben, akkor napi szinten kerül megalázó helyzetbe (pl. nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illeti gyerek, szülő), legjobb szándéka ellenére érzi magát tehetetlennek, sikertelennek.
Valószínű, hogy e cikk írója nem osztálynyi gyerekeket tanít egy korántsem elit iskolában, mert akkor értené, miért született az eredeti írás, ami véleményem szerint sokkal inkább egy kétségbeesett segélykiáltás, mint a kiemelt figyelmet érdemlő gyerekek kitaszításának szándéka.
Nem tisztem megvédeni az eredeti cikk íróját, de számomra hiteltelen, ha valaki támadással, címkézéssel („ostoba kezed”) akarja a saját igazát bizonyítani.
ZPS 2018.10.30 20:02:40
@Dzsudibí: Ahhoz, hogy tisztuljanak a fogalmak , körvonalazódjanak az egyes érdekek és átlássuk, mi a teendőnk, hogy pozitív irányú változást generáljunk, ártalmas mások támadása, kioktatása. Hatékonyabb, ha a másikra is figyelve (mik a nehézségei) fejezzük ki a magunk véleményét. Minden másban egyet értek. Rettentő nehéz helyzetben van az oktatás. Konstruktivitás, együttműködés, hm?
ZPS 2018.10.30 20:11:14
@gyongyi70: A "többségi pedagógus" kifejezés közismerten az általános, illetve középfokon tanítókat jelöli, különbséget téve ezzel a szintén pedagógus munkakörben dolgozó gyógypedagógus, logopédus, gyógytornász stb. szakemberektől. Bőrszín nem játszik :)
Az, hogy mi tartozik a viselkedészavar körébe, illetve a mi a helytelen nevelés következménye, mindig egyéni megítélés kérdése. Ami fontos, hogy legyen a pedagógus kezében, fejében tudás és módszer, amivel sikeresen megoldja a kritikus helyzetet.
A pápai Esterházy Strandfürdő 1932-ben nyitotta meg kapuit az Erzsébet ligetben, és bár az utolsó éveiben már szó szerint haldoklott, mégis 2003-ig, 71 éven át szolgálta a várost...
A macskák alapvetően tiszta állatok, ez abból is látszik, hogy életük nagyjából egyharmadát tisztálkodással töltik. Így, ha a macska az almon kívül máshova is űrit vagy pisil, az biztosan jelent valamit. Ha a macska például az ágyunkra vizel, vagy a szoba közepén a szőnyegre űrit, akkor valamit…..
ZPS 2016.07.06 12:28:00
Örülök, hogy erre az oldalra bukkantam, remélem, még él.

Szóval: Rafi kandúr macska, befogadott, ivartalanított 1.5 éves. Egy 5 éves Lola nevű nőstény macska mellé érkezett hozzánk.

Rafi hozzánk kerülésétől számítva hetekig nem jelölgetett, pisilgetett. Valószínű azért, mert ez volt a megszokás, megismerkedés időszaka. Aztán kezdett felmelegedni, bátrabbá válni. Minket, embereket elfogad, szeret (mi is őt :) ), csakhogy szerintem Lolát nem. Igaz, ahogy itt olvasgattam a posztjaidat, a fenék szagolgatás rendszeres náluk, de mégis...

Ha játszunk velük, akkor is egymás mellett vagy felváltva játszanak, csak velünk, egymással sose… Sőt, az utóbbi időben Rafi bedurvult, észrevettünk egy-két olyan esetet, amikor láthatóan agresszív volt, fájdalmat akart okozni Lolának (erőből nekiugorva a nyakába harapott). Persze azonnal és határozottan rászóltunk, de ennek ellenére, ha ritkán is, de elő- előfordul. Kérdés, mi van, ha nem vagyunk itthon?! Persze Lolát sem kell félteni, kifejezetten undok tud lenni Rafival.

Jelölgetés, pisilgetés. A megszokás idejére lányom szobájában volt Rafi, ott nyugalomban, biztonságban érezhette magát (Julcsi kollégista). Csakhogy, Julcsi időnként hazajön… Rafi valószínűleg úgy érzi, ilyenkor kitúrja a birodalmából (pedig nem, ott aludhatott Julcsival) és megkezdődött az őrület. Lepisilte (tocsogósra) az ágyneműjét, takaróját, szőnyegét, párnáját, ruháját. A vége az lett, hogy nem engedjük be ebbe a szobába (párszor beszökött és még mindig pisilt).
Csakhogy ezzel nem lett vége a dolognak, folytatta a többi helyiségben (nappali, háló). Itt már inkább Lola kiszorítása lehet a célja, annak ellenére, hogy van egy állandó helye, ahol senki (Lola sem) háborgatja. A nagyszőnyeget nem lehet kimosni (de más holmiból sem megy ki a szag egy mosással), elkezdtünk rettentően büdösödni. Felmerült, hogy ez nem mehet tovább, vissza kell adnunk Rafit, hiszen az egészségünk a tét.
Megegyezett a család abban, hogy jelezzük az örökbeadónak és tanácsot kérünk első körben. Ajánlott egy készüléket (Feliway spré), megrendeltük, eddig semmi hatását nem vettük észre (8. nap).
Arra, hogy melyikünkhöz ragaszkodik jobban Rafi, nem jöttünk rá. Mintha még nem választott volna. Dörgölődzik mindhármunkhoz, ha hazajövünk, vagy reggel felkelünk, nyávogva fogad bennünk. Férjemmel alszik, Julcsit követi, amerre megy, velem játszani szeret, meg bírja, ha a szőnyegen tornázom (jön és simogattatja magát).
Ami biztos, Lolát nem kedveli, az a maximum, hogy közömbösen elvannak. Időnként megszagolgatják egymást, de ennek sokszor pofozás lesz a vége, tényleg az az ember benyomása, ahogy mondani szokták, hogy még egymás szagát sem bírják.
A pisilgetést ugyebár az emberek közötti feszültség, veszekedés is kiválthatja, de ezt mint okot kizárhatjuk szerencsére. (Régi cicánk ilyenkor őrült tempóban szokott cikázni kettőnk között, mintha azt mondta volna, hagyjátok már abba ).

Orvoshoz is elvittük, egészséges, UH-gal a veseproblémát is kizárta.

Az almot naponta takarítjuk (egy nagy van nekik), a pisilgetés előtt is így működött ez.

Mit tehetünk, hogy abbamaradjon a pisilgetés, van valami ötleted?