Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UtazOhm

78 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több, mint egy hete érkezett haza kis csapatunk Kambodzsából, ahol 2 hetet töltöttünk. Minden utazásom után szükségem van feldolgozási időre, amikor is lecsapódnak, letisztulnak az átélt élmények és ezeket próbálom megosztani itt a blogomban is. 3 éve, a covid megjelenésekor jártam utoljára…..
Nagyon büszke vagyok tehetséges barátaimra, Valler Kata bábszínészre és Balázs János Balázs képzőművészre, akik közösen álmodták meg és hívták életre két évvel ezelőtt a Hermethia Bábszínházat, mely egyelőre nem hivatalos formában, inkább alkotó műhelyként működik. Általuk kicsit egy új világba is…..
A következő gondolatok valószínűleg sok ember nemtetszését, szájhúzkodását fogják kiváltani, de nem is célom, hogy szimpatikus legyek mindenkinek és likeokat vadásszak, az sem zavar, ha ezáltal kevesebb ember fog eljönni az általam vezetett órákra. Természetesen én sem tudom a tutit, a mai napig is…..
Mindenhol szellemfaluként említik a lakóhelyünktől, Pápától 20 km-re, a Bakony peremén fekvő Zsörköt. A közigazgatásilag Pápateszérhez tartozó falucska mára már teljesen elnéptelenedett. Mostanában került a figyelmem középpontjában, ajánlották és olvastam is róla. De eddig erről miért nem hallottam,…..
„UtazOhm külső-belső utazások az életben...” a blogom mottójával is szemlélteltve most nem a külső, hanem a belső utazások időszaka ez. Bőven van történés, sztori, megtapasztalás ezen a síkon is, nem kell feltétlenül ehhez fizikilag is helyet változtatni. Egyik napról a másikra egy olyan helyzetben…..
Egyik este párommal spontán lefoglaltunk egy egyedi dzsungel túrát, kevésbé turisztikai térségben Mae Taeng District-ben, Chiang Mai tartományban Thaiföldön. Általában kerüljük a zsúfolt helyeket, ha tehetjük, nem kimondottan turistás élményeket keresünk. Nem véletlenül... Kissé döcögve indult a…..
Egy nagyobb lélegzetvételű, akár több átszállással tarkított repülőút rendkívül kimerítő tud lenni, de akár „rémálommá” is válhat, az élettől is elmehet a kedvünk. Akik nem igazán szoktak utazni, főleg többezer kilométeres távolságokra, és látják mások szebbnél-szebb fotóit, posztjaikat a…..
Kína az egyik legnagyobb hatalmi ország a világon, számunkra érdekes, néha furcsa tradíciókkal, kultúrával, így pl. a szülési szokásaik is eltérőek a miénkhez képest. Már 3 hete Észak-Kínában vagyok legjobb barátnőméknél, aki itt hozta világra első gyermekét. Belecsöppentem a közepébe, mert…..
UtazOhm 2019.01.11 10:12:49
@Zsuzsi25: igen, ez is igaz... Kína hatalmas ország, és nem is igazán lehet/érdemes általánosságokat levonni
Mielőtt valaki félreérti, nem borzolni akarom az idegeket, csak érdekességként, tényként osztom meg ezt a rövid blogbejegyzést. Érthetően lehet egyesek nyugalmát megzavarja, ki is verheti a biztosítékot, a Te döntésed elolvasod-e... Jópárszor hallottam olyan bizarr hírekről, hogy van, ahol kutyát…..
UtazOhm 2019.01.03 03:53:07
@desw: igen, Wietnamban is elegge elterjedt
Mivel az utazásaim alatt nincs időm minden témát leírni, hiszen éppen megélésben vagyok akkor, ezért szép lassan pótolgatom, amiket még szerettem volna megosztani Veletek.  Észak-Thaiföldön, 1600 méteres hegyek között fekszik Chiang Mai városa, ahol egy hónapot töltöttünk anno az ex párommal,…..
UtazOhm 2018.12.11 12:04:04
@A nép fia: Kedves "A nép fia" hozzászóló. Igen, igazad van, itthon is hasonlóan élnek a szerzetesek, nekem is van pl. bencés rendből ismerősöm... Nem konkrétan ezért utaztam ebbe az egzotikus országba (rajongónak se mondanám magamat), de ha már eljutok ilyen helyekre, megosztom az emberekkel a tapasztalataimat, érdekességeket, amit látok a nagyvilágban. Ez a cikk is erről szól.

Ki szerint ciki katolikusnak lenni? Nem nagyon hallottam még ilyen véleményt a környezetemben...

A legjobbakat kívánom!
Vidéken, a Bakony közelségében nőttem fel, így a természet erősen befolyásolta a személyiségemet, az Élethez való viszonyomat és tiszteletemet az emberek és az élőlények iránt. Az erdőben túrázás, hegyek mászása, szabadtüdős búvárkodás sokmindenre megtanított. Megváltozott az én-élményem, amikor…..
Rendszeres blogolvasóim már tapasztalták, hogy mindig szívesen mutatok be olyan spirituális embereket, önismereti technikákat, eseményeket, tanfolyamokat, terapeutákat... a saját tapasztalataim alapján, melyeket érdemesnek tartok, és akár mások életéhez is hozzátehetnek. Most is egy ilyen írás,…..
Sawadee Khaa, sziasztok!Mit szólnál egy baráti, közös utazáshoz Észak-Thaiföldre és a tengerpartra, ahol nem tipikus turista üzemmódban, hanem utazóként lennénk jelen, együtt? Szeretnél betekintést nyerni egy 2600 éves buddhista kulturába, részt vennél ceremóniákon, beszélgetnél thai szerzetesekkel?…..
Hallottatok már olyat, hogy papírt készítenek fa alapanyag felhasználása nélkül? Az Elephant PooPoo Paper parkban jártam itt Thaiföldön, ahol bemutatták, hogyan készítenek papírt az elefántok ürülékéből. Megdöbbentő, formabontó, én most hallok erről először! Ez a cég nem támogatja a fák kivágását,…..
Egyik nap a dzsungelben egy monk (szerzetes) ösvényen eljutottam egy különleges kis hegyi kolostorhoz, a Watpalad-hoz, erről írok most röviden, de a képek szerintem magukért beszélnek. Amikor utazom, leginkább nem a kitaposott, turistás helyeket keresem, mert jó kicsit elveszni, kíváncsiskodni,…..
Ha már egyszer Thaiföldön jár az ember, a thai masszázst, melyet sajnos elég sok téves koncepció is körbeleng, persze van létjogosultsága is, minimum illik kipróbálni. Amikor egy csoportot vittünk Thaiföldre 3 hétre, majd utána mi maradtunk utazni itt pár hónapot a volt párommal 2016-ban, akkor is…..
Érdekes az élet és sokszor kiszámíthatatlan, de már kezdem megszokni és élvezni az életnek ezt a dinamikáját. Két évvel ezelőtt hónapokig utaztunk Thaiföldön és Indiában, és ebben a thai városban -ami az egyik kedvencem lett északon, Chiang Mai- vettem részt életem első thai box edzésén. Pár…..
Talán már kedves olvasóim megismertetek annyira, hogy mindig szívesen mutatok be olyan embereket, technikákat, eseményeket, terapeutákat a saját tapasztalataim alapján... melyeket érdemesnek tartok, és akár mások életéhez is hozzátehetnek. Most is egy ilyen írás, ajánló fog következni... Nemrég egy…..
Cikksorozatom utolsó fejezetéhez ért. Szeretném megköszönni a sok támogatást, érdeklődést, Édesapám nevében is. Köszönöm az észrevételeket, mert volt, amikor az én hibámból elgépeltem valamit, de azóta kijavítottam. Köszönöm Dr Varga Ferencnek (Apu volt a legelső rajparancsnoka) a bíztató, kedves…..
Kedves olvasó, egy vicces történettel folytatjuk, mielőtt lezárul a cikksorozat Édesapámmal, én hangosan röhögtem, miközben mesélte... Jó olvasást! MŰSZERFAL Hé, Fater, akkor készülődjünk aztán reptessük meg azt a nyolc tonnányi fémet! – mondtam és odaléptem az alig százhatvan centis…..
Kedves Olvasó! Ebben a bejegyzésben, melyet szintén Bátyám formált történetté Apu elmesélése alapján, arról lesz szó, amikor a 60-as években egy 26 éves, pályafutása elején lévő pilóta elveszíti a legjobb barátját ... A cikkekben szándékosan nem írok ki neveket (csak akiktől engedélyt kértem) a…..
Kedves Olvasók, folytatódik a cikksorozat... de ez a rész kicsit rendhagyó az előző háromhoz képest. Igazi Szelle csapatmunka, mert Bátyám írt meg régebben novellaszerűen egy történetet Apu elbeszélései alapján, amelyben életveszélyben volt, én meg teret, helyet adok ennek közlésére a…..
Először is köszönöm szépen a rengeteg pozitív visszajelzést az ötletért, hogy „interjút” készítek Édesapámmal, az üzeneteket is átadtam neki, nagyon örült. Az első részben leginkább arról írtam, hogy nagy általánosságban milyen volt katonagyerekként, egy vadászpilóta gyermekeként felnőni, a mi…..
UtazOhm 2018.04.21 10:54:22
@molnibalage: Köszönöm szépen az információt! :)
A vadászpilóták a katonaságnál az elitnek számítottak. Ez a hivatás nem kis feszültséggel és kihívással járó munka, melyben nemcsak fizikailag, szellemileg is -tartósan- komoly megterhelés éri a pilótákat. Egyre több mindent tudok meg erről a világról, és csak ámulok, hogy Édesapám milyen hivatást…..
UtazOhm 2018.04.20 17:49:35
@RadionHUN: Szia, nagyon örülök, hogy olvasod ezeket a sorokat és beleláthatsz Te is így rajtam/rajtunk keresztül ebbe a világba. Azt különösen köszönöm, hogy nem a métereken akadtál fent, hanem értékeled azt az emberi oldalát is, amiért valójában elkezdtem írni ezeket a cikkeket...
UtazOhm 2018.04.20 17:50:48
@Zacskóstej: Szia, én is köszönöm szavaid Édesapám nevében is!
Mióta elment Édesanyánk, valami mélyen megváltozott bennem. Sajnos már nem tudok kérdéseket feltenni neki, pedig még sokminden érdekelt volna vele, a családunkkal kapcsolatban, de a válaszokat elvitte magával. Pedig annyi idő állt a rendelkezésünkre, legtöbbször akkor nem gondol erre az ember,…..