Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eyes_

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Federal Reserve Bank (Fed) változatlanul 5,25 %-on hagyta az amerikai alapkamatot. Egyedül Jeffrey M. Lacker szavazott ismét a 25 pontos emeléls mellett. A kísérő kommentár szerint a döntés legfőbb oka, hogy az idei évben jelentősen visszaesett a gazdasági növekedés mértéke és…..
Magyarország eladósodása annak a nemzetközi folyamatnak a része, amelynek során Keleten az úgynevezett szocialista tervgazdaságok alakul­tak át pénzgazdasággá, Nyugaton pedig a vállalkozói szabadságon nyugvó piacgazdaságok és a szociális piacgazdaság alapján működő…..
A dánok három népszavazáson is elutasították központi bankjuk függet­lenségének feladását és az euró bevezetését. A svédek is megtartották saját nemzeti valutájukat és monetáris önállóságukat. Nagy-Britannia egyelőre hallani sem akar az euró bevezetéséről.…..
A sajtó — mellőzve azt, hogy összesítve mennyi a magyar pénzügyi és egyéb természetű hozzájárulás — csak azzal foglalkozott, hogy mi tekinthe­tő Brüsszelből Budapestre befolyt összegnek, így az a torzkép rajzolódott ki, hogy késleltetve ugyan, de többet kapunk,…..
Hosszú huzavona után 2005. december 17-én az Európai Unió tagorszá­gainak állam és kormányfői megállapodtak az unió 2007-től 2013-ig ér­vényes költségvetéséről. Eszerint a költségvetés 862,36 milliárd eurót tesz ki, ami az EU összjövedelme 1,045%-ának felel meg. A…..
Pár napig nem volt kezemben a könyv, kicsit nem is ártott pihenni. Rengeteg adat és összefüggés következik, amit nem árt tiszta pihent fejjel feldolgozni...
Az autópályás és úthasználati mizériáról éppen most olvastam (-tunk) itt a könyvben és már itt is egy aktualitása a témának más forrásból. HirTv LINK és blog link Tulajdonképpen mi is lesz ha valóban eladják ? Kap egy csomó pénzt az Állam. Szupper. Ugyanakkor az autópálya…..
Magyarország vagyonmérlegébe nemcsak az államháztartás tartozik bele, hanem az állampolgárok családi háztartásai is, továbbá a vállalkozók mérlegei és a vállalatok mérlegeiből levonható fontos következtetések. A nemzetgazdaság egészének pénzügyi mérlegét nem…..
Csak úgy röpködnek a milliárdok! Bevallom néha elvesztem a fonalat és már meg se próbálom átváltani ezt a rengeteg pénzt emberi léptékekre. Néha számolgatom, hogy a költségvetésben elvérzett milliárdokból mennyi mentőautót lehetne venni, vagy iskolát felujítani, vagy ...…..
Az EU-támogatás pénzügyi folyósítása utólagos, így jelentős hitelezési többletköltség jelentkezik. Az áfa új információs rendszere is többletteherrel jár. Az EU visszaosztott - és megtévesztőén „támogatásnak" nevezett — pénzeinek a megszerzése is…..
Elmarad az áfa a személygépkocsik magánimportja után. Itt a kereskedel­mi árrés is elvész. A más termékek magánimportja utáni áfa is az Európai Unió régebbi tagjainak a bevételét gyarapítja. Az EU-ból származó import utáni áfa beszedése bevallásosra módosult, ami…..
Mekkora Magyarország befizetéseinek tényleges összege?Hazánk költségvetési befizetése egyértelműen rögzítésre került, átutalása automatikusan és késedelemmentesen történik. Ez az összeg azonban nem tartalmazza a kormány által Magyarország számára vállalt összes…..
Független gazdasági elemzők (pl. Varga István, Bogár László, Lóránt Ka­roly, Z. Kárpát Dániel, Zágrábi László, Tellér Gyula és mások) az igazsá­got keresve kísérletet tettek annak számszerűsítésére, hogy mennyit fizet Magyarország az Európai Uniónak, és…..
Az elözőekben kis bekezdésben körbetekinthettünk más országokban hogy mindenhol vannak érdekes hatalmi jelenségek. Azonban ezek kissé távol állnak tőlünk. Kissé úgy érezzük - legalábbis Én így vagyok vele - , hogy ez velük történik és nem velünk. Na jó, kicsit velünk…..
Miközben az Európai Unióban és Amerikában a pénzvagyon hatványo­zott ütemben növekszik, és egy szűk érdekcsoport kezében koncentráló­dik és centralizálódik, a nettó bérek immáron két évtizede folyamatosan csökkennek. A bruttó és a nettó bérek közti különbség…..
A kamatozó hitelpénzrendszer újraosztja a megtermelt jövedelmet és egyre nagyobb mértékben juttatja azt a pénzvagyon-tulajdonosokhoz. Ez a fajta újraosztás csírájában fojt meg minden esélyegyenlőséget. A pénzvagyon egyre kevesebb kézben halmozódik fel. Aki sok pénzzel…..
Az eddig láthatatlan pénzügyi rétegekbe való bepillantás, néha furcsa érzéseket kelt az emberben. Talán a csalódottsághoz hasonlatos érzés ez? Vagy inkább a meglepetéshez ? Mindenkire másként hat az elején. Azért vannak közös hangulatok ... ..
A jelenlegi pénzrendszer által vezérelt gazdasági rendszerben az a közvetí­tő közeg, amely biztosítja a gazdaság működését, a pénz. Ma azonban a pénzt csak akkor adják tovább vagy csak akkor fektetik be, ha az kielégítő­en magas kamathozamot, illetve megtérülést…..
A nemzetközi pénz- és korporációs oligarchia jelenlegi pénzuralmának megfelelő politikai-kormányzati rendszer a demokratikus formákat többé-kevésbé betartó „antifasiszta fasizmus". Ez a reformfasizmus olyan alibidemokrácia, amelynek a kulisszái mögött azonban kemény…..
Az elmúlt évtizedekben nemcsak Keleten, de Nyugaton is alapvető válto­zások zajlottak le. Az úgynevezett szocialista világrendszer felbomlása lát­ványosan történt. Sokkal kevésbé volt feltűnő az a hasonlóan nagy hord­erejű változás, amely a nyugati országokban is…..
Világdemokratúra A szerzőről 2006.11.26 17:48:00
DR. DRÁBIK JÁNOS a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető prog­ramszerkesztője. 1938. június 9-én született Budapesten. Csellistának készült. Zenei tanulmányait a budapesti Erkel Ferenc Zeneművészeti Szakiskolában és Zenei Gimnáziumban végezte Banda Ede növendékeként.…..
Világdemokratúra A kezdet ... 2006.11.26 17:16:00
Régóta olvasunk Drábik János könyveket. Az első könyv amit olvastam tőle, az  Uzsoracivilizáció volt. Akkor döbbentem rá, hogy vannak olyan források és emberek akik olyan információk és ismeretek birtokában vannak amiket nyitott elmével kell fogadni, hisz attól hogy eddig…..