Regisztráció Blogot indítok
Adatok
margitutca9

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Eddig az történt, hogy az egykori reformkommunista Stumpf Istvánt, a Hazafias Népfront utolsó alelnökét, aki először alkotmánybíró majd egyetemi tanár lett a törvényes feltételek szelíd megkerülésével, Orbán Viktor nemdiktátor megbízta a magyar felsőoktatás maradék autonómiájának…..
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
margitutca9 2020.12.25 17:57:41
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
margitutca9 2020.12.04 10:02:26
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szél Bernadett megteszi a feljelentést.
margitutca9 2020.12.04 10:46:24
@frissen regisztrált troll: Nagyobb arra az esély, hogy Bayer visszavonja és bejelenti, hogy csak viccelt. Nincs itt semmi látnivaló, tessék kérem oszolni.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
margitutca9 2020.11.29 09:56:23
@kemény keleti kommentelő: Nem véletlen, hogy Rogán is ott ül az Operatív Törzs ülésein (legalábbis Kósa elhíresült fotóján ez látszik).
Szerintem úgy döntöttek, hogy inkább most nyomják fel a számokat és majd karácsony előtt erőteljesen elkezd csökkeni a koronavírusban elhunytak száma.

Amúgy pedig az összevissza számokra érvényes a klasszikus idézet: "Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot."(EP)
                                      ..
margitutca9 2020.09.06 07:23:11
@DarthVader: Itt van a magyarázat:media1.hu/2020/09/04/telex-tavozo-indexesek-uj-hirportal-neve-domain-karpatok/
"Kárpáti Márton, a Van Másik Kft. ügyvezetője a Media1-nek azonban elmondta, hogy a fentiek hátterében az áll, hogy a telex.hu-t egy harmadik féltől kellett megvenni, és mivel a vásárlás pillanatában már kiszivárgott a sajtóban a távozó indexesek cégének neve, nem akarták, hogy a domén megvásárlását megelőző ártárgyalásokon ez feljebb hajtsa az árat, ezért vette meg eredetileg a domaint a Kárpátok Kommunikációs Ügynökség kft., mely Kárpáti Márton testvéréé. A Van Másik Kft. hamarosan átveszi a végződést, ők lesznek a végső tulajdonosai a doménnek, ez a kft. lesz a kiadó. Nem arról van tehát szó, hogy előre felkészültek az ügyletre, a Kárpátok Kommunikációs Ügynökség Kft. megalapítása és az, hogy az a kft. szintén médiatevékenységgel foglalkozik, ugyanis csak véletlen egybeesés."
        Az a hipotézisem, hogy Bodolai László valójában meg akarta menteni az Indexet Orbánéktól. Ő nem Orbánék embere, hanem beszorult Orbán kutyái és a szerkesztőség közé. Azokból az információmorzsákból, amit össze tudtam szedegetni, és ami hihetetlenül távol van bármiféle teljes tudástól, nem…..
margitutca9 2020.07.25 12:45:47
@jotunder: Mire gondolsz? Nem kell 1,5 milliárd egy ekkora szerkesztőség működtetéséhez?
         Bizonyosemberlegó elmagyarázta, hogy az a baj, hogy Magyarországon csak 250000 cikket termelnek évente, miközben Csehországban 360000-t.        Nem tudom, hogy mikor osztott utoljára Bizonyosemberlegó... Tegyük fel, hogy egy kutató évente két cikket ír. Akkor ahhoz a 250000-hez 125000…..
margitutca9 2019.09.04 16:14:13
@lemniszkata: Normál állami egyetemen (nem a Nemzeti közszolgálati vagy az egyházi egyetemek) mindenhol ilyen a helyzet. Van ahol rossz, van ahol még rosszabb :( És ez vár szerintem az MTA (volt) kutatóintézeteire is.. .
       Palkovics László azzal indokolta a Corvinus átalakítását, hogy így az egyetem bekerülhet a világ kétszáz legjobb társadalom slash közgazdaságtudományi képzései közé. Matolcsy György egyenesen arról beszélt, hogy tíz éven belül egy magyar egyetemnek a világ száz legjobb felsőoktatási…..
margitutca9 2019.08.22 20:21:06
@kemény keleti kommentelő: Nem, de lehet belőle hivatkozási alap, hogy lám világszínvonalú a felsőoktatásunk. Ez a magyarázat persze ellentmond Vincent első törvényének :)
     Szarka László Csaba akadémikus a következőt engedte meg magának Körösényi Andrással szemben.  "Lehetséges-e például az objektív tudomány képé­ben tetszelgő, kőkemény globalista értékrendszer hirdetése az akadémia mint nemzeti közintézmény keretein belül? Normális körülmények között,…..
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
margitutca9 2015.12.29 14:28:33
@dreg3: A volt hallgató annyit jelent, hogy részt vett a doktori képzésben, megszerezte az abszolutóriumot vagy kilépett a doktori iskolából és még nem indított eljárást.
A védést meg kellett volna hirdetni a doktori.hu-n, továbbá a témavezető adatlapját is nyilvánosan meg kéne ott jelentetni.
margitutca9 2015.12.29 17:26:00
@dreg3: Nem biztos, vagy csak nem írta be a doktori iskola az abszolutórium megszerzésének dátumát. Elég trehány doktori iskola lehet, úgy tűnik, hogy nem tartják karban az adatokat, nem hirdetik meg a védéseket. Vass Csaba üres adatlapja azt jelenti, hogy ugyan létrehozták a doktori.hu-n, de nem töltötte fel az adatait. Témavezetőként látszani kéne az adatlapján, hogy rendszeresen publikál, az az elvárás, hogy az utóbbi 5 évből legyen 5 publikációja és nevezzen meg még 5 publikációt, amit a legfontosabbnak tart (ez összesen 10 publikáció). Ehhez képest az MTMT-ben összesen 8 publikációja van feltöltve, és hát meg lehet nézni, hogy azok is hol jelentek meg...
vm.mtmt.hu//search/slist.php?nwi=1&inited=1&ty_on=1&url_on=1&cite_type=2&orderby=3D1a&location=mtmt&stn=1&AuthorID=10035459