Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hölderlin ist ihnen unbekannt?

0 bejegyzést írt és 743 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.05 19:35:32
@fortin: "a gyermekkeresztelés mainstream felfogása/gyakoralata egyáltalán nem sérti a józan mértékkel mért gyermeki személyiségi jogokat, védelmet az elfogadhatatlan attrocitásokkal szemben"
Nem is állítottam ilyet. Arról próbáltam írni, hogy a vallása megválasztásához mérlegelőképessége birtokában kell lennie az embernek, és végbemehetne olyan szemléletbeli változás, ami ennek belátásán alapulva a gyerek kisajátításának tradicionális felfogása helyett azt tekintené természetesnek, hogy meg is adja számra e választás lehetőségét, vagyis egy szimbolikus rítussal se tegye valamely vallásközösség tagjává.

"[a gyermek keresztelésének] betiltása a szabad vallásgyakorlás durva korlátozása"
Nem érveltem a keresztelés betiltása mellett. Nemcsak azért, mert tökéletesen irreális őrültség lenne, hanem azért sem, mert "betiltani" mondjuk a petárdát lehet; olyasmit, amit rengeteg ember vél a vallása részének és nem árt vele önmagában, nyilván nem. Amiről írtam, azt ld. fent. Egy ilyen elképzelt folyamat végeredményeként elvileg el tudom képzelni, hogy jogilag valamilyen formát kapjon ez a felfogás, de ezt nálam sokkal jobban leírta @mafi mushkila: (BG megjegyzése, az egész vita apropója meg szerintem azt a dühöt tükrözi, ami a vallások - itt elsősorban a kereszténység - hülyítőpotenciáljával szembeni tehetetlenségből fakad. A normaadás és a "fenyegetés" ügyében pedig: azt, hogy ez a dolog egyáltalán előkerült, nyilvánvalóan abban a kontextusban lehet csak értelmesen elhelyezni, amit @Kettes: ír a pártállami utánanyúlásról.)

"miért kellene ilyen súlyos dilemmákban, mint a vallásszabadság érvényesülése stb. a jelenkori rezsimhez pro-kontra vizsonyulással gondolkodni" A magam részéről teszek az Übü-rezsimre: amit ebben az ügyben írtam, függetlenül írtam az ő kamu klerikálfasiszta, fundamentalista rémbohózatuktól.

"a mindennapokban kénytelen vagyok végignézni/elszenvedni a politikai kereszténységüket és bornírtságukat" Ezt megértem, együttérzésem.

@labrys: +1
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.04.23 11:11:29
@Kettes: Szemétség. És öröm afölött, hogy "terasza" van a barmának, és lesz is beláthatatlan ideig, übüsködhet még ki tudja, meddig, mert megúszta ezt is.
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.04.24 07:17:43
@Podvinecz Marsall: Vajon az ő arája is érti-e az emlékeztetőt?
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.04.23 11:03:44
@Kettes: @mafi mushkila: +1 (a többire is, amit itt írtatok)

Miközben pont most olvastam a beszámolót Übü mai rádiós vihorászásáról, és bár nem szokásom, ettől most megint agyvérzést kaptam. Mit keres ez a szemétláda, idegesítő, szociopata rohadék bárhol is, ahol bármi függ tőle? Simán megússza ezt is, senkit nem fog érdekelni, hányan haltak meg és miért, meg miket hazudoznak össze folyamatosan. Csak az, hogy végre visszatér az élet és ők nem haltak meg. 444.hu/2021/04/23/orban-mar-varja-hogy-a-teraszan-bedobjon-egy-pofa-sort
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.25 10:20:45
@frissen regisztrált troll: "élelmiszerrasszizmus" :DDD Kösz, ez tökéletes kifejezés.
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.04.17 10:17:41
@mafi mushkila: Bennem úgy van meg mint klasszikus hasznos idióta, a NER és előzményei korszakának speciális - egyben meglehetősen gyakori - válfajából.
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.04.17 10:18:14
@velőtanya: Igen. :(
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.03.31 22:22:56
@Külsős: Ahogy mondod. Übü is hogy "bement dolgozni", amikor megkapta az első oltást, úgyhogy a tanárrabszolgák életének kockáztatásáról már döntött is: "Meg fogják kapni bő egy héttel az újraindítás előtt az első oltást, ezzel lehet vállalni az oktatást." Asztakurva. Nem akarna valaki végre a látszat kedvéért úgy vágni hozzá egy asztalt, hogy kiszakítsa az ajtót?
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.04.02 08:29:55
@labrys: @velőtanya:

"...szánt szándékkal hazudott.
Azt állította, hogy most már nem a korlátozások állítják meg a tömeges fertőzést. Csak az oltás. Ez egyszerűen hazugság.
2 millió beoltott van, közülük legfeljebb 1 millió immunis. Ezért még semmi más nem állítja meg a vírust, csak a zárás.
Ő mégis lazítani akar április közepén. 2,5 millió beoltottnál. Ez egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása. A 4. hullám biztos receptje.
Akkor is még legfeljebb 3 millió immunis ember lesz: beoltottak és fertőzésen átesettek együtt. Ez még a nyájimmunitás fele sincs.
Ám ha jól halad az oltás, nyárra eljuthatnánk ide. A korai lazítással épp ezt a felszabadult nyarunkat kockáztatja.
2 hét múlva vágóhídra küldene embereket: diákokat, tanárokat, home office-os dolgozókat."
www.facebook.com/lantosgabriella.uvnp/posts/200405541845626

Ha a tanárok (szakszervezetei) nem "kérnék", mint olvasom, hogy csak az immunitás kialakulása után nyissanak ki az iskolák, hanem bejelentenék, hogy nem mennek a vágóhídra Übü kedvéért (mit képzelsz, mitugrász?), azzal nemcsak önmagukat és a gyerekeket védenék meg, hanem megakadályoznák a negyedik hullámot, és nem mellesleg mintát adnának a gecirezsimmel szembeni ellenállásra is. Úgyhogy nem ez fog történni.
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.04.02 08:38:22
@DarthVader: Kösz. És le a kalappal.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.03.04 18:56:57
@mafi mushkila: Könnyen lehet, hogy nem jól értek valamit, de hadd emeljek ki egyetlen szempontot, a kontraproduktivitásét. Mert a cél nyilván az lenne, amit írsz: a megváltoztathatóság a nem privilegizáltak iránti empátia alapján, az új, ennek megfelelő beszédmódoknak, viselkedésmódoknak, normáknak a furcsa, erőltetett hiperkorrektségből bevett, megszokott, természetes udvariassággá válása. (Tök jó példa erre a pronoun-ra vonatkozó kérdés mint azzal egyenértékű, amikor a teáról kérdezi, hogy tejjel és cukorral-e. :)) De, ahogy ebben a beszélgetésben - amiben a magam részéről ámbátor minden szavával egyetértek, miközben érteni vélem, amit te mondasz, a megfogalmazott empatikus készséggel és a céllal egyet is értek -, szóval ahogy itt is jól kirajzolódik, mintha nagyon is kérdéses lenne, hogy jók-e ezek az eszközök, és nem éppen a céllal ellentétes hatást váltanak-e ki nagy vonalakban. Konkrétan a holland fordító példája szerintem iskolapélda. Nem az lenne a cél, hogy ne legyenek privilegizált és nem privilegizált emberek, hanem mindenki a színére, szexuális orientációjára stb. tekintet nélkül, legfeljebb egyéb erényei-hibái szerint kezeltessék, alle Menschen werden Brüder? Kb. ez lenne a cél szerintem, és a "Gorman kiválasztotta Rijneveldet" úgyszólván tökéletes megvalósulása lett volna ennek. De jött J. Deul, aki szerint még nem tartunk itt, hanem a cél érdekében (?) először (egy ideig még?) bornírt fordított rasszizmust kell alkalmaznunk, amelynek lényege, hogy nem az számít, jól fordítaná-e a verseket a fordító, hanem hogy milyen színű és nemi identitású. Vagy valami ilyesmi: mert ezen a ponton követhetetlenné válik a logikája a legjobb szándék mellett is, kb. ez jön le belőle, a kevésbé jó szándék melletti fogadtatásról nem is beszélve; egyszóval beáll maga a kontraproduktivitás.
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.25 16:54:33
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.26 21:56:33
@kemény keleti kommentelő: "fontolva haladó se hús, se hal":DDD

Távoli asszociáció a nőírókhoz: a kedvenc indiános könyvem gyerekkoromban Az irokézek fia volt. Fogalmam se volt, hogy ki írta, de a winnettous-bőrharisnyás-oldshatterhandes történetekhez képest, amik a mainstreamet jelentették, sokkal izgalmasabb volt az indiánok "igazi" élete, és Kékmadár kiszabadulása a rideg fehérember-környezetből az egzotikus-természetes-szeretetteljes indián létbe. Jóval később megrökönyödve fedeztem fel, hogy a szerző Anna Jürgen (kelet!)német(!!) írónő(!!!). Nem tudom, ma olvasva milyen lenne, de ez az összes többi indiánkönyvnél mélyebb nyomokat hagyott bennem. Pedig addigra már túl voltam egy s máson, komoly hétévesként azt is tudtam, hogy a Tom Sawyer elején a Polly nénit nem "pojj néni"-nek kell olvasni. :)))
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.25 17:55:17
@Ender18:

"Vajon Gulácsi Péter hajlandó lenne az igazi szerelem és ki tudja még milyen indokok alapján egy azonos neművel együtt élni, és robbantani a saját családi élet."

streamable.com/381d80
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.18 18:26:57
@labrys: Dejszen én is épp ezt írtam. :) Amúgy a "trailer" elég jól sikerült, tkp. fölösleges ennyi pénzt elkölteni, meg halálra izgulni magunkat, hogy sikerül-e; az emberiség 99,9%-nak ez itt olyan, mintha: mars.nasa.gov/resources/25473/perseverance-arrives-at-mars-feb-18-2021-mission-trailer/ Hollywood meets NASA.

Ha viszont nem jön össze, akkor, ahogy a BBC megjegyezte, "the arriving mission will dig a very big and very expensive new hole in the Red Planet". :)

@Podvinecz Marsall: :) A magam esetlen módján épp azt akartam volna mondani, hogy még csak az kéne, akkor mi lenne az ilyesmikkel.
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.18 21:59:17
@labrys: Sikerült! :DDD
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.18 22:00:45
@labrys: Kép is jön.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.01.29 20:05:08
@incze: "az is kurva nagy baj, ha nem vezet látványos csődhöz. akkor ugyanis a szimpla bornírt önkény sikernek, sőt a mai kondíciók közt világsikernek lesz eladva, és baromi nagy étvágyú vevőkör van rá mindenhol." +1

@Barkalot: Attól tartok, erre, amit incze írt, jó esély van Übüországban (bukás helyett). Persze ne legyen igazam.
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.08 15:30:36
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.08 15:49:34
@netukki: Csak remélni tudom, hogy ez elhanyagolhatóan kevés alkalmat fog jelenteni.
       A  szabad véleménynyilvánításhoz  való  jog  a  véleménytannak érték-  és  igazságtartalmára  tekintet  nélkül  védi.Egyedül ez  felel meg  annak az  ideológiai  semlegességnek,amelyet az  Alkotmánynak az  1990. évi  XL. törvénnyel  valómódosítása azzal  fejezett ki,  hogy  törölte  az…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.02.06 15:06:06
@Wolff: "magyar témából nem tud máshol érdekeset írni" Csak off: laikusként itt asszociálok egy általam nemrég olvasott tanulmányra, ami a Gödöllői Múzeumi Füzetekben (!) jelent meg (2007-ben), az impaktfaktora bizonyára 0. Holott elképesztően érdekes, precíz, alapos munka a két világháború közti Gödöllő állapotairól, fókuszában az Endre László alispán (a Sztójay-kormány későbbi hírhedt belügyi államtitkára, a tömeggyilkos zsidótlanító) körüli helyi hatalmi központ prominensével, az örmény származású Hovhannesian Egia ügyvéddel, az "Endre-udvar" apologétájával és lapjával, a Gödöllői Hírlappal. Helytörténet, persze, de a Horthy-Magyarországnak olyan gócpontja, a virulens horthyzmus és antiszemitizmus olyan kortörténeti képe rajzolódik ki belőle, aminek a megfelelőjét akkor is elolvasnám, ha mondjuk egy francia kisváros hasonló viszonyait és domináns, de feledésbe merült figuráját ecsetelné.

library.hungaricana.hu/hu/view/MEGY_PEST_GODOLLO_Gmf_09/

(Ha már olvasónapló: ebben a cikkben bukkantam Hovhannesian nevére, ez is izgalmas olvasmány (50-51. oldal): www.ferencvaros.hu/wp-content/uploads/2021/01/D9_2020_12-preview.pdf )
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.01.27 11:02:37
@velőtanya: Eszerint nem egyértelmű:

"Two historical precedents, both involving federal judges, make clear that the Senate could also vote to disqualify the president from holding office in the future, with only a simple majority needed.

Paul Campos, a professor of constitutional law at the University of Colorado, said that even if the Senate does not convict the president, senators could hold a second, separate vote to prevent him from future office."

vs.

"Other legal experts, however, said the Senate could only prevent Trump from holding office if it first votes to convict him in the impeachment trial."

www.reuters.com/article/us-usa-trump-impeachment-explainer-idUSKBN29H1A8
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.01.09 11:52:55
@ámbátor: "A jelek szerint a rendszer arra nincs felkészülve, hogy a regnáló elnök ellen kell megvédeni az országot."

www.facebook.com/GuyVerhofstadt/posts/10159340249085016
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2021.01.09 13:03:28
@kemény keleti kommentelő: Ez is igaz. :) Ráadásul a képen a Lincoln Memorial előtt állnak a National Guard tagjai, nem a Capitolium előtt.
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.12.22 08:45:19
@mafi mushkila: Igen, @incze: , kiadhatnád a hamis fideszes mémek kislexikonát, tök hasznos lenne.
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.12.17 22:41:51
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.12.17 16:58:54
@Bayaz: Összekeversz néhány dolgot.

A hír nem álhír: valóban hozott ilyen határozatot az EP (ti. hogy nem érvényes a Tanács szövege, miszerint az Európai Bíróság döntéséig fel kellene függeszteni a jogállamisági mechanizmus alkalmazását). www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20201215IPR94024/rule-of-law-mechanism-applies-without-further-delay-as-of-1-january-meps-stress

A hír, amit belinkeltél, nem mond ellent ennek, másról szól.

A hírrel nem az a probléma, hogy álhír, hanem az, hogy szó szerint bekopipésztelték a Mércéről (és hatásvadász címet adtak neki).
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.12.17 17:17:45
@velőtanya: :) Remek összefoglaló.
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.12.02 08:51:01
@Kettes: +1

Kivéve, hogy "a másik opció Orbán kereszténydemokráciájának véleménye a melegekről". A másik opció a helyszínen való lebukás volt. Orbán kereszténydemokráciájának "véleménye" csak ennyiben érdekes: nincs valójában véleményük, maguk között nyilván tudták mindig is, csak a kulisszahasogató képmutatás röhejes lelepleződése a gáz számukra (és ezért Szájer számára velük szemben).
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.12.03 23:10:42
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.11.29 10:01:16
@mafi mushkila: EMIH Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület. 1052 Budapest, Károly körút 20.
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.11.29 10:10:11
     Jelentem: aludtam.  Persze egyszer felébredtem és megnéztem mindent (538, NYT, fogadóirodák).  Lujzával szólva, azt írja az újság: " Trump and Biden are now separated by about 164,000 votes, with Trump leading. But the more than 460,000 outstanding mail ballots left to be counted are likely…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.11.07 09:09:45
@Kettes: :))) Vajon a legharcedzettebb törzskommentelőknek mennyi az átlagidejük, amíg megtalálják az elejtett szálat?

@velőtanya: Kösz. Hát nem lenne baj, ha magára maradna. Romney volt még, aki markánsan elküldte a francba; nekem a mozaikokból, amit így bele-belenézve látok, kb. az rajzolódik ki, hogy elég széles skálán szóródik a republikánusok viszonyulása a csalás/puccsizmushoz, de mintha a fajsúlyosabb figurák lennének kritikusabbak.

Meg még ez is: " (...) some senior officials inside the White House and the campaign are beginning to quietly back away from Trump, in acts of self-preservation, as the returns in Pennsylvania and Georgia indicate the President will not win reelection.

"It's over," one key adviser to the administration said of the race. (...) "God. Who knows," the adviser said when asked what Trump might do next (...) A separate adviser to the campaign described Trump as increasingly isolated in his claims of a stolen election. "He is mostly alone here," the adviser said of Trump's claims of voter fraud.

The sources noted, however, there are still some aides and allies around the president telling him what he wants to hear. That will keep the drama going, the sources added." edition.cnn.com/politics/live-news/trump-biden-election-results-11-06-20/h_2efb8873c667d55695da48de8984383b
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.11.28 19:16:23
@mafi mushkila:

Két éve stefan75 elmentette az összes addigi Vincent-posztot kommentestől, html-fájlokban. Kereshetők is. Ha a kommented az előtti (2018.09.19.), ez használható lenne?

@Kettes: @ámbátor: Ugyanígy nem lehetne megcsinálni az azóta keletkezettekkel?
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.11.28 19:25:45
@mafi mushkila: Ha lehet, hogy előtte, akkor egy megnézést megér. :) orulunkvincent.s3-website.eu-central-1.amazonaws.com
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.11.23 21:06:25
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.11.23 23:31:13
@mafi mushkila: Áh... asszem, értem. Mondjuk ha én populista miniszterelnök lennék, akkor a rádiós interjúnak álcázott heti hazugságfélórámban hülyeség/"műveletlenség" lenne Tolsztoj-olvasmányélményeimre - vagy Tolsztojról másoktól beszerzett ismeretmorzsákra - hivatkoznom, mert tudnom kell(ene), hogy őt kevesen ismerik, sőt, épp a tl;dr kódját idézem fel vele, nem azt, amit szeretnék. Hát, jó; de attól még az igaz, hogy semmi nem támasztja alá, hogy primér értelemben _összetévesztette_ volna P-t T-vel*, ahogy a két jeles filosz, valamint - alighanem az általuk feldobott labdát átvéve - JT állítja: akkor miért nem ezt húzzák az orrára?

*Ld. Podvinecz Marsall megjegyzését: "Én speciel végigolvastam anno a Tolsztojokat és szemem se rebbent ettől a mondattól." Hát ez az.
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.11.23 23:34:33
@Podvinecz Marsall: Most komolyan: képes voltál egy számos aspektusra kitérő, hosszú gondolatmenetet szentelni ennek a huszadrangú részletnek? Térj már magadhoz! :D

(+ ld. @Kettes: kommentjét)
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.10.28 17:35:54
Először én is úgy értettem, ahogy @labrys:, aztán, @velőtanya:, szöget ütöttél a fejembe. Vicces lenne, ha ma érvényes fideszes tagkönyve lenne Hontnak - de hát ez pont a kriptofideszesekre nem jellemző, sajnos.
Hölderlin ist ihnen unbekannt? 2020.10.28 18:41:44
@Barkalot: Mondjuk nekem eszemben sincs nézni, szóval ne dumáljak. :) De Konok? Korunk legnagyobb szalonanarchistája? Kocsmai összeesküvéselméletek kiagyalója, aki olyanokat nyilatkoztat ki a FB-ján, hogy Földes Péter "meg van vásárolva... megrendelőinek megfelelő cikkeket ír. Feladatot kap, és azt teljesíti", meg hogy a DK - amit szerinte a Fidesz tart fenn - irányítja a putyinista fakenews-oldalakat, köztük a Hírklikket? :D Ha pedig valaki ezek miatt kritizálja, azt letiltja? Kb. ilyen színvonalúak a politikai és világmagyarázatai, bár kétségkívül ékesszólóan adja el(ő) őket. A történész, aki baromságot írt a doktori disszertációjába, de amikor szembesítik ezzel, nem beismeri, hanem még rákamuzik egyet? Remekül ír, vicceseket is, de hülye, szemét és nagyképű. Röhejes is, hogy az ádáz kapitalizmusellenes közhelyeket a par excellence kapitalista FB-on harsogja, a vacakul screenshotolt számlaszáma alatt, ami a borítóképén fityeg.