Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hosztoló

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtam már az amerikai filmek szingli anya-ábrázolásáról, és arról is (legutóbb a Cobra Kay kapcsán), mennyire más megítélés alá esik az az anya, aki megözvegyült, aki elvált, vagy akinek nem is volt soha férje. Kimberly Seals Allers a The Washington Post-ban 2016-os cikke: There’s a single-mother…..
  MZP emlékezetes interjúban árulta el a gyerekek fenyítésének fortélyait. Kifejtette, hogy „fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Ezek után sajnálkozott egy sort, hogy a magyar törvények túl szigorúak, és úgyse tartja be…..
Hosztoló 2019.06.26 09:59:37
@Bogyó 2: Szuper, így van.
Hosztoló 2019.06.26 10:26:18
@chrisred: Jogok Nélkül nem létezik felelősség. Jogokat a szülőknek!
Hosztoló 2019.06.26 10:37:47
@felső határ nincs: Ez jogos! : )))
És akkor azonnal van felelősségük is.
Létezik a katolikus hívőknek egy furcsa altípusa. Sőt, megannyi hívő évekig kénytelen átélni ezt a szerepkört. Egyikük nem tartotta tovább magában tragikomikus tapasztalatait...
Hosztoló 2017.08.10 15:20:22
@dome64: Az erőfeszítésemet tudja megzavarni (tönkre tenni), hogy végre ne evilág dolgaira figyeljek!
50 ember szempontja is számít, nem csak 2-4-é.
Akinek fontos az ÜGY, az arra is tekintettel van, hogy mások tudnak-e kapcsolódni az Éghez. Ez nyilván oda-vissza igaz.
Ait megértek, de nem tetszik, hogy sok szülő a mise alatti gyerekkel ölben sétálgatást mintha büszkélkedésre használná.
Engem Anyukám mindig vitt a templomba, ott aztán beadott óvodáshittanra, mise végén pedig értem jött. Ez jó megoldás - ahogy többen előttem is írták.
Hosztoló 2017.08.11 15:06:59
@dome64: ezekkel egyet értek.
Miután a PISA-felmérés a magyar diákokra nézve tragikus eredményéért..
Hosztoló 2016.12.14 11:47:28
Einstein, Hawking:
szerintem hús-vér emberek, akiknek mozgatta a fantáziáját, a transzcendens is. Életük során nyilván ők is változtak, különböző kijelentéseket tettek és elbírták annak a terhét, hogy időről időre elővegyék magukban ezt a kérdést és nem egyszerűsítették le a dolgukat.

@egysmás:
@Sipi [CH]:
A tudomány is hiten alapul. A hatékony tudós egy csomó dologban hisz, ezért gyorsan tud haladni. El kell hinnie, amit a szaklapok írnak, hinnie kell - az általa akár személyesen nem is ismert - tudóstársainak az eredményeiben, az őket kiképző oktatási intézményekben, a minősítő rendszerekben... Képtelenség egyenként mindent ellenőrizni és bizonyítani. És aztán kell fantázia majd feltételezés, utána hinni kezd abban, amit feltételezett és keresi hozzá a bizonyítékokat. És ez egy jó út és a hit ennek a rendszernek a működését olajozza.
(A transzcendens létezőket, Istent, persze nem lehet úgy bizonyítani, mint egyes tudományos téziseket, mert az egy másik műfaj, de ez nem baj.)
Nyugodtan le lehet élni úgy egy életet, hogy valaki úgy dönt, hogy csak abban akar hinni, ami evilági tudományos módszerekkel bizonyítható. Ebben az esetben el kell fogadnia, hogy egyes területekre nem lesz rálátása, nem is foglalkozik velük, azt feltételezi, azt hiszi, hogy nincsenek.

Volt nejem mikrobiológus, génkutató. Neki is vannak feltételezései. Amiket aztán vagy sikerül alátámasztania az élete során, vagy nem. De azért én nem nevezném a mikrobiológusokat ab ovo hazugnak.
Meg aztán barátságtalan is és nem is vezet sehova.
Hosztoló 2016.12.28 12:33:22
(…bocs, hogy csak most…, nekem ez a kommentelés csak a sokadik dolog az életemben.)

@Sipi [CH]:
Az én világképembe nem csak a tudomány, hanem a vallás is belefér.

Igazad van, a hit valóban vak – ha tudományosan nézzük. De a tudomány is „vak”, mert nem látja Istent. (Ami egyébként teljesen oké, mert nem az a dolga. Nem is arra néz. : )) Ettől még a maga területén mindkettő éleslátó!
A tudományos igazság és Isten léte is bizonyítható. De a tudományos igazat mi tudjuk bebizonyítani, Isten létét pedig Isten.

Az elmélet és feltételezés után, de még a bizonyítás előtt, lehet egy olyan szakasz, amikor az illető már hisz benne, hogy igaza van, mert egy csomó abba az irányba mutató jelet tapasztalt, eredményt ért el. Gyűlnek az őt igazoló jelek és egyre inkább azzal a meggyőződéssel él/végzi a kutatását, hogy igaza van. A tudomány nem hit, persze, de tartalmaz egy hit-komponenst és jót tesz neki.

(Találhat valaki Istenre mutató jeleket is, ha azokat keresi. És akkor ez formálja a meggyőződését. Aki eldöntötten csak tudományos módszerekkel akarja felfedezni a világot, annak ez nyilván nem pálya, elfogadom.)

@dr. mesterséges színezék:
na, ezt mondom én is: hittel gyorsabban halad.
A"különutas", stb. dolgokban meg igazad van.

(Az akolmeleg amúgy nem is rossz. Nyilván nem kell aszpirinen vagy sörön élni, de a maga helyén elég frankó mindegyik! : ))
Jó hír a cégeknek, rossz hír a munkavállalóknak: kevesebb pénztárosra lesz majd szükség, miközben valószínűleg a fogyasztóknak is tetszeni fog az újdonság, hiszen a jövőben megúszhatják a kényelmetlen, sokszor hosszadalmas sorban állást a fizetésnél. A jövőben nem is lesz olyan, hogy pénztár,…..
Hosztoló 2016.12.13 16:47:47
@Terézágyú:

Ez igaz. De:

- Mester! Mi a legfontosabb dolog a jellem fejlődéséhez?
- Tudatosság!
- És mi az első három legfontosabb dolog?
-Tudatosság! Tudatosság! Tudatosság!
Furdancs Blog Hasítsunk! 2021.12.01 05:00:00
Ma megérkezett a tél. És bár újra városi lakóként a fahasogatás jelenleg nem képezi a reggeli rutinom részét (hízom is mint a...) azért tudom, hogy vannak akik továbbra is űzik ezt a sportot. Némi aktualizálás után ÚJRA töltjük hát a témában írott posztunkat. (Sárkánylábasárga nevű…..
Hosztoló 2016.12.13 11:22:32
@szajberpiraty:
Így van! Én is ezt (Extol 4kg hasító) használom.
Sokat dolgoztam vele (tavaly 12 m3), még újszerű. Haladós, megbízható. Jó szerszám.
Egyszer sem szorult bele.
Ha göcsöt fog is, kíméletesebben üt vissza, mint a fa nyél.
Jó szívvel ajánlom.
(Gyujtóshoz nem való.)
Azt tény, hogy felborultak a nemi szerepek. Az elmúlt néhány évtizedben teljesen átformálódtak a klasszikus női és férfi szerepek. Erről sokan, sokszor elmondták már a véleményüket. De vajon milyen hatása van ennek a társkeresésre?..
Hosztoló 2016.11.24 13:54:50
@medium size devil:
Ezzel kb egyet értek.
Viszont érdekelne, hogy: és a női karakter alapja mi?
(V.ö.: gomborr / 2. )
Hosztoló 2016.11.24 13:54:51
@medium size devil:
Ezzel kb. egyet értek.
Viszont érdekel, hogy:
És a női karakter alapja mi?
(v.ö.: gomborr / 2. )
"A bőrünk alatt is hazugság is van, tudat alatt is úgy készítjük fel a gyerekeinket a jövőre itthon, hogy a hazugság része kell legyen az életünknek" - írja a mai poszt szerzője, Móni a Magyarország 2.0 pályázatra küldött posztjában, amivel persze lehet egyetérteni és egyet…..
Makó plébánosa, korábbi szegedi katolikus egyetemi lelkész nehéz szívvel figyeli a magyar közélet népszavazásba torkolló kommunikációját a címben említett témában. Zoltán atya ezért levelet küldött a SZEMlélek blognak, amelyet az alábbiakban közlünk...
Hosztoló 2016.09.06 22:00:50
szemlelek.blog.hu/2016/03/28/alois_testver_migraciorol_a_felelmeken_tul
Egyszer már megírtam, de ismét idevág:

Igaza van a cikkírónak, hogy a nyugati társadalmaknak történelmi felelősségük van a harmadik világ országai felé. A jólétüket részben a múltbeli erőfölény érvényesítésüknek köszönhetik.

Ezért jogos igény a szolidaritás.
A szolidaritásnak az a rendszerszinten is működőképes formája, hogy segítem a Másikat, hogy önmaga boldoguljon.
A nyugati társadalmak részéről a harmadik világ népességének jár a saját szülőföldjükön
• oktatás (infrastruktúrával)
• technológia (infrastruktúrával)
• szakemberek
• adott esetben fegyverek.
És ez mind konkrétan, nem pénz formájában, mert az elsikkasztható.
És ennek a jogos történelmi igazságtételnek az erőforrásával építsenek olyan kultúrát, hogy mi akarjunk oda menni.

Az élet terhét mindenkinek viselnie kell. A saját szabadságharcát akár a szó szoros, akár átvitt értelmében minden társadalomnak magának kell kiküzdenie és a békés és tartalmas élet feltételeit megteremtenie.

Az nem fog működni, hogy most pármillió, aztán párszázmillió, aztán egy-két milliárdnyian boldog világtalanként fogunk itt kóvályogni a földön össze-vissza, oda ahol épp könnyebb az élet.

Konkrétan: azok a szírek méltók a támogatásra, akik a saját országuk területén harcolnak egy jobb jövőért, vagy a török határnál menekültként várják, hogy újjáépíthessenek.
Vagy: Kárpátaljára is küldtem tüzelőt, mégsem hívtam meg a kárpátaljaiakat a lakásomba.
Ugyan ez érvényes Európára is, nagyban.

Ami pedig a vérfrissítést illeti: ez ugye konkrétan azt jelenti, hogy jöjjenek ide fiatalok dolgozni. Jellemzően ugye az európai fiatalok helyett a nehezebb fizikai munkákat. (Lásd a képet.) Ez haszonelvű megoldás, nem pedig keresztény megoldás! Az európai fiataloknak dolgozni kellene. A fizikai munkákat pedig sokkal jobban megfizetni. Ha nem teremtünk mesterséges konkurenciát az éhbérét dolgozó bevándorlókkal az európai fiataloknak, akkor ez reális is.
Példa: jelenleg a magyar vendéglátóiparban vagy autógyártásban.

(A kép az önkéntes munkáról demagóg: nem vitatom el a képen szereplő férfiak jóindulatát, de a cikk szerint megélhetést és szállást kapnak, ők pedig dolgoznak valamit. A kettőt azért nem irreális összefüggésbe hozni.
Másrészt Nekik valahol Afrikában kellene épp egy gyárat építeniük Maguk számára. Itt meg majd Mi összesöprünk.)

Tartok tőle, hogy a bugyuta széplelkűség árt a hit terjedésének.
Hosztoló 2016.09.15 15:34:52
@egy laikus: A helyzet biztos nagyon nehéz, igazad van.
Amire én gondolok:
A megoldás biztos, hogy belülről kell, hogy érkezzen, nem kívülről!
A segítség érkezzen kívülről! (Ha érdekel, hogy "egy másik laikus" -ként : ) mire gondolok, itt tudod a kommentek között elolvasni - rövid.)
szemlelek.blog.hu/2016/03/28/alois_testver_migraciorol_a_felelmeken_tul
Üdvözlettel.
Hosztoló 2016.09.20 09:38:55
@egy laikus:
a cikk alá írt kommentemben tudod olvasni, hogy mire gondolok...
(Félreérthető voltam, bocs.)
szemlelek.blog.hu/2016/03/28/alois_testver_migraciorol_a_felelmeken_tul
Miután a makói plébános blogunkon nyilvánossá tette a népszavazással kapcsolatos egyházi hozzáállás kérdéskörében képviselt véleményét, paptestvére, Liszkai Tamás három kérdés formájában fogalmazta meg saját dilemmáit...
Hosztoló 2016.09.15 15:35:16
@egy laikus:
Valóban hősnek tartja a kormányt?
A cinizmusban és az iróniában nincs semmi szeretet. És így igazság sem.

@Xinaf:
Ha többszázezer (millió?) bevándorlóból 63-at lehet minőségi állásban foglalkoztatni, akkor egy 10 mondatos commentben korrekt dolog homogén tömegként tekinteni az összességükre.
index.hu/gazdasag/2016/09/14/a_nemet_topcegek_szerint_a_menekultek_nem_keszek_a_munkara/
Ezzel nem vonom kétségbe, hogy egyenként egyének és emberek, és egyenként felelősek a szülőföldjükön uralkodó állapotokért.
(Ahogy én is pl. az itteni közlekedés-, vita-, blogbejegyzés- : ) kultúráért. : ))

Segíteni kell Őket, de ebben kell segíteni!

@dome64:
Abban igaza van, hogy nekünk a javunkra válik, ha hittel állunk a feladathoz és azt keressük, hogy a mi számunkra mi ebben a helyzetben az Isten felszólítása.
De!
Úgy tekinteni milliók tudatos vándorlására a könyebb élet felé, hogy "a Lélek küldi őket" az nem meríti ki az Úr felszólítását: Legyetek azért okosak mint a kígyók (és szelidek mint a galambok) (Máté 10, 16)

A szelídséget, hogy géppisztoly helyett kerítéssel védekezünk, megvalósítottuk. Most jöhetne az okosság!
Gondolkodjunk már rendszerben! Az nem fog működni, hogy most milliók, aztán majd milliárdok fognak boldog világtalanként kóvályogni a földön oda, ahol éppen könyebb az élet!
Nem természeti katasztrófával állunk szemben! Ez a lényeg!

@Ejkekjetter:
"Abban megegyezhetünk, hogy a legtöbb menekült ember? Amennyiben igen, akkor van még miről beszélni?! "
Van. Az Ő pont ebből fakadó felelősségükről, erőfeszítésükről, és hogy abban hogyan lehet Őket segíteni.

Segíteni kell Őket: de az otthonuk ujrateremtésében!:
2015-ben kapta meg a Magyar Érdemrend Középkeresztje Polgári Tagozat kitüntetést Beer Miklós. A visszaküldés helyett más formáját választotta a tiltakozásnak...
Hosztoló 2016.08.29 18:33:54
@Terézágyú:

Te tudod, hogy a keresztény meggyőződéséből fakad?

Ha igen, akkor kötelező érvényűnek kellene tekintenünk? (Én magam keresztény értékrendű ember vagyok, ezért érint a felvetésed.)
Szerintem a pápának sem kell mindenhez értenie. Ez világi politika és világtörténelem is.

Számomra gyengíti a pápai megnyilatkozások hitelességét, hogy ebben a kérdésben egyoldalúak.
Legalábbis, ami hozzám az átlag magyar sajtón keresztül eljut. Ha ez egy torz kép az egy másikproblémát vet fel.
Hosztoló 2016.08.29 18:34:00
@Gino:
Ha nem váltják le, az azt jelenti, hogy mégsem úgy működik a rendszer, ahogy sugallod?
Hosztoló 2016.08.29 18:34:03
@atpijkamo116:
Miért kár?
Akik a fenti kérdésben az ismert székely mondás – mely szerint a nő nem ember – okán vitát vártak Tusnádfürdőn, a 27. nyári táborban, azoknak csalódniuk kellett, ugyanis a székely álláspont ebben a kérdésben egészséges. Szerző: Kézdi Beáta  A Tusnádfürdőn tartott 27. nyári tábor első napján Hol…..
Hosztoló 2016.07.22 10:23:48
@gumirocker:
Nem az volt a kérdés, hogy miért kevés a ffi bíró, hanem, hogy ez miért nem teszik szóvá azok, akiket a vezetők közötti 50%-ostól eltérő ffi-nő arány zavar!
Ha csak az egyik irányban emel szót valaki, akkor mindig hitelét veszti az erőfeszítése.

@Papírsárkány:
Mert ott már 40% a női vezetők aránya, és akik szeretik, ha a nők vezetők, azoknak ez jobb.

@fércnél maradandóbb: +1, ez az egyetlen logikus válasz.

@csakférfi: akkorra én 60 éves vagyok. Ez így nem működik.
Természetes, hogy néha az egyik, néha a másik fél van "kedvezményezettebb" helyzetben egy kapcsolatban, mert a más irányú terhelés éppen rajta a nagyobb, de ennél rövidebb időtávokon kell visszaállítani az egyensúlyt, mert az az emberi lépték, nem a 10-20 évek.
Levelet írt Roger testvér művének folytatója, a Taizéi Közösség vezetője a sokakat foglalkoztató témában. A világ számos nyelvén megjelent üzenet immár magyar nyelven is olvasható. A bejegyzés alatt bátran hozzá lehet szólni a témához, akár Facebook regisztrációval is. Beszélgessünk a témáról,…..
Hosztoló 2016.03.31 14:29:30
Igaza van a cikkírónak, hogy a nyugati társadalmaknak történelmi felelősségük van a harmadik világ országai felé. A jólétüket részben a múltbeli erőfölény érvényesítésüknek köszönhetik.

Ezért jogos igény a szolidaritás.
A szolidaritásnak az a rendszerszinten is működőképes formája, hogy segítem a Másikat, hogy önmaga boldoguljon.
A nyugati társadalmak részéről a harmadik világ népességének jár a saját szülőföldjükön
• oktatás (infrastruktúrával)
• technológia (infrastruktúrával)
• szakemberek
• adott esetben fegyverek.
És ez mind konkrétan, nem pénz formájában, mert az elsikkasztható.
És ennek a jogos történelmi igazságtételnek az erőforrásával építsenek olyan kultúrát, hogy mi akarjunk oda menni.

Az élet terhét mindenkinek viselnie kell. A saját szabadságharcát akár a szó szoros, akár átvitt értelmében minden társadalomnak magának kell kiküzdenie és a békés és tartalmas élet feltételeit megteremtenie.

Az nem fog működni, hogy most pármillió, aztán párszázmillió, aztán egy-két milliárdnyian boldog világtalanként fogunk itt kóvályogni a földön össze-vissza, oda ahol épp könnyebb az élet.

Konkrétan: azok a szírek méltók a támogatásra, akik a saját országuk területén harcolnak egy jobb jövőért, vagy a török határnál menekültként várják, hogy újjáépíthessenek.
Vagy: Kárpátaljára is küldtem tüzelőt, mégsem hívtam meg a kárpátaljaiakat a lakásomba.
Ugyan ez érvényes Európára is, nagyban.

Ami pedig a vérfrissítést illeti: ez ugye konkrétan azt jelenti, hogy jöjjenek ide fiatalok dolgozni. Jellemzően ugye az európai fiatalok helyett a nehezebb fizikai munkákat. (Lásd a képet.) Ez haszonelvű megoldás, nem pedig keresztény megoldás! Az európai fiataloknak dolgozni kellene. A fizikai munkákat pedig sokkal jobban megfizetni. Ha nem teremtünk mesterséges konkurenciát az éhbérét dolgozó bevándorlókkal az európai fiataloknak, akkor ez reális is.
Példa: jelenleg a magyar vendéglátóiparban vagy autógyártásban.

(A kép az önkéntes munkáról demagóg: nem vitatom el a képen szereplő férfiak jóindulatát, de a cikk szerint megélhetést és szállást kapnak, ők pedig dolgoznak valamit. A kettőt azért nem irreális összefüggésbe hozni.
Másrészt Nekik valahol Afrikában kellene épp egy gyárat építeniük Maguk számára. Itt meg majd Mi összesöprünk.)

Tartok tőle, hogy a bugyuta széplelkűség árt a hit terjedésének.
Deansdale Nemi szerepek 2016.03.09 19:12:19
A feminista nők többsége szerint a maradi (hegemón patriarcha ésatöbbi) férfiak nem tudják feldolgozni a nemi szerepek változását. Aztán ugyanezek a nők megfordulnak, és azt kezdik kérdezgetni, hogy hová lettek az igazi férfiak, merthogy nekik olyan példány kellene, amilyen a 100 évvel ezelőtti…..
Tegyük fel, hogy a kormány és barátai nem értik, mi a baj a testvér nélkülieket megbélyegző kampányukkal. Rosszabb esetben ez is csak egy újabb provokatív akció, de a jó szándékot feltételezve segítsünk a döntéshozóknak, hogy miként költhetnék el hatékonyabban a pénzünket, ha már úgy is meg akarnak…..
Hosztoló 2016.01.12 23:16:22
Ez egy elég rosszindulatú írás.
Én egyke vagyok (becs, szó, most nem azért írom, hogy erre hivatkozhassak, ennek egy ideig örültem, egy ideje már jobban örülnék, ha lenne testvérem), de meg sem fordult a fejemben, hogy azért mert akinek van testvére és annak vannak ebből fakadó jó tulajdonságai és erőforrásai, azért én rossz lennék!
Ez valami nagyon negatív hozzáállás a világhoz. Egyik plakát vagy spot hatására sem volt bennem semmi rossz érzés! Sőt! Jó érzéseim voltak.

Az egyke Édesanyától származó 6 gyermek mennyire általános példa? Na pont ekkora a bizonyító ereje.

A CSOK jó irány, ebben értünk most egyet. Majd lehet, hogy még finomítani lehet a részletszabályokon, hogy azok vehessék igénybe, akiknél a legjobban hasznosul. Én kizáródtam belőle, amit kicsit fájlalok, de végülis el tudom fogadni. A szülési folyamat és a család-barátabb munkavállalás fejlesztése szintén jó lehetne.
A Három Királyfi…-ékat is sokra tartom.

Hogy 2016-ban, 70 évvel a II Világháború vége után, egy családtámogatási módszertani vitában Hitler utálatának kellene lennie a közös alapnak az egy vicc! Akkor már miért nem az indiánokat kiirtó Amerikaiak, vagy Sztálin, vagy akárki…
Persze az év embere-Hitler-Merkel is hülyeség, jogos.

(Ez itt off, de csak félig, és most írok ide először, azért itt jegyzem meg: jó, hogy van ilyen jellegű blog is, szívesen olvasom, már kb. másfél – két éve. A szisztematikus kormányellenessége csökkenti a hitelességét (az én szememben), de ettől függetlenül azért érdekes, úgyhogy összességében: kösz!)
Az ifjú korában tehetséges hülyegyerekből egy élet munkájával magát érett kreténné kidolgozó Kövér László vakerált valamit a nők helyéről, amely szerinte a konyha-szülőszoba reláción belül értelmezhető. Egy öregecskedő kurzus  szintiboy is ezt az időpontot…..
Hosztoló 2015.12.17 18:06:03
Igaza van a cikkírónak abban, hogy a legtöbb család nem tud egy fizetésből megélni. (Mellé teszem, hogy az igények valós rangsorolásával kevesebb pénzből is kijön egy család, mint hiszi.)
Csakhogy sem Kövér László, Sem Kovács Ákos nyilatkozata nem arról szólt, hogy ne dolgozzanak a nők! Hanem, hogy ne annyit! Innentől kezdve a cikk csúsztat, ezért szerintem nem stimmelnek az állításai.
Visszatérve a női munkára: Ne az legyen az elsődleges az életükben. Ahogy Édesanyám, vagy a párom, vagy a két főnöknőm, vagy a közvetlen kolléganőm is (Kereskedelmi bankban dolgozom). Mindegyiküknek igényes szakmája van (könyvtáros, orvos, közgazdász, közgazdász, asszisztens, de nem napi 10-11 órát dolgoznak, hanem 7-et, 1 órában a családjukon jár az eszük, kezdik szervezni az otthoni életet, bevásárlás, stb. És várják az estét meg a hétvégét és töltődnek a családjukból, aminek az erőfeszítéseik nagyobb részét szentelik. És ettől még mind az öten a maguk módján sikeres munkavállalók, rendkívül eltérő bérezéssel, de viszonylag kiegyensúlyozott személyiséggel és élettel.
Volt feleségemről kiderült, hogy zseni. Fájó szívvel, de elváltunk. Ma már a negyedik országban kutató. Ilyen is van. El tudom fogadni. De 100 emberből 1 ilyen. A többiekre áll, amit a két fenti közéleti szereplő mond (nyilván egyénre szabottan).

És van még egy ellentmondás a cikkben: azoknak a férfiaknak, akikkel a cikkíró most együtt érez, könnyebb lenne megkeresni a családra valót, ha nem jelentkezne a munkaerőpiacon még egyszer annyi munkavállalóként az összes nő.

A Telecom meg jó, hogy betojt és izmozik: rengeteg nőt dolgoztatnak napi 10 órában, meg este otthonról is.

Az viszont megint teljesen jogos, hogy pl. a részmunkaidőt a Kormány dolga lehetővé tenni, támogatni! (Mondjuk nem a levegőbe beszéltek, itt a 10 MHUF-os CSOK.)

Még egy szempont: nem tesz jót a közbeszédnek, ha ilyen gyűlölethullámmal büntetik, ha valaki végre azt mondja, amit gondol.

(Jó ez a blog, időnként olvasom, köszönöm.)
Hosztoló 2015.12.18 11:12:50
@ember100:
Szia!

Nem az volt a gond, hogy mondta, hanem hogy csinálta.
Hosztoló 2015.12.18 11:17:06
@manager2008:
Jogos. De ha jól tudom, ebben is van javulás az utóbbi időben.
És a házassági szerződés, tisztességes dolog. (Elég a legfőbb dolgokat letisztázni - hogy ha baj van, akkor anyagilag mi lesz, hogy senki ne lehetetlenüljön el.)
Pont akkor nem engedi, hogy még egy front nyíljon, amikor amúgy is nagyon nehéz a helyzet.