Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CoutureHoney

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
CoutureHoney 2015.12.06 11:26:15
Szia :) Először is nagy rajongója és követője vagyok az oldalnak, most van életem első cicája és sokat segítettél így látatlanban is.
Sophiet kint találtuk az utcán sacc egy hónapja, nyakörvesen de kóborolt, a gazdikeresésre sem reagált senki, szóval családtag lett. Utazó cica, mivel én más városba járok egyetemre, jön velem egy nagy hordozóban, de a vonatutat mindig az ölemben teszi meg és többnyire játszunk vagy végigalussza, szóval ezen a téren nincs gond.
A problémánk az, hogy bár szobatiszta (és próbáltam a több alomtálcás módszered), máshova is pisil. Először azt hittem, az alommal van gond, de igazából sehova máshova nem piszkít, az ürülése rendben van, napközben igazi úrihölgy (sacc hat hónapos az orvos szerint), szobatiszta, játékos, nem félaz idegenektől és jó az étvágya (mint egy lónak, rengeteget képes enni és kunyerálni). A probléma este van, illetve hajnaltájt, amikor öt körül ébredünk/ébreszt, hogy éhes.
Nem pisil sehova máshova, csak az én ágyneműmre. Mivel én vagyok vele a legtöbbet és én takarítom az almot, én etetem stb, feltételezem hogy engem tart a gazdájának(vagy a személyzetnek, nem tudom), de sehova máshova nem piszkít, csak az éjszaka folyamán és csak az én ágyneműmre pisil. Ez viszont mind a két lakásban folyamatos, majdnem minden este. Ha beteg lenne vagy folyamatosan ezt csinálná, még hihetném hogy neveletlen vagy valami komolyabb baj van, de azt mondták, hogy valószínű próbál rajtam dominálni... sajnos tanácstalan vagyok, így elég kellemetlen a probléma, hogy hetente kétszer komplett ágyneműt kell mosnom :/ Mi okozhatja, tudok valamin változtatni, hogy biztonságban érezze magát? Az utazással nem látom, hogy baja lenne, viszont sajnos szükséges, mert a családomnak nincsenek kötélidegei a hajnali játékhoz és a lakótársaimra meg nem hagyhatom, ha hazalátogatok... Minden oltást megkapott, jól viselte és amint eléri a megfelelő kort, ivartalaníttatjuk.
Köszönöm előre is :)
CoutureHoney 2016.05.06 17:10:20
Kedves @Macska_fogó!
Cicánk mellé befogadtunk egy újat. Cecília úgy másfél éves lehet, utcacica volt, az akkora ideiglenes befogadójától kaptuk. Minden oltást megkapott és megvolt a sterilizáció is. Felépült, aktív volt, játszottunk sokat. Megszokott nálunk (nem kis türelemmel), végigjártuk a lyukbújásokat, hogy csak úgy evett, hogy lefeküdtünk mellé... Igazi személyiség, nem mindenkinek és nem mindig hagyja magát simogatni, főleg a kishúgomat kedveli, vele együtt alszik, míg a szüleinket kissé távolságtartóan kezeli. (mondhatni hogy a húgomat örökbe fogadta, én vagyok az elsőszámú személyzet, anyukámék meg a kiegészítő személyzet...)
Most anyukámnak felajánlották, hogy egy új alomból elhozhat egy kismacskát, és élt a lehetőséggel.
Elég furcsa a kis Bella és Cecília viszonya. A pici tényleg pici, Cecília viszont elég nagy fenntartásokkal kezeli: fúj rá, morog, kikerüli, a kicsi viszont csámpázna utána, még annak ellenére is, mereszti a szőrét és remeg, de menne a nagy után. Használtam, amit a blogodon olvastuk: a kicsié főleg a hálószoba, míg a nagyé a lakás többi része... Cecília bement a hálóba, lesekedett, de nem nagyon közelítette meg, néha fújt és morgott. A kicsi is visszafújt néha. Támadás vagy egymásnak esés nem volt, csak ilyen neheztelően kezeli Bellát. Amit viszont furcsállok, hogy hiába van két alom, két szett tálka, gond nélkül használják egymásét. Nincs harminc centi se a kettejük tálkái között, gond nélkül esznek egymás közelében, sőt, egymás tálkáiból is, és mindig mindegyik másik almot használ. Remélem, még javulni fog a helyzet :/ Szerinted van még amit tehetnénk, hogy jobb legyen a kapcsolatuk (az abszolút kizárt opció, hogy valamelyiktől megszabaduljunk), vagy csak idő kell nekik? Mind a kettő jutalmazva van, foglalkozva velük, sokszor egy szobában is, hogy szokják egymást, és persze megy a husis-jutalomfalatka, a szalámik... mi a véleményed?
Előre is köszönöm <3