Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakadás

0 bejegyzést írt és 370 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi évben a hazai verseny-BBQ szféra komoly fejlődésen ment keresztül. Sok új csapat lépett be a versenyzés világába, több magyar versenybíró szerzett értékes nemzetközi rutint. A velencei KGB részt vett a Jack Daniel's BBQ-Világbajnokságon, a BBQ SunCity Szeged pedig megkezdte menetelését az…..
"Az első világháború után az egyház szerepe értelemszerűen meggyengült és a státusza megmentése érdekében az egyház az »internacionalistából« nacionalista lett. Mint katolikus pap, későbbi püspök Prohászka keményen dolgozott az egyház új orientációjának sikeres magyar »honosításán«. Dr. Hrotkó…..
Nyílászárót nem 5 évre vesz az ember, így aztán teljesen érthető, hogy Laci a garázskapuján felbukkanó - a fenti képen is jól látható - jelenséget nem tudta sem kissé rusztikus képzőművészeti alkotásnak, sem békebeli hangulatot kölcsönző nosztalgikus patinának látni, hanem csakis annak, ami: egy…..
Tim Burton Rosszcsont Jackje rögtön szerelembe esne a képek láttán. Te nem biztos. Se ruha, se bugyi - se bőr, se arc. Egész pontosan csak hölgy csontjait és magassarkúját láthatjuk az alábbi szexi röntgenkép naptárban. ..
Színek és foltok A Föld hangja 2018.01.04 04:34:51
Földünknek van egy állandó, nagyon halk hangja, amelyet akkor sem hallunk meg, ha minden zajforrást kiiktatunk. A geofizikusok ezt szabad oszcillációnak nevezik. Egy kutatócsoportnak sikerült elfognia az óceán mélyén. Alacsony frekvenciája van és független a szeizmikus mozgások által produkált…..
Szakadás 2018.01.05 15:48:15
@Jakab.gipsz: "minden 30 másodpercben hangzik fel, 2,9 – 4 mHz-en, ami emberi füllel nem hallható, mivel a mi hallási küszöbünk 20 Hz-n kezdődik." Ha kicsit is emlékszel a gimis fizikára, tudod, hogy ez a mondat egy orbitális baromság. Ennyit az objektivitásról.
A XI. kerületben, Újbudán, a Kopaszi-gáthoz közel épül a Budai Bolero Lakópark, ezzel együtt nemcsak lakásokat adnak a kerületnek, hanem közösséget is építenek...
Minden októberben előkerül az óraátállítás és a téli időszámítás kérdése, hiszen nagyon sokan okkal gyűlöljük a téli időszámítást: december közepén már 4 óra előtt sötétedni kezd, pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie. A Jobbik többször is kezdeményezte már a téli időszámítás eltörlését,…..
Ez a bejegyzés is egy olyan bejegyzés, amit már régebben terveztem, hogy majd meg fogom írni nektek, de ezt egyfajta joker témának szántam, hogy ha egyszer nem lesz ötletem, akkor majd erről fogok írni. Aztán egyik nap, amikor a városban sétáltam láttam egy optikának a kirakatában…..
Szakadás 2017.10.18 10:55:30
Vendégposzt Nemrég a Levegő Munkacsoport közlekedési témafelelőse amellett foglalt állást a blogunkon, hogy helyes intézkedés a tömegközlekedés ingyenessé tétele szmogriadó idején. Egyik aktivistánk ezzel ellentétes véleményen van. Alább közöljük írását. Abban szinte mindenki egyetért, hogy…..
Szakadás 2017.03.23 17:14:39
@koala kóla: Volt, csak akkor még a határértékek jóval lazábban voltak meghatározva, ha egyáltalán adott típusú szennyezésre elő is írtak valamit. De igazad van, ma Budapest sokkal tisztább levegőjű város, mint mondjuk 1990-ben.
Méltatlannak találom a helyzetet: az álláskeresés az ötveneseknek (is) hihetetlen nehézséget jelent. Bár a munkanélküliség 2011 óta folyamatosan csökken minden korosztályban, a 45 év feletti munkanélküliek fele tartósan nem talál állást (minimum 1 éve), 50 év felett a munkanélküliek között több…..
Szakadás 2017.01.03 09:20:31
@nardis: én azt szeretem, ha mindenki tiszta lappal indul, egyenlő feltételekkel. Minden korosztálynak meg van a maga baja, az egyik csak ugródeszkát keres külföldre, a másiknak beteg a gyereke, a harmadik mindent jobban tud. Mindegyiket kezelni lehet, és meg lehet találni a jó embereket. Csak pont mivel ötvenesen már elég lojális az ember, a munkaerőpiacon mégis megjelenők között általában relatív több a problémás eset.
Szakadás 2017.01.03 10:47:01
@nardis: Maximálisan egyetértek a folyamatos tanulás/képzés minden korosztályban kötelező.
Amit még hozzátennék, hogy tévedés azt hinni, hogy ez újabb és újabb egyetemi alapszakok elvégzését jelenti. Azal anyit lehet elérni, hogy adott területen lehetsz pályakezdő.
De ahogy írod, még a konzervatívabb szakmákban (számvitel, oktatás, orvostudomány) is bőven van mit folyamatosan tanulni; pluszban ott van amit "soft skills"-nek neveznek, ami szintén fontos, az egyéni képességek fejlesztése. És ehhez bizony az is hozzá tartozik, hogy adott esetben legkésőbb 8-10 év után másik munkahelyet kell keresni.
autózz! Bringás a zebrán 2016.10.07 13:29:49
Sok helyen megénekelték már, hogy a zebrán - azaz a kijelölt gyalogátkelőhelyen a kerékpért tolva szabad csak átkelni. Ennek az oka elég nyilvánvaló: az autós gyalogosra számít, nem pedig negyvennel bezuhanó bringásra. A fenti bringás balról érkezett a zebrára, neki is sikerült megállni meg…..
Szakadás 2016.10.08 00:42:31
@promontor: Valóban nincs benne a KRESZben a tételes tiltás, ahogy az sincs benne, hogy kamionnal tilos a zebrán közlekedni. Pedig ugye te is úgy gondolod, hogy tilos? Mindkettő jármű, nagyjából ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, a különbségek tételesen fel vannak sorolva. Nincs köztük olyan, hogy lehet tekerni a zebrán.
De lehet máshonnan is megközelíteni: a KRESZben tételesen le van írva, hogyan kell elindulni, haladni kerékpárral. Lényegében szabályosan csak a 12 év alatti gyerek tud a zebrára keveredni, másnak lehetetlen.
Olvasónk az Oázis Computert szidja nagy hévvel, de egyáltalán nincs igaza. Tanácsadóink pontosan leírják, hogy miért járt el teljesen jogszerűen a cég. A szabályozás egyértelmű, úgyhogy érdemes megfontolni, mielőtt áfá-s számlát kérünk a gyereknek rendelt Legóról vagy a nagypapa fúrójáról. Kedves…..
"Bejelentett munkaviszony"- ma már ezt is meg kell említeni az álláshírdetésben. Általánosan elfogadott felfogás, miszerint az életben már az első munkahelyünktől kezdve (akár 15 évesen) biztonsági játékot kell játszani, kockáztatni nem szabad (mert belebukhatunk) és álmodozni…..
Szakadás 2015.07.21 15:13:30
TComment Darwin-díjas útdíjaink 2015.03.18 07:34:52
Öt-hat autósnak kell megszívnia, hogy egyetlen jól járjon.A legnagyobb baj az, hogy ez az egész útdíjasdi rossz irányba visz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Politikai blogokat vizsgáló projektünk adatait kibővítettük és megvizsgáltuk hogyan hivatkoznak egymásra a magyar politikai blogok és híroldalak. Ezzel főztünk Crawlerünk egy nyolcvan magyar politkai blogot tartalmazó listán indult el és tízes mélységben vizsgálta a link…..
Barna hajú lányok Sunshine 2015.02.09 06:34:00
..
Szakadás 2015.02.09 15:17:17
Eszter a Lenovóból való kiábrándulásának pillanatait dokumentálta. A pillanatokat, amik közül az szinte semmi volt, hogy a tabletet csak nehezen lehetett bekapcsolni, mert aztán jöttek az IMEI-számokkal kapcsolatos wtf-pillanatok. (Az IMEI-számok mobileszközök azonosítói.) És…..