Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BalazsWeidner

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Charlie Kaufman Kickstarter-en finanszírozott projektje ugyan a magyar mozikba nem jutott el, de Oscar jelölésig azonban igen. A rendező vágya egy olyan stop-motion film készítése volt, ami szembemegy a hollywoodi trendekkel, és Tim Burton látványorgiáival ellentétben minimalista stílusban mesél…..
  A film felütése egy fiatal női fenék, majd elhangzik az első mondat, amiből megtudjuk, hogy a fenék tulajdonosa épp most vesztette el a szüzességét. Innentől kezdetét veszi egy utolsó képkockáig tartó szélsőséges és őszinte szexuális vallomás egy tizenöt éves lány narrációjában.    ..
   A Texas hercege az amerikai független film egy valódi gyöngyszeme, amit a Berlini Filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medvével jutalmaztak. A díj jelentőségét tovább növeli, hogy a rendező, David Gordon Green (George Washington, Áramlat) titokban, producerek és stúdiók vigyázó szeme…..
BalazsWeidner 2016.02.09 10:36:32
@HAT: Ez így van, nagyon jó film az izlandi verzió is. :) A stáblistán fel is van tűntetve az izlandi film rendezője társíróként. Ettől függetlenül (csak azért mert remake) ez a film amerikai és független produkció ;)
   Képzeld el a nagyszüleid kis faluját, ahol mindenki ismer mindenkit. Kész? Most képzeld el a falut és az egyes lakóit úgy, hogy a pap alkoholista; a korosodó rendőr homoszexuális és fiatal fiukkal múlatja az időt; a hentes tanulatlan, agresszív és veri a feleségét; a szerelő…..
   Mainstream filmes közegben számomra David Fincher az abszolút favorit és próbálok minden olyan filmet megnézni, amihez valamilyen úton-módon köze volt, vagy hatással volt munkásságára. Így bukkantam rá erre a francia mesterműre, melynek ugyanaz a zseni volt az operatőre, mint…..
    A napokban néztem meg Sarah Polley, színésznőből lett rendező (Volt egy tánc, Apáim története) első rendezését, és már a film felénél tudtam, hogy ez az alkotás bizony felkerül a listámra. Olyannyira mély benyomást tett rám, hogy úgy döntöttem az első posztomat…..