Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karácsony Miklós

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami mást csinálna idén szilveszterkor? Adunk néhány tippet! 1. Szilveszteri vacsoraszínház Sokan színházjegyet vesznek, majd elmennek vacsorázni. Erre az igényre született Budapest egyik legérdekesebb alkotóműhelye a Sanyi és Aranka Színház programja, amely a Shirley…..
A karácsony a nagy evés-ivás időszaka, és ebbe beletartoznak a finom sütemények is. De mit tegyünk, ha valamelyik szerettünk vagy mi magunk lisztérzékenyek vagyunk? Süssünk! Méghozzá finomabbnál finomabb süteményeket. Bemutatjuk három klasszikus édesség receptjét, amik…..
A legtöbb családban elképzelhetetlen a karácsony diós és mákos sütemények nélkül. A gyerekek – és valljuk be, sokszor mi, felnőttek is − alig várják, hogy elfogyjon a főétel, és végre hozzájussanak a mákos gubához, a diós süteményhez, meg persze a bejglihez. Mindennek,…..
A boltok polcai teli vannak ilyenkor hagyományos díszcsomagoló ívekkel, különböző méretű ajándékzacskókkal, színes szalagokkal. Kis kreativitással ezekből is sokkal többet hozhatunk ki, mint azt elsőre gondolnánk, de a bátrabbak messzebbre is mehetnek. Az alapanyagokat…..
Egyszer csak arra ébredünk, hogy itt a karácsony.  Már tavaly elhatároztuk, hogy idén mi is valami egyedit, valami magunk által készített ajándékot teszünk majd a fa alá a családnak, a barátoknak.  Sőt, talán azt is pontosan tudjuk, hogy kinek mi lenne a legjobb, de valahogy az…..
Régen, a hagyományos falusi kultúrában az ünneplés minden mozzanata előre meghatározott volt. A gyerekek belenőttek a szokásokba és alkalmazkodtak azokhoz. A mai családok többségének ünnepi rítusai nem kőbe vésett szabályok, a gyerekek életkorához illeszkedve inkább a család…..
Ha különleges, személyre szóló ajándékot szeretnénk, adjunk illatot karácsonyra. Amikor természetes, valódi növényi gyantákat, szárítmányokat füstölünk, úgy az teljesen más életérzés, egy igazi illat, diszkrét luxus, amit az egyiptomiak is nagyra értékeltek már az…..
Mindenki képes arra, hogy olyan egyedi finomságokat készítsen karácsonyra, amivel személyessé és egyedivé teheti ajándékát. A legtöbb elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és néhány este alatt sokféle finomságot elkészíthetünk. A csomagolás megtervezésére, beszerzésére…..
Változnak az idők, változnak a szokások: már a karácsonyt is egészen máshogyan ünnepeljük, mint 20 évvel ezelőtt. Lehet bár klasszikus, amolyan retró, netán nagypolgári, mindenben bővelkedő, vagy akár elitista, netán minimalista, vagy éppen öko, természetközeli,…..
plázák Ahogy világlátásunk, úgy az ünnepekhez való hozzáállásunk is különböző. Karácsonykor egyesek a nagyon drága tömegcikkek ajándékozására esküsznek, míg mások a kézzel készült, egyedi ajándékok hívei. Az ünnepre hangolódás legnagyobb részét a készülődés…..
Az eBay a világ egyik legnagyobb online piactere. Amit itt nem lehet megvásárolni, az nem is létezik. A teljesen hasznavehetetlen kacatoktól az igazi jó dolgokon keresztül, gyűjtői relikviákig itt minden kapható. Az eBay egy olyan virtuális piactér, amit még akkor is ismerünk, ha…..
Évek óta egyre divatosabb saját kezű ajándékokkal meglepni szeretteinket. De mit tegyünk, ha nekünk nincs elég időnk vagy nem tudjuk, hol szerezzünk be alapanyagokat, esetleg nincs kézügyességünk hozzá? Szerencsére ma már számtalan szebbnél szebb kézműves ajándékot…..
A kekszek lehetnek illatosak, ízletesek, egészségesek, ropogósak vagy éppen fenségesen omlósak - igazából csak rajtunk múlik, milyet készítünk. Az viszont biztos, hogy könnyen és gyorsan megsüthetjük őket. Lássunk három pompás keksz receptet, melyeket akár kisgyerekekkel…..
Fogyasztói társadalomban élünk, ahol karácsony idején a vásárlási láz, és a játékok tengere elborítja az óvatlanabbakat. Milyen ötletek közül választhat az, aki játék helyett valami okosabb, praktikusabb, mégis értékes ajándékkal szeretné meglepni a család legkisebbjét?…..
A karácsonyi készülődés egyik legfárasztóbb és időt rabló része a sütés-főzés alapanyagainak megvásárlása. Lehet ez másképp is! Otthonunkból kényelmesen kiválaszthatunk és megvásárolhatunk szinte mindent, amire szükségünk van. Ne hagyjuk az utolsó napokra! A szépen…..
Ugyan még nem számít klasszikus ajándéknak, de egyre többen ajándékoznak párjuknak, szüleiknek, gyerekeiknek, barátaiknak valamilyen élményt karácsonyra. Vagyis tárgyi ajándék helyett befizetik az illetőt valamilyen élménydús programra, például wellness hétvégére,…..
Nyakunkon a karácsony, ilyentájt a legtöbben azzal vagyunk elfoglalva, hogy mindenkinek kiválasszuk a legszuperebb ajándékot. Ha pedig kisbaba is érkezett nemrég a családba, még jobban törhetjük a fejünket, hiszen ők még nem tudják elmondani, mire vágynak, minek örülnének.…..
Nincs annál nagyobb öröm és nagyobb büszkeség, amikor a kisgyerek a saját készítésű ajándékaival lepi meg a nagyit, a szüleit vagy bármely rokont. Még jobb, ha ezek az ajándékok minőségiek, használhatóak, egészségesek és/vagy finomak. A következő recepteket kisgyerekekkel…..
Mindenki meghitt, szép ünnepet szeretne varázsolni szerettei számára.  Varázslatos pillanatokkal teli ünnepvárást, ínycsiklandó karácsonyi menüt, gondosan kiválasztott személyes ajándékokat.  Álom–álom, gondolják ezt sokan, pedig higgyük el, egyáltalán nem lehetetlen…..
Otthon a neten A tuti mézeskalács 2015.12.09 13:58:51
Az igazi mézeskalács mézédes, lágyan fahéjas, tükrösen fényes, rusztikusan cukormázzal díszített. Az igazi mézeskalácstésztából akár egy házikót is összedobhatunk, mert kívül stabilan tartós, belül viszont puhán omlós. Hogyan készül az igazi mézeskalács? Eláruljuk a…..
Még javában tombol az ősz, amikor már a nagyobb bevásárlóközpontok folyosóin karácsonyi dalok csilingelnek a fülünkbe, feldíszített karácsonyfák uralják a hatalmas belső tereket és aranyszínű, óriási piros masnikkal keretezett, világító gömbök ereszkednek le a magasból.…..
Az 1980-as években még sokak számára elképzelhetetlen lett volna, hogy wellness szállodában töltsék az ünnepeket. A hazai látásmód azonban e tekintetben is olyannyira megváltozott, hogy a karácsonyra és szilveszterre tervezett üdülésünket érdemes mielőbb lefoglalni, december…..
Az egyik legkényelmesebb vásárlási forma az online üzletek bebarangolása, főleg az ünnepek előtt. Nincs tömeg, se sorban állás, se lökdösődés. Helyette viszont van a lakás melege, egy kényelmes fotel, egy kellemes ital – és rengeteg kedvezmény. November utolsó péntekén, azaz…..
Otthon a neten Népek karácsonya 2015.11.25 17:13:21
Alma, narancs, fahéj, szegfűszeg. Mézeskalács. Adventi koszorú. Betlehemes. Hó. Szaloncukor. Karácsonyfa. Ajándékok. Éneklés. Halászlé, töltött káposzta. Bejgli, mákos guba. Éjféli mise. Mi, magyarok egy asszociációs játék során valószínűleg ezeket a kifejezéseket…..