Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IMTUNDER

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétrend Flódni 2019.01.01 14:20:44
 Mikor közelednek az ünnepek, felteszem a kérdést a családomnak, beigli vagy flódni?  Többnyire az utóbbira esik a választás. Érthető, hiszen olyan gazdag ízekben, hogy nem kérdés a miért. Mivel ez egy zsidó sütemény, majdnem megfelel a vegán követelményeknek is, miszerint tojás nem kell sem a…..
Hétrend Diós kosárkák 2018.03.25 14:55:43
Nemrég nagy családi összejövetelt rendeztünk, összekötve keresztanyám 80. szülinapjával. Olyan 30-40 főre én 4 adaggal készültem ebből a kis diós finomságból. Amivel neked kell készülnöd, a fém kosárka forma, amit sokfelé lehet kapni, meg végtelen türelem, hogy ezeket egyesével előkészítsd a…..
Ez az a recept, amiről azt hittem, nem fogom kipróbálni, mert több ponton is elakadni látszottam. ( Kardamom, csipkedő, ghi...a nagy ismeretlen.) Tulajdonképpen nem is nekem kellene ezt, hanem Rimnek, de ha már a lendület visz, és megsütöttem, valamint azt is elmondom, hogy percek alatt fogyott el,…..
Van ez a lap. A Nők Lapja deszert. Telis-tele ellenállhatatlan, és mert már próbáltam tőlük jópárat, bizton állíthatom, finom recepttel. Ez is egy ilyen. Kifejezetten jól esik az édes tészta, és a töltelék fanyar citromossága, üde málnaszemekkel édesítve életünket. Én betettem a hűtőbe, miután…..
Hétrend Nagyon almás pite 2017.07.17 20:33:18
 Gyerekkoromban ha sütemény sült a mesében, az majdnem biztosan almás pite volt, ami az ablakba téve gőzölgőn csippentette orron tolvaját csodás illatával. Tudom, volt itt már szó gyümölcsös pitéről, de erről a mesebeli, pufi finomságról már csak azért is érdemes beszélni, mert a fele liszt…..
Hétrend Palacsintatészta 2017.06.10 19:19:20
Felénk a palacsintasütés mindennapos dolog, miután, ha a középső gyermekem kérdezem, mit enne, a legelső és leggyakoribb válasz a palacsinta. Így van, hogy heteken át naponta, kétnaponta sütök eltérő mennyiségeket. Mindent összevetve azt gondolom mikor már a negyvenedik darabot teszem tányérra, ez…..
És valóban nem is kell sokkal több, hogy fél óra alatt összedobj magadnak egy könnyű ebédet. Mindjárt mondom, hogyan.  Addig is el kell hogy áruljam, nagy kedvencem ez a minden ízében zöld-ség. A legegyszerűbb, mikor baconbe csavarva megsütjük, miután kissé borsoztuk. Sózni sem kell, hiszen a…..
 Gyakran előfordul velem, hogy legyen az bármi is, csak már hús ne legyen benne. Így volt ez húsvét után is. A sonkák ideje lejárt, most kerüljön valami más az asztalra. Erre remek megoldás az alábbi recept. Ha mégis párod kedvében szeretnél járni, és a húsevők népes táborába tartozik, néhány…..
Hétrend Házi tészta 2017.03.18 15:59:22
Fújnak a böjti szelek, így legalább részben igyekszem odafigyelni a húsmentességre, ami az itthoni ellátást illeti. Minap merült fel egy beszélgetés során a krumplis tészta, mint értékmérője a gyermeki léleknek. Ki ne emlékezne rá, az ő mamája, édesanyja hogyan készítette. A másik indok, mert ugye…..
Hétrend Torkosság? Tortásság! 2016.12.13 22:16:26
Mivel Rim már tett itt bejegyzést ebben a témában, most mintegy tovább fűzöm azt. Ha az embernek gyerkőcei lesznek, nem ússza meg, egyszer csak ott áll a kívánságlista, mit is szeretne a csemete leginkább szülinapjára, ha az édességekről van szó. Első helyen, nem is kétséges, a torta áll, már csak…..
Hétrend Ennivaló karácsony 2016.12.13 22:15:28
Megláttam ezeket a finomságokat, és eszembe jutottak a barátaim, akik nem mertek karácsonyfát állítani, mert félnek, hogy a kiskutyájuknak vagy a fának baja esik. Nekik ajánlanám ezt a kis gyűjteményt.   ..
Hétrend Mézeskalács 2016.12.13 22:14:38
  Itt az idő, újra előkotorászni a jól bevált recepteket. Mézeskalácsból nekem ez a legkedveltebb, hiszen alkalmas minden olyanra, amit csak ki lehet hozni az alaptésztából. Készülhet belőle házikó, fenyő, a hagyományos figurák kilyukasztva a karácsonyfa ékességei lehetnek.  Hv.: A tésztához:  60…..
A POGÁCSA, így, csupa nagybetűvel.  Úgy érzem magam, mint Gombóc Artúr. Lehet bármilyen a pogácsa, nekem meg kell kóstolnom. A számtalan recept közül összeválogattam azt a párat, amikből szerintem a legfinomabb pogácsák készülnek. Ezekkel szoktam a vendégeket elkápráztatni. Szóval ki vannak…..
   Szüksége van kalciumra a szervezetnek. Ezt a mondatot olvastam valahol a net-en... Édesség párti vagyok, így került szóba a pohárkrém. Miután kigondoltam, milyen lenne az én változatom, elszaladtam a boltba, beszerezni a hozzávalókat.     Került a kosárba:  1 csomag töltött keksz 500 g…..
Hétrend Csokis - karamellás süti 2015.06.04 13:02:29
  Bár kissé fúj a szél, nagyon meleg van. Ezért legalább a gondolatainkat tereljük hűvösebb napokra. Márpedig ha hideg, akkor karácsony,és ha karácsony, akkor apró sütik.   Éppen recepteket keresgéltem,azzal a nem titkolt szándékkal, hogy családom és barátaim ezekből a kis csodákból kapnak majd…..
Hétrend Kenyér, a mindennapi... 2015.04.20 12:56:25
   Hűvösebb napokon, és a vasárnapi zárásnak köszönhetően, no meg igény is mutatkozik. Egyszóval készülnek a különféle kenyerek. Most csak egy olyan "nem is tudok hozzá receptet" félét mutatok.    Az úgy volt, hogy maradt egy kis krumplipüré.... ... került még bele rétes liszt, fehér liszt (egy…..