Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kereszturitothkriszta

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Neki már teljesen mindegy, hogy mi történik veletek? Nem törődik a párkapcsolatotokkal? Nem szeret?Nem feltétlenül. Az esetek nagy többségében egészen más okok állnak a háttérben, amikor valaki elzárkózik a párkapcsolati segítségtől. Sokszor nem könnyű felismerni azt, hogy a párkapcsolat eljutott…..
Az, amit a társad annak érzékel. Ebben rejlik a válasz értelmezésének nehézsége. Minden párkapcsolatban elő kerül ez a kérdés. Ha nem is történik megcsalás, de barátok történeteit ismerve vagy például filmélmények miatt előbb utóbb ki kell, hogy derüljön, ki mit gondol erről. Nagyon fontos…..
  Sok film boncolgatja a párkapcsolatok kialakulását, fejlődését, átalakulását, tönkretételét és felbomlását. A könnyed vígjátékoktól a szívet facsaró drámákig rendkívül széles a paletta. Minden film ad egy esélyt arra a maga nyelvén, hogy az ott felbukkanó szituációkon, utalásokon, kérdéseken…..
Az minden felnőtt számára világos, hogy a gyerekeket rendszeresen dicsérni kell, vagy ha valamit elvégeznek, azért köszönet jár. Fontos a megerősítés, épül a gyerekek önértékelése és az önbizalma. Vajon felnőttként egy párkapcsolatban miért nem ennyire nyilvánvaló a köszönet és a dicséret pozitív…..
A házépítés vagy felújítás az egyik ilyen élethelyzet, amiből egy kapcsolat vagy megerősödve, vagy megroppanva kerül ki.  Természetesen egy közös álom megvalósítása, ha az éppen egy családi ház megépítése vagy felújítása, nagyon izgalmas időszak. Építkezni persze sokféleképpen lehet.…..
Nő a tét A boldogság titka 2017.06.06 13:10:35
Ha bővebben érdekel ez a téma vagy szeretnéd tudni pontosan, milyen adatokat használtunk: www.noatet.hu/boldogsag-titka/..
Konkrétan ez a mondat hangzott el az első találkozáskor. Egy  50 körüli férfi mondta, aki nem titkolta, hogy nem hisz ebben az egészben, de a felesége el szeretett volna jönni mindenképp. Hangsúlyozta, hogy ő kizárólag a felesége miatt van itt, és nem vár sokat ettől az egésztől. Legsürgősebben…..
És igen! Ez a megoldás. Kivétel nélkül minden év ugyanúgy kezdődik: Januárban rengeteg tervezőfüzet, tanács, cikk születik az "új év - új élet" témakörben. Az esetek többségében azt kell végig gondolnom, hogy mit csinálok az új évben: mozgás, változatosabb táplálkozás, fogyókúra, hízókúra, több…..
Mindent tőled telhetőt megteszel azért, hogy a sokféle elképzelésből megteremtsd a mindenki számára elfogadható menetrendet és egyebeket? Még sem elégedett mindenki? Vannak nehéz személyiségek a családodban? Megmaradtak azok a témák, amelyeket előhozva egy családi aknamezőn találod magad? Tedd meg…..
  Elég egyszerűen csak szétnézni egy óvodai csoportban vagy egy iskolai osztályban. A klasszikus kétszülős családmodell mellett, vannak gyerekek, akiket egyedül nevelnek a szülők vagy nagyszülők, és vannak a mozaikcsaládokban élők. Az általános vélekedés szerint a gyerekeknek az a legjobb, ha egy…..
Ebben az esetben nem tanácsos átugrani egyet sem! Honnan ismerhető fel, hogy éppen melyik lépcsőfokon vagytok? 1. lépcső Amikor felismeritek, hogy a helyzet, amiben éltek, tarthatatlanná vált. Folyamatosak a viták, a veszekedések. A beszélgetések, ha egyáltalán vannak, a régi sérelmek…..
Ha vannak közös gyerekek, akkor pedig elengedhetetlen, hogy rendszeresen kommunikáljanak egymással. Hiába segítenek a barátok, a család, ők nem objektív szemlélői ennek az élethelyzetnek. Mindannyian ilyen, vagy olyan mértékben  benne vannak  a szituációban. Amikor megoldási lehetőségeket ajánlanak…..
Vigyázz magadra! Mit lehet kezdeni ezzel az elcsépelt két szóval, amit gyakran elköszönés gyanánt is mondunk egymásnak? Mit is jelent ez pontosan? És egyáltalán mi köze van a váláshoz, és a gyerekekhez?  Induljunk a nagy "klasszikussal", amit minden repülőn elmondanak: Először a felnőtt tegye fel…..
"Attól rettegek a legjobban még harmincéves koromban is, hogy mi fog történni, ha anyám és apám egy légtérbe kerülnek. Ez normális? 8 éves voltam, amikor elváltak. Eléggé kiakadtam,  aztán valahogy kialakultak a dolgok. Anyámmal maradtam, és a hétvégeket meg a nyaralásokat töltöttem apámmal.…..
Nem véletlenül lehet büszke, hiszen elképesztő mennyiségű munka áll a háttérben. Meg kellett vívnia a harcot, önmagával, a barátaival, a családjával. Nagyon sok múlik azon, hogy hogyan ért véget a kapcsolatotok: Kihűltek az érzelmek, és egy közös, racionális döntést hoztatok, miszerint külön…..
  A legfontosabb ebben az esetben a kialakult helyzet, és a az ex új életének, értékrendjének a tudomásul vétele. (Itt természetesen nem a bántalmazó, elhanyagoló, vagy a gyermekére bármilyen módon veszélyt jelentő szülőkre gondolok.) A házasságok felbomlásakor, bár nem az elsődleges okként…..
Minden válás más és más. Különbözőek a történetek, az okok, a szereplők, az érzelmek. De egy tény közös minden pár különválásában, hogy minden résztvevőt erőteljes stressz ér. Nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is. Ebben a helyzetben fel kell dolgozni a saját érzelmeiket, kitalálni egy új…..
Sok ismerőssel, és ügyféllel beszélgettem a válásról. Egymástól nagyon különböztek a történetek, a nézőpontok, az érzelmek. De egy gondolattal mindegyik beszélgetőtársam egyetértett: fontos, hogy a gyermekeik, ha már önhibájukon kívül egy ilyen élethelyzetbe kerültek, a lehető legkevésbé…..
Együtt-nevelés Co-parenting? 2016.09.04 15:50:56
  A co-parenting kifejezésnek magyar megfelelője nincsen. Azt a szituációt jelenti, amikor két szülő annak ellenére, hogy már elvált, vagy korábban is külön élt, együtt neveli a gyermekeiket. Mit érdemes ilyen helyzetben átgondolnod? Hogyan érdemes kommunikálnod a kényes helyzetekben? Mire van…..
Co-parenting Költözés! 2016.09.04 15:50:41
  A bejegyzéseket keresd az új oldalon: egyutt-neveles.blog.hu..