Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mayerné Répási Adrienn

133 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az arab világ titokzatos, csillogó, illatos, színes, bódító, más. Nagyon más. Az eltérő kultúra, szokásrend, stílus az, amit nehezen értünk, szokunk meg. Nem könnyű elfogadni, mennyiben eltérő az a világ a miénktől, így számos könyv épül rá és legtöbbször nem épp hízelgő módon. Ez a kötet sem más…..
ReAd-blog Fontos a helyesírás? 2019.09.19 10:22:28
Mi az? Mindenki tanulta, de nem mindenki hasznosítja? Hát a helyesírás! Bizony én is hadilábon állok vele. Nagyon sokszor utána kell néznem vagy kérdeznem, hogy jól írom-e az adott szót. Máskor azt hiszem, jól tudom, aztán kiderül, hogy nem. Az új helyesírási szabályzattal pedig pláne nem vagyok…..
ReAd-blog Királylányosan 2019.09.18 20:17:47
A mindennapi rohanásban, a gyorsan tovatűnő napok múlásával néha kell egy kis változatosság. Mindenkinek kijár egy kis kényeztetés, luxus, hogy szépnek érezze magát. Egy kis fényűzés, amikor a lehető legtöbbet kihozzák az emberből. Ez a TE IS SZÉP VAGY kampány harmadik napja, a harmadik tematika…..
ReAd-blog A nap csókja 2019.09.17 19:00:42
„A legtöbben leélik az életüket úgy, hogy mindig csak a másokhoz való viszonylataikban határozzák meg önmagukat. A szüleim lánya vagyok, a férjem felesége vagyok, a gyerekeim anyja vagyok, és így tovább. És közben valahol elvész a leglényegesebb kérdés, de ki vagyok én?” Nem könnyű az életben…..
ReAd-blog Bizony, te is szép vagy! 2019.09.17 14:50:52
Nem vagyok az a magamutogató, mindent és mindenkor fényképezőgéppel, telefonnal járkáló nőszemély, így nem igazán szoktam megörökíteni magam munka, háztartási teendők közben. Te szoktál ilyenkor fényképeszkedni? Ugye hogy nem ez jut eszedbe először? Bizonyára mulatságos arcot vághatok, mikor a pár…..
ReAd-blog Te is szép vagy! 2019.09.16 10:30:55
Korábban írtam már arról, hogy mennyire fontos és nehéz dolog elfogadni önmagunkat, önazonosnak maradni anyaként is. Sajnos legtöbbünk hadilábon áll a dologgal és az önbizalma inkább lefelé tendál, mint fölfelé. Én is így vagyok ezzel. Nehéz elfogadni magam olyannak, amilyen most vagyok, Nem ismerek…..
ReAd-blog Táskák az életemből 2019.09.14 09:35:27
Még jó múltkor az volt a feladat a Bloggerképző kihívásnál, hogy mutassuk meg a táskánk tartalmát. Akkor nem volt időm rá, de nem szerettem volna kihagyni, mert igen szórakoztató egy anyuka táskájának tartalma.  Kezdjük a mindenféle kavicsokkal, száraz virággal, macika papírral, üreg italos…..
El tudod képzelni, hogy felébredve mindent és mindenkit elveszítettél? Aki fontos volt számodra, az örökre tovatűnik az álmaiddal együtt! Mit tennél? Túlélnél? Bosszút esküdnél? Kitartanál? Összeroppannál? Hagynál mindent és mindenkit örökre?   A borító és a fülszöveg rögtön megfogott. Vágytam…..
Mayerné Répási Adrienn 2019.09.13 18:23:58
@BéLóg: Biztos vagyok benne:)
Ma egy kicsit rendhagyó interjúval érkezem. Z Kocsis Blanka, kreatív szövegíró mesél magáról, a munkájáról és az anyaság nehézségeiről, ezúttal vezetett kérdések nélkül. Imádom ahogy ír, így hagytam kibontakozni. Fogadjátok sok szeretettel.  Sokfélék vagyunk. Megannyi úton járunk. Van, aki…..
Barátok nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Bizony sokszor kikötők az élet zavaros vizein, segítő társak bánatban és örömben egyaránt. Elveszítjük őket vagy örökre szólnak.  Szeptember a női barátságok nemzetközi hónapja. Tudtad? Neked van barátnőd, aki mindig melletted áll? Nagy becsben tartja a…..
Szeptember az a hónap, amikor a szülő is kicsit iskolás lehet, érezheti az újrakezdés, kezdés izgalmát és átérezheti a korán kelés, a bepakolás izgalmait némi borongós hangulattal, vénasszonyok nyarával, színes levelekkel megspékelve. Legalább annyira, ha nem nagyobb izgalommal várja az ember, hogy…..
ReAd-blog Varázslatos rét 2019.09.01 11:58:16
Ha egy kedvenc mesekönyvet választhatnék a nyáron olvasottak közül, akkor tuti ez lenne az. Imádtam minden sorát -Daniella. Varászlatos volt a palota, az volt a kedvencem a könyvben. Szívesen laknék ott és lennék én is tündér-Viktória. Gyönyörű borítóját meglátva, rögtön tudtam, hogy ez a könyv a…..
Két könyvét olvastam a soron következő interjúalanyomnak és rögtön beleszerettem az írásmódjába, az érzékenységébe, amivel közelít a karakterek életre keltéséhez. Imádom, ahogy egy-egy szereplőt felépít és a körülötte lévő világot, atmoszférát, a társas kapcsolatait is különlegessé teszi. Biztos…..
  Az egyik női oldalon érdekes cikkre bukkantam a minap. Kicsit megszólítva is érzem magam, mert az olvasás szeretete mellett a kötelező olvasmányok közül némelyik nagy kedvencem, az indított el a könyvek szeretete felé, ráadásul legnagyobb csemetém másodikos lesz a jövő héttől. Az említett cikket…..
Mayerné Répási Adrienn 2019.08.25 14:27:46
@Mr. Bear: Nekem speciel tetszett Grecsó Verája, igaz nem 14-15 éves vagyok, még a duplájánál is több. Abigél szintén. De mindkettő inkább "csajosabb" olvasmány, talán azért. Szent Johanna Gimi viszont nekem sok(k) volt.
Mayerné Répási Adrienn 2019.08.25 18:39:51
@stolzingimalter: Jogos, javítom. Köszi.
A matek jó dolog, ha megtaláljuk a hozzá vezető utat és értjük valamennyire. Ellenkező esetben nagy kínszenvedés csak és olyan, mint tyúknak az ABC vagy neked a kínai. Nem vagyok matek zseni, mindig is reál beállítottságú ember voltam. Nekem az irodalom, történelem jobban feküdt. Mondhatjuk úgy is,…..
Ismét egy útkeresős könyv. Valahogy mostanában ezeket vonzom be, pedig nem vagyok fiatal és az utam sem keresem. Nem igazán tudtam, mit adhat nekem a könyv, de érdekes volt a fülszövege, vonzott magához. Egy kis lélek mindig jól jön az olvasmányaim között, így nekiveselkedtem. Tudtam, hogy nem lesz…..
Alig akad olyan, akinek ne csengene ismerősen Zombory-Balogh Eszter neve. De vajon honnan? Ha azt mondom, hogy Hamikabi és egy bizonyos műsor, cápák? Rögtön beugrik, ugye? Eszter eszelős gyorsan felfuttatta termékét és vállalkozását gyönyörű kislánya mellett. Mai interjúm alanya ő lesz. Magáról…..
Rácz-Stefán Tibor elég termelékeny író. Számos könyve jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Első regénye 2011-ben került az olvasók elé nagy sikerrel, melyet több kötet követett. Fogadj el!,Túl szép, Mikrofonpróba, Kapcsolatpróba, Élni akarok!, illetve olvashattátok novelláját a Meghitt…..
Nem vagyok az a klasszikus megmondó anyuka, a blogom sem erről szól. Viszont most az egyszer kivételt teszek, arról írok, én hogyan csillapítok lázat. Csak egy apró trükk, ami jól jöhet néha napján, beválhat talán nálatok is. Nem mondom, hogy feltaláltam az évszázad ötletét, de hátha neked még nem…..
ReAd-blog A zene, az kell! 2019.08.17 11:38:41
Zeneileg mindenevő vagyok. Szeretem a latin dallamokat, a dallamos popzenét, a rock klasszikusait és még sorolhatnám napestig. Kevés zenét nem hallgatok meg. Egyedül a lagzis zenéktől ráz ki a hideg talán, azokat nem hallgatom sosem. Hogy a hosszú hétvége jó legyen, ma tíz kedvenc zenémet gyűjtöttem…..
ReAd-blog Mi a szösz a Miniszösz? 2019.08.16 20:10:49
  Bölcsődét vagy óvodát kezd pár hét múlva a porontyod? Mert bizony nyakunkon az ősz, mi tagadás. Egyre jobban izgulsz, hogyan tudod majd elengedni a kezét, amikor búcsúzkodtok? Aggódsz, hogy lesz-e bizalma elmondani valakinek érzéseit az első hetekben, amikor nem leszel mellette? Akár csupa efféle…..
ReAd-blog Fogadd el! 2019.08.16 11:56:44
A nő kiszállt az autójából. Megigazította a szoknyáját, majd magához vette a kulcsát, pénztárcáját, iratait, táskáját. Elindult a megbeszélt randevú helyére kissé bizonytalanul. Nem érezte magát elég csinosnak. Hiányzott a magabiztossága. Talán akkor fogyott el, mikor anya lett. A férfi már várta.…..
ReAd-blog Csillaghullás 2019.08.14 11:56:18
Minap szembe jött velem egy cikk, hogy éjszaka gyönyörű csillaghullás várható. Láttam párás szemeimmel, ahogy fekszik a család egy pléden és a mesés látványban gyönyörködik. Ez aztán a jó kis családi program. Megmutatjuk a gyerekeknek, milyen szépséges a világmindenség, az ég, a csillagok. Nosza,…..
 Könyvjelző: Gubancékszer Kittivel, az írónővel nemrégiben interjút készítettem, amit itt olvashattok utólag, ha lemaradtatok róla. Ennek az apropóján olvastam el, még a készülő riport előtt ezt a könyvét és egy másikat is, hogy jobban megismerjem. Eddig nem volt időm írni róla, de nem szerettem…..
Mikor megszületett Daniella, az első gyermekem, bajban voltam, mikor mit kellene csinálnia, azt jól teszi-e és a megfelelő időben végzi-e. A védőnő, gyerekorvos sokat segített, de szerettem volna nyomon követni én is alaposan a fejlődését, elbizonytalanodásaimat kiküszöbölni valahogy. Akkor mit nem…..