Regisztráció Blogot indítok
Adatok
istvanffyandras

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. A marihuána nem része a tradicionális magyar kultúrának. Ezért is tiltotta be a kormány a banánt, a kávét és a whiskeyt. 2. A legalizációhoz még nem elég érett a magyar társadalom. A társadalomnak vizsgán kellett bebizonyítania az érettségét az internet, a fogamzásgátló és a kamerás…..
Ez egy igaz történet. Egy barátom mesélte március 15-én este, a Kossuth tér melletti Tulipán presszóban, ami tele volt a tüntetésről jövő emberekkel. Néhány napja felvették egymást Facebook-on egy általános iskolai osztálytársával. Húsz éve nem találkoztak. Azóta nem hallott róla semmit sem. Örültek…..
A 2016. március 16-én Miskolcon, a Miskolcnak Hangja Van csoport demonstrációján elmondott beszéd szövege...
Az eddig csendben tűrő pedagógusok év elején elindult tiltakozáshulláma, és az esőben is tüntetőkkel megtelt Kossuth tér azt jelzi, hogy a migránsügy lecsengésével fordulat indult el a közhangulatban. A társadalomban óriási feszültségek vannak. A magyarok alsó kétharmada állandó…..
Meglepő hír, hogy Bokros Lajos ebben a furcsa időpontban jött rá, "hogyan lehet legyőzni a Fideszt és helyreállítani a demokráciát", legalábbis ezen a címen tartott a hétvégén konferenciát, ahol elő is állt az újdonságnak beharangozott ötlettel: Az ellenzéki pártok csak a jogállam helyreállítására…..
Számít a struktúra A pártpolitikában a szereplők nem a semmiben lebegnek, hanem össze vannak kötve. A sorsuk nagy mértékben a másik szereplő sorsán múlik. A politológiai elemzésekben sokat beszélnek arról, hogy a különböző ügyek és marketing eszközök éppen milyen hatást gyakorolnak egy-egy párt…..
Fura politikai helyzet van, ahol látszólag nincsen valódi ellenzéke a kormánynak. Ennek az egyik oka maga a Fidesz, amely nem hajlandó a valós kihívója, a Jobbik ellen harcolni, hanem inkább a fiktív baloldali fenyegetésről szóló darabot állít színpadra. A Jobbik eközben úgy próbál a Fidesz fő…..
A sorozat első részében arról volt szó, hogy ez a választási ciklus egészen különleges a rendszerváltás óta elteltekhez képest, mert a közéletet nem a kormány és a kihívója küzdelme határozza meg. Miért alakult ez így? Nézzük meg először a Fidesz helyzetét. A Fidesznek nem ízlik a valódi…..
Egészen furcsa most a politikai helyzet: olyan mintha nem lenne ellenzék, legalábbis a parlamenti pártok nem tűnnek érdemben annak. Vannak, akik ezt apátiával, kivásárlással vagy hitelvesztéssel magyarázzák. Egyes esetekben ezek a vádak akár igazak is lehetnek, de van egy mélyebb oka is az ellenzék…..
Hisztérikus vita folyik a muszlimok integrációjáról, ahol mindenki úgy csinál, mintha a bevándorlás kizárólag erkölcsi és eszmei kérdés volna. Az egyik oldal azt hangoztatja, hogy ő a keresztény Európát védi meg egy idegen kultúrától, a másik oldal pedig az alapvető emberi együttérzésre és a…..
Delacroix: A szabadság vezeti a népet   Sokakat elbizonytalanít, különösen a baloldalon, hogyan kéne viszonyulni az iszlámhoz. Pedig a válasz egyszerű: Köztársaságiként Mi egy olyan világban akarunk élni, ahol megkérdőjelezhetetlen az állam és az egyház szétválasztása, amiben az állam törvényei…..