Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B à la Brown

863 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Magyarországon még nem divat a Transzparencia nevű társasjáték. Én szeretem játszani. Tudjátok hogy kell?Olyan mint egy puzzle. Az alábbiakban leírtam néhány mondatot, képzeletben szétdaraboltam ollóval. A ti dolgotok, hogy összerakjátok.Ilyen…..
B à la Brown 2011.09.03 21:49:36
@szarvasiszilvi: nem értem a kérdést. mit nem sikerült szakszerűen és hatékonyan csinálnom?
B à la Brown 2011.09.05 11:47:30
@laczsu: kedves Laczsu! Kérdésem az lenne, hogy melyik mondatomból vonta le azt a következtetést, hogy nagyon savanyú a szőlő? :)))
 leül fiam egyes. körülbelül ilyen érdemjegyet kapnának a másodéves egri főiskolásaim, ha írásgyakorlat órára beadnának egy ilyen dolgozatot, mint a   mierteppenszarvas.blog.hu az én, a blogírók és mindenki szerencséjére nem órán vagyunk.…..
B à la Brown 2011.08.18 20:26:40
Kedves Laczsu!

először is, nem vagyok önjelölt profi, ezt azért szögezzük le.

másodszor, valóban nem az iskolának tanulunk.
sok mindenben egyetérthetnénk, talán ebben is. abban is egyetértek, hogy Erika és Áron fiatalos és szimpatikus pár.
ezzel nincs is baj.
a médiacég által vezényelt kampány elérte célját, Szarvasra fognak látogatni. ennek szívből örülök, még ha nem is hiszi el.

arról, hogy valahová amatőrre vagy profira van szükség, évezredek óta megy a filozófiai vita. millió kreatív amatőr volt sokkal sokkal jobb ezernyi profinál, ez nem vitás.

mindazonáltal azt gondolom, jobb azért profikkal dolgozni. Áron például profi rádiós, eszembe nem jutna versenybe szállni vele.
azt gondolom, hogy a turizmus is szakma.
ugyanúgy, mint a villanyszerelő vagy az orvos. nem gondolom, hogy örülne, ha "egyszerű érdeklődő földi halandó" műtené, vagy vezetné be az áramot a lakásába. bár ez utóbbinak is van hagyománya, Magyarországon mindenki ért a villanyszereléshez is. sokszor nincs is baj ezzel, csak amikor meghal egy kisgyerek rosszul bekötött vezeték miatt.
ezektől függetlenül persze csinálhatják jól, sok sikert is kívánok nekik, de szerintem sok sok ember szereti is őket.

és a savanyú a szőlőt azért még egyszer kikérem magamnak. nem. nem savanyú. a következő öt hónapra 13 darab repülőjegyem van. kínától malajziáig, fülöp-szigetektől olaszországig. emellett sok sok szépséges alföldi helyet is felkeresek persze, holnap is indulok például szeged környékére.
szóval nincs bennem sértettség és ismétlem még egyszer, nem savanyú a szőlő.
nagyon kellemes szarvasi tartózkodást kíván:
barna béla
B à la Brown 2011.08.22 00:16:58
@seahawks: persze, bárki kötözködhet. vagy kijavíthat:) köszönöm az észrevételeket, üdvözlettel: bb
B à la Brown 2011.08.22 00:26:38
@szarvasiszilvi: jó kérdés a kisbetű, majd egyszer kifejtem:) igen, eger messze van szarvastól, de azt nem értem, hogy miért kellene internet-marketingestől tanácsot kérnem?:) ennek az oldalnak nem az a célja. a marketingre van másik oldal. ha nem lenne az az oldal, az internet-marketing így is elérte volna célját, az ötlet bevált, sokan beszélnek Szarvasról, sokan talán utazni is fognak. :)
az elemzésére kíváncsi vagyok, sok üdv, bb
  Nem vadásztam még soha puskával. Csak fényképezőgéppel. Augusztus 20-án ezt a szarvast sikerült lencsevégre kapnom. Nem, nem Szarvason, Szerbiában.   De ha valakinek mégis vadászni támad kedve Szarvas város környékén, akkor jó ha tudja…..
 A hazai repülés történetében kimagasló helyet foglal el a szarvasi születésű Székely Mihály (eredeti családi nevén Szrnka), a magyar aviatika úttörője. 1885. január 11-én született. A szarvasi gimnázium diákja volt 1895-1903-ig, és tanulmányait jeles érettségi…..
   A Szarvasi-Holt-Körös (egyéb elnevezései: Kákafoki holtág, Bikazugi holtág) 1836-ban és 1888-ban jött létre, amikor is egy-egy ásott mederrel átvágták a csaknem 30 km-es Körös-kanyart. Így született az ország legnagyobb holtága, mely egyben a Tisza…..
A bőség ókori istennőjének, Ceresnek a szobrát Szarvason állították fel; eredetileg a Piac téren állt 1891 szeptemberétől az 1960-as évekig. A szobrot a Szarvastól 1063 kilométerre fekvő németországi Potsdamból hozatta Zsigmondy Béla mérnök, ő fúratta Szarvas első artézi…..
Fél évszázados pihenő után 2011 júniusában újra beindult Szarvason a Szárazmalom az Ady Endre utcában. A közelmúltban renoválták az épületet, és fel lett újítva a mechanika is, így minden készen állt arra, hogy ismét lovakat fogjanak a kerékbe, hogy mozgásba hozzák az öreg…..
"Munkába állt az a két szerencsés nyíregyházi fiatal, akiket ezer jelentkezőből választottak ki egy valóságos álommunkára: eszerint egy hónapig ingyen ehetnek, ihatnak, aludhatnak a csongrádi Szarvason és ezért még fél millió forintos fizetést is…..
 míg egy másik blogon Jövünk Szarvas! címmel egy zseniális kisfilmet láthatnak, addig én eljöttem Szarvasról, és csámborgok a világban, de azért néha-néha eszembe jut Szarvas, ezért egy játékra hívom a szarvasi lakosokat.Szarvastól 254 kilométernyi távolságra (közúton,…..
A Szabadság út 11. szám alatti egykori Bárány Vendéglő egyemeletes ház, 1801-ből való, egykor postakocsi állomás volt. Az épület homlokzatán emléktábla hirdeti, hogy a Pestről Mezőberénybe menekülő Petőfi Sándor itt szállt meg feleségével és Zoltán fiával 1849. július…..
 A nevezetes koordinátáknak, különleges földrajzi pontoknak mindenhol megvan a maga turizmusa. Sokan utaznak például a norvégiai Északi-fokra, de szeretnek az emberek az Egyenlítőnél is fotózkodni, egyik lábukkal a déli, másik lábukkal az északi féltekén állva. Én most…..
 "Az Ország Legjobb Állása döntőseinek a Liget Wellness Hotel séfje a Mittrovszky Vladimir grófról elnevezett Mittrovszky szeletet, harcsapaprikást, szarvasi kapros túrós lepényt, kapusznyikát (jellegzetes szarvasi káposztás étel) készít, és persze a helyi szilvából…..
  "A nyíregyházi Tóth Edina, Kerekes Ármin és Deniel kutya, a „gasztroblogger” nyerte meg Az Ország Legjobb Állása versenyt, így augusztus 1-től ők állhatnak munkába Szarvas élményellenőreiként. "  a hír természetesen hibás, nem Edina,…..
 korrekt 10 perces riportfilm ment le vasárnap este a döntőről operatőr: Bolla Bertold, vágó: Zlinszki Mónika  ..
 a híd környékén forgattunk délután egykor (2011. július 22.), amikor a Próbakő Kommunikáció egyik munkatársa már telefonált pesti irodájukba, hogy adjanak ki sajtóanyagot. sajnos ebben a sajtóanyagban feleségem neve tévesen, Máriaként szerepelt. pedig ő Mónika :) a hírt…..
 a forgatás közben (a szarvasi fahídon) találkoztunk egy mezőtúri nővel, akinek nevét az újságírók nem jegyezték fel, civilben ápoló, de hogy operát vagy operettet énekel, azt ő maga sem tudta eldönteni. :)háttér-kulisszatitokként álljon még itt néhány kép, hogyan…..
 az ország legjobb állása verseny utolsó fordulóját (2011. július 22-én) a TV2 Napló című műsora követte végig. a szarvasi fahídon Gombár Hajnalka, a tourinform iroda vezetője mesél a döntősöknek, illetve a Napló riporterének, Dorogi Gabriellának (Fotók: Barna Béla)..
Óvári András, az ötletgazda a Holt-Körösön evez (Fotó: Barna Béla)  „Harminc éve nyaralok Szarvason, és vagyok a város nagy rajongója. Szerettem volna tenni azért, hogy ezt a kedves Körös-parti várost azok is megismerjék, akik még soha nem jártak Szarvason, és…..
 "Kedves Pályázó!Ahogy a korábbi levélben már egyeztettük, szeretettel várunk Szarvason július 22-én 11.00-kor a Liget Wellness Hotelben (Szarvas, Erzsébet Liget), Az Ország Legjobb Állása verseny mindent eldöntő személyes állásinterjújára. Fontos, hogy fürdőruhát…..
 ez a levél jött:"Kedves Pályázó,ismét sikerrel vettél egy akadályt, és bejutottál a legjobb három jelentkező közé! Hogy ez mit is jelent pontosan? Már csak egy lépést kell tenned, hogy egy hónapig turisztikai élményellenőrként kipróbálhasd a Szarvas által…..
  egy pályázatban a Szarvason átvezető 44-es útból kiindulva 44 kérdést tettem fel, melyekre a válasz mindegyiknél Szarvassal kapcsolatos volt. a pályázatot nem én nyertem, de úgy döntöttem, ha már kidolgoztam, akkor az elkövetkezőkben ezt az anyagot szép lassan…..
 Béla és Mónika két gyermekükkel, Borbálával és Boldizsárral, illetve állandó és elmaradhatatlan útitársukkal, a család barátjával, Evelinnel jelentkezik az állásra. Tisztelt Cím!Az alábbi szakmai önéletrajzzal és mellékleteivel szeretnék jelentkezni a Szarvas…..