Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DolgokMögött

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NemGogol Egy gyáva nép hazája 2016.09.07 11:19:59
Kurd harcosok Szíriában. (Női Védelmi Egységek ) / Kép: Mary Kreutzer A főbiztos úr nagyon visszafogottan fogalmazott az európai populisták rendkívül kártékony tevékenységével kapcsolatosan. Nyugodtan mondhatta volna azt is, hogy ezek a magukat önkényesen Európa megmentőinek kinevező politikusok,…..
Alig 40 felettiként talán furcsán hangzik az ember szájából, hogy „a mai fiatalok”, de tanárként és a tizenéves korosztályok tagjai közt gyakran mozgó középkorú értelmiségiként, illetve korábbi munkahelyi vezetőként talán mégis megengedhető ennyi fraternizálás, ha valamiféle általános megállapításra…..
DolgokMögött 2016.08.22 17:06:12
Egyetértek a cikkel, de szerintem egy nagyon fontos dolog felett sokan elsiklottatok. Az emberek (fiatalok) egyátalán nem mások mit az öregebbek. A viselkedésük természetesen eltér, de ez mindössze abból adódik, hogy más környezetben nőttek fel. Az ember csodálatosan tud alkalmazkodni, és ahhoz alakítja a viselkedését. Ráadásul ezt a környezetet az öregebbek teremtették..

Például azok a fiatalok akiknek gyakorlatilag mindent megadtak a szülei, mert megtehették, egyátalán nem érzik, hogy bizony a mai biztonság az egyátalán nem olyan atombiztos mint gondoljuk. Minek építkezzen valaki a jövőre, ha nem érti, hogy nem mindig lesz meg mindene? Persze biztos lesz aki majd megírja, hogy neki nem volt meg mindene és vannak szegény Y-osok is. Nos a mai szegénység egy picit mást jelent mint a 40 évvel ezelőtti szegénység :( Aki nem élt akkor az kérdezzen meg egy idősebbet..

Mi jön a TV-ből, facebookról? Sikeres emberek, menő dolgok, lazaság. Az élet szép oldala.. Ezeket a példaképek próbálják utolérni ezerrel, miközben nem veszik észre, hogy a werkfilmet nem látják, élnin viszont abban kell.

Amellett, hogy a cikkben szereplő tüneteket én is látom, nekem az is feltűnik, hogy sokan az iszonyú laza, menő, kifelé mutatott kép mögött elképesztő frusztráltsággal, lelki terhekkel küzdenek, és egyátalán nem irigylem őket, hogy gyakorlatilag senkitől sem kapnak segítséget :(