Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gmihaly621

0 bejegyzést írt és 706 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég a Mandiner (profil: nacionalista) közölte Piketty "sztárközgazdász" (profil: szocialista) "számítását" arról, hogy a külföld mennyivel károsítja meg Magyarországot -- ti. szakmai nyelven mennyivel nagyobb a külföldi befektetésből származó tőkejövedelem/profit hagyja el az országot ahhoz…..
Az ellenzéknek csak úgy van esélye, ha mindenki összefog, beleértve a Jobbikot. New York Times: Putyin meggyengítette a demokráciát Magyarországon, amely ily módon közelebb került az orosz keringési pályához. A bolgár miniszterelnök lebeszéli az EU-t, hogy az a szavazásig vigye a kérdést a…..
Megfenyegette az Európai Uniót Orbán Viktor: ha Brüsszel nem ad pénzt, majd kérünk Kínától. Most tekintsünk el attól, mennyire csinál be ettől a gatyájába bárki – akkor is marad a kérdés: a végső megkattanás tanúi vagyunk, vagy csak szokás szerint olcsó blöffel próbálkozik a kormányfő...
Szíjjártó Péter elutasítja a nyugati bírálatokat a menekültekkel szembeni bezárkózás kapcsán. Egy amerikai szenátusi vizsgálat szerint az oroszok vaskos aknamunkát folytatnak Magyarországon. Magyarországon demokratikusan hatalomra került miniszterelnök rombolja le a demokráciát...
Az amúgy meglehetősen tesze-tosza ellenzék időről időre sarokba tudja szorítani a Fideszt egy népszavazási kezdeményezéssel. A magát a demokrácia élharcosaként beállító kormánypárt ilyenkor mindent elkövet, nehogy véleményt nyilváníthasson az állampolgár...
Egy gyönyörű barátság úgy ért véget, hogy el se kezdődött, ezért inkább le is tagadják...
Tálos Lőrinc írása Néhány gondolat a Momentum és ezen belül a Nyitás Fesztivál finanszírozásáról szóló vitához. A Momentum nevében először Fekete-Győr András nem tudott válaszolni a hvg.hu-s Tóta W. Árpádnak a Nyitás Fesztivál költségeit firtató kérdésre, aztán Hajnal Miklós szóvivő gabalyodott…..
•  Duda vétója nem is olyan egyértelmű, ám az uniónak érvényesítenie kell a jogállami normákat • Magyarország és Lengyelország csak abból ért, ha nem kap közösségi támogatást • A magyar kormány a jelek szerint nagy ívben tesz a strasbourgi bíróság ítéletére (is)..
 Orbán Viktor arról beszélt Tusványoson, hogy a Soros-féle maffiahálózat és a brüsszeli bürokraták által „működtetett médiával kell megküzdeni” az országgyűlési választásig. Aztán Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke egy sajtótájékoztatón nekirontott az újságíróknak. Erre mondta Karácsony Gergely,…..
B1 BLOGCSALÁD Metróval a pokolba 2017.07.29 14:33:00
A főpolgármester szerint úgyis kevés kerekesszékes jár a metrón, úgyhogy kár erre pénzt költeni. Ami egészen fényes logika. Mert, ha például az egész metrót úgy ahogy van bezárnánk, akkor senki sem járna rajta és akkor bátran mondhatná a derék Tarlós: Senki nem használja a…..
gmihaly621 2017.07.31 21:15:47
@The Ghost Wolf: Akkkor a 2-es metró felújítása során elkövetett "mulasztás" miatt miért nem volt ekkora paláver? Akkor megfeleltek az alacsony padlós Volvó buszok is alternatívaként? Akkor most miért nem ez a helyzet?
A Soros elleni kampánnyal rég elfeledett szellemek kelnek új életre Magyarországon. Szíjjártó fogja vissza magát, mert az Unió nem bankomat! Minden 2. magyar baljósnak gondolja a gazdasági kilátásokat, 42 % viszont e pillanatban így is a Fideszre szavazna...
(But I, that am not shaped for sportive tricks, Nor made to court an amorous looking-glass)  A magyar ellenzéket támogatni, az ötleteikért lelkesedni, szervezkedésükbe bekapcsolódni olyan, mintha felváltva hideg és forró fürdőket vennénk. Talán nem árt meg nekünk, de kell hozzá önuralom. Mivel én…..
Ha valaki azzal kezdi a cikkét, hogy „Az elmúlt egy évben a nyilvánosság szerkezete radikálisan megváltozott.”, akkor ez azt jelenti, hogy ismeri Jürgen Habermas felfogását. A társadalmi nyilvánosság szerkezetváltása 1962-ben jelent meg, és mindmáig szakmánk alapkönyve. Lengyel László ennek…..
gmihaly621 2017.07.27 08:51:00
Vegyes érzelmekkel olvastam Lengyel László A nyilvánosság fordulata című cikkét. A szerzőt sokan vélik fordított Kasszandrának, mert még csak véletlenül se jöttek be a választási előrejelzései, feltételezései. Ugyanakkor az egyik legműveltebb közírónk, akinek még a jóslatait is érdemes elolvasni.…..
Ha verseny lenne, hogy ki tud több zöldterületet beépíteni a budapesti kerületek közül, toronymagasan a XI. kerület nyerne. Hogy miért? Íme pár terület, ami gyökeresen megváltozhat a közeljövőben. Kezdjük talán a mostanában sokat emlegetett szuperkórházzal. A kormány a XI. kerület Dobogó nevű…..
Mire ezeknek a soroknak a megírásáig jutottam, már rég túl voltunk a Felvidéken szárnyátnyitogató NER első bűnein. A Kétnyelvű Dél-Szlovákia, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala és úgy általában a szlovákiai magyar értelmiség, általános magyar ügyekben csendes és/vagy béna kacsa, mert ha nem…..
Szalai Szabolcs írása   Nem mindennapi "élményben" volt része annak, aki reggel az ATV-vel indította a napot. Hajnal Miklóst, a Momentum Mozgalom szóvivőjét a Start című műsorban kérdezték a hétvégi Nyitás Fesztiválról, amikor is az 5. perctől olyan médiatörténeti eseménynek lehettünk szemtanúi,…..
gmihaly621 2017.07.26 09:41:30
@Pan Modry: Kédves Kék Úr ! Az alsó hangon 25 milcsit még így sem érték el. Az üzleti titkok lehet, hogy azt is alátámasztják, hogy kevésért, netán barátságból léptek fel egyes előadók, nem feltétlenül azt, hogy piszok sok lovettáért. Mert akkor a cikkíró piaci áron kalkulált költségei valóban megúszhatóak voltak. És még van egy pár titkos konstrukció is, amelyet kidumálhatott a momentumos nyalatkozó. Így talán összelegózhatók a dolgok.
  Szigeti Cecília írása Mivel nem ért a nyomozó hatóságok munkájához, Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója nem tud és nem is akar azzal foglalkozni, hogy helyes volt-e a BKK online értékesítési oldalát feltörő, 50 forintért bérletet vásárló 18 éves fiatal éjszakai előállítása.   Dabóczinak…..
gmihaly621 2017.07.25 16:52:27
@abdul hackeem: Végigolvastad? És Péterfalvi Attilának az esethez hozzáfűzött magvas gondolatait? Mert hát olyan világban élünk, ahol a szerzői jogok megsértése Btk-tényállás, amelyre szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Szerintem ez így egy generális falióra.
Azt hiszem senkinek sem kell bemutatni az elmúlt napokban történt eseményeket, hiszen a BKK Facebook oldalára érkezett több tízezer 1-es osztályzat és negatív komment elég jól bizonyítja, hogy az emberek tisztában vannak az eseményekkel. Az egyetlen ember, aki nem érti ezt az egészet, az Dabóczi…..
gmihaly621 2017.07.25 16:50:03
@1100011: Hát akkor csak dagonyázz tovább és nézegesd a köldöködet a kis elefántcsonttornyodban. Magaddal excoitálsz.
A sorosozó plakátok már megint lehetővé tették/kikényszerítették, hogy hetekig arról beszéljünk, amiről Orbán Viktor szeretné. Két vélemény kristályosodott ki: a) A kampány antiszemita.b) A kampány nem antiszemita. Sajátos módon mindkét, roppant határozottan képviselt álláspont igaz lehet...
Tegnap ért véget a Nyitás Fesztivál Bodajkon. A Momentum rendezvényén a koncertek mellett számos pódiumbeszélgetést láthattak-hallhattak a résztvevők. A Fekete-Győr András vezette Momentum a NOlimpia kampánnyal valósággal berobbant a köztudatba, azóta viszont - sokan mondják - kissé eltűntek.…..