Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drbenegabor

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháborúban sok technikai újdonságot bevetettek, például az Enigmát, a V2-t és az atombombát, de talán még ezeknél is meglepőbb eszközhöz fordultak a britek! Két ügynök ugyanis azt vette a fejébe, hogy egy holttestet használnak fel annak érdekében, hogy eltereljék az ellenség figyelmét…..
drbenegabor 2023.01.26 21:16:19
ENGEM INKÁBB EZ ÉRDEKEL! Ma is Láng Vince a propaganda hős?
(A kommunisták jól bebiztosított produkciója, amit a bolsevik bukás után is játszanak!)
Egy hőssel való azonosulás akkor igazán hatásos, ha az a személy a hétköznapi ember, s képesek vagyunk a helyébe képzelni magunkat, vagyis azonosulni tudunk vele. Láng Vince azonban a „hőssé fejlődött szerencsétlenség, az abszolút ügyetlenség” volt, aki egy sajnálni való antihősként jelent meg. Ám a propaganda szereti az ilyen hősöket, mert vele tud igazán azonosulni a tömegember.
Egy óra múlva itt vagyok! – ígéri Láng Vince folyamatosan, ám ez nem jön be sohasem. A véletleneket vonzó fiatalember az ígéreteit egészen váratlan események miatt nem tudja betartani. A filmen mi, a Horthy kor harmincas éveinek a végén találkozunk először a váci úti “köpködőben”, szegény csodavárók és a csóró lumpenek között a főszereplővel. Az Ő történetét csak a televízió második csatornáján akarták vetíteni, amely még a bemutató idején is igencsak kísérleti stádiumban volt. Ráadásul nem is a legnézettebb hétvégén, hanem péntek esténként vetítették, mert nem voltak biztosak a népünk reakciójában. A sorozat szombat délelőtti megismétlése azért is volt akkor fura, mert a szombatokon még nem volt munkaszünet. Úgy tűnik tehát, hogy a propaganda-film először inkább csak egy kísérlet volt, amit „gyarmatosító-váltás” után el kellett volna szépen feledni! Ám nem ez történt! Viszont érdemes átgondolni, hogy miért nem akarják ezt a mai „elvtársak” elfelejteni? (A cikk többi része a nemzetepito-nepmozgalom.hu oldalon olvasható!)
Csúnya pörgő-forgó rugásra sikerült és betalált Szávay „öszödi beszéde”. Bizony ezt a szart nem lehet már visszalapátolni a lóba. Az MKP-s vénemberek meg elmehetnek a búsba, Lúzernagyi egyelőre marad, hello, megérkezett a szlovmagyar Jobbik! Hatalmas visszhangot váltott…..
drbenegabor 2013.04.02 01:03:41
@Csehszlovák Kém: Nagyon találó neved van, én nem is tudnék jobbat.
Kár hogy a kémeket feljavító gulágok nagy részét már bezárták az elvbarátaid Sztálin halála után. Neked ott lenne a helyed, de azért imádkoznék érted, mert mi magyarok ilyenek vagyunk. Még a legvadabb magyargyűlölőért is tudunk imádkozni. Ja és írásod után mintha te lennél nemzeti szocialista, vagy nemzetellenes szocialista? Mindegy. BG
  Kivártam. Körbejártam ezerszer a témát. Találkoztam Budaházyval, beszélgettem a feleségével, barátaival és az ellenségeivel is. Úgy éreztem, hogy nem tudok igazságot tenni, ezért csak tudósítok, s várom, hogy végre a bíróság megállapítsa, mi történt. A bíróság…..
drbenegabor 2011.08.27 18:38:17
@Karipapa01:

Ki is cseszte el itt a dolgokat?
Olvasd el az alabbi mondatot nagy nyugalommal, s cselekedj!

"Mivel a törvényes államrendet 1945-1949 közötti korszakban megdöntötték, s azóta sem állították helyre, így az államrend erőszakos megdöntésére irányuló kísérlet vádpontja Budaházy és társai ellen - nemcsak nevetséges, de abszurd is !"