Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marcee5

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zoltánéknál legalább is tuti, aki hetek óta próbálja bejuttatni az áramot némi bővítéssel együtt a vadiúj házukba. A maga részét bele is tette már a projektbe, a vezetékek, a földelés minden várja, hogy rákössék végre a hálózatra, csak épp az elektromos szolgáltató…..
marcee5 2017.10.30 11:29:37
@Darth Revan: Nem szolgáltató írja elő hogy kell a szakvélemény. Ezek műszaki előírások, törvények. Amik pont a te biztonságodat garantálják, hogy ha rákötsz 32A-t egy olyan épületre aminek a hálózata nem bírja el, akkor ne gyulladjon rád a ház. Nem, olyan emberek miatt akik az hiszik minden ingyen jár. És a szolgáltató örülöjön, hogy szolgáltathat. De ha nem lenne egy napig áram nálad akkor lehet vernéd az asztalt az összes hivatalnál meg fogyasztóvédőnél. Elvárod, hogy 0-24be kapd az áramot, meg ne legyen kimaradás amikor 200km/h-s szél van, de azért minden pénzt elsajnálsz a szolgáltatótól mert neked "jár", ingyen.
marcee5 2017.10.30 11:34:13
@Terézágyú: Mi miatt? Az miatt hogy hidg van a lakásban, mert a fűtést rosszul tervezték meg? Lehet. Csak épp ilyenek nem kerülnek bele a hírekbe. Vagy most miről is beszélünk? Nem értem mit akarsz kihozni ebből. Igen is létezik felelősség.
marcee5 2017.10.30 11:35:50
@Terézágyú: Nem tudni, nem gyakori hogy kigyullad egy ház ez miatt. De valószínű ráhúznák a felelősséget ez esetben. Ha valaha történne ilyen. Hiába akarod belekeverni azt ide, hogy "Magyarországon senki nem vállal felelősséget". Ne akarj általánosítani. Lehet politikába így megy. De most nem politikáról van szó.
via GIPHY Van az úgy, hogy a boltban jónak tűnik valami, aztán később mégis kiderül, hogy jobb lett volna otthagyni. Olvasónk arra volt kíváncsi, hogy tehet-e ilyenkor valamit azon kívül, hogy eladja valami fb-csoportban vagy odaadja a kutyának játszani. Tudatos fogyasztó…..
Péter nem érti, hogyan lehet a Vatera akkora tapló, hogy a meghiúsult vásárlások után kivetett párszáz forintos jutalékot azelőtt kiadja behajtásra, hogy felfogná, hogy nem volt biznisz: Elég régóta (még bőven az Allegroup idők előtt) regisztrált tagja vagyok a Vaterának,…..
A legegyszerűbb adatgyűjtős trükknek dőlt be naiv álláskereső, aki 1000 forintot utalt egy fickónak, aki ezért cserébe beírta a nevét egy füzetbe legjobb esetben, egyéb munkaközvetítés nem történt. A hirdetések a workwaykft@gmail.com címről érkeztek, de az Álláskereső bolg…..
A 3D-s filmek fejlődését csak az nem látja, akinek még megvan a régi szemüvege. Persze a technológia látványosabb, de 1952-ben olyan is volt, amikor nem kellett hozzá szemüveg. Naiv ügyfél viszont csak azt nem érti, miért kötelező a jegy mellé megvenni a szemüveget is, amikor…..
marcee5 2012.07.16 15:55:22
@atpijkamo: Régebben ez igaz lehetett, de mióta 3D-s mozit nézek, nem volt olyan film ami ne lett volna végig 3D. Sokan csak azt látják 3D-nek amikor a felhőkarcoló kiszúrja a szemét. Egy szimpla jelenetnél is látszik a különbség a háttér és az előtte ácsorgó emberke között. Bár tapasztalom az ellenkezőjét is. Barátnőm nem veszi észre a 3D-t ilyen jeleneteknél.
marcee5 2012.07.16 15:59:33
@Hurrá Torpedó: Most nem arra gondolok, hogy az agyunk képes felfogni, hogy az autó nem a falra van festve. Hanem fizikailag látod hogy az a kibaszott asztal előrébb van a falhoz képest, még ha nem is szúrja ki a szemed a lába.
  Pusztító termék kategóriában rég nem volt mozgás, úgyhogy tiszta mázli, hogy Pál ismét szerzett egy emberiségellenes háztartási gépet. A Holden ZL-42 vasaló a végtelenségig és tovább hevíti magát, ami hosszútávon egyet jelent a biztos halállal: Volt már nekem gondom…..
Kezdetben szó volt hamburgeradóról, amiből végül NET lett. De Lázár János megígérte, hogy a gyorséttermeket külön törvénnyel regulázza meg. Erről azóta se hallottunk. Ez viszont körbejárta a netet:   Sajnos az Új Széchenyi Terv honlapja nem bővelkedik infókban, így…..
marcee5 2012.03.23 11:01:25
@GrG: Na ez már tényleg vastagbőr. Én csak azt mondom hogy nem lehet olyan törvényt hozni, hogy "Nem támogatható vállalkozások: McDonald's, TESCO, stb..". Viszont nyereség alapján lehetne szűrni. De mint tudjuk, magukkal nem fognak kibaszni. A lobbi ott van mindenhol.
 A válság, a válságadó, a gázolajáremelkedés és az áfaemelés együttes hatását élvezhette "akárki lehetek", amikor lemérte a 45 dekás Tesco Gazdaságos spenótot. Az igazán felkészült vásárló minden boltba saját zsebmérleggel érkezik, hiszen a bolti mérlegek…..
marcee5 2012.02.03 11:03:44
@cicmen: Láthatóan nincs megbontva a csomagolás, így a víz is benne maradt. De legegyszerűbb lenne elmenni Tescoba és venni egyet, lemérve fagyasztva.
Az előző posztom folytatása következik most, fogadjátok sok szeretettel egy nagyáruház hostessének újabb élményeit!   Sok ismerős   -Heló, megismersz? -Nem... - nézek rá. -Először…..
Ati egy speciális anomáliát fedezett fel a Vaterán. A Múzeum Antikvárium több árverésén egy "muzeumveteli" nevűfelhasználó áll nyerésre, aki viszont június óta nem vett semmit. Pozitív visszajelzést 3 év alatt egyedül a Múzeum Antikváriumtól kapott, azokat is 10-20-as…..
Még 2009-ben került ki egy rövid időre az Indexre az AddThis féle linkmegosztó eszköz. Aztán gyorsan vissza is vonták az egészet, és mind a mai napig úgy tűnt, hogy az Index jobban fél a Facebooktól, mintsem hogy támogassa cikkei megosztását a közösségi szájton. Egészen 2011…..
marcee5 2011.07.06 15:46:14
@Dave_bloghu: Az oldal üzemeltetője választ, hogy melyik nyelvet használja az oldalán (legalábbis én mikor próbáltam, akkor "hu-HU" aloldalról kellett a JS-t betölteni) ettől független, lehet hogy van automatikus nyelvválasztás. Bár az előbbi logikusabb, mivel egy magyarul nem értő nem fog egy magyar híroldalt lájkolni, aki meg X nyelvű oldalt olvas és akar lájkolni az megérti az FB gombokat X nyelven is.
Új MÁV blog Svejci bicsak 2008.01.22 12:02:00
Hogy ott kint miket tudnak:http://www.swisstrains.ch/Jó lenne itthon is egy ilyen, de ez még messze van...Köszi Tamás!..
marcee5 2011.06.02 18:08:52
Miklós egy újabb zseniális termékönmeghatározást fedezett fel. A CBA napraforgó étolaj elég egyértelmű elnevezés lenne, ha nem kukoricaolajból készülne. De miért? Statisztikai adminisztrációval bajlódok éppen, és szükségem volt az étolaj vámtarifaszámára. Rá is kerestem…..
marcee5 2011.06.02 13:18:11
@klarky: Örüljünk legalább annak, hogy nem külföldi.
Orbán Viktor tegnap talán picit korán kezdte a szülinapi pezsgőzést, és esetleg emiatt volt az, hogy a tőle megszokott magával ragadó beszédeknél is egy fokkal magasabban teljesített. Csodás mondatokkal etette híveit és a kétkedőket, a Történelem Nagy Mondásai című könyvbe…..
Néha komolyan elgondolkodunk rajta, hogy a Telekomnál különleges képességű emberek ülnek: Marci elromlott router-ét távgyógyítókként javították volna. Persze később kiderült, hogy csak a szokásos bénázásról és az ügyfélszolgálat beleszarásáról nemtörődömségéről…..
marcee5 2011.05.30 11:50:51
@Zirowe: Ez egybe van építve (modem+router). Routernek hívom, mert így szoktam meg. Nem én vettem, a szolgáltató adta.
marcee5 2011.05.30 11:58:36
@Sün‼: Csak azt akartam ezzel mondani, hogy egy modem tudása messze elmarad ettől a "cucctól" és inkább nevezném routernek. De nem tudom miért nem lehet másba belekötni. Nem ez volt a történet lényege.
marcee5 2011.05.30 14:58:25
@felszopó: Aznap kijöttek és kicserélték, azóta jó. De már írtam ezt feljebb. Kommentet olvasni luxus?
Még sosem volt Mercedesünk, de ha lenne, tuti nem örülnénk, ha a cég úgy viselkedne velünk, mintha magyar, nem pedig német luxusmárka lenne. Gábor autója nem indult el egy kisebb angol úton. Felhívta a Mercedes Assistace számát segítségért. Nem is az zavarta igazán, hogy az…..
Bár a Homár legalábbis vegyes érzelmekkel viseltetik az iPhone és az Apple iránt, azt azért el kell ismerni, hogy a fasisztoid szabályaik ellenére az AppStore működik és használható, ellentétben a Nokia Ovi szoftverboltjával. Mostanában szerencsére nem találkoztam vele, úgyhogy…..
marcee5 2010.11.08 13:11:23
@enamel: Azon gondolkodtam, hogy soha az életben nem fogok Apple terméket venni, mert az iPhone árán 2x jobb androidos mobilt veszek, ugyan így van a laptop és asztali gépeknél, csak ott 3x-os a szorzó (fordítva is működik, tehát egy ugyan olyan teljesítményű,felszereltségű laptop 3x annyiba kerül, csak mer Apple) De aki hülye, haljon meg (vagy költse a pénzét)
Amennyiben ezt így keresztülviszik, igen nehéz lesz megmagyarázni, hogy ez miért is "jó" a Zembereknek, a "forradalomnak", az országnak. Lázár János önálló képviselői indítványa. Először úgy gondoltam, nem kell a teljes szöveget idézni, de annyire 100%-ban…..
Nyár van, nyaralunk, pihenünk .... 2010 június 22: "Győzike vasárnap hagyta el a magánklinikát, miután éppen hét kilótól szabadították meg műtéttel. Amíg a betegágyán lábadozott, a család többi tagja titokban nekilátott, hogy új otthonuk egy szegletét kilenc nap…..
Szeretem, ha egy játékban a főhős fejlődésen megy át (és itt nem a tápolásra gondolok). Igaz, ilyet eddig csak olyan remekművekben tapasztaltam, mint a The Longest Journey, ami nem is mai, nem is flash. Ehhez képest a minimálgrafikás, ugrándozós PixEvo - The Fountain olyan…..
Hosszú szünet után újra egy olyan sztori kerül terítékre, ami vélhetően igen erős reakciókat fog kiváltani az amúgy is revolver-természetű kommentezőinkből. A szép és szőke lány megcsalja a gazdag autókereskedő pasiját egy zöldszemű mezei melóssal, ám egy drága…..
Természet szerint irtózom a fenyegetőzéstől és a dörgedelmes hangvételű megnyilatkozásoktól - sokkal jobban szeretem a párbeszédet, a konszenzust, vagy legalábbis a kompromisszumos megoldásokat. Néha viszont sajnos rákényszerülök az erélyességre.Balekoktatás, neuralgikus pont.…..
marcee5 2009.09.03 16:53:01
Szerintem az idei balekhét nagyon jó volt! Elöttem szólóhoz csatlakozva: Aki szivatásnak fogja fel az végigszenvedi (vagy lelép), aki pedig bulinak (ahogy én is) az élvezni fogja. Nem volt semmiféle itatás. Én is magamtól ittam. Ha valaki nem akart inni az nem itta meg, nem tolta le egyik firma sem a pogányok torkán a sört. Viszont abba van valami hogy ekselést kötelességnek érzi a pogány ha mondják neki, ezért megcsinálja. Ez pedig a tisztelet jele, ami a balekoktatás alapköve. A sör elsősorban 3 dologra jó balekhéten: 1. Feloldósás, mindent elvisel az ember 2. Kalória, túrához elengedhetetlen 3. Nedvesség, nem szárad ki az ember. Azt sem lehet mondani hogy mást nem tudtak inni a pogányok mert vihettek megukkal italt, sőt a firmák felkinálták kérés nélkül(!) az italjukat.

Viszont arra tényleg figyelni kellene hogy ne essenek át a firmák a ló másik oldalára. Mert ha nagyon szivatósra sikerül a dolog akkor a diákok megutálják a hagyományokat és pont az ellenkezőjét érik el a firmák, mint ami a balekhét célja. A pogányok pedig egy kalap alá veszik az összes firmát. Több kreatív, csapatépítős feladat kellene, legalább minden napra. A túrától kezdve kezd izgalmas lenni a balekhét. Előtte nagyon katonás és unalmas. Viszont kell a felkészítés rá, mert nehéz lenne szobából szabadulva elviselni egy egész napos túrázást. Valamint a firmáknak jobban kellene barátkozniuk a pogányokkal. Hiába mondják hogy bátran kérdezzetek, kérjetek segítséget, segítünk. A balekhét alatt úgy tünik hogy semmibe veszik a pogányokat, ezért nem mernek segítéget kérni. Egyfajta félelem alakul ki, ami nem a tisztelet.

Összeségében nagyon tetszett a balekhét, köszönöm az összes firmának akik részt vettek benne.

Jó szerecsét,
egy pogány
Nem is tudom, hogy már milyen keresés során találtam meg tegnap ezt a videót, de azóta nem hagy nyudogodni. A feltöltő azt írta be címnek, hogy szlovén busz. Lassan másfél éve fent van a rendszerben, 326-an látták, de még nem írta be senki sem kommentbe, hogy mitől oldalog ez…..