Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szárnyasi Blanka

57 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szárnyasi Blanka blogja Portré 2016.09.23 09:32:10
A fény itt nem elég jó, hogy beléd szeressek. Állj át oda jobbra, és lépj kicsit hátrébb, kérlek. A válladat kicsit úgy, aha, és engedd le a kezed! Az az! És ne nevess! Így jó lesz.                               Kép forrása...
"Házinyúlra nem lövünk." - tartja a mondás, és nem véletlenül mondják. Elég fájdalmas tud lenni egy szakítás, ha utána nap mint nap látnod kell a másikat. Mégis, a tiltás ellenére a legtöbben háznyúlra lőnek. (Egyébként, a házinyulakat megfojtani szokás, ha jól sejtem.) Ugyanakkor a főnököddel…..
Ismét eltűntem, ismét feltűnök. Elhagytam magam megint, elhomályosultak a céljaim... Újraolvastam az utolsó bejegyzést, és mintha arról írtam volna benne, hogy írni fogok. Szép kis elhatározás. Akár az újéviek. Szégyelld magad, Blanka. Akkor kezdjük el. Nem lesz rövid. Induljon a teleregény. "Az…..
Szárnyasi Blanka 2016.08.31 11:24:48
@steve_: Be is vág a bordám közé majd, csak várd ki a végét! :D
Visszatér a tékozló blogger: nem írtam egy hónapja. Szánom-bánom mulasztásomat, de sodortak magukkal az események, először azt hittem, csak egy hetet csúszok, majd végül egy hónap lett. Mikor egy ismerősöm rám pirított, hogy Blanka, nem megy a blogod, pedig kapós, szégyelld…..
Szárnyasi Blanka 2016.08.15 21:44:06
@steve_: Köszi a hozzászólást. :D Épp most ülök le írni. Sajnos túl sok minden történt velem, hogy írni tudjak, de mostár muszáj, mert szétfeszülök. :D
Igen, ismét egy bejegyzés a szexről. Néha elgondolkodom, pontosan miért is vált a szexualitás ennyire meghatározó témává az írásaimban. Nem csak azért, mert sok problémával szembesültem e téren... Azt hiszem, azért is, mert 25 éves vagyok, és most már el merem mondani, hogy…..
Tegnap láttam a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldalán, hogy új őrület hódít a Twitteren, a #WhenIWas hashtag, aminek a lényege, hogy nők szerte az interneten leírják, milyen szexuális zaklatást, megkülönböztetést tapasztaltak, amikor x évesek voltak, például: ,,Amikor 13…..
Szárnyasi Blanka 2016.04.24 21:43:17
@tralalala: Nézd, ez a dolog nem ilyen feketefehér. A kommentedből az jön le, hogy szerinted én azt gondolom, hogy ha így lenne, akkor nem lenne nemi erőszak. Frászt nem lenne. Bűnelkövetők mindig lesznek, de a kommunikáció akkor is alapvetően rossz. Nyilván a legtöbb normális ember nem gondolja, hogy a nő hibája az erőszak, vagy a szexuális zaklatás, de annak ténye, hogy vannak olyan vélemények, amik őket hibáztatják akár csak kicsit is, azt eredményezi, hogy a kurvára nem lesz kedvem feljelentést tenni, ha megerőszakoltak, és hogy az a perverz fasz, aki a seggembe markolt a buszon, miközben ott állt mellettem egy barátom a derekamat átfogva (!), úgy fogja érezni, hogy neki ezt szabad, mert igen, rövid volt a szoknyám, hűha. Összességében ez az egész visszaveti a küzdelmet ellene. Nem azt mondom, hogy ha azt mondom, ne lopj, akkor nem fog lopni. De sokakat csak az tart vissza a lopástól, hogy tudja, hogy az helytelen. Nyilván, aki éhes, lopni fog úgyis. De az is érdekünk, hogy minél többen tudják, hogy lopni bűn. És ami a bezárt ajtót illeti, ez egy olyan kérdés, amihez ez nem jó metafora, mert itt nem bezárt és nyitva hagyott ajtók vannak, hanem ajtók, amikről nem mindig egyértelmű egyesek számára, szabad-e oda belépniük.
Sokat írtam arról, hogy szexkultúra Magyarországon nem nagyon van, vagy legalábbis elvétve lehet vele találkozni. Nincsenek kialakult rituáléi az ismerkedésnek, és ha az ember lánya szexelni szeretne egy jót csakúgy buliból, akkor többnyire talál hozzá embert, csak baromira nem…..
Szárnyasi Blanka 2016.04.17 10:08:38
@Csillámdementor: Értem, amit mondasz, de nem tudok 100%-ban egyetérteni. Nem gondolom, hogy egy egyéjszakás szexnek olyan szépnek kéne lennie, mint egy párkapcsolatban, sose lesz az, nyilván. De attól még lehet szép! Ezt sokan nem értik. Belefér egy talpmasszír, és belefér, hogy az ujjbegyeidet combmentén célirányba terelgessem, vagy bármi egyéb finomság, amit felsoroltál. Szóval sokkal több férne bele szerintem, de az emberek ettől elzárkóznak.
BTW ezt a műkörmös dolgot sosem értettem. Egyszer láttam egy gyönyörű szépen felvett leszbipornót, és a huszadik percben a csajok elkezdték egymást ujjazni az ötcentis műkörmükkel. Ki a faszom találta ki, hogy ez így rendben van?
Szárnyasi Blanka 2016.04.17 10:11:38
@MLaca: Értelek, az érett nőkre buksz. De azért van, aki szereti a zsenge 25-öt, és ezért kíváncsi rá, mit gondol. BTW ha annyira felnőtt vagy, akkor tudnod kéne, hogy a gyereket, a kislányt nem lebasszuk, hanem neveljük.
Szárnyasi Blanka 2016.04.17 19:43:59
@Huffnágel Pista: Tévedsz, ez nem kívánkozott ide. A bejegyzésben elsősorban kommunikációs problémákról volt szó, nem nőuralomról, és nem arról, hogy a férfiak szarok. Én kultúráltan válaszoltam neked, te pedig elkezdtél a feministákon puffogni. Még csak arra sem veszed a fáradtságot, hogy úgy tégy, mintha arra reagálnál, amit írtam. Úgy gondolom, megadtam neked az esélyt, hogy kulturáltan vitatkozz velem, eljátszottad, úgyhogy kitiltalak. Csók.
Múlt héten arról volt szó itt a blogon, hogy mennyire félnek a nők a férfiaktól, miért, és hogy ez mennyire rosszul van lekommunikálva köztünk. Ma illusztrálni szeretném ezt egy nemrégiben velem megesett történettel. Történt nagyjából másfél hónapja, hogy csili-vili új…..
Szárnyasi Blanka blogja Szépség 2016.04.10 19:26:00
Szárnyasi Blanka blogja Szépség 2016.04.03 19:25:00
Létezik olyan fajta férfi-nő viszony, amit a felek nem fűznek túl szorosra. Társkeresőkön "laza kapcsolat"-ként emlegetik a bemutatkozószövegekben, én a klasszikus elnevezést szeretem rá használni: szeretői viszony. Merthogy ez a fajta viszony - micsoda meglepetés - mindig is létezett, de az utóbbi…..
Szárnyasi Blanka 2016.03.27 17:10:22
@Burgermeister: Lehet azért, mert mostanában nagyon beindultak ezek a feminista mozgalmak valami miatt(molesztálások Kölnben, erőszakolós ügyek, a nem tehetsz róla, tehetsz ellene stb. gondolom), ez meg egy olyan dolog, amiben nagyon szépen tetten lehet érni az egyenlőtlenséget, mondhatni tökéletes metafora rá.
Szárnyasi Blanka 2016.04.03 18:21:42
@Maximilian Skinner: Kíváncsi lennék, hol voltál, mi volt az a hely, ahol ilyen kulturális különbségeket tapasztaltál? Nagyon titokzatoskodsz.
Szárnyasi Blanka 2016.04.03 18:42:20
@albibacsi: Köszönjük a mély betekintést, erről lenne szó! :D Szerintem ezt sok pasi nem tudja, úgy gondolják, ha már nedves annyira, hogy csússzon, akkor fel van készülve, pedig sokszor hűűűde nem... Az is eszembe jutott már - ahogy már fentebb is kifejtettem egy kommentben - hogy talán azért félnek tőle, mert rossz érzés, hogy "rá kell segíteni" a farkukra... Nem tudom, pasik mennyire beszélik meg az ilyesmit részletesen egymás közt, ez mennyire jellemző rátok? Én társaságban azt tapasztaltam, hogy a fiúk elhülyéskedték az ilyesmit (pl. bulin szóba jött, gondoltam, de jó, most kialakul valami eszmecsere végre, és nem), el is kedvetlenedtem és inkább kihagytam a következő kör vízipipát...
Múlt héten úgy gondoltam, kicsit sokat foglalkozom ezen a blogon az emberi kapcsolatok problematikájával. Az összes bejegyzésemből sütnek a saját és a barátaim fájdalmai, és keserű tapasztalatok, ezekből vonom le a mély következtetéseimet, miszerint a világ szar, lehetne jobb,…..
Szárnyasi Blanka blogja Szépség 2016.03.30 19:25:00
Gondoltam, ideje lenne már valami kis szórakoztató jellegű posztnak is a sok szex, lélekbúvárkodás meg politika közt, úgyhogy úgy döntöttem, írok kicsit arról is, ami feldob. Mostanában néha eljárok bulizni, hogy ugrabugrálva levezessem az összes túlmozgásomat, miközben…..
Szárnyasi Blanka 2016.03.27 19:35:44
@Dr_utcai_arcos: Helyes! Btw kösz az első pozitív kommentet, ma egész nap csak moderáltam. Úgy látszik, sokaknak fájt ez a mai poszt, már az is megfordult bennem, hogy visszateszem vázlatba.
Lányok számára érdekes poszt következik. A cím nem csalás, nem ámítás, itt most kőkeményen arról lesz szó, hogy a csúnya fiúk mennyire királyak tudnak lenni. És nem, nem fogok finomkodni, hogy "a nem túl szép fiúk", leírom kereken: csúnyák. Vállaljuk fel, és legyünk rá büszkék! Ahhoz azonban, hogy…..
Szárnyasi Blanka 2016.03.21 20:56:52
@Nancsibacsi: Köszi Nancsibácsi a kommentedet, jól esik. Csak kíváncsiságból: te milyen korosztályba tartozol, hogyhogy így látod az én korosztályom? (Semmi támadás, csak érdekel.)
Szárnyasi Blanka 2016.03.21 21:02:35
@232323: Nem fogok reagálni arra, amiket írtál, egyszerűen nincs ennyi időm... Csak annyit tudok neked mondani, hogy köszönöm, hogy idejöttél, és több oldalnyit pötyögtél csak azért, hogy ilyen precízen illusztráld a posztomat. Minden gúny és él nélkül, hálás vagyok.
Szárnyasi Blanka blogja Szépség 2016.03.23 19:23:00
Szárnyasi Blanka blogja Szépség 2016.03.17 19:22:00
A szépség a kiszabadult babahaj. A szépség a szőke végű szempilla. A szépség a pihés szemöldök. A hunyorgó ránc. A sűrű szemöldök. A nyersen vágott hajvég.  A szépség a pírfoltocska. A heg. Az apró láb. A szögegyenes vízeséshaj. Az erős kéz. Az íriszedet átütő…..
Szárnyasi Blanka blogja Szépség 2016.03.10 14:17:00
Szárnyasi Blanka blogja Szépség 2016.03.04 11:09:00
Nem hagytál időt megkívánnom érintésedet. Utasítva próbáltál kérni. És megvágtad magad velem. Nem voltál bölcs.   Ne érints meg. Ne szólj hozzám. Légy most te az okosabb.   Hagyj léteznem. Lélegeznem. Engem.   Magamat. Kép forrása...
Szárnyasi Blanka blogja Szépség 2016.02.27 16:05:00
Korábbi bejegyzésemben már kikeltem magamból a vitakultúra hiányát illetően, most mélyebbre ásnék a kérdésben. Eddig azt tartottam magamról, hogy nem vagyok az a politizálós fajta, mostanában valahogy mégis sikerült pár, ha nem is direkten politizáló, de erősen politikai töltetű bejegyzést írnom.…..
Szárnyasi Blanka blogja Szépség 2016.02.20 15:30:00