Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.Sarolta

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hello Miskolc Különjárat 2021.02.27 22:52:33
Február végén tartjuk az idegenvezetők világnapját. 2021-ben ezt is másképp... Most pihennek az idegenvezetők esernyői. Most nem tudunk csoportokat fogadni, sétálva vagy buszból megmutatni a városunk szépségeit, ismert vagy rejtett kincseit. Pedig szép számmal vannak ilyenek! Manapság rengeteg…..
Miskolc sok olyan ismert és kevésbé ismert ember emlékét őrzi, akik sokat tettek az országért vagy a városért. Az utcákon sétálva talán nem is mindig vesszük észre azokat az emléktáblákat, amelyek mellett nap mint nap elmegyünk. Hogy kinek mit jelent a kultúra, sok dologtól függ. És annyi minden…..
Hello Miskolc Outdoor Miskolc 2020.05.15 12:47:21
Miskolci panoráma – fotó: Lengyel Adrián Miskolc az elmúlt napokban szélesre tárta a képzeletbeli kapuit. A korlátozó intézkedések enyhítése révén napról napra szaporodik azon helyek száma, ahová végre tudunk szabadidős programot szervezni, vagy egyszerűen csak jó leülni egy kávéra. Miskolcnak…..
1909. május 11-én Ferenc József osztrák-magyar császár címeres kiváltságlevelet adományozott a városnak. Erre emlékezve tartjuk Miskolc város napját ezen a napon. Az idén a szokásostól eltérően ünneplünk, másféle programokkal és megemlékezésekkel. A régi-új városcímer központi alakja Szent…..
   Május, tavasz, szépség, ünnep! Szinyei Merse Pál Majális c. képén minden ott van, amit szeretünk ebben az időszakban: a napsütés, a kék ég, a színes virágok és a piknik a szabadban. Szinyei festményének hangulatát varázsolták vissza az elmúlt években a miskolci Népkertben rendezett majálisokra…..
Hiányoznak a jól megszokott miskolci programok? Kíváncsi vagy, mi történik a város főbb attrakcióinál? Vagy egyszerűen csak érdekelnek a miskolci érdekességek, de most el sem mozdulsz a kanapéról? Akkor ezt a gyűjteményt Neked állítottuk össze :) 1. Garantált programok - helyett Minden hónap első…..
Április 11. József Attila születésnapja, a magyar költészet ünnepe. Lillafüreden írta az Ódát, a magyar irodalom egyik legszebb szerelmes versét. A Függőkertben ott áll a szobra, s művei közül is olvashatunk néhányat kőbe vésve a Költészet teraszán. Ennek kapcsán már olvashattak egy válogatást…..
Az idén már 7. alkalommal rendezi meg a Miskolczi Borbarátok Társasága az Avasi Borangolást, melynek célja a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztése. Az évről évre népszerűbb, magas színvonalú esemény szervezői a Miskolc város napján tartott ünnepi közgyűlésen átvehették a…..
Miskolcról elsőként talán nem az irodalom jut az emberek eszébe. Pedig hány költői nagyság kötődik a városhoz! Vagy azért, mert itt született, mint Dayka Gábor és Szabó Lőrinc, vagy mert tanárként dolgozott itt, mint Kaffka Margit és Lévay József, esetleg szívesen látogatta az avasi pincéket, mint…..
Hello Miskolc Miskolci kapuk titkai 2017.11.07 15:45:10
Történelmi belváros, ódon házak, olykor szinte mediterrán országokra jellemző vonások, titkokat őrző lakatok és vaspántok. Kapuk, kapualjak. Be- és kijáratok. Átjárás korok között is. Hangulatok. Városház téri kapualj   A kapu szó Miskolcon külön jelentéssel is bír, hiszen van 4 olyan…..
"Látjátok, feleim, szemtekkel, mik vagyunk Íme, por és hamu vagyunk ..." (Márai)     Tudja, mi a közös a primadonna Déryné, a színész Latabárok, az író és mecénás Fáy István és a polihisztor Herman Ottó alakjában? Mindannyian Miskolcon leltek végső nyugalomra. A Latabár-sírbolt az avasi…..
Az irodalom, a költészet nemcsak a könyvekből vagy a tanórákon szól hozzánk - része az életünknek. Ha irodalom és Lillafüred, sokaknak eszébe jut József Attila Ódája, hiszen azt már az iskolában is megtanuljuk, hogy a magyar irodalom egyik legismertebb alkotását itt, Lillafüreden írta a költő az…..
Ilyenkor márciusban, kora tavasszal egyre inkább vágyunk a szabadba, a napsütésre. Mi most mégis a föld alatti csodák és érdekességek világába csábítjuk a vendégeket, hiszen Miskolcon és környékén rengeteg ilyet láthatunk. Vannak köztük olyanok, amelyek évszázadok óta csodálatunk tárgyai, de…..
Miskolcon nagyon sok különleges órát el lehet tölteni, de most az időmérő szerkezetekről lesz szó! Ilyenből persze minden városban találhatunk jó néhányat, de nem mind különleges. Találkozzunk az óra alatt! Ha ezt a mondatot hallották a miskolciak, 2 hely is számításba jöhetett: a vasútállomás vagy…..
A budapesti Magyar Iparművészeti Múzeum, a kecskeméti Cifrapalota, a régi debreceni Megyeháza, a kiskunfélegyházi Városháza, a szegedi Reök-palota - mind egy-egy közismert példája a magyarországi szecessziós építészetnek. Sokaknak nem Miskolc jut eszébe a szecesszió kapcsán, pedig itt is van mit…..
 A sírkerteket általában akkor keressük fel, amikor elhunyt szeretteink nyughelyét látogatjuk meg. Pedig temetőink a közös múlt részei is, így érdemesek arra, hogy akár turistaként is megnézzük őket, és felkeressük az ott nyugvó hírességek vagy névtelenek síremlékeit. Ami Párizsnak a Père Lachaise…..