Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Triekie

34 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elsőre a porridge nagyon rossz volt, de most még egyszer megpróbáltam, mert ugye a skótoknak ez valami "nemzeti" étel. Na jó, nem, de nagyon imádják, és miért ne próbáljam meg még egyszer, ha már elmondták, hogy hogyan is érdemes enni. Kiszedtem magamnak egy kanállal, lévén, hogy…..
Vicces, de amikor tudom, hogy munka után 2 szabadnapom van egymás után, akkor minél inkább azon vagyok, hogy gyorsan teljen az idő, így gyorsabban megyek. (Mintha az idő ettől múlna)A ténfergésem közepette, jött egy négy tagú család, anyuka két gyerekével meg gondolom a…..
Úgy kezdődött, hogy még előző héten elmentem a postára, hogy a legjobb barátomnak küldjek egy kis meglepetést és feladtam mellette egy levelet a volt kolléganőmnek is. Így is nehéz volt a csomag, anyué meg pláne, így ezért adtam fel csak egyet. Szóval a történetem. Anyunak a…..
A korábbi rendszerben külön menüpontban találtátok a fájlkezelőt, az új adminfelületen nem külön menüpontban találjátok, hanem ott, ahol a használatára szükség van: posztszerkesztés, HTML oldaldoboz szerkesztése és sablon szerkesztés. A fájlkezelő és a képkezelő működése teljesen azonos, csak…..
Triekie 2015.11.17 12:05:55
Sziasztok,

Kezdő blogos vagyok és még próbálgatom a szárnyaim :) A problémám, hogy sehogy sem tudok berakni egy képnézegetőt, mint pl így:
movietank.blog.hu/
Szeretném, ha ugyanígy lehetne képeket váltani, vagy ha magától menne az is jó lenne nekem. Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mit kellene csinálnom?
Próbáltam úgy is, hogy sablon másolással és megkeresem a kódot, de nem találtam. :/ Ötletem sincs, hogy oldják meg ezt :)
Köszönöm a segítséget
Triekie 2015.12.11 15:48:55
@polgarz: Köszönöm a segítséget, utána nézek :)
El sem tudjátok képzelni, hogy mit kaptam anyukámtól. Balaton szelet, smarties, duplo, kinder tojás, kinder bueno, sport szelet. Csupa-csupa finomság. Igaz, hogy pár napot késett az itteni posta hibájából, de nagyon is jó volt, hogy végre egy kis magyar csokit is ehetek. Ez úton is…..
Annak ellenére, hogy nem ízlett a porridge reggel, úgy döntöttem, hogy kézbe veszem az ügyet a szobámat illetően. Sokáig nem bírom, hogyha a bútorok, meg úgy minden egy helyen vannak. Számomra unalmassá válnak. Szóval fogtam magam, és szereztem egy nagy kukás zsákot, hogy a már…..
Külföldi kalandjaim Porridge 2015.12.11 14:42:12
Végre rávettem magam, hogy megkóstoljam a porridge-ot, a skótok odáig vannak tőle. Eddig nem találtam gusztusos állapotban, de ma. Végre úgy nézett ki, hogy muszáj volt megkóstolnom. Hát nem is tudom. Nem volt jó, de rossz sem. Tettem hozzá fahéjas cukrot, de úgysem az igazi.…..
Egyre többet vagyok reggelente egyedül az étteremben. Éppen ezért azt gondolom, hogy szerintem tökéletesen megvannak velem elégedve, hiszen kit hagynának egyedül, ha nem felelne meg az elvárásoknak. Ezt is sikernek könyvelem el. A mai reggel is egy ilyen volt, megint kaptam egy 30 fős…..
Fogalmam sincs, hogy ezek milyen csoportok, talán céges bulit tartanak itt, vagy egyszerű utazási iroda ajánlata egy karácsonyi kikapcsolódás. Az első egész jó volt, akkor még csak "betanultam", tehát néztem a többieket, és koncentráltam arra, amit mondanak, hogy megértsem.…..
Balszerencsémre, mikor lementem vacsorázni, elkaptak azzal, hogy kezdjek el fát dísziteni. Na igen, én? Hát ledöbbentem, aztán beleegyeztem, elvégre dolgoztam volna este, de le lett húzva, így kiesett volna azaz idő. Nem volt hozzá kedvem, de akkor megpróbáltam. Elszenvedtem vele 3…..
Megfogadtam magamnak, hogyha kijövök, akkor edzeni is fogok, hogy kicsit leadjak a súlyomból, mert otthon rengeteget híztam azzal, hogy őszintén szólva csak otthon terpeszkedtem és ettem a jobbnál jobb kajákat. Vettem is futáshoz nadrágot, hogy ott legyen az akarás dolog. Sajnos cipőt…..
Fura novemberben havazást látni, főleg ilyen erőset. Bizony ez nem olyan, mint Magyarországon, itt nem havas eső esik, hanem a levegő melegsége ellenére is havazik. És másnap még meg is maradt, szóval ebből lesz még valami. Karácsonykor talán minden fehér lesz. Az itteniek szerint…..
Hiába vezettek körbe nagyvonalakban, még most sem tudom, hogy merre kell mennem, vagy mi hol van. Ezért izgalmasnak gondoltam az első munkanapomat. Egyik munkatársam kezdett el magyarázni, hogy mit kell csinálni, ami inkább összefoglalva, „figyeld mit csinálok, ez lesz a te dolgod…..
November 12-én indultam el megint hajnali fél 4-kor, hogy kiérjek a repülőgéphez és 6 órakkor felszálljak. Minden simán ment, anyuval becsomagoltattuk a bőröndöt, és izgultam azon, hogy vajon hány kilós lesz. Eddig mindig többletsúlyom volt vagy valamiért plusz kiadásom volt. A…..
Hamarosan .....
A sikertelen interjú után, ami szerintem annyira nem volt sikertelen, csak hát lusták az angolok. Ez van, nem búslakodtam, mert tudtam, hogy mi jön utána. Nem kellett sokat várnom, kb. 2 vagy 3 nap után újrahívtak, hogy van szerződésem mehetek vissza. Nagy meglepetésemre Inverness…..
Már meg sem ijedtem attól, hogy hívni fognak és angolul kell beszélnünk. Ki is találtam egy nagyon szép szöveget, magamban gyakoroltam, milyen kérdések lehetnek, mit fogok rá válaszolni. Bár nem tetszett ez a munkakör, mert general assistant volt megjelölve, ami ugye housekeeping is.…..
Senki se tudta, hogy hazajövök, legalábbis csak ketten talán. De pont elég volt ahhoz, hogy nagyszerű meglepetést okozzak mindenkinek, aki nem tudta. Először haza kellett jutnom, bár anyu szabotálta ezt, mert ahelyett, hogy végig dolgozott volna, és így el tudtam volna kapni a…..
Hamarosan.....
Hamarosan.....
Hamarosan .....
Vissza felé számoltam a napokat, de ki ne lenne így? Alig vártam, hogy vége legyen. Az utóbbi három hétben nem is volt szabadnapom, ellenben a többiekkel. Mentem a housekeeping-re segíteni, plusz óráim voltak és csak pár szobát kellett megcsinálnom, leginkább maradósokat, ami…..
Külföldi kalandjaim Utazások 2015.11.17 11:29:33
A sziget gyönyörű volt, bár nagyon nem volt rajta semmi. Unalmas és monotonná vált egy idő után, főleg az elején, mert ugye nem dolgoztunk még olyan óraszámban, hogy csak aludni járjunk a szobánkba. Ezért volt furcsa, hogy miután az NI számot elintéztük és körbejártuk…..
Külföldi kalandjaim Sikerek 2015.11.11 11:43:50
Ugye sokkal könnyebb, ha érted a nyelvet és tudsz is kommunikálni, ha nem is tökéletes a nyelvtan tudásod. Igaz, hogy megértenek, de sokkal szebb, ha helyesen is használod. Ezért kértem meg a többieket, hogyha nagyon-nagyon rossz akkor nyugodtan kijavíthatnak. Igaz, hogy soksor…..
Bizonyítanom kellett, hogy az étterembe jó vagyok és magamnak is. Legfőképp az utóbbinak, hogyha már mindenki képes megtanulni ezt a nyelvet, akkor nekem is. Épp ezért kezdtem el olyan meséket nézni angolul, amiket már láttam magyarul. Oroszlán király és a többi. Fejlesztettem…..