Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iza93

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
November elején Erdélyben töltöttem pár napot a nagyszüleimmel, és abban a pár napban megnéztük, hogy a Hargita-hegységben, 1.200-1.450 méter magasságban elhelyezkedő Hargitafürdőn milyen az időjárás. Már útközben is láttuk, hogy a hegycsúcs havas, de amint felértünk,…..
A város szívében található a Zakrzowek-i tó, ami egy bányató, és kb. 30 méter mély. Égszínkék vizében úszva megcsodálhatjuk a környező mészkősziklákat is. Ha bárki szeretne egy gyönyörű tóban búvárkodni, akkor erre itt van is lehetőség. Mindenkinek ajánlom, hogy ha Krakkóba megy, akkor nézze meg ezt…..
Június 15-én vége van az iskolában a tanításnak, viszont az egyetemen közel sincs vége a vizsgaidőszaknak. Ezzel a képpel szeretnék mindenkit motiválni, hogy aki még nem végzett a vizsgáival/államvizsgával, ne csüggedjen, mert nemsokára befejeződik a 2016/2017-es tanév II.…..
Kárpátalján, Ungváron sétálva egy picike szoborra bukkantunk. Távolról fel sem tűnt, hiszen olyan kis parányi, de rögtön felkeltette az érdeklődést.  A szobor Liszt Ferencet, a híres zeneszerzőt ábrázolja. A képzőművész (Mihail Kolodko) mini alkotásai között szerepel még…..
Eötvös Blog Erasmus Aachenben 2017.03.12 19:16:48
Az Erasmus program mindenki számára nagy lehetőség. Akkor tudatosul az emberben, hogy elkezdődik a nagy kaland, amikor meglátja a levelezési rendszerben a pozitív elbírálást jelentő emailt. Tavaly márciusban kaptam ilyen jó hírrel rendelkező üzenetet. El is kezdtem tervezni, hogy milyen jó lesz,…..
A karneváli időszak (február 23-27.) itt, Németországban nagyon fontos. A boltok karneváli díszben pompáznak, ahogy a képen az aachen-i Printen üzlet kirakatában. Mindenki készül a karneválra, maszkot készítenek, jelmezt vásárolnak, és a házakat is feldíszítik. Ebben az időszakban munkaszünet van,…..
December 22-ét írunk, és már csak 3 nap van Karácsonyig, minden ragyog és pompázik. A legtöbb ember remélhetőleg épp készülődik hazafelé, vagy már otthon is van, hogy a szerettei körében töltse az ünnepeket. Hiszen a karácsony lényege az, hogy ilyenkor jobban odafigyeljünk…..
Mi a legnagyobb előnye, hogyha valaki Erasmusos? Természetesen az, hogy rengeteget utazhat. Az egyik hétvégén egy szervezett kiránduláson vettem részt, ahol először a Rheinfallt- ami Európa legnagyobb vízesése -, majd Luzern kisvároskát néztük meg. Ahogy a képen is látjátok, fantasztikusan gyönyörű…..
"Aranyos színben lángoló víztükör,lemenő napban világító tűzgödör.Halkan csobogó, csacsogó hullámok,mesél, suttog egy másik világról,a part menti köveknek végzetről,örömről, bánatról, emlékekről."(Kristófné Vidók Margit: A folyó /részlet/) Az erasmusos félévem kezdete előtt meglátogattuk…..
Aranyosi Ervin: Virágomra pillangó szállt… Virágomra pillangó szállt,ha már egyszer erre kószált.Nem is kószált, hanem repült,a virágra rápenderült,vagy csak helyet foglalt rajta,mert a lepke ilyen fajta.Vonzza virág sárga szirma,vidámabb lesz és nem sír ma.Nem is sír ma, nem is zokog;mert az élet…..
Erdély káprázatos természeti csodákkal rendelkezik, éppen ezért, ha Erdélyben jártok, mindenképp látogassatok el a zeteváraljai víztározóhoz. A Hargita megyei Nagy-Küküllő felső szakaszának egyedülálló és egyetlen mesterséges tava. A tópartra sétálva láthatóak a kék víztükörben megcsillanó szikrázó…..
A gomolyfelhő hivatalos definíciója: "Fehér, szürke vagy fehéres árnyalatú felhőtakaró, felhőréteg általában önárnyékkal." Ám valójában nekünk sokkal többet jelentenek. A forró nyári napokon néhány percnyi menedéket nyújtanak, valamint gyönyörű, festői képet varázsolnak a Balaton felszínére, ami…..
Az SZTE Eötvös Loránd Kollégium néhány lelkes tagja 2016. április 29-én 10 órakor elindult Kismányok felé. Délután egy órára oda is érkeztünk, lepakoltunk, és már indultunk is tovább Pécsre, ahol megnéztük a Salvador Dalí-kiállítást a Janus Pannonius Múzeumban, ezután pedig csapatokra oszlottunk…..
Ahogy a decemberi vizsgaidőszak a végéhez közeledik, úgy közeledik a karácsony is. Mindenki várja, hogy a családjával a szeretet ünnepén csak üldögéljen, beszélgessen és nevessen. Már csak egy hét van hátra, így az üzletek, családi házak, a kollégiumok, az utcák és a terek…..
A 77. EAGE Konferencia és Kiállításra nyertük el a Campus Hungary támogatását, amely 2015. június 1-4. között került megrendezésre Madridban. Az EAGE (European Association of Geoscientists and Engineers) egy világméretű, non-profit szervezet geológusoknak, rezervoármérnököknek,…..