Regisztráció Blogot indítok
Adatok
túratárs

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tardonai szálláshelyünket elhagyva a településen barangoltunk a korai pislákoló napsütésben. A faluban a kötelező reggeli túlélőcsomag beszerzése után néztünk szét. Szépen felújított házaival, takaros utcáival rendezett község képét keltette. A hosszú gyalogutat, amely a kéktúra nyomvonalához vezet…..
A megváltó bánkúti vacsora és másnapi reggeli után a bájosan csengő Mályinka felé indultunk útnak, folytatva utunkat a Bükk fennsíkján. A síházhoz közel eső Bálvány a maga 956 méteres magasságával a hegység 3. legmagasabb pontja a Szilvási-kő és az Istállós-kő után.   A gyönyörű bükkösben kanyargó…..
A korai pecsételés után az előző napi élményekkel hátizsákunkban indultunk el Bélapátfalva felé. A településen működő ciszterci rendi szerzetesek különleges apátságot hagytak örökül. A templom bejárata különleges, színes kövekből épült, jellegzetes megjelenést kölcsönözve ezzel az épületnek. A…..
3 túrázó, 4 nap, 100 km és legalább 3 kupica pálinka – így nézne ki, ha számokban kellene összefoglalnom a tavaly előtti bükki túrát. Nos, a megtett táv, az átélt élmények, a felfedezett tájak egészen sokféle benyomást tettek rám. A túra felelevenítéseként böngészett fotóim pedig közel hozzák a…..
Vajon mivel készülhetünk fel túrázóként a tomboló nyár közepén a késő őszi esős, borongós napot idéző időjárásra? Nincs előre kész válaszom. Tapasztalatom annál több. A július közepi túra második napja ugyanis pontosan ilyen hangulatban telt el. Előre bocsátom: esőkabát, táskahuzat, impregnáló spray…..
Szokatlan merészség, cudar időjárás és egy kellemes csalódás. Ezekkel jellemezhetném röviden azt a nyári hétvégét, amit a Balaton-felvidék lankáin töltöttem kéktúrázással. A visszatérés Nagyvázsonyba pedig felidézte a tavaly tavaszi bakonyi túra emlékeit is, így hamarosan sort kerítek az akkori…..
Pár egyszerű lépésben bemutatjuk Nektek, hogy hogyan tudtok képet beilleszteni saját bejegyzésetekbe. A blog.hu rendszere jelenleg háromféle módot támogat: képbeszúrása a blog.hu-ra töltött képek közül képbeszúrás külső linkről képbeszúrás az Indafotós képeid…..
túratárs 2016.09.08 01:12:43
segitseg.blog.hu/2012/04/01/kep_beillesztese_bejegyzesbe_1/full_commentlist/1#c27880000

Azt hiszem ez a kérdés még mindig áll. Én is abba a jelenségbe ütközöm, hogy néhány állókép feltöltve fekvővé válik. A forgatásra a blog.hu-n nincs lehetőség, a gépen hiába forgatom, a kép döntve fog megjelenni. Mit ajánlotok ennek a megoldására? :-)
Sajnos nem érkezett az előző posztban felvetett kérdésre egyetlen válasz sem, így a kérdés továbbra is áll: mi célt szolgálhat az elkerített salakos terület? A kérdés még adott! Várom a válaszokat!  Nógrádi barangolásunk első napja nem ért véget. A terényi talány után utunkat folytatván a következő…..
A nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén ismét több napos kéktúrázásra indultunk. Túránkkal egy nagyobb szakasz, a Magyarkúttól egészen Putnokig tartó cserháti, mátrai és bükki kéktúra ért össze. Bár beszámolóim eddig elmaradtak, igyekszem utolérni a jelent és később ezekről is megírni élménybeszámolóimat,…..
Az apró település neve, Mogyorósbánya, kedves kisiskolás emlékeket ébreszt fel bennem. A mogyoróbokrokét, amelyek a plébánia épülete mellett nőttek hatalmasra. No meg az alattuk szemezgetéssel töltött időt és az igazán szabad hangulatot. Éppen a kellemes emlékek miatt ültettünk a családi házunk…..
A hazai Mária-kultusz még az államalapítás korára vezethető vissza. A legenda szerint Szent István ajánlotta fel országát Szűz Máriának. Az államalapító politikai érzékét nem csak az a bölcs belátás dicséri, hogy országának boldogulását a nyugati keresztségben látta;…..
A két napos nógrádi kéktúra harmadik, és egyben utolsó fejezetéhez érkeztem. A beszámoló tartogat még izgalmakat, amit a vasúti menetrend és az időegység alatt leküzdendő távolság és a szintemelkedés jelent. Az előző nap kalandjairól itt, a sátorban töltött éjszakáról…..
Ahogyan arra az előző bejegyzésemben utaltam, a nógrádi kéktúrázás (is) valami újat hozott az életembe. Azzal az eltökélt szándékkal indultunk útnak, hogy az éjszakát sátorban töltjük, ami sok egyebet is jelent: legelőször is plusz kilókat, nehezéket jelent, de azt is, hogy…..
Az Országos Kéktúra 1100 km-t meghaladó útvonalából most újabb nagyobb szakaszt teljesítettem. A két napos nógrádi barangolások alatt a 18. számú OKT-szakasz jelentős részét jártam be. Számos újdonsággal és különlegességgel kecsegtetett az első nap és az éjszaka is.…..
Idestova 1 éve túrázom kijelölt céllal, de rendszertelen rendszerességgel. Ezek leginkább az Országos Kéktúra útvonalain tett kirándulások, azonban akad köztük más, számomra valamiért fontos vagy érdekes kaland is. No meg a színskála turistaútjelzésre használt teljes…..