Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asdfrew

0 bejegyzést írt és 264 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1944-45 után több százezer ártatlan magyart hurcoltak el „málenkíj robotra”. A szovjet lágerekben szenvedő honfitársaink sorsa a rendszerváltásig a magyar film számára is tabutéma volt.  Az első magyar játékfilm a Gulág-élet embert nyomorító körülményeiről 73 évvel a jelentős számú magyar polgári…..
asdfrew 2019.12.01 19:05:00
@Kanázsvára: Akkor tanulj történelmet. Küldtek meghívót. Egyenesen a kassai postára dobták le!
Hogy elfogadhatatlannak tartom-e azt, hogy szinte lehetetlen vitát nyernem 50-70 éves pöffeszkedők ellen, mert nekik nem kell a kinyilatkoztatásukat érvekkel alátámasztaniuk – nem vitás: igen; s rendkívül zavar, hogy sokáig magamban kerestem a hibát, mert nem értettem meg, hogy oké, kislány. Ha…..
asdfrew 2019.11.25 22:04:42
@Kikívánkozott belőlem: Ilyeneket én is tudok írni.
Az én eddig munkahelyeimen a férfiak 10X nagyobb értéket termeltek, mint a nők, mégis csak 2X többet kerestek, vagyis a férfiak ugynazért a munkáért kevesebbet kerestek.

Amit csinálsz az egy vicc!
Teljesen nyilvánvaló, hogy az a munkahely soha nem létezett amiről mesélsz. Tiszta kamu a sztori. Az ötször jobban dolgozó nők csoportja (mert ugye nem egy, hanem az ÖSSZES) akik ráadásul még az ötször értékesebb munkát kevesebb bérért csinálják. Nyilván mindenki ismeri a másik bérét és a főni még BE IS VALLJA(!!!) hogy direkt ad a nőknek kevesebb bért.
Ha van kutyád azt etesd! Ha nincs akkor vegyél sürgősen!
asdfrew 2019.11.25 23:05:10
@Kikívánkozott belőlem:
Persze persze. A nők jobban dolgoztak, jobb projekteket szereztek (nem ám kicsivel, hanem 5X jobbakat. Egyébként ezen bukik el a sztorid, túl nagy szorzót alkalmazol, legközelebb 10-20% közt írj, az reális)
Több és jobb volt a tapasztalatuk az végzettségük, de hát ez nem számít, mert a csúnya főni az ilyen gonosz nőellenes.
Ennek meg semmi értelme: "A fizetések akkor derültek ki, amikor egy kisebb cég a nagyobb cég része lett, s a fizetések átszámításáról lett szó".
Már miért derülne ki akkor? A fizetés az egy igen szenzitív adat, az nem derül ki csak úgy.
És ezek a mesédben lévő nők meg annyira szolidárisak a munkahelyükkel, hogy ennek ellenére is kitartanak. Jövőre cél a 10X különbség.

Én nem akarok általánosítani, de azért azt elmondhatom, hogy az én tapasztalataim a női munkavállalókkal homlokegyenest más, mint amit te vetítesz. És ez nem is baj, mert teljesen máshogy működnek a nők, mint a férfiak, más a szociális igényünk, és ez akkor sem fog változni, ha a nőket ilyen erőszakos nemiegyelnőségesdi kamuval bekényszerítjük a munkahelyekre.

Csak mondjuk rohadtul zavaró tud lenni, amikor az ember gondolkodik egy megoldáson, mellette meg a mrs 500% egy órán keresztül pofázik a telefonján a fiával hogy mikor megy fociedzésre, a fiának az osztálytársának az anyjával, hogy mi volt a suliban a fogadóórán és a kisspista apja micsoda gyökér, mert nem vállalta a koszos csapatzászló kimosását, meg ilyenek.
A többiről most ne is beszéljünk.
De nem baj, mondom más a szociális igénye egy nőnek, mint egy férfinak. Viszont ez nem munkahelyre való.
Mellesleg én tudom támogatni a női egyenlő bánásmódot és egyenlő béreket. Ugyanannyi nőt a hadseregbe, bányákba, olajfúró tornyokra, építkezésekre, stb mint férfiakat!
asdfrew 2019.11.26 00:02:19
@Kikívánkozott belőlem: Az lehetetlen, hogy a két nő teljesítménye közt 20% különbség legyen, mert akkor ugye az egyik mégsem hozta az 5szörös szorzót.
Figyelj. Ezt a sztorit engedd el. Semmi értelme ilyen dolgokat állítani, amik ennyire átlátszanak. Ez a munkahely nem létezik.
Olyan nincs, hogy 4 emberből kettő alig szerez projektet, a másik kettő meg 5X annyit hoz és mégis ők kapják a kevesebbet és ez senkinek nem tűnik fel, még nekik sem, csak amikor valami homályos összeolvadás során hirtelen MINDENKI bére nyilvános lesz. Ugyan már!
Ha ez valóban így lenne annak a napi operatív munkavégzés során is ki kellene jönnie.
Persze az még lehet, hogy ugyan a nők 5X annyi projektet hoztak be, de az mind veszteséges volt, míg a férfiak a kevesebb projekttel is tudták ezt a bukót kompenzálni. Végül is ezt nem tudjuk. Nyilván te majd le fogod írni, hogy te tudod, de akkor már elég gyanús lesz a sztori, hogy ilyen tényleg szupertitkos vállalati információkat csak úgy megtudsz.

Ezeket a sztorikat maximum az egyetem feminista klubjában kajálnak be egymást hergelő, munkatapasztalat nélküli kislányok. Aki dolgozott már bármilyen szervezetben az tudja, hogy kamu.

Pont erre írtam, hogy a férfiak kevesebbet keresnek, mint a nők. Sokkal produktívabbak a férfiak, mint a nők, de mégis egyformán keresnek. Ez nem igazság. Ezt az irodai környezetben el lehet játszani, de ezért lenne igazságos, például bányákba stb is női kvótát felállítani. Azt hiszem hamar elfogynának a feministák :D
Kiderülne, hogy nem is olyan rossz otthon maradni a gyerekkel. Pillanatok alatt megoldódna Magyarország népesedési problémája. És még CSOK, babaváró, meg a többi felesleges pénzszórás sem kellene hozzá.
Annak ellenére, hogy világviszonylatban a kommunizmus volt a legtöbb áldozattal járó, az ún. "progresszívek" által egyszerre szemérmesen és büszkén csak "társadalmi kísérletnek" nevezett politikai tömeggyilkosság, viszonylag kevés film készült a témáról. Az is nagyon szembetűnő, hogy ellentétben a…..
A kommunistázás örök. Még 2018-ban is botrányokat  kavar és vált ki sajtópereket. A kommunistázás ebben a formában nem csak unalmas és érdektelen, de tökéletesen értelmetlen és hatástalan is. Most egyszerre lettek lekommunistázva a baloldali Heller Ágnes, és a jobboldali Bencsik Gábor és Bencsik…..
asdfrew 2018.09.09 10:49:50
@maxval balcán bircaman:
Kedves Birca! Nálad hatalmas képzavar van.
Az általad felsorolt urak, Horn Megyó, Kovács, bőven kiszolgálták a komcsi rendszert és hittek is benne. Ezek az emberek rendszeresen megkapták a besúgói jelentéseket, hangulat jelentéseket az országról. Az ellenzékinek hitt emberekről a jelentéseket, stb...
Nem tudom apád ki volt mi volt, de ahogy írod, hogy vezető, akkor szinte biztos, hogy ő is kapott ilyen jelentéseket, minimum a beosztottjairól.

Ezek után minimum gusztustalan mosdatás amit írsz.
Egy olyan pártba lépett be, amelyik agyonveretett, kivégeztetett, testileg-lelkileg nyomorított meg embereket, pár disznóért, földért, egy meggondolatlan szóért, lakásért stb...
Diplomás embereket kényszerítettek segédmunkára, nem engedtek továbbtanulni embereket, csak mert valaki jelentett róla valamit. Mellékesen romba döntötték az országot.

Apád egy ilyen pártba lépett be. A rokonod egy ilyen pártba lépett be, hogy sofőr lehessen. Ezek után nevetséges azt bizonygatni, hogy nem hittek a rendszerben.
Ezerrel pörög az ingatlanpiac, tényleg már a háziasszonyok is befektetési célú lakásvásárláson törik a fejüket, így aztán nem meglepő, hogy mára minden második sarkon egy ingatla iroda virágzik. Persze, ahol felfutás van, ott előbb-utóbb megjelennek azok az ügyeskedők, kóklerek és szerencsevadászok…..
asdfrew 2018.08.17 20:43:38
@Német Mátyás: Pereld be a homárt 1 millió forintra, hogy lejáratja a céged. Most ez a divat.
Kassait megfélemlíteni, Monizt brutálisan összeverni, mozgásképtelenné tenni kellett volna...
asdfrew 2018.03.21 19:15:08
  A legismertebb magyar huligán, Karsai „Hypós”  Ferenc (1966-2010)  A focirajongók számára közismert tény, hogy a modern kori futballhuliganizmus a 80-as években gyűrűzött be Magyarországra. Megjelenésének és kibontakozásának tudományos vizsgálata azonban több okból is igen problematikus. Az…..
asdfrew 2018.02.14 19:12:20
@Tothotto: de hát ez a 'nemzet csapata'. vagy neked nem szóltak a kinizsisek? ott egy is sok. Tekintettel a bűnözői életükre, nagy valószínűséggel mind az volt.
  Kevés hamisabb frázissal találkozni. Az igazán pusztító az, hogy a hatalom, amely évszázadokon keresztül ágyútölteléknek használta az alattvalóit, minden esetben a hazafiasság szemfényvesztő propagandájával vigasztalta az életben maradtakat. Semmi sem mutatja meg jobban, hogy ez a hazugsággyár…..
asdfrew 2018.01.18 20:44:22
@Balango: Ezt a cseh mesét hol olvastad? Csehszlovákia embervesztesége a második világháborúban kb 355000 ebből katona kb 46000 a többi civil. Azért annyira nem úszták meg. 46000 halott katona egy nem harcoló országtól egy kicsit magas szám.
asdfrew 2018.01.16 22:29:03
@kurvaszatokat: Hol és milyen ingatlant vettél 19millióból, amit ki tudsz adni havi 1000 euróért? Pontosabban többért, mert ugye ennyit hoz, de azért biztos vannak költségeid is.
Pár hír az elmúlt hetekből, csak hogy lássuk, milyen hatása volt az elmúlt két év kormányzati uszításának:  A magyar rendőrök kínozzák, verik a menekülteket a szerb határon  Egy férfi mocskos migránsozás közben ütött meg egy nőt, csak mert egy pincér véletlenül angolul szólt hozzá  Orbán beszéde…..
asdfrew 2017.08.13 00:22:10
@morph on deer: Azt áruld el, hogy itt a Magyar-Szerb határon mi elől menekül egy szír? Akkor miért is kéne őket beengedni az országunkba?
Ezek nem rászorulók. Mire szorulnak rá? Mit keresnek itt? Átgázoltak fél Európán, sehol nem volt háború, akkor az nekik miért nem jó, ha egyszer elvileg a háború elől menekülnek? A válasz egyszerű: nem a háború elől menekülnek, hanem a túlszaporított fostenger országukból, amit tönkretettek és most Európát is túl akarják szaporítani a semmirekellő fajtájukkal. Ezt miért is kéne nekünk tűrni, engedni? Ha nem tetszik az ellátás amit egy ilyen gyűjtőpontban kap, akkor tiplizhet vissza a szaros hazájába, amit már sáska módjára leéltek.

Ha alapvető tényekkel tisztában lennél, akkor nem égetnéd magad ezzel az álhumanista botorsággal. Szíria népessége az elmúlt 60 évben a 4 szeresére nőtt. De a termőtalaj, a vízkészlet ennyi embert nem tud ellátni. Hát ezért jönnek ezek ide. És ez még csak a kezdet, mert afrika lakossága minden képzeletet felülmúlóan növekszik és már a mostani lélekszám is meghaladja a kontinens képességeit. Európa csak egy dolgot tehet, senkit nem enged be, különben elpusztul.
Ezt a problémát nem lehet azzal megoldani, hogy a szart átlapátoljuk Európába.
asdfrew 2017.08.13 19:03:19
@morph on deer:

Miért hogy bánik a magyar hatóság ezekkel az emberekkel? Az hogy az INDEX mit ír, az semmit nem jelent.
Vagy az lenne a probléma, hogy nem engedjük őket szabadon garázdálkodni Európában, hanem zárt táborokba tartjuk őket? Mégis mit kéne tennie a hatóságoknak? Milyen körülmények lennének megfelelőek ezeknek a betolakodóknak? Ők miért nem gondolnak a megfelelő körülményekre amikor megszülik a 4. 5. .. 10. gyereket a semmire? Miért akarják ezt a felelősséget, vagy inkább felelőtlenséget a magyar hatóságok nyakába varrni?

Már hogyne lenne álhumanizmus. Azokkal szemben feltétlenül, akik majd megkapják a nyakukba ezt a koloncot.
De azokkal szemben is, akikért most úgy aggódsz. Vajon hány ember fog még megfulladni azért, mert a hozzád hasonlók elhitetik velük, hogy érdemes útnak indulni Európába? Te a magatartásoddal hány vízbe fúlt szír kisgyerekért vállalod a felelősséget?
Ha már humánum, akkor miért nem inkább azért aggódsz, hogy szétszaporodják az élőhelyüket, és ezzel tönkreteszik a miénket is?

Mellesleg mi nem tartozunk semmivel ezeknek a betolakodóknak, sem ellátással, sem szállással, sem jó bánásmóddal.
A keresztény és fehér ember gyűlöleted elvakít.
asdfrew 2017.08.13 22:20:09
@morph on deer:

Igazi keresztény nem zár rácsok mögé ártatlan, segítséget kérő embereket, a magyar "tranzitzónákhoz" hasonló körülmények közé, már csak azért sem, mert emberek, az embertársaid neked is!

Nem azért "kell" ember módjára viselkedni, mert erre kötelez valaki/valami, hanem mert emberek vagyunk! És nem más kedvéért, hanem saját magunkért!
Ez ennél sem nem több, sem nem kevesebb!
Már ha egyáltalán ez jelent valamit

Hát igen, látom a felelősséget jobb szereted másra kenni, mint felvállalni... nem szép dolog.

Azt honnan veszed, hogy terhes nőt bilincsbe verve visznek orvoshoz? Mert az INDEX azt írta? Ezt megcáfolta az illetékes hatóság hivatalos személye.
Azt is megcáfolta hogy a betolakodók nem kapnak kaját, ezt is csak az index találta ki, betolakodó forrásra támaszkodva. Ők meg nyilván az igazság bajnokai.
Kapnak ellátást, ételt, tetőm van a fejük felett, mi kell még? Milyen körülményekkel lennél elégedett a kis védenceidnek? Én azt hittem, hogy a háború elől menekülnek. A táborban nincs háború, elérték a céljukat. Igaz Törökországban sincs, de az valamiért nem volt jó a kényes kis ízlésüknek.

A rossz dumát te tolod és bár te nem NER zombi vagy, hanem ezek szerint Soros zombi. Egyik jobb mint a másik. Az olvasás és tanulás inkább rád férne, mert úgy néz ki, hogy még mindig nem bírtad feldolgozni azt az adatot amit az arcodba toltam egyik kommentemben, miszerint a probléma nem a háború, hanem a túlnépesedés. Arra meg nem lesz megoldás, ha a kis barátaidat a Hiltonba helyezzük el.

Keresztény gyűlöleted ott látszik, hogy olyan dolgot hazudsz a keresztényekről, ami nem dolguk. Keresztényeknek nem kell pátyolgatni azt a vallást aki keresztényeket akar írtani. Ezt csak ostoba emberek teszik.

Nagyon demagóg vagy és fehér, keresztény gyűlölő. Tőlük/tőlünk váross el, hogy oldjuk meg ezeknek az illegális betolakodóknak a problémáit, de azt mi nem tudjuk megoldani. Neki nem kell gyereket szülnie, neki kell a demagóg ostoba vallásától szabadulnia, neki kell vigyázni a földjére. Mi ezt nem tudjuk helyette megcsinálni. És ha már erre nem képes és ide akar jönni, hogy a mi földünket is leélje, akkor nem kell megvédeni, hanem ki kell baszni, mert önmagától nem tudom megvédeni.

Nem kell az álhumanizmus hamissága mögé bújva, másokra hazugságokat szórva bűntudatot kelteni. Fel kell végre nőni, ki kell venni a fejedet a seggedből és kinyitni a szarcsimbókos szemed. Akkor látni fogod, hogy a humánus megoldások nem léteznek, csak pusztulást hoznak ránk!

A probléma ugyanis a túlnépesedett föld és erre nem az a megoldás, ha még élhető helyeket elárasztasz emberekkel.
A múlt héten kezdtük sorozatunkat a magyar NB1-es csapatok 2016-os gazdálkodásáról, akkor azt ígértük, hogy folytatjuk majd a nyolcadik helytől felfelé. A már az első részben elemzett MTK és Diósgyőr mellett a Debrecen számára is csalódás volt a szezon, de vélhetően Újpesten is jobb helyezésről…..
Nem tévedhetek nagyot, ha úgy gondolom, az elmúlt hét botrányos történéseiről, nagyon kevesen vannak csak, akik még nem értesültek. Ha valaki mégsem tudná, miről is beszélek, természetesen a Közép-európai Egyetem – vagy gyakrabban használt nevén CEU – működését ellehetetlenítő törvény…..
  Az uniós támogatások felhasználásáról készült jelentéseket valószínűleg kevés ember olvasgatja szabadidejében. Mielőtt azonban megkonzultáljuk, hogy szükségünk van-e „Brüsszelre” érdemes beleolvasni ezekbe a dokumentumokba, hogy lássuk milyen nagyságrendű fejlesztési forrásokat biztosít…..
asdfrew 2017.04.11 02:14:46
@pamut: nem úgy teszek, mintha nem rólam szólna, hanem ez nem rólam szól. Ez rólad szól.
asdfrew 2017.04.11 02:16:10
@pamut: egyébként megdöbbentő, hogy mire pazaroljuk el ezeket a remek kis bájtokat. te ezt élvezed amúgy?
asdfrew 2017.04.11 02:18:23
@pamut: na szevasz te ostoba buzi.
álmodj szépeket te fasz! :)
    Hogy ez itt mi? S miért? Hisz' már a címe is elég tekertnyakú. Elmondom sorjában. *** Volt jó hónapja egy velős, figyelmet felkeltő -- s eléggé fel is keltett -- cikk a spiler.blog.hu-n a magyarországi "kivándorlás"-ról, mely egy ENSZ-adatokra alapozott cseh elemzés…..
asdfrew 2017.03.25 23:53:41
@Buchhalter: Hát akkor mást tudsz te és mást én az Audiról. Összeszerelő üzem az és nyilván vannak mérnökök is. De a lényege nem is ez volt az írásomnak, hanem az, hogy mindenféle mérnöki, technikusi és az általad lenézett 8 általánost végzett szegény emberek munkájának eredménye nem a hazai gdp-ben csapódik. Ez a probléma. Ezért kell nemzeti ipar és szerintem ehhez nem is kéne olyan nagyon sok pénz, de jóval több szolidaritás, összefogás, nemzetben gondolkodás, az, hogy a politika ne tudja megosztani az embereket. Csak sajnos itt nincs társadalom, csak 10 millió individualista horda, ahol elhangozhatnak olyanok, hogy " 8 általánossal rendelkező tróger".
asdfrew 2017.03.26 14:21:32
@Buchhalter: Nyugi haver, utánajártam. A 10 millió magyar egy teljesen elfogadott fordulat hazánkban, ebbe nem értem miért kell belekötni. Inkább a mondandóm lényegével vitatkoznál.
Egyetlen napra leugrani Észak-Olaszországba egy kis tengerpartért...elsőre eléggé képtelen ötletnek tűnt. De amikor ott ért minket a reggel Gradóban egy kávé mellett, már egyáltalán nem tartottam hülyeségnek a dolgot. Ráadásul nagyjából egy fél nap elég is arra, hogy a 8 ezres város megmutassa magát…..
Három évvel ezelőtt lelkes, vidéki fiatal lévén leváltam a családomról (ez úgy hangzik, mint egy rossz nevelési kézikönyv), és megkezdődött saját kis életem: kollégista bölcsész lettem Budapesten. Nem standard kollégista – szakkollégista, elit kollégista. Intézményem pontos definíciója:…..
asdfrew 2017.01.29 02:53:56
Az HBO sorozatai közül nemcsak a Westworld hagyja ki a következő évet, de ha lesz is harmadik Aranyélet évad, akkor azt csak 2018-ban mutatják be. A bejelentés valószínűleg csak formaság és nem kell rá túl sokat várni. Viszont most jó időre elköszönünk a Miklósi családtól és mivel mindenki…..
asdfrew 2016.12.25 00:49:28
asdfrew 2016.12.25 11:37:16
@ebella: Fogalmam sincs, nem nézem a sorozatot, de mivel karácsony van szerettem volna mindenkinek küldeni egy jókívánságot :)
asdfrew 2016.10.16 20:52:12
@NagyVonalakban: azt elárulod, hogy hány nm?
asdfrew 2016.10.16 22:39:04
@whale: hát, elég nagy a szórás. 20 millió különbség 90 nm lakások közt ugyanabban a városrészben.
asdfrew 2016.10.16 22:41:32
@whale: SOTE közel van, meg a Pázmány informatikai kara, és még egy másik fősuli. Jó befektetésnek tűnik.
Úgy tűnik, a KDNP vezérkara nem tud belenyugodni abba, hogy egyetlen önálló kezdeményezésük csúfos kudarccal végződött idén áprilisban. A vasárnapi boltzár amilyen értelmetlen, olyan népszerűtlen volt, ám a kereszténydemokraták most úgy érzik, a menekültkvótás népszavazási hullám hátán…..
asdfrew 2016.08.22 00:48:20
@CoolKoon: Én is sajnállak,hogy zárkózott vagy és elfogult, de ezt a problémádat neked kell megoldanod. Az, hogy őszintén beszélsz a gondjaidról jó kezdet. Szurkolok, hogy meggyógyulj, de ne felejtsd el, a gyógyszereidet bevenni, mert látod, kihagytál egy napot és mi lett belőle...
Hiába sorolom az észérveket, neked mindegy.
asdfrew 2016.08.22 19:29:41
@ember100: Mivel jöhetek akkor? Szerintem nem te mondod meg. Az, hogy te mindenben csak a fideszt és a kdnp-t meg a haverjaikat látod, csak téged minősít. Meg az is csak téged minősít, leszólod az empatikusságot. Én egy szóval se mentem bele, hogy a kormány ezt kinek találta ki, mert ez a része nem érdekel. Nyilván ez a kormány is csak olyan eberekből áll, akiket ez a társadalom nevelt ki magából, de ettől függetlenül vasárnap nem dolgozni jó és akárhogy is erőlködsz ez tény.
Szerencsére tényleg nem tévedtem, te egy kretén vagy.
Bombaként robbant hétvégén a hír, miszerint Dzsudzsák Balázs, labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya, újabban középszerű megmondóember, az arab Al-Akármi csapatában folytatja a pályafutását. A csapatot nyilván nem így hívják, de nem tartottam érdemesnek arra, hogy nevén nevezzem. Szóval ennyire…..
asdfrew 2016.08.09 23:41:37
@Couch Club Szunyi: Nyilván nem volt akkora fogás, bár ez is relatív. Ha Szalai kellett a Schalke-nak úgy hogy még fizettek is érte, akkor Dzsudzsáknak is lett volna hely Gelsenkirchenben. Nem tudhatjuk, hogy mi volt a háttérben, milyen ajánlatot tettek érte, ha eljutottak odáig. Én bírom Balázst és szerintem sikeres, mind anyagi, mind szakmai , mind emberi értelemben. Be kell látni hogy ő is abból a magyar utánpótlás nevelő zsákutcából jött és tudott ilyen karriert építeni, mint például Lencse László, aki szintén nagy tehetség, de valahogy még ennyit sem ért el. Balázsba több szorgalom és önmagával szembeni igényesség szorult. Ezért játszik már 10 éve külföldön, Lencse pedig a Puskásba, meg Kecskemétbe, stb...
asdfrew 2016.08.10 20:43:40
@birka menet: Mi lenne ha nem magyaroznál, magyar parasztoznál folyton. Miért lusta a magyar? Az dicséretes, hogy magadból indulsz ki, de mi magyarok nem vagyunk lusták.

Götzéhez hasonlítod Balázst, csakhogy Götzét egész más kohókban edzették kisgyerek kora óta, mint Dzsudzsákot. Más edzést kapott, más szakemberektől, fényévnyi távolságra attól a színvonaltól, mint amibe a jó Mario részesülhetett. Talán csak a nyers tehetségük volt hasonló, de még az sem és ennek ellenére Balázs a saját lehetőségeihez és tehetségéhez képest sokkal nagyobb utat tett meg, mint Götze.
Amit pedig Balázs Bursai évéről írtál az egyszerűen hazugság. 23 meccsen lépett pályára a szezonban és átlagosan 78 percet volt a pályán. A szezon végét pedig sérülés miatt kellett kihagynia. Kétszer volt csere, egyébként kezdő volt. 6 meccset volt kénytelen sérülés miatt kihagyni.ű
Ezeknek az adatoknak simán utána lehet nézni a neten, na ennyit arról, hogy ki a lusta. Te vagy Balázs.
asdfrew 2016.08.10 20:46:53
@Couch Club Szunyi: Egy kérés. Megtennéd, hogy kivágod innen ezt a sok magyarozó véglényt. Azt hiszem nem kell eltűrnünk egy blogban sem, hogy ilyen hangnemben beszéljenek a magyarokról, mint birka menet, vagy fideszes bróker kormány. Köszi.
Azt mondja a mi Balázsunk, hogy azért nem jönnek a sikerek a magyar klubfutballban, mert nincsenek kint elegen a stadionokban. Nos, az a helyzet, hogy Balázs k*rvára fordítva ül a lovon. Nyílt levél Dzsudzsák Balázsnak. - Balázsom, szépen kérlek, gondolkozz már, mielőtt beszélsz! Történt…..
asdfrew 2016.08.09 22:32:05
Nincs igazad. Elég csak utánanézned, hogy az angol 3. 4. 5. ligákba milyen átlagnézőszámok vannak. Azokat a csapatokat bármelyik NB1-es magyar csapat rommá verné.
Ott gyakorlatilag nem lehet semmiféle színvonalról beszélni már ami a játékot illeti, mégis ezrek mennek ki a meccseikre. Pedig ott aztán szó sincs BL csoportkörbe jutásról, vagy akármi. Jó ha nagyritkán mennek 1-2 fordulót az FA kupában, de mégis kimennek a szurkolók. Azért mert szeretik a csapatukat, szeretnek meccsre menni és ott közösségbe lenni és mert szeretik ezt a játékot. Sajnos itthon az emberek fikagépek lettek. Itt óriási elvárások vannak. Társadalomról ugye nem beszélhetünk Magyarország esetében, mert az gyakorlatilag atomjaira hullott és ott tartunk, hogy mindenki áttapos a másikon, mindenki fikázza a másikat, annak a teljesítményét. A foci pedig pont ennek mentalitásnak az ellentettjéről szól. Csapatsport, egymásra utaltság, közösség stb. A lelátó is pont ugyan ez. Közösen éneklitek a nótákat, stb. A sportot pedig nem szeretjük. Balázsnak igaza volt. Teljesen.

Had idézzelek: Abban is egyetértek veled, hogy jó lenne meglovagolni ezt a hullámot, azonban ez elsősorban nem a szurkolók feladata. A klubfutball maga egy szórakoztatóipari szegmens, ahol a klubok, mint egy adott identitást képviselő szervezetek harcolnak a nézők kegyeiért, azaz a fogyasztókért. Ennek első frontvonala a játékosok által mutatott játék, így elsősorban az ő felelősségük, hogy bevonzzák a nézőket a stadionba.

Ezt írod a fociról, de ez egy akkora butaság, hogy ritkán olvasni nagyobbat. A foci nem ez. A foci szenvedély, mind a pályán, mind a lelátón. Oda nem fogyasztók járnak, hanem szurkolók. Én soha nem leszek zöld majom, csak mert a Kinizsi több bajnoki címet nyert mint az Újpest, vagy mert esetleg néha-néha jobban játszik. De az is biztos, hogy soha nem fogom sem élőben, sem tv-n vizilabda meccset választani a foci helyett, legyen az bármilyen meccs.
Aki azért nem megy ma meccsre, mert ő ezt az egészet fogyasztóként (de utálom ezt a szót, teljesen kiüresíti a dolgok lényegét és egy lélektelen, csak a költség/haszon fontosságát minden felé helyező, üres lénnyé degradálja le az embereket) éli meg az mit fog csinálni ha mondjuk kiesik a csapat? Fikagépek kora. Ezzé üresedett Magyarország.
asdfrew 2016.08.10 20:16:27
@Couch Club Szunyi: Na de kin múlik, hogy nálunk milyen kultúrája van a focinak? Elsősorban rajtunk szurkolókon. De itthon a fikázás a normális. Itthon, egy felnőttben éppen debütáló ifistát is elküldünk a kurva anyjába, ha van két rossz passza az első meccsén. Itthon még mindig aranycsapatoznak (legszánalmasabb). Ahelyett, hogy csak simán kimennénk a meccsre, szurkolnánk, tapsolnánk egy jó megmozdulásnak, vagy valami pozitív.
Arról nem a csapat tehet, hogy irreálisak az elvárások, hogy itt Puskásékhoz hasonlítjuk a mostani játékosokat. Miért? Minek?
nem tudunk semminek sem örülni.
Ha a magyar ember tényleg szeretné a focit és nem csak fikázni szeretné a focistákat, akkor bőven lehetne 10-15000 néző egy-egy bajnokin, még a mostani színvonal mellett is. Ehhez semmi más nem kell, csak annyi, hogy a szombati tv előtti tespedés helyett, kimenjenek az emberek a stadionokba.
Nem hiszem, hogy most annyival minőségibb programokat csinálnak az emberek, hogy egy NB1-es bajnoki ne tudja felvenni vele a versenyt. Persze ehhez az is kell, hogy olcsóbb legyen a jegy, illetve én jobban meghirdetném a csapat hétvégi meccsét, akár plakátokkal, akár szórólapokkal, vagy valami közvetlen formában például a belvárosban.
Abba gondolj bele, hogy Magyarország legnézettebb műsora a Barátok közt. Na azt bármilyen szar NB1-es meccs veri. Való Világról ne is beszéljünk és az egyéb valóság show műsorokról. Vagy ne kalandozzunk el a sport területéről, ott van a formula1. Vasárnaponként 100ezrek néznek meg olyan futamokat, ahol nincs előzés. Miről beszélünk?
Persze sokkal könnyebb lenne úgy a meccslátogatáshoz szoktatni az embereket, ha nem a folyamatos fitymálás, lenézés, cikizés nyelvén olvasnánk az NB1-ről. Az olyan médiumokkal, ahol bohócligának, és egyéb degradáló jelzőkkel illetik a bajnokságunkat nehéz lesz ezt elérni. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy hazudni kell a színvonalról, mert nem, de nem kéne folyton rugdosni a hazai focit. Lehet korrekten, tárgyilagosan írni egy meccsről. Lehet fasza interjúkat készíteni a játékosokkal, edzőkkel, klubalkalmazottakkal, stb.
A kritikán aluli szurkolói kultúra, pedig semmivel nem kritikán alulibb, mint az általános magyar közélet. Akár az utakon, akár a pesti éjszakában, ahol a nagyon sok igényes fiatal, az NB1 meccsek helyett más sokkal nívósabb kikapcsolódást választ. Nem nívótlanabb a Mónika show performanszainál, Sőt, szurkolói szempontból a legmelegebb meccsen vannak a legtöbben.
Félre a gyenge kifogásokkal, félre a fikázással, meccsre!
Kino Dino Top 15 filmvégi csavar 2014.08.07 20:12:12
 Egy átlagos film esetében elmondják nekünk, ki a jó, ki a rossz és elmesélnek egy történetet. Néha azonban az alkotók megpróbálnak átverni minket. Mindannyian szeretjük, ha egy film meg tud lepni minket. Lássuk, nálunk melyik tizenöt alkotásnak sikerült ez a…..