Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Árposz

104 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immáron két évtizede ostromolja hallójáratainkat, miközben remek stratégiával Európa fémzenei élvonalába küzdötte magát a kamuflázsba öltöztetett csatamelallal támadó, Joakim Brodén (énekes/billentyű) és Pär Sundström (basszusgitár) által vezetett svéd Sabaton. ..
Fogalmad sincs, hogy a Magor, mint zenekarnév honnan cseng ismerősen, vagy eddig még sosem hallottál róluk? Ne aggódj, ez is csak azt igazolja, hogy ez a jászberényi brigád jóval kevesebb figyelmet kap, mint amennyit megérdemel. Pedig mind a hazai, mind a nemzetközi zenei kínálatban akad jópár…..
Nehéz lenne azzal vádolni a Magor legénységét, hogy “a könnyen jött siker mámorában lubickolnak”, hisz igen hosszú és eseménydús utat tudnak maguk mögött. ..
Mostanában egyáltalán nincs okunk a panaszra, ha koncertélményekre vágyunk és az, hogy mit választunk az igen bőséges kínálatból már tényleg „csak” idő és pénz kérdése. Persze mindig akad egy-egy „miért nem jár erre sohasem” név az éppen aktuális turné felhozatalban, de bőven jön a kárpótlás más…..
Aki ott volt a Budapest Parkban megrendezett Disturbed koncerten, saját szemével is láthatta - az eseményről szóló beszámolónk alcímében - a „Balázs mennybemeneteleként”  emlegetett, közjátékot. A keverőpult magasságából figyelve a történéseket, mindössze annyit észleltünk, hogy az énekes-frontember…..
A kilencvenes évek második felében alakult, eredetileg nu metal zenekarként induló, mostanában magukat simán csak rockzenekarként aposztrofáló, chicagói Disturbed 2018 őszén egy új nagylemezzel (Evolution) örvendeztette meg a rajongókat. A zenekar friss albumával a címhez illően valóban egyfajta…..
Árposz 2019.06.27 22:50:27
@Judy Epokit: Kedves Judy! Akit Árpádnak hívnak az a "vízbű' vonja ki"? Vagy ez csak egy sztereotípia? ;) No de viccet félretéve, mindenkinek van egy első koncertje ami után remélhetőleg jön a többi. Egy ilyen eseményen az ember nyitott szemmel jár, beszélget, sokféle arccal találkozik és már csak a nagy számok törvénye és a zenekar széleskörű népszerűsége miatt is volt némi okom erre következtetni.
Egy megosztás alatt még írt is egy első koncertes srác, hogy "eltaláltam" és hatalmas élmény volt neki ez a buli. Ennek amúgy nagyon örültem, ahogy mindenkinek aki felfedezi ezt az életérzést. Sőt annak is örülni fogok, ha majd 10-20 év mulva is megosztod velünk, hogy éppen akkor milyen koncerten headbangeltél akár rózsaszín akár más színü ingben.
Attól, hogy egy zenekart rengetegen próbálnak utánozni, még lehet utánozhatatlan. Attól, hogy a zenéjük nincs agyonbonyolítva, még lehet zseniális. Attól, hogy hagyományos alapokból merítenek, még lehetnek kortalanok. És azzal együtt, hogy jót mulatunk rá, nagyon is érdemes komolyan venni...
RockStation Nova Rock 2019 2019.06.24 11:10:00
Idén nyáron sikerült egy újabb tételt kipipálni a bakancslistámon. Már több, mint két évtizede járom a környékbeli fesztiválokat, de a Nova Rockra egészen eddig nem sikerült eljutnom, ám annak ténye, hogy az összes hozzánk, vagy a közelünkbe érkező kiszemelt zenekar mellett még jó néhány komoly név…..
A balatoni szezon indulásának egyik kiemelkedő kulturális gyöngyszeme lehet a Siópart Rock Fesztivál, ahol a 40. jubileumát ünneplő KARTHAGO együttes teljes estés koncertet ad 2019.06.15-én...
Kívülállóként igen furcsa, hogy a 90’-es évek - számomra - legmeghatározóbb honi black metal formációjának első önálló magyarországi turnéjára több mint negyed évszázaddal a megalakulás, nyolc nagylemez megjelentetése és végül de nem utolsó sorban komoly nemzetközi sikerek után kerül sor...
Április 26-án visszatért hozzánk az amerikai technikás death metal gépezet Suffocation és az osztrák démoni légió Belphegor annak érdekében, hogy a maradék lelket is kitapossák belőlünk...
Az underground zenék világában tapasztalatlan földi halandó már akkor dicséretet érdemel, ha nem veszi egy kalap alá a rock és a metal fogalmát, ám még ebben az esetben is hajlamos lehet az utóbbit megnevezést a "...torzított gitáros, kiabálós zene" korántsem pontos…..
A kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején gomba módra bukkantak fel - főként Észak-Európában - újabb és újabb zenekarok akik kulturális és népzenei örökségüket ötvözték metal alapokkal és persze a torzított gitárok mellett hagyományos hangszereket, hegedűket, sámándobokat, tekerőlantokat,…..
Február elsején, pénteken egy színvonalas budapesti rock-klub, a Backstage Pub ad otthont annak a különleges rendezvénynek, amit a Queen dobosának, alapító és máig aktív tagjának tiszteletére tartanak a magyarországi Queen-es közösségi és klubélet képviselői. Ebből az…..
Mitől dübörög a Queen? Kevesen tudják, hogy a jellegzetes Queen-vokálok legmagasabb hangjai nem minden esetben Freddie nevéhez köthetők. Volt ugyanis egy szőke fickó aki a háttérből legtöbbször Mercury hangja fölé énekelt, mindezt - sokszor nem is egyszerű - dobtémák eljátszása közepette, ezáltal…..
Az év végi hajtás és karácsonyi időszakra generált őrület kellős közepén jobb alkalmat keresve sem találhattunk volna, hogy kiengedjük a felgyülemlett feszültséget. Ezúttal is azok jártak jól, aki biztosra mentek és időben megváltották a beugrót, hisz az esemény neve mellé…..
Akárhonnan is nézzük, idén igen erős az őszi klubkoncert kínálat. A bőség bűvöletében és persze az elmúlt hetek metal dózisainak köszönhetően ennek az ígéretesnek induló hétfő estének már úgy futottam neki, hogy kapásból az elején sikerült elvesztenem a fonalat és…..
  Így év vége felé a sors igen kegyesen bánik a melodikus death metal híveivel. Szinte  pontosan egy hónappal az Omnium Gatherum / Wolfheart / Nothgard hármas látogatása után a nevezett műfaj power hatású vonalát képviselő fin Kalmah veszi birtokba a Dürer színpadát...
Mindenek előtt szeretném leszögezni: Ha valaki azt állítaná, hogy elfogult vagyok a Slayerrel szemben, annak maximálisan igaza van...
Az F.O.System jelenség örökérvényűsége amilyen megfoghatatlannak tűnhet, olyan könnyen meg lehet érteni. Adott egy zenekar ami a ‘80-as évek végén az óbudai panelházak árnyékából a dark rock műfaj első hazai képviselőjeként tűnt fel a Fekete Lyuk színpadán és hihetetlen…..
Januárban Trident Wolf Eclipse címmel jelent meg az Erik Danielsson vezetésével portyázó svéd Watain hatodik albuma, a lemezhez kapcsolódó őszi pokoljárás a legendás görög Rotting Christ és az 1990-ben alakult amerikai Profanatica társaságában legnagyobb örömünkre Budapestet is letarolta...
A ’80-as évek végén felnövekvő generáció számára nem volt túl fényes kilátás a jövőre. A szabadság előszelével együtt jött a frusztráció, a nyomasztó tanácstalanság, majd a munkanélküliség és létbizonytalanság. Ebben az időszakban az óbudai panelházak…..
Bármennyire is szürreális képet fest az alcím, most nem egy vicc fog következni. Ígérem minden furcsa utalás értelmet fog kapni azok számára is, akik nem voltak jelen eme kellemesnek ígérkező őszi estén...
Nem kenyerem a mellédumálás, így azt már az elején le kell szögeznem, hogy, ha a Hisztéria zenekar pályafutásáról kéne rövid határidőn belül leadnom egy szakdolgozatot, igen komoly bajban lennék.....
Szeptember 20-án Budapesten, az S8 Underground Clubban játszik az orosz grunge trió, a PRANA. A kilencvenes évek elejének seattle-i nagy-négyesén szocializálódott zenekar ügyesen keveri a Nirvanás alapokat a modernebb, metálosabb, huszonegyedik századi Foo Fighters-es vonallal.…..