Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pöff

0 bejegyzést írt és 398 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több építkezőnek van tele a hócipője az építési vállalkozókkal. A Házépítők csoport egyik tagjánál telt be a pohár. A szörnyű az, hogy miután kiírja magából az élményeit, nincs mit tennie, folytatnia kell, talán még rosszabb kivitelezőkkel. ..
Pöff 2019.04.27 20:03:54
Teljesen átérzem a poszt író problémáját.
Tavaly vettünk lakást egy volt festő fiától
Ahhoz képest hogy festő volt, szép lassan kiderült hogy fosra van lakva a lakás, még fél évvel később is találtunk olyan dolgot a lakáson ami szét volt baszva, csak rejtve maradt.
El lehet képzelni hogy dolgozott ez az ember mikor a sajátját is ilyen szinten tartotta.

Noh de ami szakbarbár embör jött ide....az valami fenomenális volt.
burkolóból 3-at használtunk el.
Az első csinált csiszolást a kőműves valamit, a 2 burkoló belekezdett elbaszta elment visszajött, újra elbaszta elzavartuk, harmadik jött 2 hónap múlva, 1 hónapig csinálta!
már nem is szóltunk, csak csinálja amikor tudja, ekkor már 4 hónap csúszásban voltunk.
Nem lett tökéletes, de ennyi már belefér.

ablak berakás elbaszva, rendelés méret elbaszva, párkány elbaszva,
A vizes 2 napos munkát 1 hónapig csinált. Nekünk kellett utána menni hogy ugyan ki akarjuk fizetni a számlát, a boltban derült ki hogy 3-4 hónapnyi anyag számlával tartozik a csávó.
A kőműves munkára 3 -4xer kellett rá dolgozni burkolás előtt.

Gázkazán kibéleletlenül csak fel lett rakva a falra, 1 radiátor megsérült.
A parkettacsiszoló belecsiszolt az ajtóba.
Gyári csomag Bojler oldala horpadt. 2 hónapot csúszott a beszerzés, nem akarták leszállítani.
Aztán ferdén lett felrakva. Apróbb furcsaságok a vizes részen.
A villanyos szimplán elérhetetlen lett 2 hónapot csúsztunk a hitegetései meg majd jövök miatt.
Redőny rendelést elbaszták. vissza kellett mondani.

Konyhabútornál előszoba szekrénynél pontatlanságok,
És irgalmatlan sok mindent kellett javítani megcsinálni minden egyes ember után.

Olyan 3 millióval csúsztunk meg a vastag árhoz képest is.
A legszarabb munkás is többet keres mint a multi céges mérnökök nagyrésze!
Döbbenet! 1 hétre simán netto 200-250-eket kerestek. ehhez képest nekünk több szerszámunk volt youtubról megtanulva jobb munkát végeztünk.
azért nem mentünk a vonatnak, mert volt aki rosszabbul járt hallomási körből
Lakás építés tervtől eltérés, 10milliós mínusz, új hitel.
építtető lelépés , 20 milliós meg csúszás
teljsen félbehagyott munkák, vagy le kellett verni a csempét stb stb

Azt gondolnánk így megy németben meg angliában...hogy ekkora kálvária
Nem nagyon nem
a mesterek egymás mellett dolgoznak, 3-6 hónap alatt 0-ról felhúznak házakat, vagy felújítanak.
CSAK EBBEN A NYOMORÉK ORSZÁGBAN DIVAT EZ A KONTÁR MUNKA.
A Mátrix (és mi most a komplett trilógiával foglalkozunk az első rész 20 éves évfordulója kapcsán) említésekor még a legelnézőbb szinkronrajongók is szívükhöz kapnak, hiszen oly' sokszor hangzik el a főszereplő neve. Igen, az. Neo. Ami igazából Nióként ejtendő és bár az angol kiejtés tartása a…..
Pöff 2019.04.02 21:34:30
@MAXVAL bircaman közíró: pedig tanulhattál volna belőle...
„A marsi”, Andy Weir amerikai író első regénye, amiből később Ridley Scott rendezésével filmet is készítettek. A helyszín a kietlen vörös bolygó, ahol a sztori szerint a harmadik emberes misszó zajlik. A küldetést azonban egy vihar miatt félbe kell szakítani és míg öt asztronauta sikeresen elhagyja…..
Robert Zemeckis különleges szatírája, mely hat Oscart nyert 1995-ben és amely Winston Groom hasonló című regényéből készült (eredeti címén: Forrest Gump, avagy "Egy együgyű fickó feljegyzései") óriási sikert aratott világszerte és mára az egyik legismertebb dráma lett a Föld összes kontinensén.…..
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
Még hogy következmények nélküli ország! Kérem szépen, csütörtökön reggel tíz körül került ki egy poszt ide Az állami propagandahivatalban Túrkeve=Mezőtúr címmel, amiben egy mulatságos húzásról írtam: a szoljon.hu-ra publikáló Szilvási Zsuzsa egy éven belül ugyanazt a cikket kétszer is megjelentette,…..
Először és utoljára foglalkozom ezzel a szurkolónak vagy ultrának hazudott faszival, aki valamiért azt hiszi, hogy neki mindenképpen kamera előtt és mögött kell szerepelnie, és sajnos ebbéli meggyőződésében Bayer Zsolt is megerősítette már párszor. Gondolom, látta benne a rokonlelket, az alkotó- és…..
Van néhány ország a földön, ahol a szabályalkotók eléggé elrúgták a pöttyöst, amikor a KRESZ-t írták. Most összegyűjtöttük egy csokorra valót a legelvetemültebb/legmeghökkentőbb/legszokatlanabb szabályokból, melyekkel az autósok az utakat járva találkozhatnak. Lássuk hát! Németország A német…..
Pöff 2019.02.16 12:18:07
@The Ghost Wolf O1G: @gigabursch:
Én pont ezrét kocsi indításkor felkapcsolom a lámpát...nem azon a 20-50Watton fog múlni a fogyasztás...
Látni és látszani...(de nem elvakítani)

Az ilyen vacak kis led csík helyzetjelzők semmire nem jók...csak pont szerű fényt adnak, távolról nehéz észrevenni mint egy nagyobb tenyérnyi fényforrást.
Egyébként A LED világítások se örök életűek...nem az hogy kiég vagy meghibásodik, a fényárama csökken, és egyre kevesebb fényt fog adni.
lehet 5-10 év után drágán cserélni..
20 év után vajon ki fog gyártani bármit is a mindenféle márkának a mindenféle LED lámpáihoz?
Pöff 2019.02.16 12:19:27
@ZON: igen, mert veszélyt jelentesz a többi számára
Amerika félrenéz, amikor a demokrácia súlyos kelet-európai bajairól van szó, mert biztonsági megfontolások vezérlik a térségben, csak éppen Kína és Oroszország pontosan a jogállami hiányosságok miatt tudott benyomulni a NATO keleti szárnyába. A német Rektori Konferencia új vezetője riasztónak…..
Pöff 2019.02.15 22:21:19
@John Brennan:
aha...persze
hacsak nem netto 800-at keres Pesten...és azért nem ilyen elterjedt még ez. Lehet van pár cég, de a többi a jó ha 400-500-as sávot húzza, nem többet.
Vidéken lassan a felét se keresik az emberek mint pesten.
Pöff 2019.02.15 22:26:50
@na__most__akkor:
"4. Normálisak a vezetők. Helyi és országos szinten."
Ezt politikusra vagy cég vezetőkre érted?

Egyébként tudok ismertségi körben kétkezi melóst aki 3000euró felett keres 2-3 hét alatt hollandiában
Eleinte csak beosztott volt akkor kb 2000 eurót keresett...aztán váltott maszek lett. 3000+ és nincs főnöke, és van munka rendesen.
Pöff 2019.02.15 22:31:38
@na__most__akkor:
Egyébként az a érdekes, hogy ugyan azon cég multi cég holland, angol svéd és magyar leányvállalat fizetési és munka körülményei hozzáállása mennyire döbbenetesen eltérnek.
És mikor egy picit emelni kéne a béren (meg se közelítjük a hollandot) már felszisszennek nálunk a cégtulajok meg a magyar vezetők.
Ha visszatekintünk a Fidesz- kormány elmúlt 9 évére világosan látszik, hogy 3 nagy alappillérre épül: a kommunizmus legsötétebb napjait idéző propagandára, a korrupcióra és az úgynevezett családtámogatásra. Az első kettő elég egyértelmű, viszont azon sokat gondolkodtam, miért pont ez a terület az a…..
Pöff 2019.02.15 22:10:12
@droid_: ezt úgyhívják állami szintű lakás piac felverés

Lehet mondogatni, milyen drága külföldön az ingatlan....
De Unokanővéremnek pár év után egészen szép sajátja van kint a drágának mondott Angliában.
Én ugyan annyi idő alatt mi egy szutyok lelakott lakást alig bírtunk összekaparni, átlag feletti keresettel. A felújításról meg ne is beszéljük.
Ami angliában 2-3 hónap max és patika luxus szint(teljes házakat építenek 6 hónap alatt a földből), az itt 1,5 év irgalmatlan szopás lett, anyagilag beleroppantunk és annak örültünk hogy egyáltalán valamilyen lett. Lassan ott tartunk árakban, hogy az elszállt felújítási összeg is lassan visszajönne ha eladnánk.
De ha most kellene venni, 20 milliós hitel nélkül szinte semmit nem tudnánk venni.
Most mehet a dilemma, hogy mit csináljunk...menjünk külföldre, hagyjuk veszni a lakást? mert lehet ennél valami sokkal rosszabb jön 2-4 éven belül?
Féláron esznek. Ráadásul a királyi vár új lakója fordítva fogja a kést, miközben a Gundel szotyimenzáján a vagdalthúst szeleteli.   Kedves #Gundel - ez aztán remekmű. Igazi Fine dining...
Pöff 2019.01.07 23:37:50
b1.blog.hu/2019/01/06/magyarorszagrol_eluldoztek_kanadaban_megdicsoult

Mivel a kellemetlenkedőket nem szeretjük mi? és nem lehet kommentelni, ezért megtenném itt:

"De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást,"
"Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított,"

Általánosítunk kérem? Balosaknak szabad?
Arról nem is beszélve, hogy a magyarok a németekkel ellentétben hitlert nem kívánták, szálasit sem. Horthy-t sem.
Jöttek...mint utánuk a zsidó rákosi, meg a többi.
Ő is nagyot alkotott

Akik egyáltalán akkor életek már 90%-uk halott, nem hogy a nacionalisták...
2-4 generáció felnőtt azóta, nekik mi közük van a 2.VH-hoz?
semmi!
Általánosítás és alaptalan gyanúsítás, nem több, zsigeri gyűlöletből...akkor mennyivel jobb mint aki a vonatot indította '44-ben?

Egyébként kérdezzen meg olyan ország lakóját ahol 100-200 éve nincs se háború se területvesztés, se elnyomás semmi. Azt se tudják mi az hogy VH1-2 egyáltalán mi az a háború.

Ettől függetlenül van némi igazságtartalma, 2011-ben még pályakezdő voltam, ma már felismerem
"sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. "

Igen ez a magyar vezetők főnökök mentalitása 1:1-ben
El tudom hinni teljességgel, hogy ma is ugyan úgy lelőnének akárkit ezek a kisfőnökök, ha a törvény nem tiltaná.
Csicskáztatás az dívik....
elege is lett vagy 600e-1M embernek ebből.
most hogy már nincs kit csicskáztatni, kezdenek kicsit visszavenni a vérbő pofából...
De döbbenet, hogy abban a pillanatban, hogy újra nyeregben érzik magukat lépnek bele a beosztok pofájába. (aminek a vége egy újabb felmondás...akkor megint kussol 1-2 napig aztán ugyan ott folytatja)
Ha nem látnám napi szinten, el se hittem előtte.

Így ezen részét le is hiszem és valós. A többi ártatlan rendszert elszenvedő kisemberek
alaptalan gyanúsítgatása....Ha valaki bűnös nevezze néven.

8 éve nekem is el kellett volna húznom innen, megkíméltem volna magam megannyi csalódástól,stressztől, csicskáztatástól.
A legjobb elemzések is általában úgy beszélnek rólunk, mintha országunk a Holdon lenne, ami nálunk történik az mind csakis ránk jellemző és nem lennének más, hasonló problémákkal küzdő országok. A magyarok mentalitásáról gyakran beszélünk jó vagy rossz értelemben egyaránt, tapasztalataink alapján…..
Pöff 2018.12.29 18:01:33
Imádom mikor az öntudatos magyarok (főként fideszesek) kioktatják a többi embert, hogy hagyják őket békén, a magyar vircsaft, tök jó irányba haladunk.. egyébként meg kotródjunk ki a picsába ha nem tetszik a magyar életmód.stb

Nah ilyen példa a napokban:
Bevásárlás az egyik jobb boltban (értsd nem CBA vagy a cigányosodott Teszkó)
Nő meg a gyereke egy idősebb (talán a szülőkkel) párral beszélget. Fehér, nem cigó!
nah de hogy!
Nő keresztbe tett kosárral, gyerek a végén, full eltorlaszolva az út...megyek arra, kislány nem kapcsol hogy húzni kéne a bánatosba... szólok a gyereknek kedvesen, "légyszi engedj el"
2. szólásra veszi is a lapot...szól az anyjának is eljön a kislány...kicsi rést nyit, akkor látom az Öreg pár is keresztbe rakott kosárral áll ott. de az is ahelyett hogy elfordulna párhuzamba csak beljebb húzza.

Mondom nekik kicsit fordulni kéne egy kicsit, hogy elférjünk.
Már haladok el az öregek mellett is, a Nő visszaszól kérdőre von a hátam mögül, "Mért? elfértél nem?"
Így a gyerek előtt
(gondoltam magamban a kurva anyádat neked te ribanc...még én kerüljem ki, én alkalmazkodjak az ő szar értékrendjéhez.)

A MAGYAR VIRCSAFT, ahelyett hogy kussolva meghúzná magát az faszparaszt magyar még neki áll följebb, mikor ő hibázott.
Nah szóval ezzel a mentalitással aztán leshetitek paraszt proli fidesz magyarok, hogy valaha is német vagy osztrák, SŐT olasz szinten fogtok élni...
Svéd norvégot finn-t dánt már nem is mondom...az egy másik univerzum.

Szóval ez a mentalitás dúl szerte az országban. És akkor én húzzam el a belem az országból, mert ő egy szar arc? Mert ő szeret a moslékban fetrengeni?

Nem nem megyünk ki, takarodjatok ti ki a picsába az oroszokhoz(az való nektek) vagy nyugatra (tanulni viselkedés kultúrát... de valszeg kibasznak titeket a picsába onnét ezzel a leszarom csak én vagyok/beletaposlak kultúrával)

mellesleg akik kimennek óriási számban azok tanult képzett, jó érzékű, elképzeléssekkel ötletekkel teli emberek, akik eddig is összekaparták ezt az országot valahogy. (már netto 500-600e-as fizetések se tartják vissza ezeket az embereket)
Akik szerint ez a fedesz kultúra bármi jóra vezet az valami kurva nagy tévedésben él...bár végül is a disznó is a saját szarában szeret fetrengeni...

Aki kint dolgozik, lát világot, az jól látja, hogy ami felé tart az ország(és nem csak politikailag) annak sírás lesz vége fidesz szavazó oldalon(is).
index.hu/gazdasag/2018/12/29/magyarorszag_listakon_2018/
Tényleges egyéni fogyasztás (ACI)...BULGÁRIA szintjén vagyunk!
A korrupció meg a banánland országok szintjén.
Pöff 2018.12.30 10:28:50
@Gandosz:

Hát elég sokszor elhagytam már a nem kis falvat :)
Egyébként általánossá kezd válni a dolog...
www.facebook.com/edit.blaser/posts/2238891159496172
 A mérőműszer felállításában, beüzemelésében a Közép-kelet-európai Bankfigyelő Hálózat szakértője segített.   Mi az oka, hogy a fűtési szezonban rendszeresen egészségtelen a levegő Miskolcon; Putnokon és Sajószentpéteren pedig kifogásolt? Sajnos jelentős részben a szennyező, rossz minőségű…..
Egy törvénytervezet elleni tüntetésre összejöttek vagy tízezren az Alkotmány-utca torkolatában, szemben a Parlament főbejáratával. Egy moderátor felolvasta a külföldi szervezetek rokonszenv-táviratait, és egy kivételével a szónokok szavaiból egyetlen mondatot se jegyeztem föl. Székely Tamáséiból…..
Pöff 2018.12.08 23:24:46
az index videó-ban megszólaló emberek jól összefoglalták, az ellenzék csak papíron, lófaszt se ér egyikse.
Az ő töketlenkedésük aszisztálásuk miatt jött létre a fidesz 2/3-ad is
Az ellenzéki embereknek nulla a bizalma az ellenzéki pártokban.

DK=gyurcsótány
Együtt, pm nem létezik
Jobbik egyre több viselt dolog, baromságokkal foglalkoznak...egyre hiteltelenebbek.
Mszp.. pfff röhej

Van ez a jobbikból kivált mi hazánk mozgalom... most már tudom hogy honnan jött az a sok balfasz marhaság teljesen lényegtelen irányok a jobbikban. jobb is hogy kiléptek

A sok fideszesnek meg minden jót kívánok... mikor ledolgozták a túlórát majd tapsolni fognak, mikor 3 évmúlva fizetik ki nekik, vagy akkor se mert a cég "csődbemegy" ..aztán perelheti
De ezt ők agyilag nem fogják fel.

Őszintén mondom, ha nem fosnék a szüleim miatt vagy a saját testi épségem miatt, ellenzéki pártot alapítanék.
ennyi elhasznált balfasz pojáca mellet simán lehetne nyerni.
DE persze azt is átlátom, hogy ha nyernénk is a 70-es IQ-s fidesz szavazós emberekkel mit lehetne csinálni? a lakosság 70-80%-a töltelék ember... se gazdaságot se fejlődést nem lehet rájuk építeni érdemben.
ott sincsenek mint a hülye amerikaiak. azoknak legalább vannak elképzeléseik...A magyarnak az sincs.. a túlélésre koncentrál.
És olyan szinten beleivódott a "leszarom kultúra", a j"ó van az úgy", az "eltaposlak" életfelfogás, hogy esély sincs az érdemi változtatásra.
A sarong kebayajának nevezett öltözet keletkezésének titka, amely miatt a légiközlekedés talán legismertebb formaruháján az évtizedek alatt sem kellett változtatni...
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
A tavalyi évben összesen 120 ember fagyott halálra. Persze most sokan azt gondoljátok, hogy ők hajléktalanok voltak és egy parkban a padon érte őket a fagyhalál. Igen, az emberek harmadával így történt. De a többség, a kétharmad a saját lakásában fagyott meg, mert nem tudott fűteni. Ez nem egyedi.…..
Házinyúlra nem lövünk – szól az ismert mondás, utalva arra, hogy nem ajánlott olyannal romantikus kapcsolatot kezdeményezni, akivel egy helyen dolgozunk, mivel ez kellemetlen helyzeteket eredményezhet szakítás esetén...
A Tenable adott ki egy figyelmeztetést, amely szerint a TP-Link WR841N sorozatú router eszközei olyan összetett sérülékenységgel rendelkeznek, amelyen keresztül távolról is átvehető az irányítás a router, és azon keresztül a mögöttes hálózat felett...
Most tényleg, kit kell lefizetni, és miért nem érdekel ez senkit?! Van egy dolog, ami nagyon-nagyon böki a csőrömet, és nem tudok szó nélkül elmenni mellette: a zöld rendszámos csalók. Nagyon sokan művelik ezt pofátlanul, batár nagy terepjárókkal, vannak viszont, akik nem feltűnősködnek és "csak"…..
Pöff 2018.09.24 20:55:05
@Megoldó:
Vagy 1 hónapja a kisvárosomban egy kb 5-10 éves maserati belga rendszámmal rokikártyával !!! parkolt...
Úgy hogy egyébként egy csóró kisváros, értsd nem luxus cégek vannak a főtéren. És kurva sok parkolóhely lett volna még...csak hát fizetni kell érte aki nem helyi lakos.
200ft-ot.
Gondolkoztam rajta hogy kihívjam e a rendőrt...mert ezt elég nehéz lett volna kidumálni.
Belga rendszám magyar rokikártyával egy kisvárosban.
5-ös lottón nagyobb az esély.
Pöff 2018.09.24 23:12:19
@szepipiktor:
Figyu...ez itt nem butyapest, hogy az andrásin kidobod a sárgavillogót és megállsz.
Itt megállsz a főuton és 5 perc múlva dugó majd jön rendőr és szarrá bírságol.
Itt kijön a közterület és ha kocsit mosod megbírságol.
Ha ismernéd a környéket, tudnád hogy itt nem igazán áll meg luxus kocsi...
Óriási esélye lehet hogy egy belga rokkant luxus kocsival pont ebbe a porfészek városba jön...leparkolni.

Egyébként nehogy azt gondold nyugaton nem nyomnak fel se perc alatt egy jogtalanul használt rokikártya miatt.
Úgy lecsuknak mint a sicc.
Német társasházban vasárnap porszívózol keresztet is vethetsz magadra.
Ott nem tűrik meg a renintenskedőket.
Úgyhogy ennyit a besúgásról meg a feljelentésről.
Törvénytiszelő emberek elvárják mástól is hogy törvényt tiszeljenek.
Jah hát a magyarok nem igazán szeretnek törvényt betartani.
Az más kérdés, hogy csip csup szir szar egyéni háklis dolgokért jelentgetnek fel másokat.
Az Európai Parlament kétharmados többséggel elfogadta a Sargentini-jelentést. Ilyen vereséget 2010 óta nem mért senki Orbánra, és a következő pofon sincs már túl messze...