Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szofee

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mókás helyzet: halmozottan bűnös utas jelent föl ellenőrt, ami eleve nehezen állna meg egy filmbéli esküdtszék előtt. Mivel azonban nálunk nincsen esküdtbíráskodás, az élet meg nem egy film, hanem egy Homár-poszt, a felvett kérdés csak ottmarad a levegőben. Elveheti-e a…..
Szofee 2008.02.27 08:42:21
Kedves "Utas társaim"!

Merő kíváncsiságból olvastam el a storyt,mert nemrégiben velem is megesett a "nagy eset".Azzal a röpke különbséggel,hogy érvényes jegyem volt,ami valamiért mégsem tetszett az ellenőrnek.Kivette a kezemből, és rendőrt akart hívni.Szívest örömest megvártam volna a rendőrt, ha épp nem rohantam volna egy fontosabb eseményre.Úgy gondoltam a legegyszerűbb megoldás utána nézni a bkv.hu oldalon a jogainknak és kötelességeinknek.Természetesen az ügyfélszolgálaton 2 ostoba liba fogadott, akik 3 perc beszélgetés után ordítottak velem, és egy mondatot hajtogattak negyed órán át.(Magam sem értem, miért hallgattam ezt tíz percnél tovább, és miért hittem, hogy meg tudom nekik magyarázni,a kedves kollégáik olyat tettek,amihez semmi joguk nem volt,nincs, és nem is lesz!)
Mivel igen kíváncsi "fajta" vagyok, és szeretek a dolgok végére járni,megkérdeztem egy kedves ügyvéd (jogász)ismerősömet, mit is tehetnék. Elszomorító: Semmit! De jogilag alátámasztotta a véleményemet az esetről.
Lényeg, a lényeg: Nem vehetik ki a kezünkből a jegyet,pláne nem tehetik zsebre.Nincs itt semmiféle olyan szabály ,hogy "majd visszakapom,ha...". Felejtsük el!Valamint, a bejáratnál nem büntethetnek, esetleg felszólíthatnak, hogy fáradjak vissza érvényesíteni a jegyemet!

További kellemes utazást kívánok mindenkinek, és indulás előtt inkább ellenőrizzük mi, hogy van-e bérletünk! :)))