Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TothJanJ

0 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   "A szerző szája íze szerint válogatott adatok, hiányos szakirodalmi feldolgozottság, manipulált tárgyévek, az olvasó véleményét befolyásoló, tárgyhoz nem tartozó kommentárok, és összességében lusta és rossz tudományos tevékenység jellemzi a munkát. Az, hogy a kötet magyar és német kiadása…..
TothJanJ 2020.05.22 10:11:08
@jan: Gondolom amíg azt a csodás példát látják, hogy meglett professzorok uszulnak az ifjuságra ők sem fogják magukat türtőztetni.
   Szerintem meg ******** és bandáját a Dunába kéne lőni, gondolkodás nélkül. (simontoth80@freemail.hu) (itt a valódi nevem szerepel) hosszú zsidózásokat is mellékelt a fazon. Jó lenne ennek az izének a szemébe nézni. Úgy értem fél méterről, IRL. Igen, pontosan tudom, hogy jogászok percek alatt…..
TothJanJ 2019.08.31 12:29:54
@jotunder: Rendben, írok majd privátot. Úgy tudom mindketten feljárunk alkalmanként Pestre, remélem sikerül összeegyeztetnünk a napirendünket és leülni valahol egy kávéra, vagy amit szeretne. Együttérzésem a nemtelen, aljas beírogatásokért.
TothJanJ 2019.09.08 08:42:31
@jotunder: Egy hete írtam a blog.hu-s felhasználóján keresztül, ami az ott regisztrált email címére megy. Megkapta a levelem?
      Ma egy duplaszámmal kedveskedünk Olvasóinknak (és utána megyünk dolgozni).     A közvetlen kormányzati irányítású Mandiner az "Orbánnak fejébe szállt a hatalom" mondatot a lehető legpozitívabb kontextusban idézte, kijátszva a cenzúrát, ami az Origo végtelenül bátor húzása után már több mint…..
Ma 74 éve lőtték a Dunába magyar nyilasok Richter Gedeont, a magyar gyógyszergyártás atyját. Richter azután is bejárt dolgozni, amikor 1942-ben a Horthy-rendszer zsidótörvényei alapján kitiltották a saját gyárából. Sorsát azért is érdemes megjegyezni, mert a cinikus Orbán Viktor szerint a cég…..
TothJanJ 2019.01.02 10:18:41
@Muad\\\'Dib: Elek Gábor matematikus egész nyugodtan vállalhatja a felelősséget az írásaiért. Ha ennek meglenne a kultúrája sokkal kevesebb mocskolódás, hazudozás meg trollkodás lenne a neten.
Akármilyen baráti társaságba kerül az ember, egy idő után biztosan szóba kerül a gyermekkor és a fiatalkori élet. A beszélgetés rögtön át is csap a serdülőkori csíntevések irányába, majd a társaság egyik tagja egy hasonlattal rögtön rákontrázik a történetekre és szembe állítja a mai világ fiataljait…..
       Amikor az ember azt hiszi, hogy a dolgok már nem lesznek érdekesebbek....      A Corvinus esete a Sátánnal című poszt kommentelői okosítottak ki arról, hogyan is működik a társadalmi kommunikáció tudományban a publikációk értékelése.      Van egy lista a…..
TothJanJ 2015.12.30 13:34:05
1. jatds research note peer review: komejournal.com/files/SilvaKOMEappendix.pdf
2. jatds peer review www.scribd.com/doc/294281823/masik-s
3. jatds-dobranszki opinion article editorial review www.scribd.com/doc/294281920/review-s-d

Mellékesen megnézhetik a Web of Science-ben ezt a "bolondériájával valóban világhírre szert tevő bácsi"-t. Meg még valakinek a kurva anyját is, azt.
TothJanJ 2015.12.31 10:25:06
@mavo: 1 bírálat közzétételére kaptam meg minden érintett hozzájárulását, a másik kettőnek a válaszait nyugodtan megpróbálhatják elkérni a szerzőtől.
TothJanJ 2018.08.04 08:20:00
A folyóiratról mindeddig ez volt magyar nyelven az egyetlen érdemi poszt, sajnos kb. az összes magyar PhD hallgató, kolléga, bizottsági tag stb. ezt találja meg amikor utánanéz. Azért sajnos, mert régi, rosszindulatú és hamis színben tünteti fel a KOME-t. Ez most valamennyire kiegyenlítődik egy aktuálisabb cikkel; aki már idáig legörgetett az olvassa hozzá ezt is:

24.hu/kozelet/2018/08/03/mintha-az-orvosnak-megmondana-a-miniszter-milyen-terapiat-javasol-csontrak-eseten

Itt elmondunk -kollégámmal, Demeter Mártonnal, az MTA nehéz helyzetére és néhány egyéb méltánytalanságra adott reflexión túl- pár alapvető infót a lapról és a nemzetközi beágyazottságáról.

(vincent & törzsközönség: tekintettel a korábban történtekre semmi egyebet nem kívánok hozzátenni sem a bloghoz sem a hozzászólásokhoz. Ez a hsz szeretném, ha itt maradna, azért, hogy ha valaki új információként olvassa a fenti cikket, az tudjon máshonnan is tájékozódni.)
Tulajdonképpen várható volt, hogy az HBO sem kerüli el a Sony és a Netflix sorsát, és kibertámadás áldozatául esik - egy olyan sorozattal bíró tévé esetében, mint a 90 millió illegális letöltést és streamet produkáló Trónok harca ez valahol várható volt.  Az amerikai Entertainment Weeklyhez…..
TothJanJ 2017.08.01 21:04:39
Idén harmadszor vettem részt a Budapest Pride-on. A felvonulás biztos pont lett a nyárban, prioritást élvez sok más vonzó szünidős programmal szemben. Úgy érzem, ott kell lennem, együtt a barátaimmal, a többi felvonulóval, még ha nem is vagyok tagja szexuális kisebbségnek. Viszont keresztény vagyok…..
TothJanJ 2017.07.18 23:11:16
budapestpride.hu/fesztival/a-budapest-pride-manifesztoja

"Elsődleges célunk a magyarországi LMBTQ-közösség építése, bemutatása és láthatóságának elősegítése."

Mondja el nekem valaki, hogy keresztényként miért támogassam akár konkrétan akár szimbolikusan LMBTQ-közösség építését.
"Ez a dagadt néger, aki énekelt... Szerintem a Herczku Ágnes jobb lett volna" - mondta a kormánypárti publicista, Lovas István az Echo TV Sajtóklub című műsorának július 17-i adásában a Grammy-díjas CeeLo Green fellépéséről a vizes vb megnyitóján. Bayer Zsolt nagyban egyetértve közölte: "Én is csak…..
Idézzünk, feleim, az ingyen van: A nyitóünnepséggel foglalkozik elsősorban a nemzetközi sajtó A nemzetközi sajtó szombaton a budapesti vizes világbajnoksággal kapcsolatban elsősorban az előző esti nyitóünnepséggel foglalkozik, a tárgyilagos hangvételű tudósításokat gazdag fotóanyag illusztrálja,…..
         De, szabad. ..
TothJanJ 2017.05.20 17:04:36
Cikkcakk Te járnál nagyapáddal? 2017.01.25 10:07:35
Amikor Pestre megyek, egyre többször fordul elő, hogy velem hasonló korú huszonéves lányokat látok kézenfogva sétálni Andy Vajna-féle Dagobert bácsikkal. Nem akarok pálcát törni senki felett, hiszen ezek a lányok nyilvánvalóan a két szép szemükért jöttek össze "nagyapjukkal" és nem azért, mert…..
Azt már megírtuk, hogy elindul a már a franc se tudja hányadik köztévés töltelékcsatorna, most éppen M5 néven költenek milliárdokat, hogy legyen az államnak ismeretterjesztő adója is. Nézettségi elvárás nincs (miért is lenne?), a cél a diákok és oktatók segítése, és lesz jó pár saját gyártású műsor.…..
Ponthatároktól Közép-Európa legjobb egyeteméig Beszélgetés Professzor Dr. Lánczi Andrással, a Budapesti Corvinus Egyetem új rektorával A Budapesti Corvinus Egyetem új rektorával, Prof. Dr. Lánczi Andrással beszélgettünk terveiről, elképzeléseiről. Egyetemünk július elsején hivatalba lépett első…..
TothJanJ 2016.09.14 20:31:20
orulunkvincent.blog.hu/2016/09/14/kinek_hazudik_lanczi_andras

by Elek Gábor gyorsreagálású hadtest
Exkluzív! Csak a Nyugati Fénynek nyilatkozott Schiffer András nagynénje, Schiffer Anna, aki szerint politikus unokaöccse szégyent hoz a Schiffer névre, amikor jobbikosokkal haverkodik, a baloldaliakat szidja és „szemkilövetőkről” hadovál. - Miért törölte Önt az ismerősei közül Schiffer András? -…..
  „I hate my flesh.Its dimension poisoned my soul with doubt.It made me questionthe essence of the »I«.Slaves are those of this worldgiven freedom to lay chains upon The Master.”(Emperor: With Strength I Burn)   „Nem meglepő, hogy Lukács reputációja ma Magyarországon nem oly tekintélyes, mint…..
Tudat alatt egy kicsit úgy érezzük most magunkat, mint egy büszke pesti polgár tehette száz éve, amikor meglátta élete első szerecsenjét. A helyszín az Astoria, annak is a zöld tetővel borított kürtőskalácsos bódéja a hetes buszcsalád megállója mellett. Ott álltak ugyanis ők...
TothJanJ 2016.07.28 12:22:25
Mandiner blog Kimoderálva 2009.07.12 08:01:00
  Az EP-választásról keresgéltem valamit, így vetődtem el újra a Politika 2.0 blog Mind a nyolc párt fenn van a Youtube-on! bejegyzéséhez. Emlékeztem, hogy annak idején írtam egy középhosszú hozzászólást a poszthoz: többek között arról, hogy miből lett a Fidesz…..
TothJanJ 2016.06.14 18:11:04
@WiteNoir:

"egyértelművé vált, hogy komolyan veszi a munkáját"

viccből vagy sokalból nehéz volna...

"és tényleg komolyan gondolta a feljelentést"
Etikai beadványt írtam az egyetemének. Igen, ezt sem viccből.

"+ ő van beágyazódva a jelenlegi jobbos hatalmi hálózatba" Itt viszont segítsetek pls. mert én ezt nem vettem még észre magamon. Van valamilyen tisztségem? Pénzel engem valaki? Párttag vagy aktivista vagyok? Jobbos szervezetek embere vagyok? Lefotóztak orbánviktorral, vonagáborral? Tudod egyáltalán mit beszélsz?

"arról sem szabad leállni vitázni, hogy elfogadható-e amit írt, minden vita csak legitimálná"

ez eddig a nap kommentje, remélem mindenki látja. WiteNoir kimondta azt, ami miatt ebben az országban tétre menő szakmai vitát nem lehet folytatni.
TothJanJ 2016.06.15 10:02:08
@mavo:

"a disszertációd ennek a kultúrának a terméke, ennek megfelelően ennek a kultúrának a transzcendens lényei szerepelnek benne"

Nem kizárólagosan. Én nem tartozom a keményvonalas strukturalisták közé, de ha az lennék, úgy mondanám, hogy több kultúra ütközésének és egymásra hatásának a terméke. A keresztény kultúráé, a tipikus western, liberális, individualista kultúráé és (a jórészt ez utóbbi szubkultúrájaként elhelyezhető) akadémiai kultúráé.

"ha valóban pusztán az vezérel valakit, hogy a transzcendens lények kerüljenek be a körbe, az elég nyilvánvalóan nem állhatna meg a keresztény kultúrkör transzcendens lényeiénél"

Fentebb példának hoztad a "ha kétszáz évvel ezelőtt törökországban élsz" kezdetű gondolatot, ehhez fogok
csatlakozni. Az egy alapdolog a vallástudományban, hogy a monoteista vallások, és azon belül is főképp az
ábrahámi vallások exkluzivisták (természetesen nem csak a vallástudományok, hanem e vallások saját teológiája szerint is). Ha 200 évvel ezelőtt éltél a világon, akkor nagyon jó eséllyel egyetlen, nagyjából homogén vallási kultúrába születtél, ahol egyszerű emberként többnyire nem is volt tudomásod más vallásokról, a saját vallásod felekezeteiről (más vallásoknál a felekezetek ottani megfelelőiről) is csak kevés. A nemsaját vallási kultúrák a saját vallási kultúrából pedig úgy voltak értve, többnyire a társadalmi újratermelési mechanizmusok teljes támogatásával, mint amik alapvetően tévesek, noha itt-ott valami jót és igazat tartalmazhatnak a tanaik. Tehát egész egyszerűen az a kritika, amit felvetsz, 200 éve nem is vetődhetett volna fel. Hát milyen transzcendens lényekről beszélünk, természetesen azokról, amikre vannak szavaink és amikről tudjuk, hogy micsodák, másnak egyszerűen nincs értelme, illetve annyiban van értelme, hogy ja, azok is Xről beszélnek csaz Znek mondják és ami nincs összhangban azzal, ami a mi hagyományunk Xről, abban tévednek.

Nade most felvetődhet! Nézzük miért; mi változott azóta. Először is a nyugati világból kiinduló technológiai fejlődés mobilisabbá tette mind az embereket, mind a kulturális termékeket. Lehetőséget adott pl. arra, hogy túlnyomó többségben szintén nyugati emberek elmenjenek a világ minden részébe, megismerjék, hazahozzák, lefordítsák és terjesszék a máshol domináns vallások kulcsszövegeit (időben a XIX. sz. közepe-vége felé járunk). Másodszor a nyugati emberek egyre nagyobb része
tanult meg olvasni és írni, a könyvek egyre olcsóbbak, hozzáférhetőbbek lettek, tehát ezeket a lefordított szövegeket egyre nagyobb arányban lettek képesek olvasni, és leírni róla azt, amit gondoltak. Ez a szövegek teljesen privát olvasását és írását jelentette, hiszen nem volt Nyugaton egy olyan értelmező közösség körülöttük, mint a Biblia körül, illetve amikor már volt, akkor az ezekből a privát olvasókból, illetve egy-egy nyugatra származott, otthon sokszor heterodoxnak számító "mester" iskolájából állt.

Tehát mondhatod, hogy a disszertációm ennek és ennek a kultúrának a terméke és nem másé és én
a fenti megszorításokkal egyet is értek veled, de emellett akkor álljon ott az is, hogy az egy adott kultúrkör transzcendens lényeinél történő nem-megállás igénye szintén sajátos, extern perspektívából tett, jellegzetesen modern nyugati technológiai és eszmei vívmányokat előfeltételez. Én el tudom fogadni, hogy egy kutatásban ennek az alapállásnak a felvétele hasznosabb, és nem utolsósorban: a mai tudományosságban elfogadhatóbb, mint az exkluzivista. De egyrészt én is kitérek a bevezetőben ennek problémájára (24.old), másrészt a teológus/dogmatikaprof. bírálóm éppen azt kritizálja, hogy a keresztány transzcendencia-felfogás alapján az ógörög drámákban, filozófiai stb. írásokban megjelenő transzcendens tagok egyáltalán nem biztos, hogy valóban transzcendens tagok. Egy exkluzív vallási felfogásban ez teljesen helytálló, de pont ezek együtt kezelése mutatja, hogy nem ebből a felfogásból indultam ki, hanem, ahogy a nyilvánosan elérhető opponensi válaszokban is megírtam, a transzcendencia definíciója (itt és most, ebben az értekezésben) a testhez nem kötöttség.

"Elég nyilvánvalóan nem állhatna meg", mondod, holott egyrészt elég nyilvánvalóan megállhatna, másrészt elég nyilvánvalóan nem áll meg.
TothJanJ 2016.07.24 11:29:58
@TothJanJ:

Elek Gábor karácsonyi vagdalkozásának másik része a KOME folyóiratot érintette, aminek társalapítója és társfőszerkesztője vagyok. Ellentétben a doktori értekezésem boncolgatásával, ebben a posztban

orulunkvincent.blog.hu/2015/12/30/a_corvinus_esete_a_jezusmariailyentenylegninccsel

van legalább egy olyan elem, amivel egyetértek. Ez az, hogy a KOME nem mérhető össze olyan folyóiratokkal, amilyenekkel jelenleg a BCE doktori iskoláiban összemérik. Ezért küldtük az alábbi levelet a BCE Egyetemi Doktori Tanácsának.

www.scribd.com/document/319135864/Level-a-BCE-Egyetemi-Doktori-Tanacsanak

Őszintén remélem, hogy ezt a példát más olyan hazai kiadású, nem feltétlenül nagy múltú, angol nyelvű cikkeket vagy azokat is publikáló folyóiratok is követni fogják, akik a BCE vagy más egyetemek doktori iskoláiban a KOME-hez hasonlóan olyan nemzetközi mezőnyben szerepelnek, amely szereplőivel jelenleg jórészt nem versenyképesek és csak egyes házi folyóiratlistákon lehetnek velük azonos kategóriába sorolva.

Ez azért volna kívánatos, mert a doktoranduszok, doktorjelöltek jelenleg a publikációs pontok összegyűjtésekor véleményem szerint nincsenek kellően motiválva arra, hogy nemzetközi, tőlük ill. a szűkebb hazai szakmától teljesen független és így a lehetséges kapcsolati előnyöket, a kutatási témák, módszerek stb. hasonlóságából származó előnyöket teljesen kiküszöbölő színtereken méressék meg a kutatásaik színvonalát. Ha 20 meg 15 pontokat kapnak mondjuk egy KOME-ba, egy CJSSP-ben, vagy mondjuk a Vezetéstudomány vagy a Szociológiai Szemle angol nyelvű számaiban megjelent cikkre, akkor nem biztos, hogy ugyanennyiért meg fogják próbálni a hazai tudományos élettől teljesen független, bejáratott, SSCI-indexált nemzetközi folyóiratokat.

Ez természetesen sok más kérdést is felvet. Pl. olyanokat, hogy hogyan képezze az egyetem a doktoranduszait, a témavezető képes-e és hajlandó-e segíteni ebben a témavezetettjét stb. Ezekkel én nem tudok foglalkozni. Arról tudok megalapozott véleményt mondani, hogy hogyan lehetne a doktoranduszokat, doktorjelölteket a nemzetközi megmérettetés felé orientálni a helyett, hogy egy általuk biztonságosabbnak hitt (és sok esetben tényleg biztonságosabb) ám a szakmai fejlődésüket talán nem annyira előmozdító utat kövessenek a kutatási eredményeik közlése során. Ezt szerintem, a jelenlegi realitásokat nézve a bírálók megválasztásával lehetne normálisan elérni, tehát ha bárki megkérdezne -nem fog- én azt mondanám, hogy a doktori képzésben csak olyan hazai folyóiratot fogadjanak el folyóiratlistákon nemzetközinek, amiknél a kézirat felkért bírálói is nemzetköziek. A bennük publikált cikkek pontértéke pedig attól függjön, hogy a folyóirat reviewer pool-ja milyen egyetemeken, kutatóintézetekben dolgozó szakemberekből áll össze (a geográfiai, intézményi rangsor-beli stb. megoszlást nyilván ki kellene dolgozni). Ehhez természetesen szükség volna arra is, hogy a hazai folyóiratok transzparensen közzétegyék minden év végén a kéziratok bírálóinak listáját -amit a KOME amúgy 2015 óta megtesz. Addig viszont biztonságosabb azt feltételezni, hogy a hazai folyóiratok nem képesek kellően független publikálási környezetet megteremteni a hazai kutatóknak, annak a közösségnek, amelybe a doktoranduszok belépni készülnek, vagy történetesen éppen beléptek.
A Mandiner csúnyán beletenyerelt a Helsinki Bizottság szerdai menekültügyi szemináriumának „safe space”-ébe, ugyanis a hamis szír útlevelekről és a németországi balhékról mertünk érdeklődni. Válasz helyett megkaptuk, hogy előítéletesek vagyunk, agresszívan kérdezünk, miközben nem olvastuk el az…..
TothJanJ 2016.06.21 20:23:05
@Doomhammer: Az Orvosok Határok Nélkül szatírakampánya pedig 0.00-nál.

Az EU ama politikája elleni tiltakozásul és közfigyelem-felkeltésül csinálták, ami szerintük veszélyezteti az Európába menekülő, széteső, kiszolgáltatott közösségeket. Értik, hogy visszatoloncolják őket, meg török táborok fenntartását finanszírozzák, meg nem segítik őket eléggé, rosszul bánnak a hajótöröttekkel, egyre több tábort építenek (falakkal! kerítéssel!), nincs szolidaritás ilyesmik. Ezt olyannyira komolyan gondolják, hogy bejelentették azt is, hogy ezek után semmilyen támogatást nem fogadnak el EU-s országtól vagy intézményektől.

Az ő szándékuk szerinti szimbolikában Johnny a migránsvadász a jelenlegi EU-s bevándorlási politika visszásságainak, ellentmondásainak megtestesítője (csak épp a másik oldalról tartják őket visszásnak és ellentmondásosnak).
TothJanJ 2016.06.28 18:50:40
@Doomhammer: még mindig ugyanaz. "personnage de fiction incarnant la violence des politiques migratoires européennes actuelles" ahogy a yt videó aláírásában is szerepel.
Ha valaki egy reggeli rádióműsorba beküldött sms-ben azt olvassa, hogy már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút! és arra azt reagálja, hogy  én is! az így, szövegkörnyezetből kiemelve egy barom. Ha hozzátesszük, hogy mindez a MusicFM reggeli, Önindító című műsorában hangzott…..
Néha attól kapod a legbölcsebb tanácsot, akitől a legkevésbé sem számítanál rá.     Az emberek képesek megnyílni. Motivációra van szükségük, kell közös téma vagy megegyező vélemény. Akarva, akaratlanul is kimondod a gondolatidat és meglepődve tapasztalod, hogy nem csak reakció, hanem segítség is…..
TothJanJ 2016.05.12 13:49:00
Aki nem ismeri fel annak linkelhetjük is a képet: www.goodreads.com/book/show/1274.Men_Are_from_Mars_Women_Are_from_Venus

Nagyon érdekes egyébként, hogy a goodread-es és más online vélemények közt rengeteg az arab nyelvű írás. Mi lehet benne, ami egy közel-keleti/arab/muszlim embert inkább reakcióra késztethet, mint egy nyugatit, milyenek a ffi-női kapcsolatok egy nemnyugati kultúrában és vajon mennyire alkalmazható rájuk ez a dichotomizált ffi ill. nőkép?
Vendégszerzőnk, Barna Judit írása Keresem a jelzőt. Balliberális média. Nem jó. Van köztetek sok jó újságíró. Én is olvaslak téged, és te is sokszor írsz a programjaimról, projektjeimről. Ráadásul a legtöbbször nagyon tetszenek neked. A szó, amit keresek, talán a frusztrált újságíró. Frusztráltan…..