Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aisha Alaenun

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A germánok hősi múltja! Eredetileg csak érintőlegesen akartam tárgyalni a gótok történelmét, elsősorban annak hispániai vonatkozásaira koncentrálva. Lehetetlen volt azonban nem meglátni, hogy milyen súlyosak a következményei annak, ha Attila korának eseményei időben 44 évvel…..
Aisha Alaenun 2022.08.17 18:21:04
Azt mindannyian tudjuk, hogy édesvízkészletünk véges, meg kell óvnunk, hiszen az élethez nélkülözhetetlen, de abba már kevesen gondolunk bele, hogy hétköznapi tevékenységeink során mennyi vizet használunk fel -  például amikor eszünk, ruhát vásárolunk. Bár elsőre furcsának tűnhet a címben feltett…..
Az elmúlt 15 évben folyamatosan nőtt a csirkehús népszerűsége Magyarországon, ami annak is köszönhető, hogy egészséges, laktató, finom, könnyen variálható alapanyag, és elkészítése sem okoz különösebb nehézséget. Süthetjük tepsiben, egyszerűen magában vagy körettel együtt, de töltve és göngyölve is…..
Filléres tétel, sok bosszúsággal.  Sziasztok! Megosztom Veletek hogy jártam a tok-shop nevű bolt kapcsán. 40. születésnapomra többek között egy új, lefelé nyitható mobiltokot is kaptam 2016. július 23-án családomtól. Néhány hónap alatt azonban felrepedt a borítása a lenyitható résznél,…..
Jól mutatja az OECD, vagyis a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet korábbi felmérése, mennyire sokat járnak a magyarok orvoshoz. A vizsgált országok közül magasan vezetjük a rangsort, egy átlag magyar évente 11,8 alkalommal megy orvoshoz, míg az EU25-ös átlag mindössze 7,1 alkalom. De…..
Aisha Alaenun 2016.12.28 18:29:15
@ostvan1: Nem igaz. Mutasson róla hivatalos statisztikát!
A 300 ft semmire sem jó. Arra jó, hogy verehessék a mellüket az indokolatlanul járók - itt a tény róla! -, hogy ők bizony fizettek!
Minimum 15.000 ft a realitás ha az itteni statisztika alsó szegmens országait nézzük.
Aisha Alaenun 2016.12.28 18:32:09
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Ezek nem rendelhetőek egyetlen egy országban sem. Csak fizetős, várólistás van kizárólag akkor ha előre fizet vagy megfelelő magánbiztosítása van.
Világelső a magyar eü.!! Ezért járnak haza a hazaárulók is...ocsipuskástól a temzei mosogatólányig.
Aisha Alaenun 2016.12.28 22:06:24
@kvadrillio: Minek élt úgy, hogy orvoshoz kell járnia?!...ja! a gének nem felejtenek.
2004 tavaszán, egy régészeti feltárás első napján tenyérnyi fésűskagylót fordított ki a földből a markoló a Budai Vár oldalában, a Logodi utcában. Bár az átfúrt kagyló a felső, kevert, újkori rétegben feküdt, az a középkorból származik. Így csodával határos módon…..
Na mi van, mi? Aszittétek, hogy, közbe'meg dehogy! Mehhehhehhee... Olyan kis cukik vagytok ti mind ezekkel a hülye kérdéseitekkel. Komolyan azt hiszitek magatokról, hogy éngemet bármikoris zavarba tudtok hozni? Azt hiszitek van bennem egy szikrányi morális gátlás, ami legalább néha elnyomja azt az…..
A Kentucky Fried Chicken (KFC) elsősorban a sült csirkéről és az ehhez használt titkos összetevőkről ismert, amelyek különleges, összetéveszthetetlen ízvilágot adnak az ételeiknek. Egy amerikai újságírónak köszönhetően viszont kiderült, hogy mi az a 11, eddig titkolt összetevő, amit (240 gramm)…..
Elöljáróim utasítására sok éven keresztül egy régi és nagyhírű intézményben, a Pápai Német-Magyar Papnevelő Intézetben  (Pontificium Collegium Germanicum et Hungaricum) dolgoztam, mint (magyar és nem magyar) növendékek lelki vezetője (magyarul: „spirituális” :). Ezen az alapon egy alkalommal arra is…..
Itt nincs orvoshiány, nincs nővérhiány, a folyosón szinte nem lehetett haladni tőlük. Csak nagyfokú szervezetlenség, fejetlenség, és embertelenség. Kedves Praxis blog!   Egészen friss a történetem. Húsvét vasárnap reggel Mentő vitt a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájára. Éppen…..
Aki ilyen pökhendi, bunkó, agresszív módon képes csak beszélni egy beteg, várandós fiatal nővel, az menjen inkább szénhordónak. Tisztelt Praxis Blog!   Régóta elszörnyülködve olvasom a történeteket. Szerencsére mindezidáig semmi rossz szavam nem lehetett az egészségügyre. Mindenhol kedvesek,…..
A rendelőben bemutattuk a beutalót, rajta a sürgősségi jellel, ennek ellenére a rendelőben nem fogadtak minket, hanem átküldtek az Ady Endre útra, a gyermek kardiológiára. Az alábbi,  valós eseményeket leíró levelet küldtem el a XVIII. kerületi Zsebők Zoltán…..
Aisha Alaenun 2016.06.13 08:16:14
Nemrégiben kispapoknak kellett elmélkedési pontokat adnom. Ilyenkor az ember próbálja előszedni a legjobb tudományát és olyasmit igyekszik mondani, amit tényleg a legfontosabbnak tart. S lehetőleg úgy, hogy az segítse is őket; hogy aztán majd „nagy pap” korukban is emlékezzenek rá… Én arra jutottam,…..
Nem tudom, ismeritek-e azt, akiről beszélni akarok. Elég ellentmondásos figura. Egyrészt rajonganak érte, 4-500 ember jár el hetente a hittanóraszerű „kedd esti alkalmaira”, másrészt vannak, akik kígyót-békát kiabálnak rá és legszívesebben azonnal máglyára…..
Istent nem bírom máshogy elképzelni, mint nyitottan. Éppen Jézuson és az ő szavain keresztül ismerem meg Istennek ezt a létét, hogy esőt és napsütést ad jónak, rossznak, hívőnek és hitetlennek egyaránt (vö. Mt 5,45). Jézus a vallásos emberek szeme elé tükröt tart: „Nézzétek az Isten nem olyan, mint…..
A közösségi médiában a párizsi terrortámadások után egy-kettőre népszerűvé váltak a #PrayforParis, #PrièrePourParis és egyéb hasonló hashtag-ek. Lehet elemezgetni, mennyire a trend áll e jelenség mögött, mennyire valódi ima. Mindenesetre megindította szinte az egész világot…..
Ezekben a napokban sokat foglalkoztatott az advent értelme. Nemcsak azért, mert mostanában tartottam lelkinapot róla, hanem mert látom, ahogyan évről-évre pátyolgatjuk magunkban a reményteli, boldog várakozást, ami majd a jövőben ugyan, de hamarosan bekövetkezik. Mi kell ehhez: kis…..
Aisha Alaenun 2015.11.30 15:45:45
@Ky-Lí: Azóta leellenőrzik a nick nevet is.
Sőt! IQ osztályozzák.
Keresztényi elvek alapján, remélem.
Nem értek a politikához. A március 15-ei miniszterelnöki beszéd most mégis elgondolkoztatott. Orbán Viktor elég energikusan fogalmazott: „Nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy…..
Aisha Alaenun 2015.11.29 13:00:24
@Izrael misztériuma: Ma megkapta a csattanós választ:
mno.hu/nagyinterju_magazinban/jaj-a-botranyokozoknak-1316289

Tessék összerakni. Ne roskadjon magába!
Ennél jobb időzítést maga a Teremtő sem tudott volna összehozni.
Lehet, hogy ő volt?!...
Jezsuita bloggerek A fény mágusa 2015.11.01 12:41:15
December 31-ig van lehetőségünk Csontváry Kosztka Tivadar életművét a budai várban, az egykori Honvéd Főparancsnokság felújított épületében megtekinteni. Érdemes legalább kétszer elmenni. Az első alkalommal a kitűnő kísérőszövegek által kalauzolva a mű és a művész…..
A jelenlegi migránskrízis sok furcsasága mellett a legkülönösebb mégis az, hogy úgymond meglepett mindenkit. Meglepte a politikusokat, meglepte a médiát és meglepte az akadémiai világot.  Engem azonban nem.  Épp a napokban mesélte egy barátom, hogy egy hónapja véletlenül…..
Furcsa helyzet! A gazdag országok polgárai ünneplik Ferenc pápát – aki önzéssel vádolja őket. Két paulinus szerzetesek által kiadott olasz sajtóorgánum, a Credere és a nagy példányszámú katolikus hetilap, a Famiglia Cristiana online felmérést végzett Bergoglio pápáról. 10…..
Az Orbán-kormány egyik nagy szimbolikus ígérete volt a határon túliak választójogának megadása, amelyet végül a kétharmados többséggel volt képes megadni. A választójog megadásával pedig sok határon túli honfitársunknál szerzett egy jó pontot a Fidesz, azonban az új…..
2000. december 4-én az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése az 55/76-os határozatával a menekültek világnapjává nevezte ki június 20-át, amit 2001. június 20-tól kezdve minden évben megünnepelnek. Így kerül sor ennek megünneplésére az idén 2015. június 20-án,…..